torstai 15. marraskuuta 2018

Viikon ruuat 65e

Me käydään yleensä kerran viikossa kaupassa isommin ja paristi sitten täydennetään tuoreilla, leivällä ja maidolla. Useimmiten meidän isojen ostosten kauppa on Prisma tai S-market ja täydennyksiä haetaan lähi K-marketista. Nyt kuitenkin käytiin pitkästä aikaa Lidlistä ja mä koin iloisen yllätyksen kassalla. Mulla on tapata miettiä ostosten loppusumma päässä, siis ei niinkään laskea vaan arvioida mitä summa tulee olemaan. Nyt arvioin sen yhdeksäänkymppiin, mutta kassalla selvisikin summan olleen yli kaksikymppiä pienempi. Ja mitäs me sillä ostettiin?


2 kg vihreitä omenoita / 2,99
1kg klementiinejä /1,49
1kg päärynöitä / 1,39
1,5 kg banaania / 1,90

500g kirsikkatomaatteja / 2,39
500g suippopaprikaa / 2,79
1,6kg punakaalia / 2,70
2,5 kg myskikurpitsaa / 4,20
300g jäävuorisalaattia (3 pss) / 2,40
800g kurkkua (2 kpl) / 2,09
Ruukkuromainesalaatti / 1,45
Rucola / 1,40
3 sipulia / 0,89
2 kg perunaa / 1,40
1kg porkkanaa / 0,89 

Vaasan kauratyynyt / 1,35
2 x Vaasanruispalat ohut herkku / 1,25
2 x Luomu kaurahiutale / 0,80
Muumipeikon murot / 2,79

2 l maustamatonta jogurttia / 2,70
1,5 kg jogurttirahkaa (6 prk) / 3,10
Raejuusto / 2,25
1 l mustikkakeitto / 1,75
4 l kevytmaito / 2,80

Verso härkis 250g / 3,89
Broilerin Fileesuikaleet 500g / 3,72
Broilerin sisäfileet -30% 800g / 5,60
Keittokinkku 300g / 2,49
Tonikalaa 1 prk 1,09

Fusilli pasta 1 kg / 0,79
Tummamakaroni 1 kg / 0,89


Täydennystä pitää varmastikin kaupasta hakea viimeistään viikonloppuna. Veikkaan, että raejuustoa, margariinia, fetaa ja salaattitarpeita tarvitaan vielä, mutta niihin riittänee kymppi. Kenties sunnuntaille vielä joku ruoka? Kovasti siis näyttää siltä, että tän viikon ruuat saatiin kaupasta kotiin seitsemällä tai kahdeksalla kympillä. Ihanan edullista, mutta kuitenkin monipuolista! Toki, täytyy muistaa ettei näissä ruuissa ole kalaa, joka nostaa ruokakassin hintaa aina ainakin kympillä. Mutta silti, kalankin kanssa ostokset olisi olleet tavallista edullisemmat.

Mitä näistä sitten syödään? 

Lapset syövät yleensä aamuisin muroja mehukeitolla ja lisänä hedelmän tai kaksi. Välillä myös puuroa. Mä syön ruisleipää kananmunalla (kananmunat meille tulee suoraan kotiin luomutilalta) tai puuroa täytteillä. Mieheni puuroa. Viikonloppuisin tehdään banaanilettuja tai vohveleita aamupalaksi. 

Ruoat joita näistä tehdään on härkisbolognese (lounas + päivällinen / lisään härkiksen sekaan aina desin soijarouhetta ja purkin tomaattimurskaa jotka meillä olikin kaapissa valmiiksi) broileriwokki (lounas + päivällinen) kurpitsalinssisosekeitto (2 x lounas + päivällinen / linssit jo kaapissa) broilerin fileet + riisi (2 päivällistä /riisiä kaapissa) riisipuuro (1 lounas lapsille / puuroriisit kaapissa) aikuisille tonnikalasalaatti.

Välipalaksi hedelmiä, leipää, smoothiea. Iltapalalla lapsille puuroa, leipää, hedelmiä, banaanilettuja yms. Aikuisille rahkaa, leipää kananmunalla tai banaanilettuja rahkalla.

Tällä kokemuksella käydään Lidlissä jatkossakin, tosin mua aina harmittaa ettei sieltä yleensä saa ostettua kaikkea kerralla, vaan joutuu tehdä toisen reissun eri kauppaan.

Missä ruokakaupassa te asioitte? 



13 kommenttia:

  1. Me käymme säännöllisesti Lidlissä ja satunnaisesti Prismassa tai pienessä k-marketissa.

    Löydämme nykyään Lidlistä oikeastaan kaiken ja monesti ruuat suunnitellaankin sen mukaan, mitä tiedän että saamme Lidlistä.
    Varmasti on jotain mitä ei sieltä saada, mutta nyt just ei esimerkiksi tule mieleen mitään.

    Lidl on niin tottumiskysymys. Oma äitini ei kuulemma koskaan käy siellä koska ei löydä sieltä mitään, eikä myöskään halua löytää sieltä mitään.

    Me taas käymme säännöllisesti siellä ja löydämme periaatteessa kaiken mitä tarvitsemmekin. Prisma on kaikkein lähin kauppa meitä, joten sieltä voidaan tarpeen mukaan täydentää, mutta aika harvoin sellaisia juttuja on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Lidilissä on kyllä hyvät valikoimat, että sinänsä kaikki löytyy. Aina ei ehkä juuri sen valmistajan tuotetta kuin haluaisi, mutta pääasiassa kaikki tarpeellinen!

      Mekin taidetaan jatkossa käydä useammin!

      Poista
  2. Hyvältä ja terveelliseltä kuulostaa. :) Meillä kanssa 5-henkinen perhe, mutten ikinä saisi viikon ostoksia tuolla summalla. Esim. kympin maksava kala ei riittäisi meillä edes yhdelle aterialle, vaikkei mitään suursyömäreitä ollakaan. :) (Meillä lapset vähän vanhempia kuin teillä.)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kala on kyllä kallista! Tuo summa oli kyllä aika tehokkaasti käytetty, meilläkin pääasiassa menee ainakin 100e /vko.

      Poista
  3. Prismassa käyn.
    Mulla menee kerralla sinne joku 80-100 euroa ja kahdesti viikossa käyn, joskin joskus käyn lähikaupassa tekemässä täydennyksiä.
    Ja tuohon hintaan sisältyy kyllä usein vielä kosmetiikka täydennystä, esim shampoo yms jutut, pyykinpesuaineet yms. Onneksi niitä nyt ei joka viikko tarvitse ostaa mutta usein kuitenkin esim pyykinpesuainetta, meillä pyykkiä nimittäin riittää :D
    Ilman niitä varmaan olisi joku 70-80 euroa.
    Meillä siis kolme lasta ja kaksi eläintä joten niidenkin ruuat haukkaa jonkin verran joka kerta kuitista. Esiteini on siinä iässä että kouluun pitäisi saada protsku jutut evääksi yms, kuivashampoot sun muut ja töihinkin usein otan evääksi valmista kaupasta, just smoothiet ja protsku jugurtit yms.
    Nekin vie sitten rahaa jonkin verran taas.
    Välillä yritän pihistellä kaupassa mutta useimmiten menee enemmän kun mitä suunnittelen.
    Pihistän sitten jossain muussa jutussa mutta ruuassa harvemmin tulee pihisteltyä :)
    Mutta kiva lukea sun kauppa juttuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eläinten ruokiin meneekin varmasti iso summa! Ruoka on tietysti sellainen, ettei siihen panostaminen mene koskaan hukkaan!

      Poista
  4. Sun tekemät ruoka-annokset on aina niin kauniita! Arvostan sitä että jaksat tehdä lapsillekin myös visuaalisesti miellyttävän näkösiä annoksia, se tuntuu jotenkin tärkeeltä.

    Mä nyt elätän vaan itse itseäni ja suunnittelen syömisiäni aivan liian vähän. Mun lähin kauppa on (kallis) Alepa josta haen ruokaa liian usein, toisaalta se kyllä vastaa mun tarpeisiin tosi huonosti kun noudatan vegaanista ruokavaliota ja sieltä saa tosi huonosti vegaanituotteita. Mutta no, mä liikun paljon ja käyn yleensä jossain kaupassa joka sattuu olemaan matkan varrella. Suosin ehkä vähän enemmän S-kauppoja. Prisma meillä ois lähellä, pitäis oikeesti varmaan hakea sieltä aina lähes viikon ostokset kerralla, mutta tuntuu ettei ehdi kun on koko ajan menossa ja elämä on niin epäsäännöllistä. 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihana kuulla! Esteettinen annos on osa syömisen nautintoa mun mielestä!

      Poista
  5. Oi tämä on hyvä postaus. Sen olen huomannut, että suunnittelu ja kerralla ostaminen tekee jo paljon. Kiva, että teit valmiin ostoslistan. Voisi olla hyvä, jos ostoslistojen jakaminen yleistyisi, niin ei tarvitsisi itse suunnitella - no jaa kyllä sitä jonkin verran joutuu kuitenkin soveltamaan.

    VastaaPoista
  6. Lidilistä löytyy kaikki paljon halvemmalla, esim,pesuaineet ja wc.talous.paperit vaipat todella paljon halvempia, Kelpaa meidän porukalle ihan hyvin samoin shampoot ja muut kemikaliotuotteet, ei aina tarvitse olla merkkituotteita kun ei ole vara ostaa!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! ja moni kehuu varsinkin kosmetiikkaa tosi laadukkaaksi!

      Poista
  7. Kiva postaus! Jos mä meen Lidliin ostan sieltä aina hirveesti kaikkee ylimääräistä, herkkuja ja tavaraa, että sepä siitä loppusummasta sitten. 🙈😋

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!