perjantai 28. marraskuuta 2014

TAHDON2013

SOME on erityisesti viime päivinä täyttynyt TAHDON2013-kansalaisaloitteen tukemiskuvista. 
 
MISTÄ ON KYSE?
Tahdon2013 on kansalaisaloitekampanja tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Kannatusilmoituksia kerättiin 19.9. asti, ja aloite luovutettiin eduskunnan puhemiehelle 13.12.2013. (lähde: www.tahdon2013.fi)

MITÄ SE SITTEN TARKOITTAA?
Vähemmän byrokratiaa, vähemmän tuhlausta:
 Tasa-arvoinen avioliitto asettaisi kaikki avioparit oikeudellisesti samalle viivalle kaikissa tilanteissa. Tarve erotella ihmisiä rekisteröityihin puolisoihin ja aviopareihin poistuisi, mikä tarkoittaisi merkittävää byrokratian vähenemistä ja sitä, että kunkin parin oikeudellinen asema Suomessa olisi selkeästi ja yhdenmukaisesti määritelty.
Sama sukunimi ilman erillistä hakemusta:
 Tällä hetkellä parisuhteensa rekisteröivä pari joutuu erikseen anomaan maistraatilta samaa sukunimeä, mikä on sekä aikaavievä että turhaan resursseja syövä prosessi. Tasa-arvoinen avioliittolaki antaisi kaikille parisuhteensa virallistaville pareille yhtäläisen oikeuden yhteiseen sukunimeen ilman turhaa byrokratiaa ja rahanmenoa.
Oikeutta tulla harkituksi adoptiovanhemmiksi yhdessä – ei yksi kerrallaan:
 Kaikilla suomalaisilla on jo adoptio-oikeus yksin – seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Tasa-arvoinen avioliittolaki mahdollistaisi samaa sukupuolta olevalle parille oikeuden hakea adoptiota yhtä aikaa, eikä niin kuin nyt, että toinen joutuu adoptoimaan ensin yksin ja toinen sitten adoptoi kumppaninsa lapsen. Lapsen edun mukaista on, että molemmat hänen kanssaan arkea elävät henkilöt voivat tulla lapsen vanhemmiksi yhtä aikaa.
Ei enää seksuaalisen suuntautumisen esiintuomisen pakkoa: Väestörekisteristä, erilaisista henkilörekistereistä ja muista vastaavista rekistereistä voidaan poistaa rekisteröidyn parisuhteen kategoria. Seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ei tarvitse jatkossa epäsuorasti tuoda esille seksuaalista suuntautumistaan siviilisäätyä kysyttäessä.
Turvaa sateenkaariperheiden lapsille: 
Tuhannet suomalaiset lapset elävät sateenkaariperheissä. Tutkimusten mukaan näiden perheiden suurimpia haasteita on ympäröivän yhteiskunnan asennoituminen. Tasa-arvoinen avioliittolaki antaisi näille lapsille, heidän vanhemmilleen ja heidän lähiympäristölleen selkeän viestin siitä, että heidän perheensä on yhtä arvokas ja hyvä kuin muutkin perheet.

(lainattu: www.tahdon2013.fi )

Henkilökohtaisesti mä en ymmärrä, keneltä se on pois jos kaksi toisiaan rakastavaa ihmistä saa mennä naimisiin? Mitä väliä sillä on, ovatko he molemmat naisia, miehiä tai muuta sukupuolta? Miksi ihmeessä sitä edes pitäisi pystyä kontrolloimaan ja estämään? On ihan ok toisiaan rakastamattomien miehen ja naisen solmia avioliitto, mutta kaksi toisiaan rakastavaa ihmistä ei sitä saa tehdä? Mitä tasa-arvoa se nyt on?

Tasa-arvoinen avioliittolaki tai homoseksuaalisuus on aina ollut mulle selvä aihe. En ole ikinä nähnyt mitään vikaa homoudessa, tai nähnyt tarvetta estää heitä solmimasta avioliittoa keskenään jos sen näkevät ja kokevat tarpeelliseksi. Asia konkretisoitui itselleni vuosi sitten, kun eräs läheiseni tuli ulos kaapista ja asuu nyt naisen kanssa. Miksi he eivät saisi mennä halutessaan naimisiin, jos kerran rakastavat toisiaan? Kuten minäkin saan ensi kesänä mennä rakastamani ihmisen kanssa?

Ihmiset, ottakaa nyt järki käteen! Vaikuta sinäkin, ja käy tykkäämässä TAHDON2013-kampanjasta!


13 kommenttia:

 1. entäs ne jotka on rakastuneet naimisissa olevaan. pitäiskö sittenki muuttaa lakia niin että saa itse päättää kuinka monen kanssa haluaa vihille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai se naimisissa oleva voi erota ja mennä sitten uudelleen naimisiin sen uuden kanssa? :D

   Ja jos polygamiaa tarkoitit niin se tuskin liittyy tähän keskusteluun mitenkään.

   Poista
 2. Minäkin tahdon! :) Toivottavasti tällä kertaa laki menee läpi, vaikka hieman pahoin taas pelkään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja menihän se! Ainakin toistaiseksi! Vielä oon kuitenkin himpun verran skeptinen.. ;D

   Poista
 3. Itse tunnen muutaman mies parin ja he ovat oikein mukavia ihmisiä, enkä tuomitsekaan heitä ihmisinä heidän suuntautumisensa perusteella. Raamatussa kuitenkin sanotaan että "avioliitto on miehen ja naisen välinen sidos" ja "miehen ei tulisi rakastaa miestä niinkuin naista" niin en ymmärrä miksi he haluaisivat Jumalan siunauksen liitolleen jos sen on noin selkeästi sanottu? Enkä myöskään ymmärrä suomen kirkkoa joka muuttaa opetuksiaan joka toinen päivä, muut uskonnot sentään pitävät kiinni pyhästä kirjastaan ja sen opetuksista... mutta joo sellasia ajatuksia täällä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tässä ole pelkästään kirkosta kiinni.. Kirkkohan saa vieläkin päättää vihkivätkö he samaa sukupuolta olevia..Ja vielä tähän raamatun sanomaan,että sanotaanhan siellä kaikkea muutakin enkä usko kenenkään niitä kirjallisesti noudattavan! Kuinka moni nykyisin odottaa avioliittoon jne. Eiköhän nykymaailmassa ole tärkeämpää tasa-arvoisuus ja samat ihmisoikeudet kaikille :) vihdoinkin Suomi astuu nykyaikaan tämänkin asian suhteen :)

   Poista
 4. voi hyvät ihmiset! Jumala loi Aatamin ja Eevan ja sillä on tarkoituksensa, jos ette vielä tiedä niin ottakaa selvää!
  Ihmiset on kadottanut täysin uskon ja se on pelottavaa.. kaikki mahdollinen pitäisi hyväksyä ja laillistaa mitä hullumpaa ihmiset vaan keksivät. Ei ihme, että maailmassa on niin paljon pahuutta ja vihaa, kun käännetään täysin selkä kristinuskolle.
  Jumala ei ole luonut lesboja tai homoja eikä kukaan ole syntyessään sellainen! On paljon asioita mitkä varmasti on vaikuttaneet ihmismieleen tässä kohtaa esim, lapsuuden negatiiviset kokemukset tai traumat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun kannattaisi lukea vähän historiaa,sillä tiedetään jo antiikin ajoilta miesten välisistä fyysistä suhteista enkä usko että silloin "vain keksittiin" tällainen mahdollisuus ;) Ei lasta kasvateta homoksi/lesboksi,kyllä he ihan syntyvät sellaisena. Pitäisikö ihmisten siis esittää olevansa jotain muuta,koska tietyt ihmiset eivät kestä erilaisuutta? Enkä heittäisi täysin uskoani sellaiseen asiaan kuten raamattu,jonka kirjoituksia ei ole todistettu oikeiksi.. Kuten kristinuskossakin taustalla on ns.vain ihmiset ja heidän ajatuksensa. Onneksi maailma on muuttunut tasa-arvoisempaan suuntaan,ei kyllä kristinuskon vuoksi.

   Poista
 5. Toivottavasti menee läpi että pääsen minäkin naimisiin :)

  T. Häistä haaveileva Tea

  VastaaPoista
 6. Onneksi olkoon,pääset vihdoin naimisiin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!