perjantai 24. helmikuuta 2017

Helpot laskiaispullat

Sunnuntaina olisi laskiaissunnuntai, mutta me otettiin lasten kanssa vähän varaslähtöä laskiaisen viettoon ja "leivottiin" tänään laskiaispullat!


Mulla on joka vuosi se ajatus, että leivon pullat itse ja sitten täytetään ne kermavaahdolla ja hillolla. Joka vuosi kuitenkin totean, ettei se aika nyt taaskaan riittänyt leipomiseen, en jaksanut alkaa leipomaan tai pullista ei tullutkaan sellaisia kuin olisi pitänyt. Mä en muuten koskaan ole saanut tavallisia pullia onnistumaan! Korvapuusteista tulee herkullisia ja ne kohoaa hyvin, mutta nää tavispullat ei nouse sitten millään!

Tänäkin vuonna, suurista suunnitelmista huolimatta päädyttiin näihin maailman helpoimpiin laskiaispulliin. K-kaupan pakastealtaasta ne löytyy, pussista jäisinä pellille, kananmunaa ja raesokeria päälle ja uuniin. 

Sitten vaan kermat ja hillot väliin ja voila! Herkku on valmis! Ja hyvin ehtii vaikka vähän extempore alkaisikin "leipoa"! 



Kivaa viikonloppua kaikille! ❤

6 kommenttia:

  1. Ihanat apurit ja herrrrkullisrn näköisiä pullia! Meillä herkuteltiin jo viime sunnuntaina, nams 😊 ..ka jos kiinnostaa niin testaappa peruspullia voisilmällä tai ilman tällä ohjeella http://ranteitamyojentaikinasa.blogspot.fi/2015/09/voisilmapullat.html?m=1#.WLBU6DyJeEc . Tän löydettyäni en oo muuta ees kokeillu 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. He ovat kyllä kovia auttamaaan! :D
      kiitos, pakko mun on kokeilla jossain vaiheessa!

      Poista
  2. Nuo pakasteaihio pullat on kyllä tosi käteviä :) Jossakin vaiheessa oli myös pakastepullatakinaa, mutta täältä en sitä ole enää löytänyt. Olisin sitä halunnut joskus kokeilla, kun teki pullaa mieli, mutta ei sitä silloinkaan ollut :) Pitääpä muuten itsekkin kipaista kaupasta noita töiden jälkeen, niin ei tartte ruveta enää illalla leipomaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ne on! Ja yllättävän hyviä, vaikkei itseleivottuja tietty voitakaan!

      Poista
  3. Vinkit pullien onnistumiseen: käytä sunnuntaijauho-pussin ohjetta! Muista veden oikea lämpötila!! Vatkaa taikinaa PALJON, heti kun alat lisätä jauhoja niin vaivaavaivaavaivaa -> hyvä sitko. ÄLÄ laita liikaa jauhoja (yleinen virhe!!). Taikinan pitää olla notkeaa, kunhan irtoaa kulhon reunoista hyvin.
    Laita mikroon kupillinen vettä, pyöritä sitä siellä ja annan veden höyryn lämmittää mikroa. Nopealla liikkeellä muki ulos ja taikina sinne liinan alle kohoamaan.
    Kohota vielä valmiita pullia. Niitä voi kohottaa myös yön yli jääkaapissa, jos pelti mahtuu sisään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sitä monesti käytänkin, muttei vaan onnistu. Missä lie sitten vika :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!