sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Helpotusta arjen kokkailuihin

Luin viime syksynä paristakin blogista ihan huikeasta konseptista, jota halusin itsekin ehdottomasti päästä kokeilemaan! Silloin tilanne vaan oli se, että kyseinen palvelu ei ollut saatavilla kotikaupungissani Lahdessa, joten tyydyin silloin vain kateellisena lukemaan, kuinka muut olivat helpottaneet arkeaan. Voitte kuvitella, että olin aika innoissani, kun kuulin että tuo kyseinen konsepti, Sannan ruokakassi, oli laajentanut toiminta-alueensa vuoden alussa myös Lahteen ja että me päästäisiin nyt kaupallisessa yhteistyössä Sannan ruokakassin kanssa testaamaan heidän palveluitaan!


Ruokakassin toimituksesta ilmoitti perjantaina tekstiviesti, jossa kerrottiin tunnin haarukka-aika, jossa ruokakassi toimitettaisiin kotiovellemme. Haarukka-aika oli maanantai-iltapäivälle, ja silloin ruokalähetti toimittikin kaksi kassia ruokaa meille, katkeamattomassa kylmäketjussa. Toisessa pussissa oli heti jääkaappiin laitettavat maito- ja lihatuotteet ja toisesta kassista löytyi kuivat aineet ja vihannekset.

Sannan ruokakassin ajatuksena on tarjota terveellistä ja monipuolista kotiruokaa, laadukkaista raaka-aineista, helpoilla mutta erilaisilla resepteillä. Itseä ilahduttava asia oli, että Sannan ruokakassissa käytetään kotimaista lihaa ja kananpoikaa, pääasiassa luomutuotteita sekä tuoreita kasviksia.


Meille saapunut kassi oli neljän hengen perhekassi neljällä päivällisellä, joista yksi oli tarkoitettu jaettavaksi kahdelle päivälle. Koko viikon arkipäivälliset onnistuisi siis tällä yhdellä ruokasatsilla, joka sisältäisi vieläpä valmiit reseptit! 

Mä itse rakastan ruuanlaittoa ja sen suunnittelua, mutta tykästyin silti valtavasti Sannan ruokakassin ideaan. Saatiin reseptivihkosesta paljon uusia reseptejä meidän arkiruokiin ja tultiin kokeilleeksi raaka-aineita, jotka ei ehkä muuten olisi meidän keittiöön päätyneet. Viikonlopulle sattunut sitruunainen turska nousi erityisesti yhdeksi lasten suosikiksi ja mä olin innoissani, että löydettiin halpa ja helppo kalaruoka, jota kokata myös jatkossa!

Kassivaihtoehtoja on useita, tuon meidän perhekassin lisäksi löytyy pikakassi kahdelle ja neljälle, gluteeniton kassi ja hedelmäkassi. Ainakin tätä perhekassia suosittelen, sillä vaikka ruokia siinä olikin viiteen päivälliseen, syötiin me siitä koko viikko. Annoskoot on tehty ajatellen neljää aikuista, joten kahden aikuisen ja taaperon perheessä, ruokaa tuli niin isot satsit, ettei oltaisi millään jaksettu syödä niitä yhdellä aterialla. Ruoka oli myös sellaista, että se maistui hyvin myös lapsille, vaikka erilaista makumaailmaa totuttuunkin löytyi.


Mä innostuin Sannan ruokakassista ihan valtavasti ja olenkin nyt hehkuttanut sitä aika monelle! Tullaan ihan takuuvarmasti tilaamaan kassi jos toinenkin tulevaisuudessa, sillä tämä oli pomminvarma keino tuoda ruokapöytään uusia reseptejä niiden vanhojen ja jo loppuunkulutettujen rinnalle. Ruokakassin parhaus on ehkä siinä, ettei siinä tarvitse sitoutua mihinkään. Kasseja voi tilailla silloin tällöin, välillä vaikka pikaversiona tai gluteenittomana. Reseptivihkossa on selvästi mainittu, millaisia tuotteita ruokiin pitää löytyä ihan kotioloista. Pääasiassa ne olivat niitä, joita kaapissa on aina. Valkosipulia, oreganoa, riisiä..

Kuten alkuun mainitsinkin Sannan ruokakassi on nyt laajentanut toimitusaluettaan. Jo pidempään mukana olleen pääkaupunkiseudun ja sen lähialueiden  lisäksi, mukaan pääsivät nyt Lahti, Turku ja Tampere. Myöhemmin mukaan liittyy myös Vaasa ja Jyväskylä. Ja veikkaampa, että toimintasäde vaan laajenee, mitä enemmän kysyntää on. 

Jos Sannan ruokakassi kuulostaa yhtään omalta jutulta, kannattaa se nyt tilata testiin. Koodilla PIENETPOJAT17 saat nimittäin kahdeksan euron alennuksen tilauksestasi. (Koodi syötetään tilausvaiheessa alennuskoodi kenttään. )

Mä olen kovasti kaivannut tällaista palvelua meidän alueelle. Paljon on toki niitä ruuan keräily ja kotiintoimituspalveluita, mutta niissä jää uupumaan se ajatustyö, johon ainakin itse välillä kaipaisin helpotusta. Se, kun joku miettii puolestani mitä ruokia tehtäisiin, millaisia raaka-aineita niihin käytetään ja mitä muuta pitää kaapista löytyä, jotta ruoka onnistuu. Sitä, että koko ruuan raaka-aineet takuuvarmasti löytyy kaapista, eikä kesken kokkailun tarvitse käydä lainaamassa tomaattisoseita tai sitruunaa naapurista.

Tämä ruokakassi oli kyllä ihan totaalipiristys meidän arkiruokiin. Kaikki ruuat valmistui helposti lasten kanssa, ilman mitään vaikeita välivaiheita, eikä minkään valmistuksessa kestänyt 45 minuuttia pidempään. Annoskoot oli tosiaan isoja ja meille ruokakassi riitti hyvin seitsemän päivän päivällisiin. Sitruunakastikkeessa kypsynyt turska jää varmasti joka kuukausittaiseksi arkiruuaksi ja tuota sitruunakastiketta sovelletaan varmasti myös muissa kalaruuissa. Niin superhyvää se oli. Myös tuoreesta ananaksesta valmistettu salsa oli aivan ihanaa, sitä tuunaillaan vaan jatkossa chilillä ja basilikalla. Lapset ihastuivat porkkanatikkuihin, joita olen ihan täysin unohtanut heille leikkailla. Vahinko on otettu nyt takaisin ja aika monelta ruualta raa'at porkkanatikut meiltä nyt on löytyneetkin. Myös pavut maistui yllätyksekseni lapsille, niitä ei meidän pöydässä usein olla nähty, sillä omalle lempparilistalle ne ei kuulu. 


Vaikka Sannan ruokakassi toimittaakin tarkat reseptivihkoset, ei niissä tietysti tarvitse pysytellä, vaan ruokia voi tuunailla oman fiiliksen mukaan. Me pitäydyttiin kaikissa aika tarkasti, sillä halusin kokeilla millaista kotiruokaa toisen tekemillä ohjeilla saadaan aikaan. Toisaalta haluttiin myös välttyä ruokahävikiltä, jonka reseptiikassa pysyttely takasi.

Innostuitko? Tilaamalla nyt, ehtii oman kassinsa saada vielä 13.2 maanantaille! Äläkä unohda alekoodia PIENETPOJAT17

Yhteistyössä SANNAN RUOKAKASSI


4 kommenttia:

  1. Mää oon paljon lukenu tästä, mutta oulussa ei tätä oo. :) Tosin en tiiä miten yksin tulis tilailtua. Toi sitruunaturska ohje kiinnostas, jos jaksat laittaa sen tänne. :)

    -M-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi! Josko se vielä pian tulee niin pääsisit testailemaan! Varmaan se pikakassi kahdelle voisi olla vaihtoehto, siitä sitten riittäisi usealle päivälle? Joo, mä ehdottomasti jaan sen vielä tän kuun aikana, oli se sen verran hyvä resepti! :)

      Poista
  2. Liityin lukijaksi, kun bongasin blogisi fb:n Vauva 2017 -ryhmästä. Ihastuttava blogi ja kivoja arkeen liittyviä postauksia! Yhdistävänä tekijänä on tietysti se, että meille on myös vauva tulossa maaliskuussa! Sannan ruokakassista olen kuullut nyt niin paljon positiivisia kokemuksia, että täytyy kyllä itsekin kokeilla palvelua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla emmi! Tervetuloa mukaan! <3
      Tää on kyllä ihana konsepti!

      Ja hei onnea loppuodotukseen sinne! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!