keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Joululahjavinkit vauvalle

Viime viikolla vinkkasin muutamia suosikkeja leikki-ikäisten lahjoista, nyt olisi vauvan vuoro. Tai oikeastaan nämä lahjat, joita tähän listailin, toimivat lapsille 0-2 vuoteen. Meillä ainakin ihan vauvaleluja ja vauvatavaraa on sen verran, ettei sitä tarvitse tai haluta edes lahjaksi toivoa. Vauvalelujen leikkimisaikakin on vaan niin hetki, että tykkään enemmän suosia pitkäikäisiä juttuja ja erilaisia lelusarjoja. 

Justukselle on toivottu oikeastaan vaan tarpeellisia lahjoja. Villahaalaria, yöpukua, itkuhälyitintä.. Siis sellaista, joka tulee käyttöön. Lelutoiveita ei hänelle ole tehty, sillä meillä on isojen jäljiltä niin paljon leluja, ettei Justus vielä tarvitse omia. 

Jos jotain lelua vauvalle kuitenkin haluaa hankkia, mä suosittelen tuota Smartmaxin elänjunaa. Menee kyllä pitkään leikeissä ja yhdistämällä se vaikka noihin eläimiin, on tosi monimuotoinen ja kiva lelu vauvalle ja taaperolle. 

Pikkuvauvalle kestosuosikki on varmaan tuo Sophie-kirahvi ja yhtenä hyvänä vinkkinä antaisin tuon Ikean lelukaaren. Justus rakastaa tuota kaarta ja leikkii sillä päivittäin. Se on myös jotenkin tosi ihanan näköinen, eikä ainakaan omaa silmää häiritse sisustuksessa. 


Isojen lahjoissa vinkkasin noista Bobleseista myös, mutta sellainen olisi kyllä kiva pienemmällekin. Se kehittää lapsen motoriikkaa ja on hauska lisä lastenhuoneessa. Tuo pikkutipu on sopivan kokoinenkin vauvalle.

Ja jos pysytellään näissä sisustuksellisissa lahjoissa niin tuo Jukka-keinuhevonen on aika töydellinen lahja vaikka vuodenikäiselle. Meillä on tuo vaaleanpunaisena ja olen miettinyt sen maalaamista tai maalauttamista tuollaiseksi valkoiseksi. Keinuhevonen on peruja mun lapsuudesta, oon sen itse saanut vuodenikäisenä kummeiltani. Kertoo siis jotain, että lähes kolmenkymmenen vuodenkin päästä se on oikein toimiva?

Nuo Design lettersin palikat olisi myös aika ihana mustavalkoinen lisä leikkihuoneeseen? Vai mitä olette mieltä? Puulelut ja palikat ovat ainakin meidän kasikuisen suosikkeja. Niistä kun lähtee niin kiva kolina kun niitä hakkaa lattiaan tai kun niistä tehdyn tornin kaataa. 

Muutenkin puuleluja kannattaa miettiä lapselle. Ne on ihan parhaita, sillä kestävyys niissä on ihan huippuluokkaa. Ja onhan ne vaan niin paljon kauniimpia kuin muoviset kaverinsa. 

Tuo kävelykärry toimii alle vuodenikäiselle lahjaksi tosi hyvän. Tuo brion kärry on vieläpä ehkä paras noista, se kun ei keikkaa samallatavalla kuin vaikka se ikean. Meillä on isojen vanha vielä tallessa Justukselle, pitääkin käydä kaivamassa se varastosta!Muistelen, että vedettävät lelut olivat tosi tykättyjä meidän alle ja reilu yksi vuotiailla, joten esim tuo Plantoysin autojono olisi tosi söpö. Briolta löytyy myös paljon kivoja vedettäviä, junaa, kirahvia, toukkaa, kalaa.. Isot pojat sai yhden sellaisen toukan lahjaksi ollessaan 1,5v ja voi sitä riitaa :D Se oli sen joulun paras lahja.

Puusoittimet on ihan parhaita. Kirjoitinkin syksyllä niistä Plantoysin soittimista jo kertaalleen. Ne ovat olleet meillä kovalla käytöllä ja ostinkin joJustukselle kirpparilta tuon (öö mikäs soitin tuo on?) ksylofonin(?). Meidän vauva tykkää hakata ja kolistella niin tuo varmaan on aika nappivalinta hänelle!

Oma avainnippu tai tuollainen työnnettävä paloauto olisi luultavasti myös kiva ja pitkäaikainen lahja.

Ja niinkuin viimeksi mainittua, kirjalahjat ovat ehkä parhaita. Meidän vauvalle toimisi joku kuvakirja, josta vauvalle voi nimetä asioita. Tuo Puppe oli ainakin kiva, isoilla oli joskus se. Ja kauppareissulla selailin juuri muumin samanlaista. Ja muumikirjat nyt on muutenkin aina varma valinta. Rasmus sai puolitoistavuotiaana ton muumi luukkukirjan ja rakastui siihen täysin. Luukut on useampaan kertaan kyllä teippailtu kiinni, mutta on sitä paljon luettukin. Myös meidän kaksijapuolivuotias kummityttö raskastaa muumeja, että tuollainen muumikirja menee kyllä tosi eri-ikäiselle!

Ja laulukirja. Hitsi kun noi on hauskoja! Meillä on disney ja joululaulukirja, mutta toi perinteinenkin olisi varmaan kiva. Osaan tosi huonosti lastenlauluja, niin tämmöisellä niitä pääsee kivasti treenaamaan!


Kerroinkin, että Justuksen toiveissa on käytännöllisiä lahjoja, niinkuin villahaalaria ja yökkäriä. Sataprossaisesta villasta valmistettu haalari menisi kyllä varmasti lapselle kuin lapselle, varsinkin jos sen valitsee isommassa koossa. Villa on ihan huippu välikerros tuollaiselle pienelle, se pitää lämpöisenä niin hyvin! 

Ja yökkäreissä ollaan meillä tykätty Popista ja Noshista. Pienellä toimii parhaiten tuollainen haalarimalli, ei ole paita sitten korvissa aina. Näissäkin kannattaa valkata reilusti isompi koko, sillä vauva kasvaa niin äkkiä, ettei reiluus haittaa yhtään!

Jos miettii vuodenikäisen lahjaidiksiä niin potta on varmaan aika monella sellainen, että tulee hankittavaksi ennemmin tai myöhemmin. Toi tuolipotta on ollut mun mielestä aika toimiva ja tuo turkoosikin on tosi ihana sävy.

Baby Bjornin lautasia meillä toivottiin myös, ne kun on niin kivoja kun eivät lähde liukumaan vauhdikkaan lusikoijan alta!

Millaisia toiveita teidän vauvoilla on?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!