keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Joko JOULU saa tulla kotiin?


Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä TOKMANNIN kanssa. 


Mun jouluun kuuluu joulusiivous. Usein toteutan sen hyvissä ajoin marraskuussa, jotta joulukuussa riittää vähän pienempi puunaus ja voi sitten huoletta rauhoittua joulun odotukseen ja fiilistelyyn. Joulusiivous tarkoittaa mulle sitä SUURsiivousta. Silloin oikeasti puunataan ja jynssätään joka nurkka ja kolo. Imuroidaan verhotankojen päältä, pyyhitään vaatekaapit ja pestään ikkunat. Mun lapsuuden kodissani äiti teki aina joulusiivouksen, joten se on mullakin kuulunut aina joulunodotukseen. Tänä vuonna aloitin joulusiivouksen jo hyvissä ajoin marraskuun alussa,  sillä pääsin tutustumaan Tokmannin siivous- ja joulukoristevalikoimaan, ja valitsemaan sieltä omat suosikkini. Tämä postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Tokmannin kanssa. 

Siivoustarvikkeita mä en ole muistaakseni koskaan aiemmin ostanut Tokmannilta, ja nyt ihmettelen kyllä miksi en! Osasto on oikea kultakaivos kaltaiselleni siivousfanille ja tällä kertaa päätinkin tutustua tarkemmin Tokmannin omaan siivoustuoteperheeseen Iisiin, jolta löytyy kaikki tarvittava siivoukseen liittyvä. Rättejä, liinoja ja moppeja oli monenlaisia, ihan joka pinnalle ja tarkoitukselle omansa! Meidän vanhat mikrokuituliinat ovat olleet jo niin kauan käytössä, että uusin ne nyt ensitilassa. Nyt meillä on kaikille pinnoille oma uusi liinansa, muutamia jopa pari kappaletta. Myös siivousaineet päivitin uusiin, sillä nekin alkoivat olla jo lopussa. Yleispuhdistusainetta teen aina meille oman sekoituksen suihkepulloon, josta sitä sitten suihkitaan kaikille pinnoille. Seoksessa on vähän sitruunaa ja etikkaa, ja se on yleispuhdistusaineen kanssa paras yhdistelmä pintojen siivoukseen. Jättää takuulla raikkaan ja puhtaan pinnan jälkeensä. 

Siivoaminen on mulle terapiakeino ja rakastan sitä tuoksua, joka vastasiivotussa kodissa aina on. Parasta siivoaminen on ihan yksin, ajan kanssa ja kaikessa rauhassa. Mutta usein meillä siivotaan myös ihan koko perheen voimin tai vaan mä lasten kanssa. Lapset ovat onneksi jo aika hyvä siivous apu, he ovat innolla aina auttamassa ja varsinkin peilien pyyhkiminen on heidän mielestään hauskaa. Kun ison siivouksen tekee hyvissäajoin marraskuussa, voi joulukuun rauhoittaa erilaisille joulujutuille. Meillä onkin jo pitkä lista mitä kaikkea kivaa jouluista joulukuussa tehdään, joten mä aionkin hoitaa kaikki isommat siivoukset nyt altapois. Tietysti ylläpitosiivousta pitää tehdä joulukuussakin, mutta se hoituu sitten siinä sivussa. 


Joulukoristeiden suhteen en ole sieltä innokkaimmasta päästä ja yleensä meillä aletaan sisustaa joulukotia marraskuun puolessa välissä. Nyt laitoin ensimmäiset koristeet esille jo marraskuun alussa, mutta yllätyksekseni ne toivatkin kivasti piristystä pimeään aikaan. Meidän joulu kun ei ole oikeastaan punainen, vaan siihen kuuluu valkoinen ja hopea mustalla höystettynä, joten se ei taida juurikaan erota meidän muusta sisustuksesta. Joulukoristeissa mä suosin ajattelua less is more, en halua kuorruttaa kotia liian useilla koristeilla, vaan valikoida tarkasti muutamat suosikit. Enemmän meidän koristeet ovat ehkä kausikoristeita kuin varsinaisia joulukoristeita. Erilaiset valot, kynttilät ja tekstiilit ovat mun mielestä paras tapa tehdä kodista jouluisa. Parasta on pimeällä valaista koti pelkillä jouluvaloilla ja kynttilöillä. Voi sitä tunnelmaa!

Tokmannilta löytyy oma sisustustuotebrändi Kotikulta, joka on mulle ennestään jo tosi tuttu. Kyseessä on Tokmannin oma tuotesarja, josta löytyy niin astioita, sisustusesineitä kuin tekstiilejäkin. Tällä kertaa hankin tuosta tuoteperheestä kaitaliinan ruokapöytään, ledkynttilöitä, tähtivalon, koristekuusen ja tuikkuja. Oli ilahduttava huomata, kuinka laaja joulukoristevalikoima olikaan ja kuinka edukkaasti tuotteita oli saatavilla.  Tokmanneja löytyy myös tosi paljon, jopa 177 myymälää ympäri Suomen. Tokmanni taitaakin olla yksi mun eniten käymistäni liikkeistä, sillä se sattuu sijaitsemaan meidän lähikauppakeskuksessa. Useimmiten sieltä tulee hankittua juurikin sisustusta tai astioita, mutta ollaampa ostettu myös painepesuria ja autotarvikkeita. Kesäisin suunnataan Tokmannille aina puutarhaostoksille. 


Nyt meillä on kotona ihana joulutunnelma. Löysin Kotikullan valikoimista ihan aidonnäköisiä ledkynttilöitä, joilla tein asetelman meidän pöydälle. Kynttilät lapsiperheessä ovat vähän riskijuttu, eikä meillä poltetakaan kynttilöitä lainkaan lasten hereillä ollessa. Välillä tykkään kuitenkin sytyttää kynttilät jo heti aamusta, tuomaan valoa pimeyteen, ja siihen nuo patterein toimivat ledkynttilät ovat kätevät. Eipä muuten uskoisi ledkynttilöiksi jos ei tietäisi, sen verran aidon näköiset ne on. Jouluun kuuluu myös ehdottomasti pieni blingbling ja tänä vuonna se näkyy erityisesti muutamissa koriste-esineissä, kuten tuossa hopeakävyssä ja kultaisessa peurassa. Meidän taapero on erityisen ihastunut tuohon peuraan ja ihailee sitä aina tilaisuuden tullen.


Joulutunnelmaa tuomaan hankitaan meille aina myös joulukukkia, ja vaikka aiemmin en pitänyt joulutähdistä lainkaan, on ne viime vuosina tulleet mun suosikeikseni. Erityisesti valkoisella kukalla olevat. Vielä en Tokmannilta joulukukkia löytänyt, mutta tuo syystähti on ihan samannäköinen. Ruukuksi valitsin sille ihanan betonijäljitelmän, joka mulla onkin ollut ostoslistalla jo pitkään. Se sopii ihanasti vihreisiin lehtiin ja valkoiseen kukkaan. 

Meillä on nyt joulusiivous jo tosi hyvällä mallilla, matot pitäisi vielä käyttää pesulassa, mutta sitten täällä onkin kaikki kunnossa. Lisää joulukoristeita laitetaan esille varmaan jo ensi viikonloppuna, että varmasti ehditään nauttia joulun tunnelmasta. Me ei olla tänä jouluna kotona, vaan lähdetään viettämään sitä Lappiin. Siksikin on kiva aloitella joulutunnelmointi jo hyvissä ajoin, että varmasti ehditään nauttia siitä kotonakin riittämiin. 

Teetkö joulusiivousta? Milloin on sopiva aika alkaa koristella kotia jouluun? 

2 kommenttia:

  1. En tee varsinaista joulusiivousta, ihan norm siivouksella siis mennään. Pikkuhiljaa joulu hiipii sisustukseemme!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!