torstai 22. marraskuuta 2018

Miksi rasvahapot kuuluvat meillä jokaiseen päivään ?


Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä HappyMe :n kanssa.


Meillä neuvolassa tiedustellaan aina, onko lapsilla D-vitamiinilisä käytössä. Olen tämän koko viisivuotisen äitiyteni ajan saanut vastata, että kyllä on. Se, mikä minua on aina ihmetyttänyt on ettei neuvolassa tiedustella rasvahappojen käytöstä mitään. Ei, vaikka niillä onkin tutkittuja ja todistettuja terveysvaikutuksia lasten näköön, luustoon, aivotoimintaan, vastustuskykyyn sekä sydämentoimintaan. Tässä postauksessa kerron, miksi itse pidän tosi tärkeänä sitä, että omat lapseni saavat rasvalisän päivittäin. Postaus on kirjoitettu yhteistyössä HappyMe :n kanssa.

HappyMe on Norjassa valmistettu tuote. Valmistuksessa käytetään laadukkaita Friend of the Sea sertifikaatin saaneita raaka-aineita, ja valmistusta valvotaan tarkoin. Tuote on siis takuulla tuotettu ja valmistettu eettisesti. Hauskaa tuotteessa on erityisesti se, että vastoin totuttua tässä valmisteessa rasvahapot tulevatkin mustekalasta, tarkemmin ottaen kalmareista! Kalmareissa hyödyllistä DHA:ta on jopa enemmän kuin kaloissa. Elintarviketeollisuus käyttää kalmareista vain pienen osan ja muu osa menee hukkaan. Tämän ylijäämän HappyMe hyödyntää Omega-3 tuotteen valmistuksessa ja tukee näin toiminnallaan kestävää kehitystä. Mustekaloja kalastaessa ei myöskään vahingoiteta koralliriuttoja tai merenpohjaa. 


Miksi minulle äitinä on tärkeää, että lapseni saavat päivittäin tarvitsemansa määrän Omega-3 rasvahappoja? 


Isoin merkitys on Omega-3 rasvahappojen terveyshyödyillä. Rasvahapot vaikuttavat monissa kehon toiminnoissa, mutta tärkeimmäksi itse nostaisin aivotoiminnan. Rasvahapoissa oleva DHA on aivosolujen tärkeä rakennusaine ja sen avulla aivosolut tulevat kimmoisammiksi ja siirtävät näin signaaleja sujuvammin. On tieteellisesti todistettu, että nauttimalla riittävästi rasvahappoja aivojen toiminta pysyy normaalina. 

Omega-3 rasvahapot ovat myös isossa osassa silmän verkkokalvon rakennusaineina. Verkkokalvo vastaanottaa kuvat joita näemme ja lähettää ne edelleen aivojen tulkittavaksi. Verkkokalvon toimivuus siis ratkaisee sen, kuinka tarkasti näemme ympäristön. Luuston rakennusaineeksi lapsi tarvitsee taas riittävästi D-vitamiinia, jonka saanti on ihan supertärkeää varsinkin näin pimeänä vuodenaikana. D-vitamiini myös edistää vastustuskykyä, jonka ainakin itse nostan tosi korkealle näin flunssa ja influenssa-aikana. Käsihygienia on tietysti tärkeintä, mutta eihän se ota jos ei annakaan, jos vastustuskykyä tehostaa D-vitamiinilla. Itse syödään enemmän D-vitamiinia kuin suositus on, mutta tämä on tietysti asia joka jokaisen pitää itse punnita. Mikä määrä itselle on paras. 


Miksi Omega-3 rasvalisää pitäisi syödä?


Omega-3-rasvahappojen saanti voi olla hyvä varmistaa ravintolisällä, sillä kehomme ei juurikaan tuota sitä itse. HappyMe on tehnyt rasvahappojen syömisestä helppoa, sillä tabletit on valmistettu lapsista hauskaan jellymuotoon, jolloin ne muistuttavat ihan karkkeja. Yksi päivässä riittää ja meillä lapset nappaa nämä "hyvätpöpöt" heti aamulla. Saan tosin olla tarkkana, sillä he ottaisivat näitä mielellään useamman kuin yhden. Mä itsekin maistoin tuotetta kiinnostuneena, sillä mulla on itsellä se kokemus rasvahapoista, että niistä jää tosi paha maku suuhun. Maistoin tuotetta aamulla, ja olihan se ihan valtavan makea omaan suuhuni, mutta mitään pahaa maksua siitä ei jäänyt. Lapsista tämä on herkkua, kuulema ihan kuin karkkia. Tuote ei myöskään luonnostaan maistu kalalle, sillä siinä ei ole käytetty kalaa lainkaan. Tuotteessa ei ole lainkaan lisättyä sokeria vaan makeus tulee luontaisista makeutusaineista ksylitolista ja sorbitolista. 

Tuotteeseen on lisätty D- ja E-vitamiinia lapsille suositeltu määrä, joten ylimääräistä vitamiinilisää ei  välttämättä tarvita. Jellyt on pakattu läpipainopakkauksiin, josta ne saa yksittäin napattua. Jellyt ovat vähän öljyisen tuntuisia käsissä, mutta se johtuu vaan siitä, että ne on pakattu kasviöljyyn helpottamaan irrottamista pakkauksesta. Käsiin jää oikeastaan tosi pieni määrä öljyä, eikä se ainakaan itseäni haitannut.  Tarvittaessa sen voi levittää käsiin tai vaikka lisätä huuliin. HappyMe Omega-3 rasvalisän saa helposti kotiintoimitettuna ja siitä saa nyt ekalla tilauksella -50% alennuksen


Usein itse unohdan ostaa rasvahappoja kaupasta ja saattaa mennä viikkoja edellisen purkin loputtua, ennen kuin saadaan niitä kaappiin lisää. HappyMe on huomioinut tämän mun mielestä hauskasti ja nämä rasvahapot saakin tilattua kestotilauksena suoraan kotiin! Täältä voit tehdä oman tilauksen, yksi paketti riittää yhdelle lapselle päivittäin syötynä kuudeksi viikoksi, sillä siinä on 45kpl jellyjä. Nyt mun blogini lukijat saavat normaalihinnoista pois -50% eli tuotetta pääsee testaamaan jo tosi edullisesti. Yksi paketti maksaa alle kympin, sen edullisemmin Omega-3 -rasvahappoja ei kyllä saa mistään.  Tuote saapuu ohuessa paketissa, joten se mahtuu varmasti kaikista postiluukuista. Mukana tuli vielä arkki tatuointeja, mistä meillä olikin lapset tosi innoissaan. Tilauksessa ei ole ostopakkoa ja tilata voi vaikka vaan yhden paketin. Paketeilla on myös 14 vrk palautusoikeus.  Vaihtoehtoja on yksittäispaketti tai perhepaketti, jonka saa jatkossakin -20% alennushinnalla. Perhepaketissa jellyjä on tuplamäärä yksittäiseen pakettiin verrattuna. Alennushintaisen tilauksen saat tehtyä täältä.


Käytetäänkö teillä rasvalisää monipuolisen ruuan rinnalla?


7 kommenttia:

 1. Meillä on ongelmana se kun 8v poika ei suostu näitä tai mitään muitakaan valmisteita syömään.hänellä todettu kielellinen erityisvaikeus ja tietyt tunteet suussa aiheuttaa yökkimis refleksin.sama tapahtuu näissä rasvahappovalmisteissa merkillä ei väliä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! Ompas harmi :/ Tuollaisessa tilanteessa varmasti hankalaa. Mutta tätähän ei tarvitse niellä, vaan voi pureskella. Vai onko se tuo jellymäinen olomuoto mikä aiheuttaa sen yökkimisen?

   Poista
  2. Hei! Onpa ikävä tilanne! Kokeile tilaamalla tuo ensimmäinen tarjouspaketti ? Meillähän on tuo MAKUTAKUU, mikäli lapsesi ei pidä HappyMe Chewable Calamari Omega-3:n mausta, ota yhteyttä asiakaspalveluun niin saat pitää paketin ilmaiseksi :-) Iloa syksyyn ja talven odotukseen! Claudia / HappyMe asiakaspalvelu

   Poista
 2. Syökö myös Justus näitä? Mietin, että onkohan koostumus sopiva meidän 1v2kk pojalle. Pitää kyllä tilata testiin ja itsekin pitää kunnostautua rasvalisön syönnissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa on suositus ettei alle kolmivuotiaille, mutta oon paristi kyllä antanut kun isot on saaneet ja sen pitää aina saada kaikki sama kuin nekin!

   Mut pitäisi myös itseni petrata rasvojen syönnissä..

   Poista
 3. Täällä Norjassa ei kysytä D-vitamiinista vaan että otetaanko kalanmaksaöljyä, D-vitamiini tulee sen kylkiäisenä. Ensimmäiselle en käyttänyt sitä vauvana refluksin takia ja sitten piti melkeen anteeksi pyydellen selitellä että kyllä me nyt kuitenkin D-vitamiini annetaan. Eli meillä käytetään rasvahappolisää vaikka sitä saa hyvin rasvaisista kaloistakin. Osana norjalaista arkiruokaa kuuluu esimerkiksi tomaattimakrelli leivän päälisenä ja se on itse asiassa hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä niin jännä, miten joka maalla on ne omat suositukset! :)
   Norjass avarmasti kalasta tosiaan saadaan hyvin omegoita. Meidän pitäisi kyllä petrata kalan syömisessä, syödään aivan liian vähän.

   Poista

Kiitos kommentistasi!