torstai 9. helmikuuta 2017

Inspiraatiota shoppailuun

Meillä alkaa taas yksi vaatekoko jäädä isoilla(!) pojilla pieniksi. Viime viikolla huomasin useamman trikoopaidan hihojen olevan auttamatta lyhkäsiä ja housujenkin alkavan jo ihan pian kinnata. Nyt käytössä on pääasiassa vaatetta koossa 98/104 ja jokunen sopivakin siellä vielä on, mutta kyllä tässä nyt kesää kohti ollaan kovaa vauhtia siirtymässä kokoon 110. Hurjaa!

Siinä missä talven ajan olen hankkinut vauvalle vaatetta niin aleista kuin fb-kirppareiltakin, ovat isot pojat olleet aikalailla ilman hankintoja koko talven. Olen kovasti yrittänyt muutenkin pyrkiä siihen, että lasten vaatekaappi koostuisi järkevistä ja sopivista vaatteista, ilman ylimääräisiä ja turhia sillointällöintoisinaan päälle laitettavia vaatteita. Otan yleensä vaatteet käyttöön aina hieman reiluina, silloin käyttöikä on pidempi, eikä mahdolliset kuivausrummun kutistamiset niin haittaa.

Panda-, keltainen- ja pilvipaita, farkut ja kollarit LINDEX
Mustat legginsit, raitahousut ja raitapaita POLARN O PYRET
Pojilta alkaa jo jonkin verran kuulua mielipiteitä mukavista vaatteista, vaikka vieläkin enimmäkseen heitä ei pahemmin kiinnosta millaisia vaatteita heidän eteensä tuodaan. Useimmiten riittää, kun bokserivalinnan saa tehdä itse. Mutta huomaan, että kollarit miellyttävät heitä paljon enemmän kuin legginsit. 


Lasten vaatekaappi koostuu hyvin pitkälle trikoo- ja collegepaidoista, legginseistä ja raitakalsareista, löysistä farkuista ja collegehousuista. Arvostan itse vaatteissa mukavuutta todella korkealle, joten myös lasten vaatteissa se on yksi pääprioriteeteista. Ekologisuus ja kestävyys ovat myöskin aika ehdottomia ja ensisijaisesti etsinkin lastenvaatteita käytettyinä kirppareilta. Heikosti vaan enää tämän ikäisille löytyy, enkä ihmettele. Sen verran monet housut olen itsekin roskiin heittänyt, koska reikä polvessa. Vaatemerkeistä meillä taidetaan suosia enimmäkseen Lindexiä, H&M:ää ja Polarn o Pyrettiä. Muutama Gugguu, Nosh ja Papukin löytyy, mutta nyt kotiäidiksi jäädessä, luulen että keskitetään taas halvempiin lastenvaatteisiin. Varsinkin, kun on tää rymyvaihekin..

Kaikki vaatteet H & M 
Polvet tuntuvat tosiaan olevan kovalla kulutuksella tässä iässä! Tämä on muuten yksi syy, jonka takia kestävyytta arvostetaan ja kovaa! Legginsit vaihtuvat aika vauhdilla meillä nyt kollareihin, sillä ohut trikookangas ei tunnu kestävän autoleikkejä laattalattialla.. Tai ehkä pitää alkaa ompelemaan lasten housuihin polvipaikkoja!

Meillä oli tarkoituksena lähteä ensi viikonloppuna kunnon shoppailukierrokselle pitkästä aikaa koko perheen voimin, jos vaan mun kuntoni antaa periksi. Isot pojat tarvitsevat paitsi välikauteen vaatetta myös niitä sisäkledjuja. Näissä kollaaseissa on vaatteita, joita meinasin yrittää kaupoilta bongailla. Välikausivaatteista nuo kuoritakit ja goretex-kenkät on onneksi (!) viime kaudelta, ja mahtuvat vielä oikein sujuvasti kummallekin. Kuorihousut vaativat kuitenkin päivitystä, samoinkuin asusteet. Sisävaatteista uutta tarvitaan vähän joka genrestä, ja lienee helpointa hankkia nekin nyt ennen vauvan syntymää kerralla kuntoon.
Vaatteet POLARN O PYRET kengät CITYMARKET

Omaa vaatekaappiani en uskalla edes miettiä, imetysvaatetteiden päivitys vaatinee ihan oman postauksensa, johon palailen kyllä ihan varmasti vielä uudelleen. Ja tarvitsisimpa itsekin uudet ulkoiluhousut kevääksi. Ja takin. Ja kengät. Mutta, jos nyt ensin nämä lasten jutut!

Empä muuten voinut vastustaa kasaamasta vauvallekin omaa vk-settiä, sen verran suloisia oli nuo uudet Pop:n kuorihaalarit ja asusteet! Jospa tämän sitten vaikka aleista nappaisi odottelemaan ensi kautta, syksynhän vauva varmasti selviää vielä oikein hyvin windfleecellä ja lämpöpussilla!

Vaatteet  ja asusteet POLARN O PYRET Kengät SUPERFIT Kypärähattu JESPER & JUNIOR Rukkaset REIMA
8 kommenttia:

 1. Niin ihanaa, kun ehdit päivitellä blogia näin usein! <3

  VastaaPoista
 2. Kiva vaatepostaus. Meille on syntymässä tyttö kesällä ja ennestään perheessä on 1v3kk taapero, näitä vaatenvinkkejä tulee siis selailtua jonkin verran. POP on myös meidän pojan vaatteissa ollut suosittu merkki, kivoja vahvoja värejä ja kuoseja. Olen ihan vasta alkanut seurata blogiasi ja tyylisi kyllä miellyttää, kivoja tekstejä kirjoitat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään myös kovasti! :)
   Tervetuloa mukaan! :)

   Poista
 3. Hei minua kiinnostaisi postaus kaikista rattaista mitä ollut, jos voisit rustailla niistä vaikkapa vertailua. Lisäksi kiinnostaa vauvahankinnat kuten vaunut ja muut sellaiset. Entä kokemuksia turvaistuimista. Minä olen kans huomannut että lasten housut kuluu puhki polvista melkoista kyytiä, varsinkin kun meillä on melko karkea lattiapinta. Tsemppiä loppu odotukseen!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitääkin kasailla sellainen. Meillä on kyllä ollut aika monet tässä vuosien varrella! :D

   Toi reikiintyminen on kyllä ärsyttävää! :D

   Kiitos paljon! <3

   Poista
 4. Ihanaa, pääsee taas ostelemaan kevätvaatteita :)
  http://westendmum.fi

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!