maanantai 4. joulukuuta 2017

Viikonloppufiilikset


Kivaa maanantaita! Yksi viikonloppu olisi taas takanapäin, toivottavasti se oli teillä oikein onnistunut. Meillä oli pitkästä aikaa oikein kunnon perheviikonloppu ja touhuiltiin kaikkea kivaa keskenämme. Isossa osassa viikonlopussa on tietysti ollut tää kaikki joulunodotus ja hössötys, meillä lapset ovat olleet tosi innoissaan joulukalenterista ja tuosta tonttuovesta. Ja onhan tuo tonttuovi tuonut aivan uuden ulottuvuuteensa lasten uhkailuun. Haha, siiskun se tonttuhan on nyt konkreettisempi, kun se ihan asuu meillä. Pojat muistuttelevat toisiaan, että älä huuda, tonttu kuuntelee!

Meidän viikonloppua on värittäneet myös noi joulukalenteriin laitetut tehtävät, jotka olivat kyllä loistoidea! Muistin virkistämiseksi, otin ne meidän Leikkieniltä saadusta Aikalaatikosta ja muokkasin niitä tarvittaessa meille sopivammaksi. Esimerkiksi perjantain tehtävä oli pulkkamäen laskun lisäksi lähteä porukalle joulutapahtumaan, jossa me vietettiinkin useampi tunti ihanassa lumisateessa.

Lauantain tehtävä oli leikkiä piilosta, jonka lisäksi lähdettiin luistelemaan. Lahden torille on avattu luistelukenttä, jota haluttiin testata. On muuten ihan loistopaikalla, luistelukenttien ongelma on mun mielestä aina ollut palveluttomuus, siis se ettei sieltä löydy vessoja tai kahviloita. Torilla kaikki on lähellä ja itsekin hörpin kahvia kentän laidalla, kun isi luisteli isojen poikien kanssa. 

Luisteluiden jälkeen käytiin tietysti juomassa kaakaot Sokoksella. Pojat halusi kaakaoon kermavaahtoa ja kaveriksi ostettiin vielä mokkapalat. Kaakao ja mokkapalat on kyllä ihan mahtava makupari!

Sunnuntai kuluikin mun kohdalla enimmäkseen töitä tehden, kun isi ja pojat touhuili kotona joulujuttuja. Kalenterista tuli sunnuntaille tehtäväksi kirjoittaa joulupukille ja se onkin nyt ollut työnalla. On aika herttaista, ettei nuo meidän lapset osaa toivoa itselleen kuin yhtä lahjaa. Kasperin toive on sateenvarjo ja Rasmuksen metsäkone. Lelukaupassa käydessä he tietysti bongailevat vaikka mitä, mitä kysyvät sitten joulupukilta, mutta silti tosipaikan tullen, on nämä heidän toiveensa.

pipot saatu LIDLsuomiPerjantain joulutapahtumassa tavattiinkin taas joulupukki, jolle lapset toiveensa kertoi. Muutenkin tuo tapahtuma oli tosi ihana ja maasto mitä parhain. Niin ja keli. Lunta tuprutti taivaan täydeltä ja oli tosi ihanan jouluinen ilma. Nyt sitten tuleekin taas vettä, joka kummasti latistaa tätä joulufiilistä.

Viikonloppuna ollaan myös laitettu kotiin vähän joulua, ei mitenkään isosti, mutta muutamilla jouluvaloilla ja tähdillä saa kyllä ihmeitä aikaan! Lapset olisivat halunneet laittaa meille jo kuusen, eivätkä nyt millään jaksa odotella sitä kun mennään se hakemaan. Meillä on ollut jo mun lapsuudesta perinteenä, että kuusi haetaan ennen joulua omast ametsästä ja käydään samalla laavulla paistamassa makkarat. Pojista tää oli viime vuonna niin jännää, että tän vuoden reissua odotellaan jo innoissaan.

Justuksellekin tuli jo kahdeksan kuukautta mittariin viikonloppuna, en voi millään käsittää miten tuo meidän pieni kasvaa niin vauhdilla. Hän on edelleen tosi yskäinen ja korvasta löytynyt tulehdus tuntuu kiusaavan varsinkin öisin. Silti nuo pienet on vaan niin urheita sairastajia, meidänkin vauva vaan hymy korvissa naureskelee, vaikka nenä onkin ihan tukossa ja yskä kiusaa. Toivotaan, että alkuviikosta jo helpottaa ja itsenäisyyspäivää päästään juhlimaan terveinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!