perjantai 1. joulukuuta 2017

Joulukuun eka ja tonttuovi

No nyt se on täällä! Joulukuu! Meillä isot pojat ovat kyselleet ja odotelleet tän päivän saapumista jo ties kuin kauan. Vielä enemmän tietysti odotellaan sitä itse joulua. Sitä, kun joulupukki tulee ja tuo lahjoja. Mutta tää joulukuun eka oli hyvä välietappi, nyt joulunodotuskin on lapsille konkreettisempaa, kun jäljellä olevat yöt näkee olohuoneen joulukalenterista.

Mun mielestä on kiva aina pienesti höpsähtää jouluna, tehdä siitä joulun odotuksesta vähän spesiaalimpaa lapsille ja itselle. Valmistautua oikein tosissaan ja täyttää päivät jouluisilla jutuilla. Mitään överijoulujuttuja meille ei tule, mutta jollain tavoin joulunodotus varmasti näkyy vähän joka päivässä.


Tonttuovi alkoi vilahdella mun instafeedissä jo hyvissä ajoin marraskuussa. Mietin itsekin, että ompas kiva idea. Mutta en sitten ajatellut meille hankkia. Ennen kuin sitten yhtäkkiä se olikin meille saatava. Päätin marraskuun vikoina päivinä, että jos sitä ei kaupasta täältä Lahdesta saisi, en alkaisi tilaamaan. Pikaisella googletuksella selvisi, että sitä saa aika monestakin paikkaa, mutta valitsin kaikkein varmimman, Kärkkäisen.

Eilen me se haettiin ja illalla vielä maalasin ja kiinnitin sen. Olin taas hyvissä ajoin kalenterinkin kanssa, sillä sitäkin kasailin vielä iltamyöhään. Perinteiseen tapaan, tein kalenterin lapsille itse ja se sisältää herkkujen lisäksi tarroja, pikkukirjoja, pikkuleluja, lastenlaulukortteja ja jokaiselle päivälle jonkin kivan pikku aktiviteetin. Instassa kerroinkin aktiviteettien olevan Leikkienilta saadusta Aikalaatikosta, mutta helpostihan nuo voisi keksiä itsekin! Tän päivän juttu oli pulkkamäki, joka käytiinkin jo korkkaamassa. Lisäsin korttiin vielä joulupukin tapaamisen, sillä illaksi suunnataan  PHLUn joulutapahtumaan, jossa toivonmukaan bongataan myös pukki!

Tonttuovi aiheutti lapsissa ihmetystä heti aamulla. Samantien oltiin vakuuttuneita, että siellä se tonttu asuu. Entäs joulupukki? Se ei kyllä mahdu tuosta ovesta.. Se tuleekin piipusta! Ei se kyllä mahdu piipustakaan.. Se tulee siis ovesta! LAsten ajatuksenjuoksua oli hauska seurata ja tää päivä onkin pohdittu, kurkkiikohan se tonttu tuolta ovenraosta meitä. Yöllä se varmaan sitten tulee ja jättää kalenteriin yllätyksen.


Joulukuun eka on siis ollut hyvinkin jännityksen täyteinen! Viikonloppuna ajateltiin tehdä kotiin vähän joulua, meillä ei nimittäin vielä ole huonekuusta jouluisempaa! Hassua, sillä aiempina vuosina muistelen joulun tulleen kotiin jo hyvissä ajoin marraskuussa! Vähän harmitusta tähän jouluintoon tuo tosin tuo meidän pikkuinen, jolla on elämänsä eka korvatulehdus ja kauhean kova yskä. Käytiin jo kertaalleen viikolla lääkärissä, mutta koko ajan Justuksen yskä kuulostaa enemmän siltä, että kohta hengitellään spiiralla. Toivotaan, että povailen turhia ja säästytään tuolta. Pitäkää peukkuja!

Ihanaa alkanutta joulukuuta !

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!