torstai 8. marraskuuta 2018

Ihanin KOTI

Me haaveiltiin meidän kodista pitkään, ekoja kertoja tuosta haaveesta kirjoittelin jo lähes pari vuotta ennen kuin talon ostaminen tuli ajankohtaiseksi. Nyt ollaan asuttu meidän unelmien kodissa jo lähes kaksi ja puoli vuotta! Uskomatonta, miten aika lentää. Silloin kun taloa etsittiin, tuntui aika menevän kovin hitaasti. Oikeaa taloa ei tullut vastaan millään ja varsinkin minä olin välillä tosi turhautunut. Mutta niinhän se on, että hyvää kannattaa odottaa. 


Mehän ostettiin meidän koti lähes valmiina, ja valtaosa pintavalinnoista oli tehty jo. Onneksemme, valinnat oli sellaisia, että ne miellytti meitä. Kaikkea ei oltaisi ehkä valittu itse, mutta kaikesta tykättiin. Osa valinnoista on ollut sellaisia, että olen ihastunut niihin entistä enemmän tässä asuttuamme, vaikken aluksi tiennytkään haluavani sellaista kotiini. Niinkuin vaikka nuo meidän tammen sävyiset rappuset, jos olisi itse valittu olisi varmaan päädytty johonkin muuhun, mutta nyt rakastan tuon tammen tuomaa lämpöä. Lattia oli myös alkuun vähän liian tumma mun makuun, mutta kelpuutin sen tarpeeksi hyvänä. Nyt en enää haluaisikaan sitä valkoista lattiaa. Niin se mieli muuttuu.

Joitain juttuja on kuitenkin noussut, mitä tehtäisiin myös toisin. Sellaisia, "sitten kun me rakennetaan se oma". Isoin juttu on varmasti eteinen ja kodari, joista molemmista haluaisin isommat. ne on niitä siirtymä paikkoja jossa monesti ollaan kaikka kerralla ja silloin ahdas eteinen tuntuu tosi ahtaalta! Vessaan laittaisin myös pari lisäneliötä, se on meillä tosi pieni ja vähän kauhulla odotan sitä kun pojatkin tarvitsevat vessatilaa aamuissa.

Tuossa yllä vähän jo sivusinkin, että onhan tämä oma koti herättänyt sen pienen kipinän rakentamiseenkin. Tämä elämäntilanne ei tosin meillä ole sitä, mutta kenties joskus viiden tai seitsemän vuoden päästä. Välillä tosin mietin sitäkin, että ehkä en kuitenkaan halua muutta tästä kodista pois, tämä on kuitenkin niin koti. Mutta onneksi näitä ei tarvitse päättää etukäteen. Voi pohtia sitten tilanteen mukaan, nyt meidän on hyvä tässä.

Kuvan lamppu saatu Ellos, pyöreä matto saatu Sukhi, rautaristikko saatu Luklabel

Meidän koti on aikalailla valmis, ei olla koettu tarvetta päivittää pintoja ainakaan vielä ja sisustuskin on pysynyt aika samana jo pitkään. Jotain pikkujuttuja välillä päivitetään ja seuraavat isommat asiat ovat varmasti sohva ja meidän vanhempien sänky. Kotiin on tehty hankintoja sillä silmällä, että ostokset ovat pitkäikäisiä ja muunneltavissa. Moni meidän kalusteista toimisikin monessa eri huoneessa ja juuri tänään vaihtelin kalusteita lasten huoneissa päikseen. Meillä on suloisena sekasotkuna Ikeaa ja designia, mikä on mun mielestä just hyvä. Kodin pitää olal sellainen, että siellä viihtyy, olipa kalusteet mitä vaan. 

Säilytystilat on meillä ihan huiput, kaikissa huoneissa on paljon kaappitilaa, on vaatehuonetta ja pari varastoa. En kuitenkaan halua tuudittautua tähän tilantuntuun, vaan säännöllisesti siivoilen kaappeja ja vien turhia tavaroita kirpparille. Eihän ne kaapit loputtomiin tilavina ja puolillaan pysy, jos karsimista ei koskaan tee. Tänäänkin meillä alkaa taas kirppispöytä, johon viedään leluja, joista lapset haluaa luopua ja jotain sisustustavaraa, jota ei enää ole tullut käytettyä. 

Säilytysrasiat saatu Orthex
Pyöreä matto saatu Sukhi, rautaristikko saatu Luklabel

Koti on vaan niin ihana. Mä olen aina ollut sellainen kotihiiri, joka viihtyy kotona ja haluaa viettää siellä aikaa. Mulle on tärkeää, että koti näyttääkin siltä, että siellä on helppo viihtyä. Siivous on tietysti osa sitä ja meillä siivotaankin paljon, mutta voin luvata ettei meillä ole aina niin siistiä kuin kuvissa. Yleensä jopa harvemmin.Ehkä huomaattekin, ettei kuvissa ole lastenhuoneita tai kodaria, joissa useimmiten on se isoin kaaos. 

Mutta nyt me lähdetään kirppisreissulle. Mä olen edelleen kipeänä ja varmaan huomenna suunta taas lääkärille, josko poskionteloissa onkin jotain ylimääräistä.

Millainen on sun ihanin koti? Mistä asioista tykkäät kodissasi eniten, ja minkä tekisit toisin jos voisit?
10 kommenttia:

 1. Teillä on niin kaunista! Kiva lukea näitä ajatuksia ja suunnitelmia.

  VastaaPoista
 2. Ihanan tyylikäs skandikoti! Niin kauniin vaaleaa ja yksityiskohtiin keskittyvää.

  VastaaPoista
 3. Teillä on tosi kaunis koti ❤️
  Me asutaan tällä hetkellä kerrostalossa ja haaveilen kyllä omakotitalosta tai vaikka rivarista!
  Helsingissä hinnat on vaan ihan järkkyjä että saa nähdä jääkö haaveeksi. Vielä ainakaan ei olla valmiita muuttamaan pois Helsingistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siellä hinnat on varmasti tosi paljon kovemmat kuin vaikka täällä!

   Poista
 4. Me rakennettiin juuri pienomakotitalo (105 neliötä, kolme makkaria) itse pitkästä tavarasta, meidän perheiden avustamana. Meille tärkeintä oli se, että keittiö/olohuone on yhdistettyä avointa tilaa, jotta vieraiden aikana myös keittiössä häärääjä on läsnä, eikä "eristyksessä" :) Me haluttiin kotiimme erilaisia yksityiskohtia, kuten efektiseinät, keittiön välitilan verhoilukivi, saarekkeen asettelu, tähtivalot yms. pieniä erilaisuuksia, joissa näkyy meidän kädenjälki. Meidän koti on vaalea/harmaa mustilla yksityiskohdilla. Nyt tää tuntuu siltä, että kova työ on palkittu ja tämä on sitä, mitä on aina haluttu, mutta voi olla, että vuosien päästä löytyy juttuja, joita muuttaisi. Ainoa, mikä on nyt jo tässä muutaman kuukauden aikana tullut mieleemme on se, että "seinätilaa" olisi voinut olla enemmän myös eteis/olohuone alueella, esim. jotain lipastoa ajatellen. Mut me valittiin suuret ikkunat, ni seinätilaa ei jäänyt paljoa.. :) Teilläkin super kaunis koti! (Meidän rakennusprojekti Instagramissa @rakennetaanomakoti)

  VastaaPoista
 5. Ohi aiheen, mutta. Miksi lähet kipeänä kirppikselle?😱 En nyt sano sillä, että levität tautia, kun voihan se olla jo tarttumattomassa vaiheessa! Mutta itsesi takia. Antaisit itsellesi aikaa parantua. Kipeänä tarttee lepoa. Oon kantapään kautta oppinut, ettei kannata puolikuntoisena, saatika kipeänä, lähteä liikkeelle kun se pitkittää paranemista huomattavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin juuri ihan samaa, miksi käydä kipeänä kirppareilla, sisäleikkipuistoissa ym. Ymmärrän että lapset tarvitsee aktiviteetteja, mutta silti kipeänä olisi hyvä pysyä kotioloissa ja vaikka kotipihassa purkaa niitä lasten energioita. Ihan itsensä ja myös muiden takia!

   Poista
  2. Mulla on kirppispäytä varattuna viikoksi, joten sinne oli pakko viedä tavarat. Parempi varmasti olisikin olla vain kotona, mutta koska tätä flunssaa on kestänyt jo kaksi viikkoa, on ainakin mulle mahdottomuus olla kotona koko se aika. KAupassa yms. pakollisissa jutuissa on vaan käytävä :)

   Mä en koe, että yskän vuoksi pitäisi olla vaan kotona. En usko tartuttavani ketään, onhan tää sama tauti ollut mulla jo nyt yli kaksi viikkoa. Kaunis ajatus olla koko sairasteluaika kotona, muttei ainakaan meillä käytännössä onnistu :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!