tiistai 20. marraskuuta 2018

Taaperon vaatekaapilla

Tämä postaus meidän taaperon vaatteista on tehnyt tuloaan jo pidemmän aikaa, taaperolla itsellään vaan on välillä ollut hetkiä, jolloin hän ei ole halunnut olla kameran edessä. Joten, kuvat hänen vaatteistaan on jääneet ottamatta. Pari vaatekertaa tähän piti vielä saada, mutta juuri niinä päivinä kun ne puettiin, ei taapero ollut yhteistyötuulella. Eli mennään tällä setillä!

paita GUGGUU (second hand) housut GUGGUU
Meillä puetaan lapsia tosi rennosti ja niin, että heillä on mukava olla vaatteissaan. Toisaalta myös niin, että aikuisen on helppo pukea heitä. Trikoo ja college ovat varmasti eniten käytössä ja farkkua vedetään jalkaan oikeastaan vaan juhliin tai kaupungille. Värien puolesta olen aika rajoittunut ja meillä lasten kaapit ovat aika pitkälle neutraalia muutamilla väripilkuilla.

Laskeskelin meidän taaperon vaatteita ja hänellä löytyy kollareita 6 kpl, legginsejä 9 kpl, farkkuja 3 kpl, jumppiksia 2 kpl, huppareita 2 kpl neuleita 3 kpl ja trikoopaitoja 15 kpl. Osa vaatteista on sellaisia, ettei ne ole tällä hetkellä hänellä käytössä, vaan odottelevat päikyn alkamista. Paidoissa ainakin on viisi sellaista, jotka ovat tavallaan "varapaitoja". Sellaisiin hetkiin, kun mikään muu ei ole puhtaana. Ne on niitä paitoja jotka ajattelin pakata pojan matkaan sitten päiväkotiin ja ne saavat olla siellä odottelemassa muiden vaatteiden likaantumista.

paita MINI RODINI housut GUGGUU (second hand)
paita NOSH (second hand) housut PAPU

Noin puolet vaatteista on hankittu käytettynä, joko nettikirppiksiltä tai kivijalkakirpparilta.  Loput ostettu kaupasta, useimmiten jollain alella. Pieni osa vaatteist aon saatu lahjaksi tai yhteistyön kautta. Pienimmälle on paljon helpompi löytää käytettyä vaatetta kuin tuplille, johtuu ehkä tästä koosta tai siitä, ettei ole tarve löytää samantyylisiä tai samanlaisia. Samat suosikkimerkit toistuu myös pienimmän kohdalla kuin tuplillakin, joista Papu, Gugguu ja Nosh varmasti ne isoimmat suosikit.

Taaperolla on tällä hetkellä käytössä 86/92 vaatekoko, joka on ollut meillä jo jonkin aikaa. Mä otan yleensä vaatteet reiluina jo käyttöön, sillä kääntämällä lahkeita ja hihoja, vaate saa pidemmän käyttöiän. Moni vaate myös toimii vähän reilunakin oikein hyvin. Vaikka tuo Gugguun musta paita, jossa koko on 98 on lapsella ollut käytössä jo yli puoli vuotta, vaikkei hänellä pituutta olekaan kuin 82cm. Paita on malliltaan lyhyt ja kapea, joten reiluus ei haittaa. Yksi Noshin body (kuvien raidallinen) on taas koko 74/80 ja ollut käytössä lähes puolitoista vuotta. Se on edelleen hyvä, sillä tuplaneppareiden takia sen pituutta saa säädettyä. Se on mun mielestä hyvä esimerkki vaatteesta, joka on joka euron arvoinen. Vaikka maksoin siitä lähes 30e, koen sen olleen tosi edullinen. Body on nimittäin aina ollut suosikkini ja se on taaperon päälle päätynyt koko tuon puolentoista vuoden ajan lähes viikottain. Se on silti edelleen tosi siisti ja saan siitä luultavasti ainakin kympin myydessäni vaatteen pois.

paita ja housut MELLI ECODESIGN (saatu)

Taaperon kaapissa on selvästi tuplia enemmän kalliimpia vaatteita ja syy on oikeastaan vaan se, että hänen vaatteisiinsa voin kokonaan vaikuttaa itse. Tuplilla kulutus on myöskin niin kovaa, etten raaski hankkia heille kalliita housuja, niissä kun on reijät jo ihan parissa viikossa. Taaperon koossa käytettynä löytyy merkkivaatetta paljon helpommin kuin tuplien ja koska merkkivaatteiden jälleenmyyntiarvo on parempi, olen kokenut sen taaperon vaatekaapin kohdalla paremmaksi.

Meidän hoikalla taaperolla on legginsejä selvästi kollareita enemmän. Legginsit toimii mun mielestä tän ikäisellä niin hyvin, varsinkin nuo Gugguun kaksiväriset ovat malliltaan juuri sopivia. Toinen hyvä on Kappahlin perusleggari, joita ovat nuo mustat, niitäkin meillä taitaa olla kahdet. Näissä kuvissa on aikalailla puolet taaperon vaatekaapista, katsotaan josko toisen puoliskon saisi kuvattua ennen kuin ne jää pieneksi. Nämä kuvien vaatteet ovat myöskin niitä, jotka ovat mun omia suosikkeja ja joita tulee laitettua lapselle selvästi muita useammin.

paita MAINIO housut KAPPAHL (second hand)

body NOSH housut NOSH
paita POMP DE LUX (second hand) housut POMP DE LUX

Näissä vaatteissa ei ole yhtään isoveljiltä perittyä, enkä kauheasti vaatetta heiltä säästäkään.  Niitä joutuu jemmaamaan kuitenkin niin pitkään, etten ole kaikkea jaksanut. Muutamia suosikkipaitoja vaan, sillä kirppisvalikoimat ovat kuitenkin niin hyviä. Siellä päiväkotivaatekasassa onkin sitten enemmän niitä tuplilta jääneitä, ihan tavallisia markettitrikoopaitoja ja Lindexin kollareita. Sellaisia edelleen siistejä ja hyväkuntoisia, joita en vaan kotikäytössä tule pitäneeksi. Mutta ne on juuri loistavia sitten päiväkotikäyttöön, sinne kun ei uskalla kaikkein uusimpia ja siisteimpiä vaatteita edes viedä.

Taaperon vaatteet vaihtuu päivittäin, tai ihan joskus tosi harvoin saattaa housut pysyä puhtaana seuraavaan päivään. Välillä hänellä menee parikin vaatekertaa, varsinkin jos ruuaksi on jotain enemmän sotkevaa. Vaatemäärä on ollut kuitenkin tosi riittävä, eikä kaappi ehdi koskaan tyhjentyä. Ylimääräisiäkin siellä selvästi on, eihän nuo "päikkyvaatteet" muuten olisi jääneet käyttämättä. Mutta pääasiassa koen tuon määrän juuri sopivaksi!

6 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Kivoja vaatteita!
  Minun 2,5v poikani käytössä on paljon me&i-vaatteita, ja second handina kaikki. En raaski uutena ostaa. Jotenkin malliltaan hirmu hyviä meille. Ja isosiskot (nyt 10 ja 13 v) käyttäneet aikoinaan myös me&i:tä. Ihana bongailla samoja unisex-kuoseja joita heilläkin ollut. Me&i tuli Suomeen muistaakseni 2006 tai 2007, oli ensimmäisiä "merkkivaatteista" joita lapsille oli. Esikoiseni kun on syntynyt 2005 niin olen jämähtänyt tuonne me&i -kaudelle , enkä ole oikein päässyt tähän "gugguu,papu ja nosh"- genreen mukaan. Kivoja vaatteita heilläkin kyllä, ei vaan ihan meidän juttu.
  Nykyään on kyllä niin paljon vaatevalokoimaa lapsille,silloin esikoisen ollessa pieni , se oli vain se vaaleanpunainen tytöille ja sininen pojille. Ja haalareista vain reimatec ja remu.
  Aikaa on kuitenkin mennyt vain se 13v ja tämä asia mennyt hurjasti eteenpäin. Ihan Niinkuin moni muukin. Voi tätä ajankulua... :D

  T. Sanniska

  VastaaPoista
 2. Hei vielä jatkan tuohon kommenttiini että keskimmäiseni synnyttyä 2008, oli lindexin uusretrot suosittuja :)
  Ja sitten tuli ulkohaalareihinkin ticket pinnalle. Mukavia muisteluita :)

  T. Sanniska vielä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Me & I :lta on meilläkin ollut jotain, bodyt ei pienimmälle oikein istuneet, mutta isoilla niitä oli useampia. Mutta housut, varsinkin vanhemman malliston on ihan parhaita. Ne sellaiset haaremit, joissa pyllyssä aina joku kuva. Nyt meillä on enää yhdet, mutta niiden laatu on vaan paras <3

   Toi on kyllä tosi jännä, miten jotkut tuotteet nousee ylitse muiden. Tuplien vauva-aikana gugguusta ei myöskään ollut tietoakaan, enkä muista että lastenvaatteista muutenkaan olisi niin kovasti puhuttu. Tai sitten olin vaan pihalla. Vuonna 2014 ne enemmän alkoi tulla sitten pinnalle.

   Poista
 3. Kivoja vaatteita ja sulonen malli

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!