lauantai 17. marraskuuta 2018

Supermutsi ja kahvisieppo - sekä 16 muuta olettamusta minusta

Sosiaalinen media voi helposti antaa ihmisestä tosi kapea-alaisen kuvan. Usein tuohon mielikuvaan vaikuttaa paljon sekin, mitä ihminen itsestään someen jakaa. Oikeastaan aina, somen luoma mielikuva ihmisestä on vain yksi osa laajempaa kirjoa, jota tuo ihminen todellisuudessa on. Mitä enemmän somessa on, sitä laajempi se mielikuvakin usein on.

Olen tämän viikon lukenut useammankin somepersoonan kirjoittamia ja julkaisemia olettamus-postauksia, ja koin ne itse valtavan mielenkiintoisiksi. Erityisesti siksi, että niissä persoona ITSE vastaa oletuksiin. Useinhan oletukset menevät tosi oikein ja mukana on vain muutama yliampuva oletus, mikä usein muodostuu jostain yksittäisestä asiasta. Mua itseänikin alkoi kovasti kiinnostaa, millaisen mielikuvan itse olen someen antanut. Parastahan vastauksissa on se, ettei niitä voi antaa anonyymisti, joten omaa ulosantiaan on pakko miettiä. Ei voi vain oksentaa mielipidettää toisesta, vaan kritiikkikin pitää muotoilla niin, että sen voi omalla nimellään sanoa. Varmasti vastaukset anonyymissa kommenttiboksissa olisi voineet olla muutakin. Kyselin itse nämä oletukset teiltä IG storyssa, mutta tottakai niitä voi jatkaa vielä tänne bloginkin puolelle, jos sinne ei ehtinyt tai halunnut kertoa. Vastaan niihin sitten suoraan kommentin alle! Pieni toive mulla kuitenkin olisi, että jos haluat tietoisesti pahoittaa mieleni kertomalla millainen olen, jätä se tekemättä. Pahaa oloa voi purkaa vaikka lenkillä, sitä ei tarvitse kohdistaa toiseen ihmiseen. 


Mutta asiaan. Osa oletuksista tuli useampaan kertaan, joten tiivistelin näitä ja yhdistin osan samaan. 

1. Olet aito, jalat maassa oleva tyyppi

Aitous ja jalat maassa oleva nousi useassa vastauksessa, ja siitä olen ihan älyttömän iloinen. Mun pahin pelko olisikin ehkä ollut, että olisin antanut itsestäni jotenkin epäaidon mielikuvan, tai että leijuisin jossain pilvissä. 

Aitous on asia, jonka haluankin säilyttää. Aitous ei mun mielestä tarkoita, että kaikki pitää somessa kertoa, mutta se on sitä, että nostaa välillä ne ikävätkin asiat esiin. Mä itse pyrin olemaan mahdollisimman rehellinen kaikissa kanavissani, mutta tottakai positiivisista jutuista on paljon kivempi kirjoittaa ja kertoa, kuin epäonnistumisista. Jokainen varmasti tietää, että myös vastoinkäymiset kuuluu elämään, vaikkei ne jokapäivä somesta eteen lävähdäkään.

Jalat maassa on hyvä ollakin, mutta välillä pitää myös kokea pientä leijumista. Olla onnellinen siihen mitä elämässä on ja kokea ylpeyttä omista saavutuksistaan. Vaikka ihan pienistäkin jutuista. 

2. Hyväsydäminen, nöyrä ja kiitollinen kaikesta mitä olet saanut

Tämä kohta sai väkisinkin hymynhuulille. Ihanaa, että myös tämä välittyy ruudun toiselle puolelle. Kiitollinen mä olen, niin mahdottoman kiitollinen kaikesta ja kaikista joita elämä on mun eteen tuonut. Erityisen kiitollinen ja onnellinen mä olen mun perheestä ja läheisistä, mutta myös siitä kuinka blogi mua on kasvattanut ja millaisia ovia se on avannut. Välillä on hyvä pysähtyä ja pohtia niitä asioita, joista on erityisen kiitollinen. Silloin ne vastoinkäymisetkään ei ehkä tunnu niin pahalta. 

Hyväsydäminenkin mä koen olevani, haluaisin suoda ja mahdollistaa kaikille kaiken ja helposti laitankin muut ihmiset itseni edelle, jos niin voin jotenkin helpottaa heitä. Mä olen tosi perhekeskeinen, mutta tulen tosi iloiseksi myös ihan tuntemattomien onnistumisista. Mä tiedostan, ettei toisen onni ole multa pois, vaan saan paljon enemmän siitä, että iloitsen toisen puolesta kuin että kadehtisin ja toivoisin pahaa hänelle. Maailmassa on muutenkin niin paljon pahaa, etten halua tuoda sitä liiaksi omaan elämääni. 

Nöyryyttä mä kuitenkin voisin oppia ja sitä kovasti harjoittelen. Tietty nöyryys on hyvästä, mutta jos siinäkin mennään yli, jää helposti itse kärsijä puolelle. Ylpeys ja nöyryys hyvässä tasapainossa on se, mitä ainakin itse haluan tavoitella. 3. Tykkäät kahvista

Voi kyllä! Viimeksi tämnä aamuna julkaisin kuvan kahvikupposestani ja siitä, kuinka ihana aamu tänään oli. En vain tykkää kahvista, rakastan sitä, ja se kuuluu mun jokaiseen aamuun ja iltapäivään. Voin olla ilmankin, en koe että olisin erityisemmin koukussa kahviin. Mutta kahvi vain kuuluu mun elämääni ja se on varmasti yksi useimmiten käyttämistäni nautintoaineista. 

4. Olet sinut itsesi kanssa ja sinulla on hyvä itsetunto

Sinut olen kyllä itseni kanssa ja rakastan itseäni juuri tällaisenä. Juuri nyt, on ihanaa olla minä. Mutta hyvä itsetunto mulla ei oikeastaan ole koskaan ollut. Varsinkin ala- ja yläasteella olin tosi ujo, enkä voi sanoa lukiossakaan olleeni erityisen itsevarma tai rohkea. LAsten myötä, oma itsevarmuus on kuitenkin kasvanut ja opettelen jatkuvasti rakentamaan parempaa ja terveempää itsetuntoa.

Edelleen, koen kuitenkin epävarmuutta hyvin usein, tämänkin postauksen kuvat ovat tosi epämukavuusalueeni ulkopuolella. En vieläkään oikein osaa olla kameran edessä, vaikka vuosia tätä blogia olenkin kirjoittanut. Olen kuitenkin tänä vuonna tehnyt itselleni lupauksen, että hypin rohkeasti pois sieltä omalta mukavuusalueelta, sillä se jos mikä kasvattaa itsetuntoa. 

Sinut itseni kanssa olen ollut vasta ihan hetken, varsinkin raskaus- ja imetysaika oli minulle nimittäin tosi vaikeaa. Niin paljon kuin raskaanaoloa rakastinkin ja imetyshetkistä nautin, koin koko ajan olevani jotain muuta kuin minä. Saatuani tänä syksynä oman tutun kroppani takaisin, tuntuu että voin olla jälleen sinut itseni kanssa ja nauttia olemästä juuri sellaisena kuin olen. 5. Vaikutat rehelliseltä ja suoraselkäiseltä

Rehellisyys onkin yksi arvo, josta haluan pitää kiinni. Olen tosi iloinen, että rehellisyys välittyy minusta myös muille, sillä somessa on helppo olla myös epärehellinen. Antaa ymmärtää asioita, jotka ei sitten pidäkään paikkaansa. Mä itse vihaan sellaista oman egon pönkittämistä valheilla, ja toivon etten koskaan anna itsestäni sellaista mielikuvaa. 

Rehellisyyskään ei vaadi sitä, että kaiken kertoisi tai kaikesta avautuisi somessa. Rehellisyys on mun mielestä enemmän asenne ja toimintanuora, jonka mukaan elämää elää. Rehellisyys on asia, jota meillä kotonakin pidetään arvossa. Ollaan rehellisiä toisillemme niin parisuhteessa, kuin vanhempinakin. Valkoiset valheet tai varsinkaan valehtelu ei mun mielestä kuulu parisuhteeseen tai perheeseen. Kaunistelua harrastan kyllä, vaikka haluaisin siitäkin oppia pikkuhiljaa eroon.

6. Olet tarkka ulkonäöstäsi, kodistasi, lapsista ja oikeastaan kaikesta

Tämä on sekä totta että tarua. Mä olen tarkka ja rakastan sitä että asiat on järjestyksessä ja nätisti. Niin kotona, itsessäni kuin lapsissakin. Mutta toisaalta, mulle kaikki ei ole niin justiinsa. Saatetaan lähteä käymään kaupassa pieruverkkareissa, lapsilla takit, pipot ja kengät ei niin mätsäten toisiinsa, vaan täysin vapaasti itse somistettuna. Itse en oikeastaan koskaan meikkaa kotona tai arjessa, vaan meikki kuuluu vaan sellaisiin spesiaalihetkiin. Hiuksetkin mulla on usein vaan ponnarilla ja päällä trikoota ja collegea. 

Lapset meillä saa itse valita vaatteensa ja jos heistä tuntuu siltä, että he haluavat lähteä kauppaan sinisessä takissa, violetissa huivissa, kumppareissa ja kalsareissa, niin so be it. Siistimpiin tilaisuuksiin valitsen heille vaatteet, mutta muuten he itse päättävät pukeutumisestaan. 

Mä itse taas tykkään näyttää nätiltä, mutten juurikaan arjessa jaksa panostaa siihen. Jos laittaudun vaikka töihin, kestää se ehkä kymmenen minuuttia max. Itse koen, että olen huoliteltu, muttei kaikki nyt ole aina niin justiinsa. 

Kodista olen kyllä tarkka, sillä tykkään vaan siitä että kaikki ympärilläni on järjestyksessä ja nätisti. Se ei silti tarkoita, etteikö meillä olisi sotkua. Todellakin on, kaaoskin välillä! 

Tarkkuus muuten on kyllä luonteenpiirteeni ja erilaiset aikataulut, suunnitelmat ja deadlinet rytmittää mun arkea niin työ- kuin vapaa-ajallakin. Mä olen se meidän perheen metatyöläinen ja multitaskaaja, jolta mieheni välillä pyytää tilanneraporttia eri jutuista.


7. Iloinen, huolehtivainen, jämäkkä ja rakastava äiti. Hellä, mutta silti jämpti.

Ilo on kyllä asia, jota haluan tuoda jokaiseen päivään ja jokaiseen asiaan. Välillä se on tottakai vaikeaa, kun kaikki vaan ärsyttää ja suututtaa. Silloin pitääkin antaa itselle vähän löysää ja laskea rimaa. Olla iloinen pienistä jutuista, jos sillä hetkellä ei pysty isoihin. 

Kasvatuksessa koenkin olevani juuri näitä, huolehtivainen ja rakastava, mutta samalla jämäkkä ja jämpti. Sopivassa suhteessa hellyyttä ja tiukkuutta. Rajoilla ja rakkaudella kasvatetaan ehdottomasti meidän lapsia ja ollaan heille ensisijaisesti vanhemmat, ei kaverit. Meillä on tiukka kuri ja korotan useinkin ääntäni, mutta pyritään silti olemaan lapsille mahdollisimman demokraattisia, jotta heilläkin on oikeus vaikuttaa itseään koskeviin asioihin. 

Hellyyttä ja läheisyyttä ei varmasti voi antaa lapsille liikaa ja pyrinkin siihen, että he saavat sitä riittämiin. Siinä onkin yksi syy, miksi meidän isot ei olleet nuorimman vauvavuoden aikana hoidossa, vaan halusin pitää heidätkin lähellä. Mä haluan tietää lapsistani ja heidän elämästään sekä ajatuksistaan kaiken. Juuri tänä aamuna mietin, että kuinka saan säilytettyä heidän kasvaessaan heihin saman siteen, että he tulevat luokseni huoliensa kanssa. 

8. Pidät läheisistäsi hyvää huolta ja perhe on sinulle tärkeä

Perhe ja läheiset on mulle todellakin kaikki kaikessa. Paitsi oma ydinperheeni, myös lapsuuden perheeni sekä siihen tulleet bonusperheenjäsenet ja läheisimmät ystävät ovat mulle kaikkein tärkeintä. Mä haluan, että mun läheisillä on se tunne, että he voivat tulla luokseni asiassa kuin asiassa ja että he voivat luottaa muhun. Mä itse koen, että voin aina tukeutua perheeseeni ja läheisiini ja että saan heiltä apua ihan joka asiassa, joss avaan tarvitsen. 9. Olet tarkka ja järjestelmällinen mutta samalla rento

Olen luonteeltani tarkka, pedantti ja järjestelmällinen. Välillä niinkin pitkälle, että väsyn siihen itse. Varsinkin kolmannen lapsen synnyttyä mun on ollut pakko vähän laskea rimaa ja sallia itselle enemmän epätäydellisyyttä. Aika ei vaan millään riitä kaikkeen mitä haluaisin, joten tarpeettomimmista jutuista on pakko karsia. 

Järjestelmällisyys ja tarkkuus höystettynä rentoudella onkin se elämänasenne ja tyyli elää, jota tavoittelen. Ne ei mun mielestä sulje toisiaan pois, vaan tarkka voi olla vaikka olisikin rento. 

10. supermutsi, jolla on pitkä pinna

Supermutsi olen todellakin. Mä olen sitä meiltä, että jokainen äiti joka yrittää parhaansa on oman elämänsä supermutsi. Monesti supermutsius koetaan negatiivisena juttuna ja siihen mielletään jotenkin ylimielisyys. Mutta tää on mun mielestä asia josta jokaisen pitäisi olla ylpeä. Että on itse paras ja superein mutsi omille lapsilleen. Eli todellakin, olen supermutsi ja ylpeä siitä että hallitsen tämän laumani juuri niinkuin hallitsen. En todellakaan ole täydellinen ja mokaan jatkuvasti, mutta se ei silti vähennä mun superäitiyttä. Epätäydellisyys tekee meistä juurikin täydellisiä äitejä, supermutseja.

Tiettyyn pisteeseen asti mulla on pitkäpinna ja se tuntuu venyvän lähes loputtomiin. Mutta kun se katkeaa niin se katkeaa ja silloin on turha etsiä niitä järjen rippeitä. Mun pinnan katkeamisen jälkeen usein kuitenkin rauhoitunkin nopeasti ja koen, että välillä tilanteet vaan vaatii pinnan katkeamista. Mutta joo, on mulla pitkä pinna, joka venyy ja venyy. Välillä. Välillä mulla on tosi lyhyt pinna, varsinkin väsyneenä ja stressaantuneena. 

11. vaikutat fiksulta ja kirjaviisaalta

Koen olevani sellainen perusfiksu ja tykkään kaikesta teoreettisesta, tutkimuksista ja faktoista. Kirjaviisas en oikeastaan ole, vaikka olenkin aina pärjännyt koulussa. Tykkään kuitenkin kovasti opiskella asioita ihan muuten vaan, vaikken koulua kävisikään. Haluan usein myös mielipiteideni pohjalle teoriaa, sellainen mututuntuma ja hälläväliä asenne on mun mielestä ärsyttävää. 12. pidät siisteydestä etkä siedä sotkua, et voi mennä nukkumaan jos keittiö on sekainen.

Kyllä, rakastan siisteyttä ja vihaan sotkua. Mutta olen opetellut sietämään epäjärjestystä ympärilläni, vaikkei se saakaa mua iloisesti. Harrastan paljon pikasiivouksia ja varsinkin keittiö on sellainen, että jos illalla väsyttää voi sotku jäädä aamuun. En yhtään pidä siitä, mutta se onnistuu, sillä meidän keittiö on seinän takana niin, ettei olohuoneesta näe sitä. Olohuoneen siivoaminen illalla on mulle tärkeämpää kuin keittiön. Melkein aina keittiönkin siivoan, mutta en silti aina. 

Sotkun sietäminen on tosi suhteellista, lastenhuoneissa se ei mua häiritse, sillä leikkien kuuluu levitä. Sotku omassa makuuhuoneessa tai olohuoneessa saa mut kuitenkin näkemään punaista ja sen siivoan kyllä aika pikaisesti. 


13. Haluat panostaa itseesi, kotiin ja elämään yleensäkin

Kyllä tääkin pitää paikkansa. Mun mielestä kaikkeen elämässä pitää panostaa tasapainoisesti ja omien voimavarojen ja mahdollisuuksien mukaan. En tykkää sellaisesta ajattelusta ollenkaan, että lapsille kaikki uutta ja kallista mutta itse kulkee kymmenen vuotta vanhoissa alusvaatteissa. Itseäänkin pitää arvostaa ja hemmotella siinä kuin lapsia. 

Mä ajattelen, että eletään vain kerran tätä hetkeä, joten siitä on tehtävä nauttimisen arvoista. Siksi haluan panostaa elämääni ja tehdä siitä sellaista, että vanhempana voin katsoa iloisena taaksepäin ja olla kiitollinen siitä eletystä elämästä. 

14. tykkäät elää ja syödä terveellisesti

Kyllä ja ei, rakastan herkkuja ja kaikkea epäterveellistä, mutta yhtälailla terveellisia juttuja ja liikuntaa. Haluan elää terveellisesti ja syödä hyvin, mutta elämässäkin pitää välillä voida herkutella ja tehdä epäterveellisiä juttuja.15. oletan, että olet ammatiltasi myyjä

En ole, olen kyllä ollut kaupankassalla opiskeluaikoina, mutta tällä hetkellä en ole myyjä.

16. Oletan, että haluat vielä lapsia

En oikeastaan, juuri nyt minusta tuntuu että kolme lasta on meille kaikkein paras ja en usko meidän lapsiluvun tästä kasvavan. Tottakai, ollaan vielä nuoria ja mahdollisuudethan lapsiin ovat vielä vuosia. Että eihän sitä koskaan tiedä. Nyt ei kuitenkaan tunnu siltä, että haluaisin meille neljättä lasta.

17. olet tottunut tekemään töitä ja teet niitä mielelläsi

Tämä kyllä pitää paikkansa, olen aina tehnyt töitä, jopa opiskellessa kävin töissä osa-aikaisesti. En ole ikinä ollut työttömänä ja työhistoriaa mulla on jo toistakymmentä vuotta vaikka olenkin vasta kolmikymppinen. 

Mikään työnarkomaani en ole, enkä kovin urakeskeinenkään, mutta tykkään kyllä tehdä töitä elantoni eteen. Haluan menestyä ja tuoda sillä omalla työllä leivän meidänkin pöytään. 

18. Olet tunnollinen

Olen kyllä, välillä niinkin tunnollinen, että sen voi nähdä jopa negatiivisena asiana itselleni. Tämä on myös asioita, joissa on pakko ollut toimia välillä päinvastoin, jotta itse olen voinut riittävän hyvin. Epäitsekkyys on hyvä tietyissä määrin, mutta jos itse alkaa kärsiä siitä, mennään metsään. 

14 kommenttia:

 1. Minulla ei ole tähän mitään lisättävää, sanoisin että aika lailla kaikki ne asiat luettelit, millainen kuva minulla vakkarilukijana on sinusta :)

  Muutaman kohdalla naurahdin, ja silti totesin että osaksi olen samaa mieltä. Sanoisin siis, että sinusta on tullut hyvä mielikuva ja oli kiva lukea vielä omat kommenttisi näihin.

  VastaaPoista
 2. Näytät tossa kokovartalokuvassa vähän siltä että olisit raskaana. Oletko vai turvottaako muuten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, no en näytä :D voihan tuossa alavatsa vähän pömpöttää, mutta minkäs tuolle pussukalle voi. Kun se kerran venyy, niin se ei palaudukaan ihan hetkessä.

   Poista
  2. No et todella edes näytä! 😂 3 raskauden (kaikki poikia 😍) jälkeen jos mua turvottaa, niin näyttää siltä kuin olisin ainakin puolivälissä raskautta. Ilman turvotusta ihan kelvollinen vatsa, mutta kyllä se odotusten venytys jättää jälkensä. Eikä se haittaa yhtään!

   Poista
  3. Hih, no en :D vaikka sama, jos oikein turvottaa niin mun masu kyllä näyttää että siellä olisi ainakin 25 viikkoinen vauva :D ja minkäs sille voi, semmosta se!

   Poista
 3. Mulle tuli jo noiden ekojen kuvien jälkeen sellainen olo että pitääpä kommentoida että ne on tosi kivoja. Sitten luin että oot vähän epämukavuusalueellasi näiden kuvien kanssa ja päätin että varmana kommentoin. Siis etenkin nuo rahinurkkauksessa otetut kuvat on ihan huippuja, oot niissä tosi kaunis, niissä on jotenkin kiva sommittelu ja sun ilmeet on ihania.

  Mä yritin keksiä sinne IGn puolelle mitä mä susta olettaisin, mutta mun oli tosi vaikea keksiä mitään oletuksia. Kun ei ne nyt ole oletuksia vaikka että olet äiti tai pidät siisteydestä, tiedän ne tätä blogia luettuani aikalailla faktoiksi, ja sitten lähdin ylianalysoimaan sitä mikä on olettamista, mikä faktatietoa ja mitkä on vain mun omia ajatuksia, haha. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, siinä piti lukea divaaninurkkaus eikä rahi, mikähän ihmeen ajatusvirhe. No, pointti ehkä selkisi. :D

   Poista
  2. Voi ihana sinua! Kiitos että kommentoit, tästä tuli tosi hyvä mieli!

   Moni näistä on tosiaan just faktoja, jotka on nousseet blogissa usein esiin! :)

   Poista
 4. No et näytä kyllä raskaana olevalta. Katsoin että olet niin hoikka ja fressin näköinen! Taitaa olla taas kateellisten panettelua toi yläoleva kommentti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en niin :D mutta kiitos, mulla on just nyt oikein hyvä olo itselläkin! <3

   Poista
 5. Mä vihaan nuita näytät siltä, että oot raskaana kommentteja. Et ees näytä siltä, vitsi ihmiset on tyhmiä. Olet ihan tarpeeksi monta kertaa sanonut, että teidän lapsiluku on luultavasti täynnä niin miksi toisten pitää jatkuvasti antaa raskaana kommentteja.Oikean kuvan olet itsestäsi antanu blogissa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kans ymmärrä niitä, ymmärtäisin vähän enemmän jos en olisi kertonut meidän fiiliksiä neljännestä. Mutta ehkä hän ei sitten ole niistä tietoinen! :D

   Poista
 6. Jotkut tuntuu olevan niin pikkusieluisia että tahalleen koittavat ärsyttää ja arvostella.
  Monesti sitä miettii että me keskeneräiset kasvetaan omia lapsia kun itse käyttäydytään kun hiekkalaatikolla ;) olisipa mukava nähdä näiden anonyymien vatsakuva :D en oikeasti edes halua nähdä kun ei kiinnosta mutta turhaa sananhelinää! Jatka samaan malliin!! :) <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!