maanantai 19. marraskuuta 2018

Viikonlopun parhaat

Huippua maanantaita! Toivottavasti teillä on takana oikein rentouttava ja mukava viikonloppu! Viikonloput on mulle sitä rentoutumisen ja yhdessäolon aikaa. Silloin blogijutut jää aina vähemmälle, syödään aamiaista tavallista myöhemmin ja rentoudutaan ihan vaan perheen kesken. Varmaan varsinkin sitten palatessani töihin, viikonloput viimeistäänkin ovat kultaakin kalliimpia. Nythän viikonloput tuntuvat ihan samalta kuin arkikin, sillä erotuksella, että viikonlopuissa isikin on meidän kanssa kotona.


Tän viikonlopun parhaimpia juttuja on varmaan se, että meidän sohva meni yllättäen kaupaksi. Se oli ollut jo pidempään myynnissä paikallisella FB-kirpulla ja olin jo vähän tuudittautunut siihen, ettei vanhasta sohvasta saisi rahaa, vaan meidän pitäisi lahjoittaa se jonnekin ja hankkia vasta sitten uusi sohva. Mutta torstaina sainkin viestiä ostajalta, että he voisivat hakea sohvan jo lauantaina. Ja sinne se sitten meni, saatiin jopa hyvät rahat sohvasta! Eihän me olisi muuten uutta sohvaa ostettu, mutta nyt kun vanha meni kaupaksi, oli vähän jopa pakkorako! Mieheni ei ollut ihan yhtä innoissaan lähdössä kanssani Ikeaan, mutta pienellä suostuttelulla lähdettiin kuitenkin koko perheellä pienelle lauantairetkelle. Nyt sohva on ollut olkkarissa jo hetkisen, mutten oikein tiedä mitä siitä ajattelen. 

Tai onhan se ihana, tiesinhän että tuo sohva me halutaan, sillä päädyttiin tämän olevan seuraava sohvamme jo kun vuosi sitten ostettiin divaani niillä mun maidonpumppausrahoilla (hah :D). Ei vaan ihan ajateltu, että tämä kolmen istuttava olisi näin pieni! Tämä on kolmen hengen sohva, mutta en tiedä missä sumpussa niiden pitäisi istua ja päätettiinkin jo, että ainakin toinen samanlainen moduuli pitää hankkia. Divaani meillä olisi ja jos sen laittaisi sohvan jatkoksi, tuli siitä pikkuisen isompi. Ei kuitenkaan haluta enää divaania, vaan se on kivempi tuollalailla yksittäin itsenäisenä. Sohvan muotokielestä tykkään kuitenkin kovasti ja kun saatiin beige sohva muualle, tuntui meidän olohuone kasvavan silmissä! Tilaa tuli monta neliötä lisää ja sohva teki olkkarista ihanan ilmavan.

Toinen viikonlopun huipuimpia juttuja on valo! Vaikka lauantaina vietettiinkin vuoden harmainta päivää, taisi koko Suomi päästä nauttimaan kauankaivatusta auringosta! Mä ainakin hihkuin innosta, kun aurinko paistoi lauantaina JA sunnuntaina monta tuntia putkeen. Kyllähän se paljasti likaiset ikkunat, mutta mitäs pienistä. Koko mieliala tuntui kohoavan parikin astetta ylemmäs, niin upealta se valoisuus tuntui pitkän harmauden perään!


Viikonloppuna tehtiin kotiin taas vähän enemmän joulua, kun perjantain siivouksen perään haettiin lasten kanssa ekat joulukukat ja laitettiin yksi paperitähti olkkariin. Sunnuntaina laitoin vielä toisen meidän ikkunaan ja terassille pitäisi hakea kanervat tai callunat. Ihan kauheasti me ei joulua varmaan laitetakaan, sillä joulu ollaan muualla. Tonttuovi on kuitenkin sellainen juttu, että se varmasti ilmestyy meidän olkkariin kuten viimekin vuonna. Lapset ovat sitä jo kovasti odotelleet ja kyselleet. On jotenkin tosi suloista, miten tohkeissaan meillä isotkin pojat vielä uskovat joulupukkiin ja tonttuihin. 

Viikonloppuna isi kävi lasten kanssa parikin kertaa pyörälenkillä, ne kun taitaa pikkuhiljaa olla tältä syksyltä ohi. Ensi kesänä varmaan pieninkin reissaa pyörälenkeillä potkutellen mukana, sen verran kova into hänellä pyöräilyyn olisi jo nyt. Sunnuntaina käytiin iltapäivällä vielä makkaranpaistossa läheisellä luonnonsuojelualuella. Mun mielestä oli tosi huikea huomata kuinka hienosti taaperokin pysyi vauhdissa mukana, vaikkei hänen tasapainonsa vielä olekaan niin hyvä kuin isoilla. Tohkeissaan hän käveli ihan itse ja suuttui kun hänet siirrettiin manducan kyytiin. Metsässä annettiin hänen liikkua itse, mutta kallioisemmat pätkät oli sen verran jyrkkiä ja liukkaita, ettei siellä uskallettu päästää häntä menemään itsekseen. 

Millainen viikonloppu teillä oli? 

8 kommenttia:

 1. On kyllä todella pienen näköinen ainakin kuvissa tuo sohva. Ei siis ihme että olkkariin tuli lisää tilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! Alle kaksi metriä kuitenkin, verrattuna siihen meidän vanhaan joka oli kolme metriä leveä :) joten eihän se ihmekään että tilaa on enemmän. Tosin tilantuntu johtunee myös väristä, joka nyt avartaa tilaa.

   Poista
 2. Kiva on mutta onpa pieni :D
  Me käytiin vuosi sitten koe istumassa askossa monta sohvaa ja päädyttiin isoon divaanisohvaan missä on kummassakin päässä ne jatkot. Miehen kanssa voidaan makaa omissa päädyissä esim viikonloppuna ja katsella leffaa :)
  Sohvan pitää olla meillä ainakin semmonen missä on tilaa, kolme lastakin on niin kaikki mahdutaan sohvalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Sopivamman kokoinen se meille olisi jos divaanin laittaisi kiinni, mutta kun en haluaisi :D joten käydään hakemassa jatkopala. En vaan vielä tiedä otetaan yksittäinen vai toinen tällainen tuplapala kaveriksi.

   Ja samaa mieltä, sohva pitää olla sellainen, että kaikki mahtuu! Tämä sohva on onneksi sellainen, että siihen voi lisätä paloja tarpeiden mukaan. Haluttiin nähdä ensin miltä tämä kolmenistuttava meillä näyttää, ennen kuin ostetaan lisäosia.

   Poista
 3. Sohva on kyllä tosi kaunis ja sopii teille tosi hyvin, mutta tosiaan tuntuu aika pieneltä teidän kokoiselle perheelle ihan jo ajatuksena alunperinkin.. Varsinkin kun olohuoneessa kuitenkin olisi tilaa sille isommallekin sohvalle.

  Kerrotko myöhemmin tarkemmin käyttökokemuksia? Ja miten valkoisen kanssa pärjää lapsiperheessä?
  Valkoinen sohva haaveissa, mutta en uskalla vielä ajatellakaan pienimpien ollessa vielä alle 2.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin kovin pieni, mutta kasvaa kyllä! Tuossa sohvassa on nimittäin se huippu juttu, että hankkimalla lisäosia sitä voi muokata loputtomiin! Sopivampi se olisi, jos laitettaisiin divaani siihen kiinni, mutta tykkään pitää sen erillään. En vielä tiedä hankitaanko yksittäinen vai toinen tällainen tuplapala sohvaan.

   Kerron varmasti! Muakin jännittää väri, nuo päälliset on onneksi irrotettavat ja pestävät! Mutta silti. Jännittää!

   Poista
 4. Mun on jo pitkään pitänyt kiittää sua tosi laadukkaasta blogista, kiitos! Varsinkin viime kuukausina tuntuu että sulla on tullut todalla mielenkiintoista sisältöä. Suhtaudut myös meihin lukijoihin jotenkin tosi mukavalla asenteella, vaikka kaikki kommentit ei olisikaan ylistäviä. Lopetin hetkeksi sun seuraamisen, kun tuntui etten saanut sulta tarpeeksi, mutta kannatti palata. Kiitos hyvästä blogista ja mukavasta suhtautumisesta kommentteihin!

  VastaaPoista
 5. Teillä on kaunis koti! Mikä on tuo harmaa maalisävy, joka näkyy kuvissa? 🙂

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!