torstai 8. maaliskuuta 2018

Käyttökokemus : Bugaboo Buffalo

Ollaan nyt vaunuiltu pääasiassa Buffaloilla (* vaunuista on saatu alennusta Vaunu-Aitasta bloginäkyvyyttä vastaan) vähän reilu puoli vuotta. On ehkä jo korkea aika niputtaa yhteen, millaisia kokemuksia ja fiiliksiä meillä vaunuista on! Mehän otettiin vaunut käyttöön viime syksynä Justuksen ollessa vähän vajaa puolivuotias. Koska vauva istui jo niin ryhdikkäästi, siirryttiin suoraan kuppi-istuimeen pari viikkoa ennen puoltavuotta. Meille ei ole kertynyt kokemuksia vaunukopasta siis lainkaan. Mutta jos kopasta haluaa lukea tarkemmin, kannattaa klikkailla Aijan blogiin tästä

Meidän odotukset vaunuille oli aika kovat, sen verran paljon niitä on kehuttu niin tuttujen kuin keskustelupalstojenkin toimesta. Mä pelkäsin vähän, että olisiko vaunut sittenkin pettymys meille jousitettuihin ilmakumirenkaisiin tottuneihin vaunuttelijoihin, joilla oli takana ihan huippuhyvä kokemus tietyistä vaunuista, jotka kuitenkin karsiutui pois muutaman puuttuvan ominaisuuden vuoksi. Meillä oli viisi tiukkaa vaatimusta, joiden perusteella päädyttiin Buffaloihin. Mun vaatimukseni oli tyylikäs ulkonäkö, käännettävä istuin ja kääntyvät eturenkaat. Isi jakoi nämä mun vaatimukset mutta lisäsi omalle listalleen myös helpon kasauksen ja isot puhkeattomat renkaat.

Meidän viisi vaatimusta täyttyi oikeastaan vaan Buffaloissa, joten päätös vaunujen ostoon oli tehty. Tarkemmin meidän ostoprosessista Vaunu-aitassa voi lukea täältä. 

Mä rakastuin meidän vaunuihin ihan heti ensi kokeilulla. Jännitin kovasti sitä, miltä kuppi-istuin tuntuu ja millainen työntötuntuma pidemmän päälle olisi. Vaikka vaunuja olikin kokeiltu moneen kertaan, ei testiajo ole koskaan sama kuin pidempi käyttö. Kaikkein eniten mietin alkaisiko istuimen pieni keikkuminen (koska jousitusta ei ole) ärsyttää, ja kaipaisinko useampia istuma-asentoja kuppipenkkiin. 

Vaunujen työntötuntuma on ihan täydellinen. Ne ovat niin ketterät ja liukuvat, ettei koskaan ole tullut tunnetta liian järeistä vaunuista. Buffalothan ovat isoimmat Bugaboot pituudeltaan, eivätkä kauheasti häviä leveydessä Donkey Monoonkaan. Mutta me ei olla koskaan kyllä koettu näitä isoiksi vaunuiksi, johtuu ehkä kokemuksista tuplavaunujen kanssa. Vaunut ovat kyllä pituudestaan aika pitkät, mutteivat kuitenkaan sen pidemmät kuin vaikka meillä myös olevat Emmaljunga Scootteritkaan. Renkaat ovat isot, joten etenemisen kanssa ei ole ollut ongelmaa loskassa ja lumessakaan. Renkaat saa tarvittaess alukittua, mutta en muista olisinko itse käyttänyt tätä ominaisuutta koskaan. Avoiminakin ne nimittäin rullaavat sen verran hyvin, etten ole kaivannut lukitusta. Isi niitä välillä lukitsee varsinkin lenkillä, mutta mun mielestä kääntyvät pyörät on vaan niin kätevät, että haluan käyttää niitä lenkilläkin.

Mä koen nämä vaunut ihan täydellisiksi. Yksi miinus kuitenkin on ja se liittyy kuppipenkin selkänojan säätöön. Istuma-asentojahan vaunuissa on vain kaksi, täysin pysty ja puoli makaava. Ja kolmantena nukkuma-asento. Mä kaipaisin yhtä väliasentoa täysin pystyn ja puolimakaavan välille. Pysty tuntuu välillä tosi pystyltä, varsinkin lämpöpussin kanssa käytettynä ja mulla on välillä tunne, että Justus roikkuu. Tätä ongelmaa ei varmaan ole vähän isomman lapsen kanssa kesällä käytettynä ilman lämpöpussia. 

Parasta vaunuissa on ehkä juurikin tuo mainittu ketteryys ja rullaaminen, joka on kyllä ihan omiaan! En ole yksissäkään kokeilemissani vaunuissa törmännyt samaan ja testattuja on kuitenkin aikamoinen liuta. En tiedä onko salaisuus juurikin noissa puhkeamattomissa renkaissa vai missä, mutta olen aika myyty. Pientä noottia vaunut saavat ehkä myös siitä, että renkaat ovat vaunurungon ulkopuolella, jolloin leveyttä tulee aika paljon. Jos ne olisi sijoitettu vaunujen alle edes osittain, olisi leveyttäkin vähemmän. Mutta voi olla, että nyt täydellinen balanssi häiriintyisi siitä ja juuri näin onkin optimitilanne!

Justus viihtyy vaunuissa loistavasti. Turvakaaresta saa kivasti kiinni ja usein hän nojaileekin siihen. Hän myös nukkuu useimmiten päiväunensa vaunuissa, joiden kuppipenkki tuntuu olevan hänestä oikein mukava. Meillä on ollut nyt talvella vaunuissa lämpöpussi, joka on pitänyt nukkuvan vauvan hyvin lämpöisenä ja suojassa. Kuomu on jo itsessään tosi kätevä, kun se tulee niin pitkälle. Mutta lisäämällä vielä vaunuverhon, saa penkistä tosi suojaisan nukkumapaikan.

Alkuun ongelmoin kuomun kanssa, se kun taittuu taakse molemmista reunoista, olin tottunut siihen, että yhdestä reunasta kääntämällä kuomu liikkuu taakse kerralla. Buffalon kuomu liikkuu tavallaan portaittain, mikä käytössä onkin osoittautunut tosi käteväksi, kun vauvaa voi kurkistaa varovasti vain yhdestä kulmasta kääntämättä koko kuomua pois. Kurkistusluukku kuomussa olisi myös aika kätevä, siihen tottuneella käyttäjällä (=minulla) on välillä hankaluuksia kun en voi nopeasti kurkistaa vauvaa mistään luukusta. 

Ja kuten ehkä huomaatte, ei juurikaan käytetä vaunuja niin, että lapsi olisi kasvot menosuuntaan. On siis aika hyvä, että valittiin vaunut niin, että istumasuunta oli käännettävissä. Justus saattaa jossain vaiheess ahaluta itse istua toisinpäin, mutta itse tykkään työntää häntä näin. Voidaan sitten samalla jutustella kasvotusten!

Tavarakori on myöskin ihan mahtavan kokoinen ja sinne mahtuu helposti kaksi isoa ostoskassia. Yksi suosikkiominaisuuteni Buffaloissa on tavarakorin reunassa oleva pussukka sadesuojalle. En tykkää yhtään, kun Emmaljungissa sadesuoja soikkuu näkyvillä, joten tällainen ratkaisu on ihan mahtava. Alkuun mietin Buffaloiden oman suojan vaihtamista perinteiseen, mutta nyt muutamien käyttökertojen jälkeen olenkin aika tykästynyt tähän kirkkaasta muovista valmistettuun suojaan. Testasin kylläkin, että Scoottereiden suoja sopii hyvin myös Buffaloihin, eli jos kyllästyminen iskee saa sen aika vauhdilla vaihdettua siihenkin. 

Yksi ihana ominaisuus vaunuissa on myös se, että omansa saa tuunattua helposti ihan erilaisiksi. Ollaan mietitty josko hankittaisiin petrooli- tai musta kuomu tuon harmaan lisäksi ja että pitäisikö kesäksi hankkia vaunuihin kesäkuomu. Myös mukiteli on ollut ostoslistalla jo hetken, sillä sen perään olen ikävöinyt kovasti! Kaikki nuo lisävarusteet löytyisivät helposti Vaunu-aitasta, joten ehkä tehdään joku päivä reissu lasten kanssa Helsinkiin.

Muutenkin suosittelen Vaunu-aittaa kovasti jos vaunuille on tarvetta. Siellä testiajolle pääsee helposti ja henkilökunnalta saa osaavaa apua. Nythän Buffaloita saa enää tosi rajoitetusti, mutta niiden pikkuveliuutuus Fox on ihan äskettäin tullut markkinoille. Se on Buffaloiden kanssa hyvin samankaltainen, vain pienemmillä renkailla ja vähän erilaisella istuimella. Kuulemani mukaan vaunut rullailevat vieläkin ketterämmin kuin Buffalot, itse en ole vielä käynytkään kokeilemassa. Ainoa harmitus tuossa uudessa mallissa itselle on edessä olevat pienet renkaat. Täällä meilläpäin isot renkaat ovat aika ehdoton lumen ja sohjon vuoksi. Vaikkakin, voihan se olla että renkaat ei ole liian pienet!

Mä valitsisin edelleen nämä samat vaunut ja vaikka onkin käytetty näitä päivittäin, ei mitään käytönjälkeä puolen vuoden ajalta ole tullut, ellei muutamia pikkunaarmuja rungossa lasketa. Ihan täydelliset. Kovasti odottelen jo kevätkelejä kun nämä rullailee entistä sujuvammin lenkkipoluilla!

* vaunuista on saatu alennusta Vaunu-Aitasta bloginäkyvyyttä vastaan

10 kommenttia:

 1. Rattaat näyttää kovin ahtaalta jo nyt niin mitenhän ensi talvena noihin mahtuu? Mutta mukiteline ja tyylikkyys ennen kaikkea 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi johtua tuosta toppapussistakin :) Vaikkakin, onhan näissä aika lyhyt tuo selkänoja verrattuna ainakin noihin meillä oleviin scoottereihin. Uskon silti, että menevät ihan sinne kolme vee asti. :)

   Poista
  2. Meillä kaks vee nukkuu parin tunnin päikkärinsä Donkeyssa lämpöpussissa, eli hyvin mahtuu! :)

   Poista
  3. Joo, kummityttö vajaa kolme veekin mahtuu ihan sujuvasti näihin,että tuskin tässä ongelmaa tulee :)

   Poista
 2. Se mukiteline on ehdottoman hyvä! Ja siinä voi kuljettaa toki muutakin pikkutavaraa tarvittaessa. Vaunu-Aitasta ja Bugaboosta meillä myös hyvät kokemukset!

  VastaaPoista
 3. Kiitos tästä postauksesta, odottelinkin jo tätä! Meillä ollaan myös erittäin tyytyväisiä Bugaboon vaunuihin/rattaisiin. Yksi suuri plussa moniin muihin verrattuna on se, että ihan kaikki kangasosat saa helposti konepesuun. Miinusta siitä ettei ole heijastimia valmiina, meillä on erikseen teetetty heijastinsuojat runkoon. Meillä ollut melkein kaikkia malleja useammat, nyt tuli juuri neljännet Buffalot. Monia kymmeniä eri merkkejä ja malleja olen kokeillut, mutta aina palaan tähän tuttuun ja turvalliseen Buffaloon :). Täälläkin siis todella tykätyt. Ulkonäköä on helppo vaihdella erivärisillä kuomuseteillä, joten uuden ilmeen saa helposti. Seatliner (bugiksen oma) on ollut meillä hyvin tarpeellinen, se pehmentää istuinta, ei hiosta ka helppo ottaa pesuun sekä säästää istuinkankaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Toi heijastimien puuttuminen on tosiaan ikävää.. Me laitettiin sellaiset tarralliset, en tiedä näkyykö ne oikein kuvissa. Tuo teidän vaihtoehto kuulostaa kätevältä myös! Tuota seatlineria olen myös miettonyt, nyt talvella sille ei ole ollut käyttöä lämpöpussin vuoksi! :)

   Poista
 4. Mietin kans eka tota foxien renkaiden kokoa,
  Mutta käsittääkseni buffaloiden ja foxien eturenkailla ei ole kuin 1,5 tuumaa eroa. Testaamallahan se selviää sit toimiiko meil vai ei :) Foxien jousitus on kiehtoo, kun välillä meidän edellisissä bugiksissa olisin sitä kaivannut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilemallahan se tosiaan selviää, ja loppupeleissä aika lyhyt aika se on kun sohjossa tai lumikasoissa pitää vaunuja työntää :) jousitus on tosiaan tosi kiva lisä! On ainakin koettu hyväksi muiss avaunuissa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!