sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Joulukalenteri! Seitsemäs luukku: Taaperoiden talvityyli


Tänne Joensuuhun on satanut viikon aikana pariinkin kertaan lumi. Lauantaina varsinkin lunta tuprutti oikein kunnolla, ja iltapäivällä saatiinkin kaivaa taas pulkat ja lumilapiot esiin! Pojat olivat innoissaan! Erityisesti pulkkailu on heille ihan hittienhitti!

Välikausihaalarit pojille oli Polarn o pyretin fleecevuorelliset kuoripuvut, ja ne olivatkin todella toimivat, sillä toppapuvut on puettu päälle vasta ihan pari kertaa. Meillä pojat ovat aika kuumakalleja, joten välikausipuku on riittänyt mainiosti, jopa muutamilla pakkasasteilla. Nyt kuitenkin kun maassa on jo lumi, siirryttiin vähän paksumpaan vaatetukseen.

Poikien toppahaalarit tilasin viime talvena Zalandon aleista huikealla 70%:n alella. Kummasti mieltä lämmitti saada kaksi merkkihaalaria satasella. Mun sydän itkee verta aina, kun pojille pitää hankkia ulkovaatetta tai kenkiä. Kaiken ostaminen tuplana tulee niin kalliiksi! Tuplista saisi kyllä tulla joku lapsilisäkorotus.. Pojat ovat vieläpä lähes sentilleen samankokoisia, joten yhtään mitää ei voi nyt, eikä varmaan tulevaisuudessakaan kierrättää. Itkuparku.

Viime talvena pojat ulkoilivat pääasiassa äitiyspakkauksen haalareissa, jotka olivatkin sen ikäisille juuri sopivat. Nyt kuitenkin haalareilta vaaditaan jo kunnollisia teknisiä ominaisuuksia. Ticketin haalareista olin kuullut vaan kehuja, ja niiden sanottiin sopivan hyvin pitkäselkäisille lapsille. Tämä onkin tällä käytöllä osoittautunut ihan todeksi! Meille hankittiin koon 86 haalarit, ja pitkin kesää ja syksyä mietin, josko ne jäävätkin pieniksi meidän pitkille pojille. Eivät onneksi jääneet, haalarit ovat vielä reiluja, joten menevät varmasti koko talven!

 Parasta Ticketin haalarissa on ehkä tuo kaulus. Vetoketjun alla on tuollainen välikaulus, joka pitää kaulan suojassa pakkaselta ja tuulelta. Päälle sitten vedetään vetoketju, joka ei tule ihan ylösasti. Myös karvahuppu on aivan ihana! Varmasti tarpeen talven viimoissa.

Poikien pipot ovat H&M:stä ja rukkaset Remun. Toiset paksummat rukkaset ovat Jonathanin.

Haalarissa on vahvistettu muuten pepun ja polvien lisäksi koko selkä, mikä varmaan on ihan käytännöllistä esiuhmaileville naperoille.

Välikerroksessa pojilla Jonathanin fleecehaalarit, sekä mummon ja isomummin kutomia villasukkia. Kunnolliset lapaset pitäisi vielä hankkia kovemmille pakkasille. POjat ovat vielä pärjänneet hyvin ulkona goretexeissa, syksyllä Pierre Robertilta tilatut merinovillasukat ovat lämmittäneet jalkoja riittävästi. Kovemmilla pakkasilla siirrytään goreista sitten kuomiin, jotka ainakin omassa lapsuudessa olivat suosikkikenkiä! Villaiset tuubikaulurit ovat myös Pierre Robertilta.
 


Aluskerrastona pojilla on Name itistä hankitut villasukkikset, sekä toivottavasti pukinkontista tulevat aluskerrastopaidat. Kypärähattu on Jonathanin.

 Kaupunki- ja kyläreissuille pojilla on Lindexin parkatakit. Sisällä on ihanan lämmin teddykarva ja pinta on öljytty(?). Kenkinä blogiyhteistyönä saadut nahkaiset Criosit ja huivi, pipo ja lapaset H&M:ltä. 


Ihanaa joulukuun seitsemättä kaikille! <3

5 kommenttia:

 1. Ihania vaatteita pojilla. Minäkin hommasin edullisesti joskus aikoja sitten tuo Ticketin puvun ruskeana. Harmi vaan, että poika on niin kapea, että puku on ihan liian leveä :( Nyt meillä on käytössä Molokidsin haalari ja se on ihan huippu. Meillä samoten Superfitin goret ja koville pakkasille Kuomat.

  VastaaPoista
 2. Hyvännäköiset kamppeet pojille :) meillä mennään tämä talvi Reiman puvuilla

  VastaaPoista
 3. Meillä myös ticketin toppis enkä vaihtaisi toiseen! Ostin kylläkin käytettynä mutta täysin virheetön on silti. Juuri tuolle välikaulukselle & tuplavetskalle iso peukku! Huikeat nuo kaupunki/kyläily vermeet, jos meidän Aino olis poika niin pukisin kyllä sillekin tuollaiset! ;)

  VastaaPoista
 4. Minkä kokoiset kuomat teillä on ?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!