torstai 2. helmikuuta 2017

Miksi kaksi on parempi kuin yksi?

Nyt kaksosten päivän kunniaksi, vuosi sitten julkaistu postaus siitä, miksi kaksi lasta kerralla on vain niin superhienojuttu! 

Ihanaa kaksosten päivää ihan jokaiselle! Erityisesti kaikille muillekin tuplapareille, tutuille ja tuntemattomille! <3

Kaksosten päivä on otettu meillä yhdeksi juhlapäiväksi, onhan kaksosuus kuitenkin ihan huikea juttu, ja on ihan mahtavaa saada seurata sitä näin läheltä! Kaksosten päivällä tuodaan myös Rasmukselle ja Kasperille vähän spesiaalia siihen, että he joutuvat jakamaan kaiken, synttäreistään lähtien veljen kanssa. 

Kaksosten päivän kunniaksi kirjoittelenkin nyt teille, 22 syytä miksi se vaan on parempi saada kaksi, kuin yksi lapsi kerralla! (ja muistattehan, että huumorilla nyt mennään ;) ihan yhtä tärkeitä ja ihania ovat myös ne yksöslapset! Ja ihan yhtä hyviä äitejä ollaan ihan kaikki! ;))
1. Kaksi yhden hinnalla tarjoukset. Sama pätee niihin, osta kaksi samaa tuotetta saat toisen puoleen hintaan. Silkkaa säästöä monikkoperheissä! Myös ota kolme maksa kaksi on hyväksi havaittu!

2. Kaksosten kanssa selviää yhdellä vauvavuodella. Okei, tuplarankalla mutta silti.

3. Myös yksi vauvavuosi ja hoitovapaa näyttää heti paremmalta työnantajan silmissä, kuin se että olisit vietellyt kahden yksösen kanssa samaiset ajat peräjälkeen. Samaten työhaastattelussa kerrottu, mulla on kaksoset, nostaa mahiksiasi heti. Olettettavastihan kukaan ei tee niiden kaksosten jälkeen enää lapsia, joten työnantajan ei tarvitse maksaa kallista äitiyslomaa.

4. Sulta ei koskaan kysellä milloin ykkönen saa leikkikaverin. Tai milloin pikku kakkonen saapuu. Jos taas joku utelee sen kolmosen perään, voit vaan todeta sulla jo olevan kaksoset ja kysely loppuu siihen.

5. Lapsilla on aina tuki ja turva lähellään. Kukaan muu ei voi tuntea ketään toista niin hyvin kuin kaksossisarus toistaan. Onhan yhdessä jaettu elämä aina hedelmöittymisestä saakka.


6. Kumpikaan ei ikinä joudu olemaan se kaikesta vanhempien kanssa vääntävä esikoinen. Yhteisenä rintamana voidaan vääntää vanhempien kanssa kotiintuloajat mieleiseksi.

7. Naapurihuoneesta löytyy aina opiskelukaveri, jolta kysellä mitä se differentiaalilaskenta taas olikaan?

8. Äiti selviää yhdellä raskausajalla. Yhdellä avautumisvaiheella ja yhdellä maidonnousulla.

9. Eletään vain yksi uhmaikä ja teini-ikä.

10. Läheltä löytyy aina samassa kehitysvaiheessa oleva leikkikaveri, joka kaiken lisäksi tietää kertomattakin miten tää homma menee ja leikki kulkee.

11. Kaksosilla on se maaginen yhteys, jonka turvin kaksossisarus osaa lukea sisaruksensa ajatukset ja tietää ilmeesta tai eleestä mitä on tulossa. Samaa ei ole eri-ikäisillä.

12. Kaksoset ovat aina tiimi. Jos ryttyilet mulle niin mun isoveli tulee ja rökittää sut. Mitä sitten vaikka isoveli onkin vain 16 minuuttia vanhempi. 

13. Kaksosilla on oma kieli, sellainen jota kukaan muu ei osaa.

14. Tuplaäitiys on supervoima. I have twins, what is your superpower?

15. Kahden vauvan hoitamisen jälkeen yksi vauva on piece of cake. Jos jossain tilanteessa toinen lapsista on muualla, on kaikki yllättäen superpaljon helpompaa. Arjen pieniä nautintoja!

16. Kahdesta kivasta vaatteesta ei tarvi valita vaan toista. Voit ottaa ne molemmat.

17. Mix & match -mallistot näyttävät kaksosilla niin paljon paremmilta.

18. Kun oma vaatekaappi kyllästyttää, voi aina kurkistaa kaksossisaruksensa kaappiin! Saman sukupuolen tuplilla vaatevalikoimaa on tuplasti enemmän kuin yksösillä.

19. Kaksosten äiti on aina oikeutettu valittamaan kuinka rankkaa arki kahden saman ikäisen kanssa on koska kukaanhan ei suunnittele tekevänsä kaksosia. Kahden eri-ikäisen äidit ovat itse tehneet valintansa, live with that! 

20. Äitinä (tai isänä) voit olla aina ylpeä siitä, mitä huikeaa sun kroppasi on saanut aikaan! Koko maailmasta löytyy yhtä huikeaan suoritukseen päässeitä vaan 3% ! Tutkimusten mukaan myös kaksosten äidit ovat keskivertoa älykkäämpiä! 

21. Kaksosten äidit ovat myös tutkitusti fyysisesti terveempiä kuin yksösten äidit ja synnyttämällä kaksoset he myös jakavat tuplasti niitä hyviä geenejä eteenpäin! 

22. Kaksoset oppivat jakamaan ihan pienestä saakka. Heidän ei tarvitse koskaan tipahtaa siltä esikoisen korokkeelta alas ja muut vertaissuhteet ovat helpompia kun jakamisesta ja sosiaalistumisesta on jo kokemusta sisaruksen kanssa. 

10 kommenttia:

 1. Täs vissiin puhutaan siitä kun, saa ekaks kaksoset. Tai tietty Meillä vasta 3 ja 4 oli kaksonen. Eli ei jaa esikoisen osaa. Meillä on ekat kaksi 11 kuukaiden ikäerolla. Sitten kaksoset kahden ja puolen vuoden päästä. Vanhin oli 3v 5kk ja neljä lasta. :D en voi näitä (11kk ikäero ja kaksoset) suoraan verrata koska kaksosten aikaan oli myös isommat. Mutta meidän kakkonen oli koliikkilapsi. Huusi 6tuntia päivässä suoraa huutoa. Siihen yhdistettynä ensiaskeleita tapaava taapero. Tuplia kun odotin, mietin mitä tästä tulee. Mutta he olivat mitä tyytyväisimmät vauvat. Eli jos näiden rankkuutta vertaillaan niin tuplat oli tuplasti helpommat. :D kun oli jo tottunut siihen että vaippoja vaidetaan liukuhihnameiniggillä. Ja vaippojakaan ei tarvinnut ostaa kun yhtä kokoa. Nyt tuplat on 2vuotiaita. Ja vauvakuume nostaa päätään. Vähän pelottaa jos tulisi taas koliikkivauva. Mutta ei kai sekään kestä ku pari kuukautta. Olen hullu, tiedän :D (ei tässä mun kommentissa tainnut olla päätä eikä häntää.) Mutta joka tapauksessa, ihanaa loppuraskautta! <3

  Miia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tää tietty on siitä mun näkökulmasta, jossa tuplat tosiaan on esikoiset :)

   Kiitos, ja kiitos kommentista, ei se ollut lainkaan hullu! :D

   Poista
 2. Mul ois postausehdotus. Siitä miten nyt ajattelet pikkuveljen "pääsevän" isompien poikien porukkaan kun ne on niin tiivis parivaljakko! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kiitos, pitääkin kirjoitella! Vaikka pahoin pelkään, että tää kolmonen jää vähän äkisinkin isojen poikien ulkopuolelle :/

   Poista
 3. Kiva postaus. :) Mä toivoin itselle pitkään kaksoissisarusta, enkä yhtää ymmärtänyt, kun äiti selitti ettei se yksinkertaisesti ole mahdollista. I don't get that. Joskus ajattelin itsekkin, että kaksoset voisivat olla kivat, mutta tämän ensimmäisen jälkeen olen ollut ihan tyytyväinen yhteenkin kerralla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, ihana! Onhan se varmasti lapselle vaikea ymmärtää, että miten niin ei muka onnistu jälkikäteen! :D
   Kaksoset on ihania, mutta oon kyllä iloinen siitäkin, että nyt tule evain yksi. :D

   Poista
 4. Ihana tuo kuva missä pojat on taaperokärrin kanssa :D voi miten söpöjä palleroita :)

  VastaaPoista
 5. :) tästä jutusta tuli hyvä mieli!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!