keskiviikko 7. marraskuuta 2018

Lasten topat AW18


* sisältää Affliate-mainoslinkin Ellokseksen verkkokauppaan

Lasten tämän talven topat ovat väriltään niinkin "tylsät" ja helppohoitoiset kuin mustat. Tuplilla haalarit ovat Reimatecin Stavangerit ja kuopuksen haalari on Pomp De Luxin viime talven mallistosta. Kaikkia yhdistää ihanan pehmoinen karvahuppu. Tuplien haalarit oli heillä jo viime talven ja täytyy kyllä sanoa, että tykättiin kaikki noista haalareista ihan valtavasti! Jos haalarit pitäisi laittaa nyt eteenpäin, lähtisi ne lähes uudenveroisina. Polvissa ei ole edes karheumaa. Aika varmasti tätä mallia tullaan näkemään meillä jatkossakin pienimmäisellä, kenties isoillakin vaikkakin luulen heidän jatkossa haluavan haalareiden sijaan takki + housut yhdistelmiä.

Vaatteissa ylipäänsä, mutta erityisesti ulkovaatteissa yritän bongailla alennuksia. Ellos on verkkokauppana mulle suosikki juuri siksi, että sinne tulee säännöllisesti hyviä alekoodeja. Mua harmittaa, etten noiden isojen haalareiden kohdalla vuosi sitten tajunnjut ostaa niitä Ellokselta, sillä sinne tulee jatkuvasti -40% alekoodeja, joilla haalari olisi tosi edullinen. Jos Lapsille ei tarvitse hankkia haalareita enää tähän talveen alesta, tulen varmasti hyödyntymään nuo kupongit ensi talven ostoksissa, vaikka tähän Reiman haalariin*! Elloksen valikoimat kannattaa muutenkin katsoa läpi, nyt nimittäin Elloksen oman merkin haalareista* saa -25% hinnasta pois. 


Reiman Stavanger haalarit* olivat kaikinpuolin mahtavat meidän tarpeisiin. Malliltaan juuri hoikille lapsille sopivat, ominaisuuksiltaan mahtavat kylmään talveen. Eipä ollut lapset kylminä koskaan ulkoilujen jäljeen, vaikka pakkasasteet olikin välillä aika huimia! Karvahuppu on mun mielestä ehdoton haalarista, ei toki pakollinen, mutta tykkään itse sen olemassaolosta. Sillä saa suojattua kasvot hyvin viimalta ja onhan se vaan tosi kivannäköinenkin.

Tuplien pipot tilasin viime talvena Pono Designilta ja pojat tykkää niistä kovasti. Ne on saaneet paljon ihailuja myös muilta, varsinkin tuon tupsun takia! Pipot ovat paksua trikoota ja sisävuori lämpöistä merinovillaa. Lapset käytti näitä jopa viime vuonna Vuokatissa kypärämyssyn kanssa ja lämpöä riitti.

Talveen lähdetään kolmen kengän kombolla, nuo kuvissa näkyvät Vikingin Thermo Ultra saappaat* ovat ne pääasialliset kengät, ne ovat tosi monikäyttöiset, sillä niitä voi käyttää jopa -20 pakkasasteessa. Ollaan otettu ne jo käyttöön päiväkodissa ja siellä on kovasti kiitelty kenkien helppoutta. Nämä kengät tilasin muuten Ellokselta ja hyödynsin toiseen pariin tuon henkilökohtaisen -40% alen. Suosittelen tutustumaan valikoimaan!

Toiset kengät ovat nuo viime talviset Vikingin goretexit, jotka ovat oikeastaan kakkoskengät, sillä lapset ei itse pidä niistä lainkaan. Ne on vähän hankala pukea haalarin kanssa tarrojen vuoksi, mutta koska ne menee vielä, en laittanut niitä eteenpäin. Näiden tilalle pitäisi hankkia jotkut siistimmät kengät kaupunki- ja kauppakäyttöön, mutta odottelen näiden kanssa vielä hyviä alennusmyyntejä!


Kuopuksen haalarin tilasin jo vuosi sitten Pomp de Luxin alesta. Koon arvioiminen oli aika helppoa, sillä pikkuveli kasvaa lähes millilleen samaantahtiin meidän esikoisen kanssa. Otin koon 86cm ja se on meidän 82 senttiä pitkälle pikkuherralle oikein sopiva. Voi olla, että kevään mittaan pitää hankkia toinen haalari, mutta sen näkee sitten. Kovin suurta kokemusta ei vielä tänä syksynä ole haalarista ehtinyt tulla, se on ollut päällä vain kerran, eikä mulla ole aiempaa kokemusta Pompin topasta. Mutta käsituntumalla vaikuttaa tosi laadukkaalta ja paksulta puvulta, toivottavasti se on sitä myös käytännössä. 

Ominaisuuksiltaanhan haalari ei häviä tuolle Reimalle lainkaan ja malli on juuri sopiva taaperolle. Tykkään, että haalarissa on pienillä kaksi vetoketjua, se jotenkin helpottaa pukemista niin paljon. Tässä haalarissa on lahkeissa ja käsissä lumilukot, lahkeissa oikein toimivat, mutta käsissä niin ahtaat ettei meidän pojan käsi meinaa tulla sieltä läpi. Olenkin miettinyt, josko leikkaisin ne kokonaan pois. Onhan sellaiset vähän turhat pienillä..


Pienin lähtee talveen kahden pipon voimin, toinen on tuo kuvien Dust Blue merinovillainen Gugguun tupsupipo, jossa ihastuin väriin ihan totaalisesti. Pipon edessä oleva nahkainen logo mätsää kivasti haalarin hihassa olevaan logoon ja vetoketjuun. Toinen Melli Ecodesignilta saatu valkoinen merinovillahattu, joka ig:n puolella onkin paristi näkynyt. 

Kengissä käytössä on kahdet, jalassa olevat Superfitin Goretexit, jotka ovat isoveljien peruja, sekä kylmempään keliin perinteiset Kuomat. Kuomia on itseasiassa kahdessa koossa, katsotaan sitten kummat ovat paremmat pakkasilla. Rukkaskaupoille pitää vielä lähteä, sillä jo nyt mulla on mennyt hermot noihin hanskoihin jossa ei ole pukemista helpottamaan sivuvetoketjua. Isoilla oli aikanaan Reiman vetoketjulliset rukkaset ja koin ne tosi käteviksi. Reiman hanskoja meillä onkin ollut isoilla oikeastaan aina, niin nytkin. Ne ovat vaan niin hyvät perusrukkaset.

Kylmemmällä säällä käteen laitetaan viime talvena Paccaselta saadut nahkakintaat, jotka olivat ihan mahtavat viime talvenakin. Ne menee onneksi kaikille lapsille vielä, joten uuden hankkimiselta vältytään!


Nyt vaan sitten toivotaan, että saataisiin pian lunta. Tämä harmaus ja pimeys on pahinta, lumi valaisisi kaiken niin ihanasti ❤

12 kommenttia:

  1. Harmittaa ku mulle ei tuu ikinä sitä alekoodia ku tarvisin jotain :/ minkä kokoiset nuo poikien Stavangerit on? Oon miettinyt tuota meidän pojalle, mutta en osaa päättää kokoa, enkä ole löytänyt mistään mittoja. Meillä on jemmassa Molon ihana Husky haalari, mutta en raaski ottaa sitä vielä käyttöön ennenku tulee lunta, niin tarvittais nyt joku likaystävällisempi alkutalveen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ootko kuitenkin rekisteröitynyt sinne? Mulle ainakin tulee tekstarilla viikottain ja samat sinne profiiliin nettisivuille. Nuo haalarit on 116cm vertaisin että ovat vähän reilumpia kuin Molo kidsin mitoitus 😊

      Poista
  2. Kiinnostaa myös isojen haalareiden koko? Ja kuinka pitkiä pojat on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koko on 116 ja kesällä neuvolassa olivat 110 ja 114.Nyt jokusen sentin pidempiä molemmat 😊

      Poista
  3. Onpa tylsän väriset haalarit.

    VastaaPoista
  4. Vitsi heitin alekoodikupongin roskiin, kun en yhtään ajatellut lasten hankintoja.

    Hauska miten eri tavalla voi kokea pukemisen. Kahden vetoketjun haalari oli mun mielestä taaperolle tuplasti rasittavampi (kaksi vetoketjua tapeltavana yhden sijaan) ja vetoketjulliset Reiman hanskat ei jotenkin istunut pienen käteen yhtään ja vaihdoin ne Elsa pitkäsiin:)

    Noista tuplavetoketjuista kyllä paljon kirjoitetaan kätevintä, mutta pukemista ankarasti vastustavan lapsen kanssa ei ollut hauskaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Mulla ne näkyy myös siellä nettisivuilla kun kirjautuu vaan omilla tiedoilla :)

      Joo, tää on kyllä tosi jännä miten monet jutut koetaanerilailla! Sama vaikka terällisissä potkareissa :D Oon kyllä sama amieltä, et jos olisi pukemista inhoava lapsi, niin mitä vähemmän vetoketjuja sen parempi! Meillä onneksi ovat kaikki olleet sen suhteen helppoja. Tuo tuplavetketju on siitä mun mielestä hyvä, että haalari aukeaa enemmän. Helpompi siksi pukea pienelle :)

      Poista
  5. Miks ei isoilla pojilla ole kuomakenkiä talveksi? Helppo pukea itse ja lämpimät

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei koettu tarpeelliseksi, kun nuo Vikingin loskarit toimii pakkasillakin. JOs olisi ostettu kuomat, olisi silti pitänyt hankkia talvikumpparit koska loska. Nyt selvitään yksillä kengillä. :)

      Poista
  6. Katselin just tota pojan (4v.) viime syksynä uutena ostettua Reiman haalaria että saa käyttää sitä nyt tänä talvena niin pitkään kuin suinkin mahtuu, sitä ei voi enää käyttää pikkusisarukselle ja jospa se uusi haalari säästyisi sitten paremmin. Polvet on melkeen puhki asti kuluneet, en oo varma että onkohan enää vesitiiviit. Talvi on ehkä vähän pitempi täällä pohjosissa tai toi meidän poika on oikea tehorymyäjä.

    VastaaPoista
  7. Joo hyviä olisi haalarit ei vain ole vara ostaa noin kalliita !

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!