lauantai 24. marraskuuta 2018

Tavallisen ihana lauantaipäivä

Viikonloput on ehdottomasti mun suosikkipäiviäni. Tai no, kenenpä ei. Viikonloppuisin vietetään yleensä sellaista ihanan kiireetöntä aikaa, syödään aaimiainen rauhassa ja vietetään perheaikaa. Eilisessä postauksessa kerroinkin, että perjantai-illalle oli varattu vähän parisuhdeaikaa Mamma Mia!:n parissa ja olihan tuo leffa vaan niin hyvä. Parempi kuin muistelin. Voi olla, että pakko se on tänään katsoa vielä uusiksi kun mies lähtee salille. 

Lapset toivovat viikonloppuaamuihin aina pancakeseja, ja niitä tehtiinkin pitkästä aikaa tänä aamuna. Kokeiltiin uutta taikinaa ja se toimikin tosi mahtavasti. Pannukakuista tuli paksuja ja meheviä, sellaisia juuri oikeanlaisia. Päälle vielä rahkaa ja mustikoita, sekä seuraksi kahvia niin tulee aika bueno. En ole koskaan maistanut pannukakkuja silleen perinteisesti vaahterasiirapilla, mutta ehkä joskus pakko sekin testata! Mikä on sun suosikkilisä pannukakkujen päälle?


Lähdettiin aika pian aamupalan jälkeen asioille, käytiin koeajamassa yhtä autoa, haettiin rautakaupasta pressua puupinon päälle ja itse poikkesin vielä pikaisesti Askossa hakemassa tekstiilisuojan uudelle sohvalle. Mietittiin, että olisi jätetty sohva suojaamatta, sillä onhan nuo tekstiilisuojat aikamoisia myrkkyjä. Päädyttiin kuitenkin suihkuttamaan suoja ainakin istuintyynyihin, ehkä sillä säästytään pesemästä sohvaa liian usein. Vähän mua kyllä jännittää, että miten vaalea sohva toimii kolmilapsisessa perheessä, varsinkin kun mieheni kanssa usein syödään iltapalaa sohvalla. Sohvaan on onneksi saatavalla muitakin kankaita ja pohdinkin josko hankkisin harmaan kankaan joka tapauksessa. Se voisi olla tosi kivaa vaihtelua, jos valkoinen sohva alkaa kyllästyttää. Tai siis, voiko valkoinen sohva edes kyllästyttää? 

Tuosta autosta vielä sen verran, että ollaan harkittu josko vaihdettaisiin meidän tila-auto astetta pienempään ja siksi käytiin katselemassa vaihtoehtoja. Nythän meillä on VW Touran, enkä ole oikeastaan koskaan tykännyt siitä. Se toki ajaa asiansa ja mahdutaan kaikki siihen hyvin, mutta jokin tökkii silti. Alettiin kartoittaa mahdollisuuksia, josko vaihdettaisiin se johonkin ekologisempaan ja kenties jopa pienempään. Touranhan on seitsemänpaikkainen ja on todettu ettei meillä ole juurikaan tarvetta niille ylimääräisille penkeille.  Tän reilun vuoden aikana sielä on joku istunut ehkä kahdesti. 

Mutta katsotaan mihin päädytään. Puoliltapäivin ajettiin paloasemalle, jossa oli se meidän lasten paljon odottama tapahtuma. Paloasemapäivä. Mitään ei meillä odoteta niin suurella intensiteetillä kuin sitä. Hälytysajoneuvot ovat meidän kaikkien kolmen pojan suuri rakkaus. Oltiin asemalla tunnin verran ennen kuin pienin alkoi olla jo niin kovasti päiväunien tarpeessa, että oli pakko lähteä. 


Kotona hän kävikin heti vaunuihin päikkäreille ja veteli unta melkein neljään. Hänellä on selvästi jokin suuren unen tarpeen vaihe menossa, sillä järestäin päikyt venyy lähellä tai jopa yli kolmen tunnin. Me muut syötiin sillä aikaa tortilloja ja tehtiin palapelejä olkkarissa. Tuplat on just nyt sen ikäisiä, että heidän kanssaan voi hyvin pelailla pelejä, ja ollaankin yritetty tehdä jotain isojen juttuja aina heidän kanssaan silloin, kun pikkuveli nukkuu. 

Nyt vietetäänkin rauhallista lauantai-iltaa koko perheen voimin. Mä näpyttelen tätä postausta, takka on päällä ja isi leikkii lasten kanssa legoilla. Klikkasin juuri lasten joululahjatilauksen menemään ja sen myötä joululahjajutut onkin meidän osalta hoidettu. Illalla ajateltiin vielä mennä saunaan ja tehdä lämpimiä tonnikalaleipiä iltapalaksi. Mies käy ehkä vielä salilla ja mä taidan katsoa sen Mamma Mian vielä uusiksi. Kuulostaa aika huipulta ainakin omaan korvaan! Ihanaa lauantaita ja viikonloppua kaikille!

Millainen teidän lauantai on ollut?

2 kommenttia:

  1. Ulkoilua ja ulkoilua pienimmän kanssa, rannalla käytiin venelaituria katsomassa ja tultiin kotiin .Käytiin kaupassa hakemassa karkkipäivän herkut kaikille ja ajeltiin kotiin.
    Nyt lapset herkuttelee sipseillä ja joulutortuilla, kohta taidan mennä saunaan siiderin kera ja mies tulee iltavuorosta niin saa laittaa muksut sänkyyn. Tai no nuorimmaisen, isommat menee itsekseen kun on jo murrosikäisiä :) aikalailla perus lauantai, silloin kun ollaan kotona kaikki niin tehdään enemmän yhdessä jotain mut jos toinen töissä niin sitten vaan rentoilua kotona ja pihalla :)
    Ihania nämä rennot viikonloput maanantaina taas töihin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihanalta! Me on ulkoiltu tänä viikonloppuna kyllä hävettävän vähän, vaikka sää on ollut ihana! <3

      Ihania todentotta, ihanalta kuulosti myös teidän lauantai!

      Poista

Kiitos kommentistasi!