lauantai 30. joulukuuta 2017

Meidän Joulu 2017Postaus sisältää mainoslinkkejä, merkitty (*)
Merkityt tuotteet saatu.

Vuosi lähenee loppuaan ja jos someen on uskomista, moni on keräillyt jo joulukoristeet pois ja alkanut suunnata ajatuksia uuteen vuoteen ja sen tuomiin juttuihin. Meillä joulukuusi seisoo vielä nurkassaan ja kaikki joulukoristeetkin ovat vielä paikallaan. Perinteisesti loppiaisena ollaan viety kuusi ulos ja luulen, että niin se menee tänäkin (ensi) vuonna. 

Mutta vielä hetki katse jouluun! Meillä isi viettelee ansaittuja isyyslomapäiviä, joten omakin somessa pyöriminen on jäänyt tosi vähiin. Facebookin poistin puhelimesta pari viikkoa sitten ja tuntuu, että sen myötä puhelin kädessä roikkuminen on vähentynyt hirveästi. Tosin joulua sovittiinkin, että vietetään mahdollisimman somettomista ja lasten kanssa aikaa viettäen.

Tuolla aiemmassa joulupostauksessa kerroinkin, että joulunaikataulujen suhteen olen tosi perinteinen. Tuntuu, että ainoa oikea aikataulutus jouluun on se, jonka mukaan omassa lapsuudenkodissa mentiin. Vähän me tosin muokkailtiin menoja sen mukaan, miten ne omiin ja enimmäkseen lastenaikatauluihin sopi. Tärkeintä kuitenkin joulussa on se yhdessä olo mahdollisimman stressittömästi. Ja mun iloksi onnistuttiinkin siinä. Mulla on paha tapa alkaa kiukutella jos aikataulut alkaa mennä pieleen ja tänä vuonna keskityin siihen, etten ota asioita liian vakavasti. Yritin unohtaa ne to do -listat ja delegoida niin paljon kuin mahdollista.

Aamu meillä alkoi kukonlaulun aikaan, kun pojat heräsi tsekkaamaan mitä tonttu oli tuonut pussiin. Pussia ei ollut, vaan tonttu oli jättänyt kuusen alle kirjeen. Kirjeessä tonttu kehui poikia ja sitä kuinka reippaita pikkumiehiä he ovat. Kirjeessä tonttu kertoi kuinka ylpeä joulupukki on siitä, kuinka hienoja isojaveljiä heistä on kuoriutunut. Palkinto odotteli divaanin alla, iso lahjapaketti, josta paljastui veljeni vanha autorata. Voitte ehkä kuvitella, mikä kiire pojille tuli saada tuo rata asap leikkihuoneen lattialle. Sen parissa heillä vierähtäkin helposti parituntinen, ilman riitoja ja kiukkuja. Saatiin isin kanssa valmisteltua aamiaisjoulu-uunipuurot. Syötiin puuroa kynttilänvalossa joululauluja kuunnellen. Justukselle tein oman riisipuuron kauramaidosta, mutta ainakaan vielä siitä ei kovin isoa hittiä muodostunut. Puuron jälkeen saunottiin ja laittauduttiin.

Meillä on aina perinteisesti katsottu joulurauhan julistus telkkarista. Niin tänäkin vuonna, jotenkin se vaan kuuluu mun mielestä jouluun. Julistuksen jälkeen lähdettiin joulukirkkoon. Täällä oli ihan superihana keli, pikkupakkanen ja aurinkopaistoi. Lunta on tullut parin viikon aikana oikein kunnolla, joten tänä vuonna saatiin valkea joulu. Kirkon jälkeen laitettiin jouluruoka valmiiksi ja istahdettiin pöytään. 

Ruuan jälkeen oli se ainakin lasten eniten odottama hetki, se kun joulupukki tuli. Joulupukkina toimi tänäkin vuonna mun veljeni ja voi sitä lasten riemua kun joulupukki koputti leikkihuoneen ikkunaan! Meteli oli kyllä aika infernaalinen ja Justus oli lievästi sanoen järkyttynyt isojen ilakoinnista, ja viihtyi vaan enimmäkseen sylissä. Laulettiin pukille ennen kuin jaettiin lahjat, vaikkei lapset millään olisikaan malttaneet. Lahjamäärä oli jälleen aika jäätävä, vaikka kuinka oltiin yritetty sitä vähentää. Itse ei lapsille tänä vuonna hankittu paljoakaan, isot saivat meiltä spidermanasut, yöpuvut*, kirpparilta ostetut betoni/trukkiautot, sateenvarjot ja vuosikortit Leon Leikkimaahan. Justukselle hankittiin vaan yöpuku*, lelupuhelin ja ksylofoni kirpparilta sekä Reiman goretex-kengät*. Silti lasten lahjavuori oli melkoinen. Kovasti toivottujen lelujen lisäksi lapsille tuli paljon tarpeellisia ja hyödyllisiä lahjoja, joista olen läheisille ja sukulaisille tosi kiitollinen. Lasten toiveita ja mieltymyksiä oli selvästi kuunneltu!


Justus sai Plantoysin auton, Smartmaxin magneettieläimiä, pahvisen kuvakirjan, täkin, Noshin ja Gugguun vaatetta, Babybjörnin lautaset ja aterimet*, Design Lettersin nokkamukin, villahaalarin, kuolalapun ja luonnonkumisen purulelun. Isoille taas tuli kolme erilaista kirjaa, juuri niitä mitä he toivoivatkin, Tatua ja patua sekä Mauri Kunnasta, pikkulegoja, metsäkone, Design lettersin lautaset, brion poliisiasema, Vigan paloasema, Smartmax magneettipaloja, Ryhmä Hau figuureja, Smartgamesin linnapeli, Karamellipeli, villasukat, traktori, Mainion housut, uimalasit ja lahjakortit uimakouluun. Lisäksi kaikki lapset saivat lisärahastoja rahastotileilleen kasvamaan korkoa. Paketteja oli siis iso kasa ja jälleen vähän liikaakin. Varsinkin, kun ne tuollalailla kerralla ilmestyvät.

Ilta meillä sitten kuluikin lahjoja katsellen, leikkien ja pelaten. Keitettiin kahvit, syötiin puoloffeeta ja oltiin vaan. Joulua meillä oli viettämässä lasten mummo ja ukki, sekä mun sisko perheineen. Ilta meni nopeasti, niinkuin jouluna yleensä aina. Lapset alkoivat olla jo ihan poikki ja heidän käytyään nukkumaan uusissa pukin tuomissa yökkäreissä jatkui aikuisten ilta vielä olkkarissa herkutellen leffan parissa. Kaikin puolin meillä oli siis hyvin rentouttava ja rauhallinen joulu. Justuksen ensimmäinen, jonka hän tosin vietti enimmäkseen nukkuen.


Joulun pyhinä ei sitten tehtykään kummempia, oltiin kotona ja meillä kävi ystäviä ja sukulaisia kyläilemässä. Syötiin hyvin, herkuteltiin paljon ja katsottiin useampi joululeffa. Ulkoiltiin, pelattiin ja leikittiin uusilla leluilla. Välipäiviksi lähdettiin Holiday Clubin kylpylään Lappeenrantaan, jossa lomailtiin vielä hetki ennen paluuta uudenvuoden hulinoihin.

Joulu on siis taputeltu ja huomenna sitten juhlitaankin vaihtuvaa vuotta. Aika hurjaa, että vuosi 2017 on melkein ohi. Tuttuun tapaan, kasaan vielä koosteen menneestä vuodesta viimeistään uudenvuoden päiväksi. Palaillaan siis silloin, viettäkää oikein mukava uudenvuoden aatto! Meidän hulinoita voikin seurailla instan puolella, yritän ainakin muistaa nappailla välillä instastoreja meidän menosta! @nellienoor

2 kommenttia:

  1. Jestas mikä määrä lahjoja...kerkiääkö noilla edes leikkiä? Kaunis koti teillä on. Nyt muutaman viikon blogiasi seuranneena pidän kyllä kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntui kyllä itsestäkin pakettimäärä alkuun isolta! Mutta sitten tarkemmin mietittynä leluja oli kuitenkin aika kohtuullinen viisi lelua/ lapsi. Nytkun ensi huuma alkaa laantua, on leluihinkin ehtinyt tutustua paremmin! :) Kiitos, kiva kuulla! Tykätään itsekin kovasti meidän kodista! :) Tervetuloa mukaan, mukavaa että kommentoit!

      Poista

Kiitos kommentistasi!