sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Loskakelien pelastusPostaus sisältää mainoslinkkejä
merkitty *

Joulukuu ja niin ne ikävät loskakelit vaan taas saapuivat. Eilen oli niin ihana keli, pikkupakkanen ja paljon lunta. Tähän aamuun herättiinkin sitten taas vesisateessa ja loskassa. Tuntuu, että nää Suomen kelit ja varsin talvet menee vaan kokoajan märempään ja vetisempään suuntaan!

Toppahaalareissa on onneksi hyvä vedensietokyky, mutta ainakaan itse en viitsi lapsille toppiksia laittaa tuohon vesikeliin. Usein mennäänkin kuorivaatteilla, aluskerrastoilla ja kuriksilla. Mutta hitsivie mikä pukeminen siinä on! Ensin ajattelin tätä pukemisrumbaa helpottamaan lapsille jotain kakkoshaalaria, kuten tätä toppahaalaria*, mutta sitten bongasin nää täydelliset kurahaalarit*! Miksi olisinkaan ostanut toiset toppahaalarit kun yhdet on jo olemassa?

Ja siis miksi ihmeessä en ole aiemmin näitä kurahaalareita keksinyt? Miksi mä olen pukenut lapsille kolme eri kerrosta, kun olisin selvinnyt kaikesta kerralla ja yhdellä vaatekerroksella? Pelkäsin alkuun, että nää haalarit olisi liian kylmät, mutta tuo sisäfleece tuntuu olevan sen verran paksu, että ainakin meidän lapset pysyy lämpöisenä. Ja jos viima olisi oikein kova, voisihan tuonne alle vetää vielä villahaalarin.

Kuosivalikoimaa oli tosi reilusti. Pojat olisivat halunneet tän dinokuosin*, mun koska tilausvaiheessa ei kokoja siinä ollut, valittiin yhteisymmärryksessä nuo kuvien mustavalkoiset* haalarit. Myös toi kala* olisi ollut mun mielestä tosi kiva ja siinä on hyvin kokojakin, mutta pojat itse ei sille syttyneet. Sävy haalareissa onkin aika hyvä, sillä lika ei näissä pahemmin näy. Tuo kurakangas on myös tavallista kurista liukkaampaa, tai siltä ainakin tuntuu. Nämä haalarit saa nimittäin tosi kätevästi suihkutettua puhtaaksi.

Meidän 110cm ja 106cm lapset käyttävät kuvissa kokoa 116, joka on kyllä reilu mutta kiristysremmillä vyötäröllä saa haalaria sopivasti kasaan ja istuvammaksi. 

6 kommenttia:

 1. Kurahaalari on loska kelien pelastus, varsinki näin päiväkoti työssä olevana helpottaa paljon meidänkin arkea. Oliski kaikilla lapsilla! :)

  VastaaPoista
 2. Tällaset on kyllä tarpeen Suomen vaihtelevissa talvissa! Meillä on Lassien suprafill- haalari ollut useana vuotena, ja on ollut kyllä pelastus kun ei tartte kuristen kanssa pelata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on! Hei joo, noi suprafillit saa aina hurjasti kehuja meidän monikkoryhmässä! Pitääkin kokeilla vaikka seuraavaksi!

   Poista
 3. Tämän syksyn/alkutalven käytetyin ulkovaate on meillä ollut juuri fleecevuorellinen kurahaalari. Vastaava kaksiosainen settikin löytyy, mutta kertaakaan sitä ei ole käytetty, kun haalari vaan on niin kätevä meidän pukemista inhoavalle 5 v:lle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli viime talvena kaksiosaiset, mutta ei niitä tosiaan oikein käytetty! :(

   Poista

Kiitos kommentistasi!