perjantai 12. joulukuuta 2014

Joulukalenteri! Kahdestoista luukku: COOKIES IN A JAR


Pakko myöntää, että mulla on pieni fiksaatio näistä purkkilahjoista. Nyt odotellaan jo viidettä joulua, jolloin osalle meidän läheisistä lähtee puolivalmista taikinaa purkissa. Rakkaus näitä purkkiherkkuja kohtaan tulee ehkä sieltä, että mun on purkitettava keittiössä kaikki muukin. Meillä on omat purnukkansa paitsi pastalle, myös kaurahiutaleille. Ei se haittaa, että sitä hiutalepurkkia saa olla täyttämässä kokoajan. Elovena purkissa on paljon kivemmannäköistä kuin pahvirasiassa. Ja sama pätee taikinaan.

Aiempina vuosina meidän purkkilahjoista on löytynyt maustekakkua, kaakaosekoitusta, glögimausteseosta, brownieseja ja nyt suklaakeksejä! En tiedä onko näitä lahjoja miten kiva saada, mutta ainakin niitä on kiva tehdä! Ei ole samaa ongelmaa kuin leivonnaisissa. Tätä ei nimittäin voi itse syödä! Tai niin no. Voihan noita karkkeja. Ja pähkinöitä..

Näistä leivoin testierän meidän viikonloppuisiin pikkujouluihin, ja keksit maistuivat vähän liian hyviltä! Niitä riitti vaan puolet pikkujoulupöytään viemisiksi.. Hups ;)

 Tämä purkki on nyt koristelultaan vielä aika pelkistetty, nauha ympäri ja ohjeetiketti kanteen roikkumaan ja heti näyttää paremmalta!

Ja pakko varoittaa. Nää on ihan liian hyviä!!!

Tarvikkeet:

1 litran purkki
3 1/2 dl vehnäjauhoa 
1/2 tl ruokasoodaa ja 1/2 tl suolaa
1 dl tummaa kaakaojauhetta (itse käytin Urtekramin vähärasvaista kaakaojauhetta)
1 dl kaurahiutaleita (elovena tms)
1 dl pekaanipähkinää rouhittuna
1 1/2 dl suklaakarkkeja (M&M's, Smarties tms.)
pala leivinpaperia karkkien päälle
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria

Sitten vaan täytetään purkki tuossa järjestyksessä. Mä jaoin jauhot molemmin puolin kaakaojauhetta, jotta purkkiin tuli vielä yksi lisäkerros.

Ohjelappuun sitten esim. teksti: "Herkullista joulua! Purkki sisältää 30-40 suklaakeksiä. Tarvitset 225g voita, 1 rkl siirappia ja yhden kananmunan. 1. Anna voin pehmetä huoneenlämmössä tai sulata sitä hetki mikrossa. Sekoita voi, siirappi ja purkin kaksi ylintä kerrosta (=sokerit) keskenään. Älä vatkaa tai vaahdota. 2. Vatkaa joukkoon kananmuna. 3. Lisää vähitellen loput kuivat aineet purkista. 4. Muotoile taikinasta haluamasi kokoisia keksejä, pyöritä palloiksi ja litistä vähän. Muista jättää leviämisvaraa! 5. Paista uunissa 175 asteessa n. 10 minuuttia, keksien paksuudesta riippuen. 6. HERKUTTELE ! "


Viimevuotisten Browniesien ohjeen voit kurkistaa täältä!

Ihanaa joulukuun kahdettatoista kaikille! <3

p.s tänään on viimeinen joulumerkeillä varustettujen joulukorttien lähetyspäivä!! Ja mie suuntaan pikkujouluilemaan ihanien tyttöjen kanssa! <3

7 kommenttia:

  1. Tämä on niin hyvä idea! Tänä jouluna meidänkin läheiset saa "purkkikeksejä" :) Ne on suklaakeksejä ja ohje on yksinkertaisempi, eli koko purkin sisältö sekaisin ja lisätään voi ja munat. Testasin itse niitä ja tuli kyllä niin hyviä! Itselle en enää niitä tee sillä söin yhdeltä seisomalta keksejä varmaan kymmenen :D

    VastaaPoista
  2. Tää on ollut mulla mielessä iäisyyden, tänä jouluna vihdoinkin saan sen toteutettua! :) kaikki tarvikkeetkin on olleet valmiina jo pitkään, pitäis vaan purkittaa ja koristella.. ;) hih. Suloinen tuo pelkistetty versiokin on!

    VastaaPoista
  3. Tää on niin hyvä idea, mutta jää aina toteuttamatta. Höh! :D

    VastaaPoista
  4. Ihana resepti :). Pysyykö fariinisokeri siis hyvänä tässä purkissa useammankin päivän :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Ei se niin hyvänä pysy, kuin jos olisi avaamattomassa sokeripussissa. Mulla nämä oli purkissa viikon, ennenkuin tein testierän. Fariinisokeri oli kovaa, mutta se oli toisaalta ihan hyvä. Sai helpommin kaadettua sokerit purkista kulhoon! :) Hyvin se sitten mureni voihin sekoitettaessa!

      Poista
  5. Niin hyvä lahjaidea! Myös minulla tämä on ollut mielessä monena jouluna, mutta se on aina jäänyt toteuttamatta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh tulipa siinä kommentoitua kahdesti! :D Mulla olikin pienessä muistissani jälki, että olen kyllä kommentoinut vastaavanlaista postausta, mutta ajattelin että se oli jonkun muun! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!