maanantai 1. joulukuuta 2014

Joulukalenteri! Ensimmäinen luukku: Poikien joulukalenteri


Joulukuu! Nyt se on täällä! Joulukuun kunniaksi myös blogin ensimmäinen joulukalenteri starttaa ja valmistelee teitä joulufiilikseen! JOulukalentereja saattaa näkyä blogissa jos toisessa, toivottavasti ette ihan kyllästy! :D 

Joka aamu, uusi luukku aukeaa takanään jotain ihanaa, kaunista, suloista, jouluista tai tarpeellista. Mukana ainakin jouluherkkuja, -sisustusta, -lahjavinkkejä.. Pysyhän mukana, niin näet mitä kaikkea muuta!

Joulunaika on ihanaa. Hyvällä syyllä saa sytytellä kynttilöitä, ostaa läheisille joululahjoja ja ihan vaan rentoutua ja rauhoittua. Eilen kaivettiin poikien kanssa ensimmäisiä joulukoristeita laatikoista. Kuunneltiin joululauluja, ripustettiin joulukalanteri, tanssittiin vähän ja siivottiin. JOulu on jotenkin nyt vielä isompi juttu lasten vuoksi, kuin se on ollut ennen. Tästä tulee varmasti ihana joulu! <3
Ensimmäisen luukun takaa paljastuu, mitäpä muutakaan kuin poikien oma joulukalenteri! Kalenterina meillä on tänä vuonna Pentikin huopakalenteri, jonka taskuun tonttu joka yö tuo vinkin siitä, mistä seuraavan aamun luukun sisältö löytyy. Luukut ovat niin pieniä, ettei sinne millään saa mahtumaan mitään karkkia isompaa. Koska halusin pojille kuitenkin laittaa kalenteriin jotain muuta kuin karkkia, päätettiin kalenteri toteuttaa näin! Ja koska pojat eivät oikein tajua vihjeistä vielä mitään, tuo tonttu tänä jouluna kalenterin sisällön meidän makuuhuoneen ovessa roikkuvaan joulusukkaan! 

 Entä mitä sinne kalanteriin sitten laitetaan, jos ei karkkia? No, lauantaisin laitetaan myös karkkia. Lauantaisin pojat saavat jotkut pienet suklaaherkut kalenteristaan ja muina päivinä sitten muita juttuja. Pienet lelut, heijastimet, rusinat, muumikeksit, pastillit, piparimuotit, eläinkuviosnacsit... yms. Ainakin näitä pojat tulevat kalanteristaan löytämään! Molemmille tietysti omansa! Innoalla odottelen, tajuavatko pojat kalanterin jujua ollenkaan!
Millaisia kalentereja teiltä löytyy? Perinteisiä suklaisia vai uusia legokalentereja? Ehkä jotain ihan muuta?

Ihanaa joulukuun ensimmäistä kaikille!

10 kommenttia:

 1. Uskallanko edes sanoa tätä ääneen :D meidän lasten kalenterit on vielä kaupassa. Ihan mun unohduksen vuoksi :D hitsit!! Tänään täytyykin hakea kyllä heti kun ulos lähdetään!!

  VastaaPoista
 2. Ihana joulukalenteri! Meidän joulukalenteria voit seurata täältä! http://kunaitikelaa.blogspot.fi/
  Teen yhteistyötä erään valtavan hyvän taitelijan kanssa, joten voitte poikien kanssa seurata joka päivä mikä uhanalainen eläin luukusta paljastuu! ;)

  VastaaPoista
 3. Meiltä löytyy partiolaisten kuvakalenteri. Sen kuvaa ollaankin jo tutkittu viikon verran ja poika (kohta 14 kk) löytää sieltä aina omat suosikkinsa ja jotain uutta. Kaksi luukkua on jo avattu (alkoi adventtisunnuntaista) ja poika on innoissaan uudesta kuvasta luukun alla. Kalenteri antaa kivan mahdollisuuden kertoa pienen tarinan joka luukusta. Ihana kalenteri ❤️

  VastaaPoista
 4. Ihana kalenteri ja hyvät "sisällöt" olet sinne keksinyt :)

  VastaaPoista
 5. Toi kalenterien koko on kyllä usein ongelma - mutta hyvä ratkaisu, että sieltä löytyy vihje, isommista lapsista varmasti kivaa. Meillä on perinteiset kuvakalenterit ja niiden lisäksi mun äiti tekee lapsille joka vuosi omat (laitoin blogiin ohjeenkin, kun se on niin helppo toteuttaa - ja helppo mun sanoa :D ). Täytteenä on herkkuja ja pieniä tavaroita. Meillä on rajana ollut, että alle 3-vuotiaille on pelkkä kuvakalenteri, yllätysten keksiminen pienille kun on vielä vaikeampaa.

  VastaaPoista
 6. Meillä on pojalla ihan suklaakalenteri. Olisin halunnut jonkin tuollaisen taskukalenterin, mutta tuo joulukuu tuli niin yllättäen! :D Minä en ole ollut yhtään jouluihminen, en ollut oikein vielä viimekään vuonna, mutta nyt olen ihan täpinöissäni koko joulusta! Harkitsin jo sen jouluradiokanavan asentamista. :D Viiraa päässä selkeästi. Kaikkea nuo lapset tekeekin. Tai sitten se on tuo lapsi ja nämä raskaushormonit yhdistettynä. Mutta oikeastaan tämä on ihan kivaa! :)

  VastaaPoista
 7. Oi kun söpöt pikku lahjat ja kiva kalenteri =)

  VastaaPoista
 8. Ihana joulukalenteri! Mulla itselläni ei ole koskaan ollut tälläistä itsetäytettävää kalenteria, mutta nää on kyllä ihania! Ehkä ensijouluna jo pojille joku tämmönen :)

  VastaaPoista
 9. Meillä 4 v. istuu aamupalapöydässä kalenterien keskelle, huoh :) On yksi itse valittu kuvakalenteri, pari lahjaksi saatua suklaakalenteria ja sitten vielä (äidin toteuttama) Tonttupussukka. Sinne tonttu on käynyt joka yö viemässä jotain kivaa molemmille lapsille. Pikkusisko 1 v. tyytyy nauttimaan antimista, mutta idea menee vielä vähän yli ymmärryksen luonnollisesti :) Pussukassa on välillä jotain syötävää (kuivattuja marjoja, suklaata herkkupäivänä ym.), tehtäviä ja värityskuvia, vinkkejä yhteisiin joulupuuhiin jne. Kiva oli sitä kehitellä ja vielä hauskempaa nähdä lapsen innostus :)

  VastaaPoista
 10. Kivan näköinen tuo pentikin taskukalenteri! Usein noissa valmiissa kalentereissa on kyllä melko pienet taskut... Meidän pojan itsetehtyä muumikalenteria voi käydä kurkkaamassa mun blogista. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!