maanantai 20. helmikuuta 2017

Koko perheen shoppailureissu

Instagram-seuraajat tietääkin, että vierailtiin pari viikkoa sitten Sellon kauppakeskuksessa shoppailureissulla koko perheen voimin! Sellon kauppakeskus oli meille entuudestaan ihan vieras eikä meistä kukaan ollut siellä ennen käynyt. Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Sellon kauppakeskuksen kanssa. 


Me valittiin shoppailupäiväksi sunnuntai, joka paikalle päästyämme todettiin aika järkeväksi ratkaisuksi! Vaikka paikalla oli paljon muitakin, oli tilaa silti oikein mukavasti kierrellä. Me päädytään yleensä aina shoppailureissuilla kauppakeskuksiin, sillä sieltä löytyy saman katon alta kaikki tarpeellinen, tarvittaessa voi ulkovaatteet jättää autoon ja varustautua reissuun mukavilla tennareilla, jopa talvisin. Kauppakeskuksissa on usein myös otettu lapsiperheet kivasti huomioon. Tilaa on hyvin kääntyillä isoillakin vaunuilla, vessoja on riittävästi, ne on ilmaisia ja ne on merkitty hyvin. Ruokapaikat löytyy myös helposti, niissä on monesti leikkipaikka ja ne on muutenkin lapsiystävällisiä. Kaiken kaikkiaan, saman katon alta löytyy ihan kaikki mitä tarvitaan, olipa kyse sitten viikonloppuostoksista, lastenvaatteista tai sisustustavarasta.


Mainitsinkin jo, että Sellon kauppakeskus oli meille ennestään ihan tuntematon, mutta kivasti päästiin kartalle kaikista palveluista infotaulujen avulla. Me suunnattiin ihan ekana lastenkäytävälle, joka on muuten ihan loistokeksintö! Lastenliikkeet, leikkipaikka ja lelukauppa on koottu samaan siipeen, jolloin oli helppo yhdistää lasten viihtyminen ja äidin vaatteiden hypistely. Pojat leikki isin valvovan silmän alla leikkipaikalla, samalla kun mä tsekkasin liikkeiden valikoiman. Sitten vaan koko köörillä sovittamaan ja kotiuttamaan ne etukäteen katsotut tuotteet.

Sellosta löytyisi myös lapsiparkki, johon leikki-ikäisen lapsen voi jättää hoitoon ostosten ajaksi. Se vaan harmiksemme oli avoinna vain lauantaisin, joten ei päästy sitä hyödyntämään. Toisaalta oli kyllä kivakin pyöriä Sellossa koko perheen voimin. Lasten ehdoton suosikki oli leikkipaikan lisäksi iso esiintymislava, jossa vedettiin muutamat tanssimuuvit ja juoksuspurtit. Pojat ja isi viihtyi siinä pitkäänkin, samalla kun mä ähisin ja puhisin imetysvaatteita sovitellen liikkeissä.


Vaikka me tällä kertaa oltiinkin liikkeellä ilman vaunuja, silmäilin paikkoja myös siitä näkökulmasta, että mukana olisi vaikka ne tuplavaunut ja vauva. Käytävät on tosiaan leveitä ja istumapaikkoja reilusti (ihan hyvä juttu raskaana olevankin näkökulmasta), joten liikkuminen on helppoa. Mä tykkäsin myös Sellon laajasta liikevalikoimasta, enkä nyt äkkiseltään keksi, mikä liike olisi puuttunut. Me etsittiin vaatetta ja kenkää vähän koko perheelle ja löydettiinkin tosi kivasti kaikki etsimämme.


Nälkä ja jano yllättää tietysti myös aina ja kauppakeskuksissa onkin helppo valita ravintolalistasta mihin mennä. Meillä teki mieli burgereita, joten valittiin Chicos, joka löytyikin helposti kaiken keskeltä. Burgerit oli ihan mahtavat ja nälkä kyllä lähti! Samalla päästiin istahtamaan hetkeksi alas, mulla ainakin kävely kävi oikein kunnolla jalkoihin ja selkään.

Lapset tsekkasi myös Chicosin lastennurkkauksen ja tuntuihan se läpäisevän meidän poikien seulan, sen verran hyvin he siellä ruokaa odotellessa viihtyivät. Me saatiin Henkan kanssa samalla miettiä, mitä kauppoja kierrettäisiin seuraavaksi, mitä pitäisi vielä hankkia ja mistähän niitä löytyisi.


Me oikeastaan aina suunnataan ostosreissuilla keskustan sijaan ostoskeskuksiin juurikin niiden helppouden takia. Shoppailut voi hoitaa sisävaatteissa, kaupat on vierivieressä, eikä liikkeiden ovien edessä kulje autotiet. Huomionarvoinen juttu varsinkin, jos liikkuu kolmisin kahden vauhdikkaan pojan kanssa. Vähän ihmeteltiin, miksi Sello olikin jäänyt meille niin tuntemattomaksi, sillä eipä sinne kovin pitkään meiltä kotoa ajellut. Hieman yli tunti Lahdesta motaria pitkin, ei tosiaan ole matka eikä mikään. Helsingin keskustastakin paikalle pääsee hetkessä, onhan kauppakeskuksen edessä niin bussipysäkit kuin juna-asemakin.

Meille Sello oli ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka ja veikkaampa, että suunnataan tänne uudelleenkin. Luultavasti jo seuraavien alennusmyyntien aikaan, sillä liikevalikoima oli tosiaan aika paljon kattavampi kuin meille entuudestaan tutummissa kauppakeskuksissa.


Pakollisten vaate- ja kenkähankintojen jälkeen, istahdettiin vielä kahville ja jäätelölle alakerran kuppilaan. Lapset sai rauhassa riehua esiintymislavalla ja me kirjoiteltiin Henkan kanssa vielä ostoslistaa ruokaostoksia varten. Ruokakaupathan Sellosta löytyy mukavan kattavasti myöskin ja saatiinkin sitten samalla reissulla hoidettua myös ruokahankinnat alkuviikolle.

Henkka ajoi vielä auton oven eteen mun ja poikien odotellessa sisällä, jolloin päästiin ilman takkeja hyppäämään suoraan lämpöiseen autoon. Kaikki hankinnat saatiin tehtyä, vähän enemmänkin kuin alunperin tarkoitus oli. Mutta eipä haittaa, nyt meidän ei tarvitsekaan taas ensi viikonloppuna olla juoksemassa vaatekaupoilla, kun saatiin kaikki tarpeellinen hoidettua kerralla.Onko teille Sellon kauppakeskus jo ennestään tuttu? Tuleeko ostoksille lähdetty kaupunkien keskustoihin vai suuriin kauppakeskuksiin?


Yhteistyössä KAUPPAKESKUS SELLO7 kommenttia:

 1. Sello on meillä toisiksi lähin kauppakeskus, että onhan tuola tullu käytyä! Itse kans tykkään tosta lasten käytävästä! Testasitteko lastenhoitohuoneen? Onko iso omena tuttu kauppakeskus? Sellossa tosiaan hyvä valikoima ja löytyy kivasti myös keilahallia ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä toimiva ratkaisu! Ei testattu, meillä ei isojen poikien kanssa ole oikeastaan tarvetta sille enää, mutta mietin kyllä postausta kirjoittaessa, että mahtaakohan Sellostakin löytyä sellainen iso huone!

   Poista
 2. Me käydään Sellossa oikeastaan aina kun helsingissä päin ollaan. Pojan kummi asuu ihan vieressä ja näin ollen se käy myös mahtavana tapaamispaikkana kahvittelun merkeissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi onkin kätevää! Kahviloita oli kyllä kivat valikoimat! :)

   Poista
 3. Ootte kyllä niin ihanan näköinen perhe!😘

  VastaaPoista
 4. Pakko kommentoida että ihana toi sun masu!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!