keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Vauva-ajan suloisin kaukalopussi

Isojen poikien vauva-ajalta jäi yksi hankinta mieleen, jota oltaisiin tarvittu ihan valtavasti, mutta jota ei silloin hoksattu hankkia. Nää on varmaankin juuri näitä juttuja, että vasta kun vauva oikeasti on siinä, tietää mikä kaikki vauvatavara on tarpeellista, mikä tarpeetonta ja mikä ehdotonta. Erityisesti kahden vauvan kanssa, olisin kokenut talviaikaan kaukalopussit ehdottomina.


Tässä yksi syy, miksi kaukalopussi onkin tämän vauvan kohdalla ollut hankintalistan kärkipäässä. Liikutaan paljon, vauva tulee syntymään kylmänä aikana, eikä pikkuvauvoja (tai isompiakaan) ole kiva topata täyteen vaatetta, varsinkaan turvakaukaloon. Ja onhan siinä se turvallisuusaspektikin. Vähemmillä vaatteilla, vyöt saa varmasti napakasti vauvan päälle, eikä vaatteet jätä sisälleen tyhjää tilaa, jolloin turvavyöt olisi löysällä.

Raskauskeiju.fi -verkkokaupan kanssa sovittiin, että kaukalopussi saapuisi meille kaupallisen yhteistyön merkeissä. Pari viikkoa se meillä onkin jo ollut ja mun oli tottakai pakko saada laitettua se meidän kaukaloon heti! Se on niin kaunis, pehmoinen ja suloinen. eihän se oikein muuta enää kaipaisikaan, kun pikkuisen vauvan tuonne sisälle.

Meille saapui valkoinen, neuloskuviolla koristeltu Baby's onlyn kaukalopussi, jossa pikkuvauvamme tarkenee varmasti kotiutua! Pussi on sen verran tilava, että luulempa sen menevän kaukalossa vielä pitkälle ensi talveen. Ja tokihan tämän voi laittaa vaunuihinkin.


Nyt kun näitä vauvatavaroita alkaa tupsahdella nurkkiin, alkaa tämä ihan tosissaan konkretisoitua. Vauva ihan oikeasti on pian täällä. Hyvin todennäköisesti jo ensi kuussa! Tämän kaukalopussin avulla on vauva sitten helppo tuoda sairaalasta kotiin, kun kaukaloon laitettaessa riittää vain sisävaatteet ja pipo. Tosin vielä pyörittelen, pitäisikö windfleecehaalari pakata mukaan varmuuden vuoksi. Varmaan ainakin jos on pakkasta, mutta tuskin kuitenkaan plussa-asteilla. Vai miten olette muut kaukalopussien kanssa tehneet? Pakko sanoa, että tämän käyttö on mulle vielä ihan uusi juttu!

Kaukalopussin kaverina Raskauskeiju.fi verkkokauppa lähetti vauvalle pussiin sopivan tuttiketjun, mintun ja helmiäisen sävyissä ja se sattuikin käymään kuin nakutettu vauvalle hankittuun ensituttiin. En kyllä tosiaan muistanut, että tutit ovat näin kovin pieniä!Kaukalohan meillä on se sama, jossa pojat tuotiin aikanaan kotiin, tälle vauvalle ei omaa hankittukaan, sillä toinen kaukaloista oli vielä niin hyväkuntoinen. Malliltaan tuo kaukalo on Gracon Logico S ja ainakin siihen kaukalopussi istui tosi nätisti. Vastasyntyneen tuen laitoin ensi pussin alle, mutta otin sen sitten kuitenkin pois, sillä tuntui että se ei oikein istunut pussin alle. 

Kaukalopussista kuulette varmasti vielä lisää kokemuksia, kunhan saadaan vauva sitä testailemaan ja päästään kunnolla kokeilemaan pussin toimivuutta arjessa!

Oijoi, en kyllä malttaisi odottaa, että saadaan tuoda vauva tuossa pussukassa kotiin!

* Baby's only kaukalopussi ja tuttiketju saatu

6 kommenttia:

 1. Meillä syksyllä syntynyt vauva kulkee kaukalopussissa (Voksi), laitan vaan kypärämyssyn päähän, ihan kylmimmillä keleillä oon käyttänyt nyt kans tumppui, muuten ihan vaan sisävaatteet (tosin käytän merinovillaisii sisävaatteita). On kyllä tosi kätsä ja tykkään just siitä että valjaat saa jämäkästi varraloon kiinni. Ja helpompi lähtee ulos ku pukee vaan isommat ja pienimmän voi laittaa kaukaloon. Meillä vauva on nyt tosiaan puolivuotias, pussissa riittää kokoa tän talven loppuun asti mutta sitten se jää armottomasti pieneksi. Vastasyntyneenä se tuntui hehtopussilta mutta nyt ku vauva on jo 68 cm pitkä on pussi nafti. Oli siitä tosiaan kätsä että oon käyttäny sitä myös vaunuissa lämpöpussina, laitan sillon selän alle vaan villaviltin ku niitä turvavyökoloja ei saa mielestäni kunnolla peitettyä vaikka niissä onki tarranauhat. Tää on ollu meillä hyvä hankinta.

  VastaaPoista
 2. Mä mietin kovasti tätä pussiasiaa! En oikein tiedä tarvitaanko me vai ei. Todennäköisesti vauva syntyy huhtikuussa ja silloin voi olla jo lämmintä. Hmm. Pitääkin perehtyä vielä tähän asiaan. Kuinka pitkä tuo pussi on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä on saatavilla ohuempikin malli, joka sopii paremmin kevät/kesävauvalle. Suomen kesä on tunnetusti kylmä ja vähäluminen. ;)

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 3. Liputan kaukalopussien puolesta - tosi hyvä ostos ainakin meillä :)
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
 4. Kokeilemalla huomaa tarviiko haalarin vai ei. Meillä oli eisbärchen ja se oli niin kuuma, ettei todellakaan olisi voinut olla muuta alla kuin sisävaatteet ja vetoketju oli aina pakko avata autossakin. Sitä ei sit kauaa käytettykään kun talvi oli niin leuto, vauva hermostui hikoilusta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!