tiistai 31. tammikuuta 2017

Lisää liikuntaa lapsille kotioloissaOlette varmaan kaikki törmänneet niihin uutisotsikoihin, joissa kerrotaan etteivät nykylapset liiku riittävästi. Kasvavan lapsen pitäisi saada liikuntaa kolmisen tuntia päivässä, niin reipasta kuin vähän rauhallisempaakin. Mä en ole vielä ihan ymmärtänyt uutista, sillä meidän lapset tuntuu olevan liikkeessä ihan koko ajan. Energiaa olisi vaikka muille jakaa, ja jos aamulla ei pääse ulos purkamaan sitä, hypitään seinille ihan viimeistään iltapäivällä.

Paitsi liikunta, myös motoriikan kehittäminen on tärkeää lapsen kehityksen kannalta. Lapsuusiällä luodaan pohja motorisille taidoille, joita paranneella koko lapsuus- ja nuoruusikä. Tiesittekö, että koko ajan harvempi kolme vuotias osaa vaikka hyppiä? Tai tehdä kuperkeikkaa? Ja eikö nämä nyt tunnu ihan perusjutuilta kuitenkin? Entäs sitten, kun motorisessa kehityksessä mennään oikeasti vaikeampiin taitoihin?

Kun muutettiin tähän uuteen kotiin ja tiedettiin, että neliöiden puolesta voitaisiin tarjota lapsille ihan kunnolla liikkuma- jopa sitä riehumatilaa, ei tarvinnut kauaa miettiä tehtäisiinkö niin. Ollaan Henkan kanssa kumpikin oltu lapsena melkoisia rasavillejä, kiipeilty puihin ja rakenneltu majoja. Veikkaampa, että tästä meidän duosta on kasvamassa aika samanlainen parivaljakko! Haluttiin tarjota lapsille lisäaktiviteettejä liikuntaan myös sisätiloihin, sillä aina mahdollisuutta ei ole lähteä remuamaan pihalle.

Lastenhuoneprojektissa meitä auttoi paikallinen yritys Dinox Sport, joka tarjosi lastenhuoneeseen puolapuut, voimistelurenkaat ja voimistelumaton. Dinoxilla käytiin myös tutustumassa muihin tuotteisiin heidän showroomillaan Hollolassa. Valinnanvaraa on ihan valtavasti!


Siinä missä me päädyttiin puisiin ja valkoisiin puolapuihin, löytyy Dinoxin valikoimista myös puisia muissa perusväreissä, sekä metallisia ihan valtavalla värivalikoimalla! Renkaissakin päädyttiin helppoon valkoiseen ja puiseen, samaten valkoisilla remmeillä. Vaihtoehtoja näissäkin on kuitenkin useita värejä ja kokoja. Yksittäisiin puolapuihin ja renkaisiin voi myös yhdistellä erilaisia lisäosia, jolloin renkaiden väliin saa vaikka keinulaudan! 

Kunnollinen jumppamatto on paitsi turvallinen, myös kiva alusta harjoitella kärrynpyöriä, kuperkeikkoja, tai ihan vaan pötkötellä leikkien välissä. Kovalla käytöllä matto on myös isin iltajumpissa, jolloin sen avulla vedetään läpi kunnollinen kuntosalitreeni. Mä haaveilen myös maton käytöstä tulevilla joogahetkillä lasten käytyä nukkumaan ja kun tämä maha on saatu edestä pois. Myös vauvajumppa toimisi matolla oikein loistavasti!

Kannattaa klikkailla itsensä Dinoxin facebookiin ja Instagramiin, sillä sieltä löytyy toinen toistaan kivempiä arvontoja ja kilpailuja, joissa itselleen voi voittaa Dinoxin tuotteita!

Meidän seuraava hankinta taitaa olla trampoliini takapihalle koko perheen käyttöön, sillä se jos joku kuluttaa lapsista varmasti viimeisetkin riehumiset! Ja onhan siinä kiva päästä itsekin hyppimään. Mutta siitä sitten enemmän kesällä!

* Puolapuut, voimistelurenkaat ja jumppamatto saatu Dinoxilta

8 kommenttia:

 1. Hyvät välineet teillä! Pakkaspäivien pelastus sanoisinko. Meillä hankittiin myös puolapuut kaksi vuotta sitten ja voi vitsi miten hyvät on olleet! Duo oppi heti kiipeämisen jalon taidon eikä ole tarvinnut pelätä tapaturmia kun säännöt ovat olleet selvillä alusta asti. Uskomattoman taitavia lapsia kun antaa mahdollisuuden.
  Mä olen vähän raukkis trampan kanssa. Pelkää siellä tapaturmia yli kaiken kun kolmen (neljän) lapsen kanssa ei silmät riitä. Ja liiallisen otsikoinnit (ja tieto) lantiovedoista lapsilla on ehdoton ei trampan hankintaan. Ainakaan vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppas muuta!
   Joo, toi tramppa taitaa jakaa kyllä mielipiteitä suuntaan ja toiseen ja ne nnettomuudet on kyllä hurjia.. Mutta uskon jotenkin, että säännöillä siitäkin selvitää. Ehkä :D

   Poista
 2. Moi. Millainen katto teillä on että nuo pysyy kiinni? Mistä olet ostanut papun leggarit ja millaista mitoitusta ne on? Olen miettinyt jos sen verran raottaisi kukkaron nyörejä ja hankkisi tuollaiset pojulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä nyt vastaan vähän Nellin puolesta, mutta meillä on 3v4kk ikäiset kaksotytöt ja polvipaikoista on käytössä meillä 98/104, on vielä kasvunvaraakin ja käytössä on ollut jo kesästä asti :)

   Aati O verkkokaupassa oli nyt papuja alessa ja koodilla papu50 sai kaikista papuista -15% :) Eli myös normihintaisista :) http://www.aatio.fi/tuotteet.html?id=42/ :)

   Poista
  2. Nuo puolapuut olis täydelliset, mutta en oo vielä meillä keksinyt sopivaa paikkaa niille :D Muuten ne olis meillä jo. Me hommattiin tramppa viime kesänä fyssarin suosituksesta ja on kyllä ihan huippu :)

   Kuperkeikka on muuten vasta 5-vuotiaana osattava taito. :) Tämän opin fyssarilla/neurologilla, kun esiteltiin Alinan kuperkeikkausta viime keväänä :D Harva pieni lapsi sitä kuulemma osaa, mutta kaippa sekin on vaan harjoittelusta ja rohkaisusta kiinni :)

   Poista
  3. Katto on ihan perus kipsilevyä, saparokoukut on kiinnitettynä täyspuisiin koolauksiin, joten ne kestää sitten kovempaakin painoa! :)

   Ja papaut taisin tilata papun verkkokaupasta. Vastaa aina hyvin pitoitustaan vaikka ovatkin mun mielestä aika kapeaa mitoitusta! Meillä on nyt käytössä sekä 98/104 että 110/116. Isommat toki reilua, muttei liian isoa kuitenkaan. KUviss aolevat on tuota pienempää mittaa.

   Puolapuut tosiaan tarvii ihan oman paikkansa, meilläkin vasta tässä uudess akodiss alöytyi niille paikka.
   Ai on! Mun sisko puhui et se olisi nelivuotiaalta vaadittava taito, ja että kolmivuotiaallakin jo osaaminen löytyisi. Hän on liikunnanohjaaja, mutta saatan kyllä muistaa ihan väärinkin! :D

   Poista
 3. Tosi puolapuut olisi kyllä tosi ihanat. Vuokra-asuntoon sellaisia ei vain taida pystyä laittamaan. Mutta ehkä sitten jouskus omassa asunnossa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!