maanantai 6. helmikuuta 2017

Väriä sisustukseen viherkasveistaMä en ole kovinkaan väriorientoitunut sistustaja, vaan tykkään että meillä on kotona hyvinkin luonnonläheisiä ja vaaleita sävyjä. Pääasiassa kalusteet on valkoisia, kankaat beigeä, harmaata tai valkoista ja matotkin valkoisia. Verhoistakaan ei oikeastaan väriä löydy, sillä nekin ovat leikkihuoneen verhoa lukuunottamatta kokovalkoisia. 

En silti koe että meillä olisi jotenkin liian valkoista tai että koti olisi väritön, kylmä tai kliininen. Kontrastia vaaleuteen tulee muutamista mustista sisustusesineistä, tammisista yksityiskohdista olohuoneessa, sekä viherkasveista.


Nyt varsinkin kevättä kohden, mun mielestä on ihana tuoda kotiin väriä viherkasveilla. Vaikken mitenkään vihreän ystävä olekaan, freesit kukat ja kirkkaat viherkasvit tuovat kotiin juuri sitä toivottua lämpöä, joka muiden värien puuttuessa jää uupumaan. 

Kuvittelin pitkään, etten saa viherkasveja elämään, joten olisi myös ihan turhaa niitä hankkia. Nyt tuli kuitenkin todettua, että valtaosa näistäkin on asustellut meillä jo kuukausia, läpi siis sen talven pimeimmän ajan. Eli nyt kai jo uskaltaa todeta, että kyllä multa ihan vähän sitä viherpeukaloa löytyy ja jatkossakin meille saa kotiutua uusia kasveja. 

 

Nyt viimeisimpänä hankintana on tuo ruokatilan viirivehka(?) ja paitsi että se piristää kivasti muuten vaaleaa huonetta, se kuulemma puhdistaa ilmaa! Se tuleekin tarpeeseen, huomasin nimittäin nyt auringonpaistaessa, että joku saisi tulla pyyhkimään meille pölyjä..

Sisustetaanko teillä viherkasveilla?8 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä! Värimaailma on lähes sama kuin meillä kotona :) Mikä on tuo hyllyltä roikkuva viherkasvi? Tuollaista alaspäin valuvaa juuri tarvitsisin, pitänee paikalliset kukkaliikkeet viherkasvien osalta lähteä tarkastamaan...

  Ihanaa kevättä ja loppuodotusta! Löysin blogisi jo jonkin aikaa sitten - ensin seurailin hääblogiasi ja nyt tätä :) Lemppariblogini!

  -T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli jokin muratti! Ainoita roikkuvia kasveja plantagenilla, siksi sen itsekin päädyin ottamaan! :D Alkuun harmittelin kun se ei ollut sellainen mitä olin ajatellut, mutta kun sain sen tuohon hyllyyn, se istuikin siihen just eikä melkein!

   Kiitos samoin sinne! Ja hei huippua, että olet tykännyt! <3

   Poista
 2. Meillä ostetaan usein kukkakimppuja, vähemmän viherkasveja. Mutta hyvä kun asia nousi esille, sillä jotain vihreää (ja pysyvämpää) on ollutkin tarkoitus ostaa!
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, nyt vasta uuteen kotiin muutettua on tullut viherkasvejakin hankittua! Tulppaanikimput on kyllä mun suosikkeja keväisin!

   Poista
 3. Meillä sisustetaan vihreällä sen verran kuin pystyy. Toistaiseksi yksikään kasvi ei ole selvinnyt. Paitsi meidän viime joulun amaryllis, joka puskee edelleen sitkeästi uutta vartta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihih, tää on kyllä myös mun ongelma aina. Nyt oon kastellut vähemmän ja yllättäin kasvit elääkin pidempään! :D

   Poista
 4. Hei, laitoin sinulle sähköpostia Gmailin postiin liittyen kandidaatintutkielmaani!:) Käyppä lukaisemassa. Terveisin Auroora Sallinen.:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!