maanantai 12. marraskuuta 2018

Ajatuksia töihinpaluusta ja unelmieni työhuone


* Postaus sisältää mainoslinkkejä Elloksen verkkokauppaan

Sain tänään puhelun, joka havahdutti mut tajuamaan, että töihin paluuni on ihan nurkan takana. Tarkemmin sanoen, vähän yli kahdeksan viikon päässä! Kahdeksan viikkoa, ja sitten koittaakin jo mun eka työaamuni lähes kahteen vuoteen. Olen oikeasti aika ihmeissän, kuinka äkkiä äitiysloma ja hoitovapaa lopulta meni. Onneksi sain olla kotona näinkin pitkään, eikä pienintä tarvinnut laittaa aiemmin hoitoon.


Puhelu tuli päivähoitotoimistossa, jossa kartoitettiin meidän hoidon tarvetta ja kyseltiin tarkemmin kuopuksen tarpeista. Aika selvästi esiin nousi se, että kaupungin hoitopaikka tilanne on surkea ja virkailija kyselikin meidän halukkuutta kokeilla palvelusetelin turvin yksityistä päiväkotia. Yksityisestähän meillä on hyvät kokemukset tuplien viime päiväkodista, joka oli parhain päikky missä mun lapseni ovat ikinä olleet. Nyt kuitenkin, ihan vain jo siksikin että isot ovat kunnallisessa, haluttaisiin pieninkin samaan. Mua alkoi tosissaan vähän jännittää, että entä jos ei saataisikaan kuopusta samaan hoitopaikkaan. Mitäs jos tarjottu paikka olisikin ihan jossain muualla? Ymmärrän kyllä kaupungin pattitilanteen ja luulen meidän päätyvän siihen palveluseteliin mikäli käy oikeasti niin, että pienimmälle osoitetaan jokin muu kuin tuo saman päiväkoti, jossa tuplat nyt ovat. 

Samalla, kun mä olen innoissani palaamassa töihin mun sydän itkee verta, kun mun vauvani pitää olla niin pitkiä aikoja ilman minua. Onneksi, saadaan päivät järjestettyä niin, että lapset ovat hoidossa vaan seitsemän tuntia 3-4 päivää viikossa, mutta silti. Se on kuitenkin tosi paljon pienelle ihmiselle. Mä haluan nyt ajatella, että mun paluuni töihin on just hyvä ratkaisu ja taapero tulee viihtymään päiväkodissa hienosti.


Työelämältä mä odotan aika paljon, sillä olen kuitenkin aina viihtynyt töissä. Varsinkin nyt, kun palaan 80% työajalla, tuntuu että arki ja työ tulee olemaan tasapainossa. Mulla on paljon enemmän aikaa lapsille ja kodille, kuin jos tekisin töitä kokoaikaisesti. Tämä ratkaisu myös luultavasti mahdollistaa sen, että ehdin tulla välillä bloginkin pariin. Meillä on myös mahdollisuus etätyöhön, jota aion ainakin jossain määrin hyödyntää. Se nimittäin helpottaa paljon, jos töitä voi tehdä kotoakin. Silloin säästää työmatkaan menevän ajan ja voi kahvitauon aikana vaikka pyörähtää ulkona haukkaamassa happea tai siivota samalla keittiön. 

Etätyö onkin yksi syistä, miksi tykkään työstäni kovasti. Se tietysti taas tarkoittaa sitä, että mulla pitäisi olla työhuone, joss asaan rauhassa tehdä töitä. Työhuone olisi kyllä hyvä muutenkin, sillä myös blogijutut vaatisi välillä omaa rauhaa, nyt teen ne enimmäkseen olkkarin sohvalla, ympärillä välillä ihan kamala meteli. Meillähän on yksi ylimääräinen huone johon työhuoneen voisi sijoittaa, nyt huone toimii oikeastaan vaan vierashuoneena, eikä sillä ole oikein muuta funktiota kuin majoittaa yövieraat. 

Töihin paluu onkin hyvä syy pohtia työhuoneelle vähän fiksumpia kalusteita ja toimivampaa sisustusta. Nyt huoneessa on vaan iso levitettävä sohvasänky, josta meinattiin luopua myymällä se eteenpäin. Se on niin vähällä käytöllä, mutta vie silti huoneesta tosi ison osan, ettei huoneelle voi oikein tehdä sohvan siellä ollessa mitään. Kunnollinen pöytäkään ei mahdu sängyn ollessa huoneessa. 

Tuo alla olevan kuvan matto* meillä huoneessa jo onkin, ostin sen vuosi sitten Ellokselta ja alun epävarmuuden jälkeen olen tykästynyt siihen. Aluksi se tuntui liian ohuelta, olinhan tottunut ostamaan aina vaan nukkamattoja. Alkuun se ei meinannut pysyä kunnolla lattiallakaan imuroitaessa, vaan oli aina rutussa. Nyt pidemmän käytön jälkeen matto on asettunut paremmin, ja tulee jäämäänkin meidän työhuoneeseen. 

Kuvat IKEA; ELLOS; FINNISH DESIGN SHOP ja DESENIO

Myös tuollainen vastaava seinähylly* huoneessa on, mikä kollaasissakin. Sen sijaan työpöytä pitäisi hankkia ja uskon meidän päätyvän tässäkin hankinnassa Ikeaan, mistä melkein kaikki meidän kalusteet on. Olen yrittänyt löytää tuota tai vastaavaa pöytää käytettynä, mutta vähän heikoin tuloksin. Onneksi tässä on hyvin aikaa etsiä, ja pöytä saattaa tullakin vastaan jostain.

Kuvan Artekin tuolista haaveilen myös, mutten kyllä pysty sitä vielä ostamaan, se on sellainen pitkän ajan himotuksen kohde, jota sitäkin olen etsinyt käytettynä jo pitkään. Jonain päivänä se kuitenkin meille tulee, nyt alkuun mennään luultavasti jollain susirumalla toimistotuolilla, joka kuitenkin luultavasti on paljon parempi istua kuin tuo Artek. 

Kuvan lamppu* on Ellokselta ja meillä on samanlainen olkkarissa jalkalamppuna. TYkkään tuosta lampun ideasta ja siitä, että se kiinnitetään seinään. Desenion tauluja meillä on paljon ja työhuoneeseen laittaisin sellaisen myös. Ehkä juuri tuollaisen kalenterin, mistä päivät olisi helppo katsoa. Verhot tulevat olemaan valkoiset, ne meillä roikkuukin jo huoneessa. OStin meidän verhot ekaan yhteiseen asuntoon , mutta vastaavat löytyy Ellokseltakin*

Viherkasvi(IKEA) tuomaan niin happea kuin väriäkin ja tuollainen ruukku meiltä löytyykin jo kotoa. Rakastan tuollaista valkoisen, mustan ja tammen värien sekoitusta sisustuksessa, joten ei ihmekään että samat sävyt ovat tuloss atähänkin huoneeseen. 

Tuo VITTSJÖ-hylly meillä on valkoisena myös olohuoneessa. Tämän mustan ostin juuri siskoltani, ja luulen sen löytävän paikkansa uudesta työhuoneesta, ellei sitten tulla laittaneeksi sitä meidän makkariin. 

Varsinkin tuo sisustussuunnitelmani saa mut pienesti hihkumaan innosta, mutta antaumuksella nautin silti myös tästä parista kuukaudesta, jonka voin viettää rauhassa ja huoletta kotona. Onhan kotona olo kuitenkin vaan niin helppoa. Nytkin, taapero on vedellyt päiväunia lähes kolme tuntia, ja mä olen ehtinyt jo vaikka mitä. Pieni ikävä alkaa häntä kuitenkin jo olla, joten ehkä alan kahvinkeittoon, niin hän takuulla herää! ❤

Onko joku muukin palaamassa töihin vuoden alussa?

10 kommenttia:

 1. Oi vitsi miten ihanat suunnitelmat!! :) missä olet töissä? :) mulla olisi 9kk kotona vielä jäljellä ja jollain tavalla kaipaan jo kyllä töihin :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä voisin taa stavallaan vielä jäädä kotiin, vaikka toisaalta töihinkin on tosi kiva jo palata! Mä olen teleoperaattorilla kuluttajaliiketoiminnan puolella.

   Poista
 2. Vau mitä päikkäreitä teidän pienin vetää! Meidän yksvee nukkuu maksimissaan tunnin. Olen kyllä kade! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on harvinaista herkkua, sellaiset kahden tunnin torkut on tavallisimmat, mutta siinä ajass aehtii jo hyvin monta juttua :)

   Poista
 3. Täällä kans koittaa töihinpaluu tammikuussa 3vuoden ja kahden lapsen jälkeen. Odotan kovasti, mutta täällä kans päiväkotipaikat ovat ongelma, myös yksityisellä puolella. Eli lähipäiväkodit ovat tupaten täynnä, eikä mitään tietoa mistä päiväkotipaikka saadaan tai pääsevätkö lapset edes saman päiväkotiin. Voihan stressi sen asian suhteen!!
  Kovasti oma ura myös mietityttää, haluaisin jotain uutta ja fiksummat työajat. Mitä sä teitkään työkseen? Etäpäivien mahdollisuus ja 80%työaika kuulostaa huipulta. Toivottavasti teidän päivähoito järjestyy parhain päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Tsemppiä sinne töihin paluuseen! Toivotaan, että päiväkotipaikat järjestyy meillä molemmilla mahdollisimman hyvin! Mä olen kuluttajaliiketoiminnan puolella yhdellä teleoperaattorilla. Toimistotyö ja mahdollisuus etätyöhön on kyllä kiva! Meillä on muutenkin tosi perhekeskeinen työpaikka, joten helpottaa kovasti :) Toi lyhennetty työaikahan on lakisääteinen ja mahdollista kaikille kenellä alle kolmivuotiaita lapsia.

   Poista
 4. Miten hoidatte nuo työpäivät, että saatte hoitoajan 7 tuntiin? Ihan mielenkiinnosta kyselen, kun meillä ovat noin 8,5 -9 h. Tuntuu liian hankalalta mennä ihan eri rytmissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatusasteellahan tuo vasta on, mutta suunniteltiin niin, että mies menee puoli kasiksi töihin, mä vien lapset ysiksi päiväkotiin ja itse töihin puoli kympiksi. Mies sitten hakee puoli neljän aikaan lapset ja tulee heidän kanssaan kotiin. Ja mä sitten pääsen puolen kuuden aikaan. Voihan se käytäntö osoittaa ettei tää toimi, mutta katsotaan nyt :)

   Poista
 5. Se lakisääteisyys lyhennetystä työajasta lapsen hoidon takia ulottuu tokaluokan heinäkuun loppuun saakka. Kela vaan maksaa korvausta vain alle 3-vuotiaasta ja 1.-2. luokkalaisista.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!