lauantai 2. joulukuuta 2017

Joululahjavinkit leikki-ikäisille

Joulukuu tarkoittaa useille myös joululahjaostoksia, sekä helposti tietämättömyyttä siitä, mitä sille sukulais- tai kummilapselle nyt hankkisi. Meille ainakin alkaa lasten lahjakyselyitä tulla jo hyvissä ajoin syksyllä, ja niitä yritänkin sitten aina kysellessä muistella. Toki jokainen lapsi on yksilö, eikä mieltymykset ole kaikilla samat. Kasailin tähän nyt omien lasteni suosikkeja, mutta myös sellaisia yleispäteviä juttuja, jotka toimivat vähän joka lapselle.  Lahjavinkkejä, jotka itse olen todennut hyviksi ja toimiviksi.

Alkuun on kuitenkin sanottava, että kaikista parhaita ovat aineettomat lahjat. Meidän lapset ovat niitä kiitettävästi saaneetkin ja luulen, että ne Korkeasaari, Linnanmäki ja HopLop -reissut on jääneet lasten mieliin. Lahjan ei tarvitse aina olla materiaa. Vaikka aikaa tietysti voi käyttää muutenvaankin, on tuollainen lahjakortilla luvattu reissu aina konkreettisempi.

Jos lapselta kysytään, tule toiveena usein ekana joku lelu. Se ykköstoivemieltymys on aina aika lapsikohtainen, mutta sitten on näitä suosikkeja, jotka uppoavat melkein lapseen kuin lapseen. Ryhmä Hau on ehkä se varmin nakki alle kouluikäiselle. Vai olenko väärässä, että noita koiria taitaa fanittaa niin tytöt kuin pojatkin aina parista vuodesta ylöspäin. Ryhmä Hau -tavarass aon sekin kiva, että leluja löytyy monest ahintaluokasta. Pikkuajoneuvoja ja koiria kympillä, settejä aina parista kympistä viiteenkymppiin ja sitten ne muutamat kalliit satasen jutut.


Toinen varma leluhankinta on duplot. Settejä on ihan kamalasti ja jos ei ole varma mitä lapsella jo on, peruspalikat on aika varma. Tuon kuvan rakennustyömaasetin Rasmus sai kummeiltaan synttärilahjaksi, eikä meillä varmaan millään duplolla olla leikitty niin paljon kuin sillä. Duplojen suhteen kannattaa kuitenkin kysellä leikki-ikäisen vanhemmalta vieläkö ne uppoaa. Meillä ne nimittäin ovat vielä isokin hitti, mutta useampi kommentoikin edelliseen leikkipostaukseen, ettei omat nelivuotiaat enää välitä duploista vaan pikkulegot on se juttu. Tosin sieltäkin valikoimaa löytyy rutkasti ja monesta hintaluokasta!

Sitten on brion junarata ja sen oheistuotteet. Tää on meidän lapsilla ollut ja tulee varmaan olemaan yksi mieleisimmistä leluista. Ja mun mielestä on huippua kun tää on puuta ja tätä saa kasvatettua pikkuhiljaa erilaisilla osilla. Kasperin toivelistalla on tuo poliisiasema ja oon kuullut tontuilta, että sellainen olisi ehkä tulossa..

Toinen vasta hetki sitten bongattu lelusuosikki on nuo smartmaxin magneettipalikat. Mitä isompi paketti, sen isompia rakennelmia saa tehtyä. Mutta pienelläkin paketilla pääsee hyvään alkuun. Eikä se smartmaxin junakaan ole hullumpi leikki-ikäiselle.

Usein pojille ostaessa hälytysajoneuvoissa ei voi mennä vikaan. Poliisiauto, paloauto, ambulanssi. Tai mikävaan niihin liittyvä uppoaa ainakin meidän lapsiin. Tosin niin taitaa upota kaikki muutkin koneet ja rekat. Rasmuksen lahjatoive on esimerkiksi metsäkone. 

Ja sitten mun on pakko nostaa tuo madmattr, jota olen paristi instan puolellakin kehunut. Ihan superkoukuttava aikuisellekin, mutta lapsetkin viihtyy ton pariss akauan. Mä taidan laittaa tätä lapsille jo joulukalenteriin, sillä aattona ilmestyessään tällä luultavasti pitäisi päästä leikkimään heti. Mutta jos perus muovailuvahat on jo vanhajuttu, tää on kyllä ihan ehdoton! 

Jos leluja ei halua hankkia, on kirja ehkä yksi parhaista lahjoista. Mä usein vinkkaankin meidän lasten kummeille kirjoista, sillä tykkään niistä niin kovin itsekin. Tatut ja Patut on varmaan aika monen leikki-ikäisen suosikki ja meilläkin tuota joulukirja aon selailtu kaupassa usein. Tää onkin ilmeisesti isoille tulossa, joten päästään varmaan heti jouluaattona tämä lukemaan iltasaduksi.

Myös Mauri Kunnaksen kirjat on ihan huippuja. Nyt jouluksi ilmestynyt tuo Historia-kirja olisi kiva lisä monellekin lapselle näin juhlavuotena. Myös toi etsi&löydä Hakkarainen on tosi hauska, Kasper sai sen viime jouluna ja ollaan luettu ja selattu sitä lähes joka ilta. Lapset ei koskaan kyllästy etsimään Mauri Kunnaksen kuvituksesta noita kuvia ja tuntuu, että joka selailu kerralla kirja antaa vähän lisää. Siitä on nyt tullut tuo jouluversio, jos alkuperäinen löytyy jo!


Pelit. Siinä myös yksi oiva idea. Nuo Leikkienin autot ovat ihana lahja koko perheelle ja tuohon linnapeliin Rasmus ihastui meidän kutsuilla. Sen annoinkin jo vinkiksi kummeilleen, veikkaan että nousee ihan ehdottomaksi hitiksi! Puupelit on muutenkin mun mielestä niin ihania, tuon villit vihannekset pelin pojat sai synttärilahjaksi ja ollaan pelattu sitä tosi paljon. Jotenkin tykkään kauheasti tällaisista kehittävistä ja opettavaisista peleistä. 

Kimble on mun oma ikisuosikki ja siitä näköjään löytyy toi lastenkin versio. Vaikka luulen, että leikki-ikäiset hallitsee jo sen ihan perinteisenkin!

Jos taas ei halua mitään näistä, löytyy tän ikäisille liuta käytännöllisiä ja hyödyllisiä lahjoja. Yöpuku on oikeasti yksi parhaista lahjoista. Yöpuku voi olla vähän reilukin, sillä se nyt haittaa yhtään. Myös pussilakanasetti on varmaan toivottu ihan joka kotiin. Kannattaa niissä vaan varmistaa koko jota lapsi käyttää. Käytössä kun voi olla joko aikuisten, junioreiden tai vauvojen koko.


Design lettersin kirjainmuki on myös yksi aika varma suosikkilahja. Meidän isot pojat saivat ne pari vuotta sitten ja kaivavat ne aina ensimmäisenä kaapista käyttöön. Se on myös kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi kaunis. 

Samalta merkiltä löytyy myös kivoja käyttöastioita, joissa koristeena samat perustikkukirjaimet. Nyt uutena oli näköjään tullut työkaluastiasto, jonka tiedän varmasti olevan ainakin meidän poikien mieleen! Samaan settiin voi laittaa vielä aterimetkin, joita niitäkin leikki-ikäinen helposti kaipaa. Tosi kivoja löytyy myös Hackmannilta muumikoristeilla ja Pentikiltä nallekoristein.

Ja sitten ne mun omat suosikkini, nimittäin liikunnalliset lahjat. Näihin lisäsin myös harrastuksiin liittyvät, sillä tän ikäisillä niitäkin usein on. Kannattaa siis kysäistä, josko lapsi tarvitsisi uusia luistimia, kypärää, monoja yms.. Niiden hankkiminen kun tuntuu olevan loputonta. Jalat ja lapset kasvavat niin vauhdilla. Noiss ahankinnoissa kannatta amuuten pitää silmät auki kirppareilla, laadukkaita luistimia on esimerkiksi myynnissä vaikkajakuinka! 

Laadukas juomapullo toimii oikeestaan harrastuksess akuin harrastuksessa ja vaikkei lapsi mitään harrastaisikaan, on juomapullolle varmasti käyttöä. Meillä lapsilla on camelbakin pullot, mutta veikkaan että hankin seuraavaksi nuo lasiset lifefactoryt. Niille siis pisteet!


Meillä on ollut nuo Dinoxin renkaat jo reilun vuoden ja lapset rakastavat niitä. Tuossa siis ihan huippuidea liikunnaiselle rämäpäälle ja oikeastaan ihan kaikenlaisille muillekin lapsille. Näiden avulla motoriset taidot kehittyvät huimasti!

Ja Bobles. Hitsi kun noi on söpöjä! Meidän lähiostoskeskuksen leikkipaikalla on näitä ja mä ajattelin nyt ostaa yhden tuollaisen lapsille yhteiseksi lahjaksi. Näitä löytyy monista hintaluokasta näitäkin ja kestävyyden puolesta vaikuttavat olevat huippuluokkaa. Ja onhan nuo nyt kauniita muutenkin.

Kuten jo todettua, kannattaa tiedustella lapsilta uupuvat harrastusvälineet. Meillä pojat aloittavat esimerkiksi uintiharrastuksen vuoden alussa, joten heille uimalasit ja uimakengät tulisit tarpeeseen. Moni muukin lapsi alkaa tuon ikäisenä olla jo sen verran vesipeto, että myös esimerkiksi lippupaketti uimahalliin toimisi myös.

Jos taas haluaa antaa varmasti tarpeellisen ja käytännöllisen käyttötavaran, kannattaa ehkä suosiolla kääntyä lapsen vanhempien puoleen. Toppapuvun/kenkien/pipon/saappaiden hankinnalle sanotaan varmasti kyllä kiitos, mutta tällöin varminta on ehkä antaa lahja lahjakorttimuodossa. Lupaus ostaa vaikka kevät-goret lapselle, ilahduttaa ihan takuuvarmasti!


2 kommenttia:

 1. Olisi kiva kuulla minkälainen työ oli saada nuo renkaat kattoon kiinni ? Ja minkälaiset jäljet niistä aikanaan mahtaa kattoon jäädä ..? Olen niitä monesti ihaillut vaan aina tilaaminen on jäänyt siihen kun mietin niiden asennusta..
  Ihanaa joulun odotusta teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups anteeksi, en ollut huomannut sun kommenttia!
   Me laitettiin sellaisilla saparokoukuilla katon koolauksiin. Siinä ne kestää hyvin aikuisenkin painon. Eli yksi iso reikä siinä tietysti on, mutta saahan sen sitten tarpeentullen peitettyä :)

   Ihanaa joulua sinnekin! <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!