torstai 21. joulukuuta 2017

24 kysymystä joulusta + joulukoti

Bongasin Tiinan blogista tän joulupostauksen, ja pakko tämä oli omaankin blogiin laittaa! Näin joulunalla nimittäin tuntuu, ettei ole oikein aikaa postailla omasta jouluhössötyksestä isommin. Tähän kaiken oleellisen saa kivaksi paketiksi!


On joulun aika, mitä luet?
Lapsille Mauri Kunnaksen joulusatuja. Kaivan jo hyvissä ajoin marraskuussa lasten kirjahyllyyn nuo Mauri Kunnaksen kirjat ja meillä onkin luettu 12 lahjaa joulupukille,  Joulupukki ja noitarumpu sekä Joulupukki jo varmaan kymmenen kertaa kukin. Itse oon tosi huono lukemaan, enkä ole tän kuluneen vuoden aikana lukenut yhtäkään kirjaa vain viihteen vuoksi. Kaikki lukemani kirjat ovat olleet joko tieto- tai kasvatuskirjoja. Ensi vuodelle pakko kyllä lukea jokin kirja!
Suosikki jouluelokuva?
Joulutarina. Voi kun se vaan on niin ihana. Se on pakko katsoa joka joulu, tänä vuonna varmaan ekaa kertaa lasten kanssa! Myös The Holiday on yksi mun suosikkini romanttisista hömppäleffoista ja se yleensä jouluna tuleekin telkkarista. Luultavasti katsotaan jonain välipäivänä se!

Missä vietät mieluiten pyhät?
Kotona. Joulu on mulle ehdottomasti perhejuhla, jolloin rauhoitutaan kotiin läheisten kanssa. Vuosia vietin joulua lapsuudenkodissani ja se oli aina aika ehdoton juttu mulle. Nyt omien lasten myötä joulusta omass akodiss aon tullut tosi tärkeä myös. Haluan laittaa joulua, hössöttää vähän ja rentoutua ilman kiirettä minnekään. Lisäksi kolmen lapsen kanssa lähteminen ja kyläily ei ole aina ihan yksinkertaista, joten tää on myöskin se helpoin ratkaisu.
Lempi joululaulu?
Jos laitan jotain soimaan se on aina Jarkko Aholaa tai Suviteräsniskaa. Jarkko Aholalta suosikki on ehkä Mielenrauhaa, ja Suvilta Lapsuusjoulut ja Pikkuveljen joulupuuro. Mä rakastan sellaisia vähän melankolisia ja tunnelmallisia joulubiisejä, kaikki erilaiset riemukkaat renkutukset on mun mielestä kaameita. Paitsi jos ne on lasten laulamia, sitten ne on ihan huippuja nekin. 
Milloin avaatte lahjat?
Päivällisen jälkeen iltapäivällä. Osan lahjoista laittelen kylläkin jo lapsille joulukalenteriin ja aattoaamuisin tonttu tuo aina yhden kuusen alle. Se yksi lahja heti aamusta auttaa vähän sitä lasten jännitystä.
Osaatko nimetä kaikki joulupukin porot?
No Petteri, muista ei kyllä ole mitään käryä!
Mitä joulun traditiota odotat eniten tänä vuonna?
Joulusaunaa, ruokaa ja pukin sapaumista. Koko aatto on jotenkin niin ihana kaikkini traditioineen. Tykkään, että meillä aatto on melkein aina aikataulultaan samanlainen. Rauhassa oloa ja rentoutumista. Niin ja sitä syömistä syömistä syömistä.
Oikea vai muovinen joulukuusi?
Oikea. Ihan ehdottomasti. Meillä on ollut vaan kerran muovikuusi kerrostaloasunnossa ja se tuntui jotenkin niin väärältä. Aito joulukuusi on se joka parhaiten tuo jouluntunnelman. Niin ja se tuoksu. 
Kaikkien aikojen suosikkisi jouluherkuista?
Kinkku ja imelletty perunalaatikko. Nää kaksi on ne mun ehdottomat, joita joulupöydästä on löydyttävä. Rakastan jouluruokaa muutenkin, mutta nuo kaksi on ne kunkut.
Rehellisesti: kumpi on parempaa, lahjojen antaminen vai saaminen?
Antaminen. Mä taidan itse hankkia samantien itselleni oikeastaan kaiken mitä tarvitsen enkä ihan kauhean hyvin suhtaudu yllätyslahjoihin. Toki yllärit on ihania osuessaan nappiin, mutta koska kammoan niin kovin turhaa tavaraa, on nuo yllätyslahjat vähän punainen vaate mulle. 
Oudoin saamasi lahja?
Ihan tosi oudoilta lahjoilta oon onneksi välttynyt, en ainakaan just nyt muista mitään kauhean outoa..


Millainen lahjojen paketoija olet?
Haluisin räpellellä ihania paketteja, mutta yleensä tulee kiire ja kääräisen vaan jotenkin. Nyt vielä se, että tiedän ettei lapset yhtään vilkaisekaan pakettia ja se on näkyvissäkin hetken ilmestyessään pukin säkistä, en niihin viitsi panostaa. Myöhemmin kun lapset ovat isompia ja lahjat pidempään kuusen alla, olisi kiva tehdä hienojakin paketteja! 
Miltä perinteinen joulupaitasi näyttää?
Meillä on tänä vuonna ekaa kertaa joulupaidat! Että mun perinteinen joulupaita on ihan vaan joku siisti tunika tai mekko. Jotain löysää, ettei kiristä turvotuksen iskiessä. Ja kun sehän iskee!
Ihanin joulumuistosi lapsuudesta?
Kaikkein ihanin muisto on vaan ne joulut yleisesti. Mulla on ollut tosi ihanat lapsuusjoulut ja niitä vaalien yritän tehdä samantunnelman omilleni. Muistan ne traditiot, sen kun äiti ja iskä oli meidän kanss akoko päivän, laittauduttiin joulupöytään ja syötiin ja kuinka niin odotettiin pukkia. Sitten pukin tultua vietettiin ilta lahjoja testaillen. Ihanin joulumuisto mulle onkin varmasti se perheen yhdessäolo.
Oletko koskaan tehnyt piparkakkutaloa?
Olen, tosin kaupan valmistalon. Ehkä ensi jouluna voisin leipoakin sen jo itse. 

Suosikkipuuhasi joululomalla?
Se kun voi olla yökkärissä koko päivän eikä tehdä mitään. Toisaalta rakastan sitäkin, kun joulun pyhät ovat ohi ja arki alkaa.
On jouluaatto, mitä kupissasi on?
Varmaan glögiä, vaikken mikään superiso glögin ystävä olekaan.
Jos voisit ostaa ainoastaan yhden lahjan tänä vuonna, kuka sen saisi?
Henkka. Tosin sovittiin, ettei tänä vuonna osteta toisillemme mitään, kun hankittiin jo isommat lahjat kummallekin aiemmin. Semmoiset mitä kumpikin oli jo pitkään toivonut saavansa. 
Mitkä värit tekevät joulusi?
Valkoinen, hopea, musta ja punainen
Mistä jouluperinteestä et pidä tai minkä skippaat vuosittain?
Perinteinen joulukirkko ei ole koskaan tuntunut omalta. Perhekirkossa on käyty useinkin, mutta se normaali jumalanpalveluskirkko ei ole yhtään mun juttu.
Oletko viettänyt joulua muualla kuin kotimaassasi?
En ole, joskus voisi olla ihan hauskakin kokemus viettää joulu jossain muualla.
On jouluaterian aika, mitä lautasellasi on?
Ensin vähän kaikkea, sitten santsikierroksella kinkkua, perunalaatikkoa, italiansalaattia ja poroterriiniä. Suosikkeja saatan ottaa vielä kolmannenkin kerran jos vaan millään pystyy.
Valkoiset vai värikkäät jouluvalot?
Valkoiset. Oon niin mustavalkoinen ihminen etten oikein tykkää värivaloista.
Kummasta pidät enemmän, jouluaatosta vai -päivästä?
Jouluaatto on kyllä aina ollut se juttu. Joulupäivä on sitten vaan sitä rentoilua ja syömistä. 

Nyt mä toivottelen teille kaikille oikein ihanat joulut! Isi jäi isyyslomalle keskiviikkona, joten meill rauhoitutaan nyt joulunviettoon koko perheen voimin. Nauttikaa tekin joulunajasta ja palaillaan taas joulun jälkeen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!