tiistai 28. heinäkuuta 2015

Kylmästä lämpimään!

kuva
Enää pari kuukautta siihen, kun meidän perhe hyppää lentokoneeseen ja lentää Turkin lämpöön! Lomaa odotellaan nyt vielä enemmän, sillä Suomen kesäsäät ovat olleet nyt vähän mitä sattuu. Rannalle ei olla päästy kunnolla kertaakaan!
Mä tykkään suunnitella reissuja aina kunnolla. Pakkauslistoja mietin valmiiksi jo kuukausi eteenpäin, ja kohdetiedot on hyvin hanskassa jo viikkoja ennen reissua. Mulla on ehkä pienenpieni pakkomielle siihen, että kaikki on hyvin organisoitu ja mietitty. Ikäviä yllätyksiä ei satu kun asiat on otettu etukäteen huomioon! Ja mä pystyn vaan lomalla rentoutua parhaiten, kun tiedän että reissua on suunniteltu hyvissäajoin etukäteen.

Ison lisämausteen matkalle tuo se, että mukana on kaksi taaperoa, joiden päätä ei paljon järki pakota.. Mitä kaikkea muuta tulee huomioida, kuin ne tutut omat jutut?

Alennusmyynneistä bongattiin pojille jo sekä uimashortsit, että uimahousut. Uimavaippoja ei kai enää parivuotiaalle tarvitse? Vai onkohan hotelleissa joku sääntö niiden käytöstä, niinkuin vaikka kylpylöissä on?

Passit, hepatiittirokotteet ja vakuutukset on jo hoidettu, ja ne kai ne ovat ne tärkeimmät. Vaunuista taidetaan pakata matkaan meidän Bumbleridet, oletteko muut saaneet ne pysymään hyvinä lennon ajan? Ne pitää kai pakata johonkin pussiin? Entä tarviiko niihin lisävarjoja, vai selvitäänkö vain kuomuilla ja vaunuverhoilla?

Lyhythihaiset UV-paidat* tilasin joku kuukausi sitten pojille Reimalta, ne muuten ovat nytkin alessa Lekmerillä, jos joku muukin kaipailee! Mutta onko pitkähihainen sittenkin ehdoton?


Kengät tilasin juuri*, kun silmiin sattui hyvä ale Lekmerillä ja Pisara-blogin Paula vinkkasi ne ehdottomiksi hyödykkeiksi reissuun! Luulisi että joka paikkaan juokseville pojille tuollaiset muovipohjaiset uimakengät ovat hyvät. Hiekka polttaa aikuistakin, eikä lapsi varmasti tajua hypellä rantaan nopeasti. Lisäksi muovipohjat pitävät pojat varmaan paremmin pystyssä liukkailla allasalueilla. Muista kengistä mukaan lähtee crocsit sekä H&Mn kangaskengät. Pidetään peukkoja, ettei jalat enää hirveästi kasva ennen matkaa, muuten joudutaan kenkäostoksille!

Vaatteita on ainakin joka lähtöön, sillä tämä surkea kesä on taannut ainakin sen, ettei kesävaatteet ole päässeet kulumaan puhki. Olenkohan kertonutkaan teille, että valtaosa poikien shortseista on viime vuotisia 86cm shortseja! Hyvä etten niitä myynyt silloin pois.
Hellehatut, ne sellaiset niskaläpälliset* pitäisi vielä jostain alesta hankkia! Lekmeriltä yksi löytyi, mutta onkohan tuo nyt hyvä? Vaalea hattu toimisi varmaan paremmin..
Aurinkovoiteet saatiin onneksi jo kesän aluksi Avenelta, ja ne on olleet käyttämättä siitä asti. Niistä varmasti riittää tällekin reissulle, ellei elokuulle tule nyt joku kunnon helleaalto!

Pojat eivät luonnollisestakaan osaa vielä uida, ja ennen matkaa olisi tarkoitus totuttaa heitä kunnolla veteen, nytkun putketkin ovat korvista tulleet jo pois. Tavoitteena olisi opettaa pojat pitämään suut kiinni vedessä, sekä auttaa heitä tajuamaan, että kaadutessaan vedessä, pitää laittaa jalat pohjaan. Onkohan näitä edes mahdollista opettaa tuon ikäisille? Jotkut kellukkeet/kelluntapuvut voisi olla toimivat. Lekmeriltä bongasin yhdet*, mutten vielä tilannut. Kai näitä löytyisi kohteestakin? Vai onko parempi kantaa Suomesta mukanaan? Entä onko jollakulla ollut sellaista kelluntapukua, jonka sisälle on laitettu styroksi(?) kelluke? Toimiiko se? Mua niin hirvittää tää kaksi taaperoa ja monta uima-allasta kombo! :D

Muutenkin hyvät reissutärpit lapsia ajatellen olisi kiva kuulla! Mitkä jutut teillä on olleet ihan ehdottomia, ja mitä turhakkeita teidän reissuilla on ollut mukana? Me ei ruokaa pojille varata reissuun mukaan lainkaan, sillä veikkaan tuollaisen all inclusive -hotellin pitsa, ranskalais, hampparilinjan uppoavan myös meidän jätkille. Juominen mua ehkä eniten huolestuttaa, entä jos mikään ei maistu?

* sisältää mainoslinkin

32 kommenttia:

  1. Mulla on kamala matkakuume, ja tämä vaan lisäsi sitä entisestään :D me ostettiin pojalle viime kesänä tuo keltainen uimarengashärpäke, tykkäsi siitä kovasti.. :) tänä kesänä ei olla vielä päästy uiskentelemaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, hups anteeksi! :D Niin mullakin. Ollut jo ainakin vuoden!
      Oliko teidän poika silloin miten pieni? Mä pelkään et toi rengas olisi meidän pojille liian vauvajuttu.. :S
      Toivotaan et rantsukelit vielä tulisi!

      Poista
    2. 8-9kk oli sillon, kun sitä käytettiin.. nyt on siis 1v8kk :) se oli kyllä hyvä, pystyi itse uimaan myös ja ottamaan lapsen seuraksi siihen.. jos tuuli vähän enemmän ja oli aaltoja, niin sillon ei paljoa hymyä irronnut, mutta tyynellä järvellä oli kunnon vesipeto :D ite tykkäsin lapsena tuosta renkaasta myös.

      Poista
    3. Kiitti vinkeistä! Ostin meillekin nuo nyt testiin! :)

      Poista
  2. Me oltiin vuosi sitten 9kk ikäisten tuplien kanssa turkissa ja nyt parin viikon päästä lähdetään taas samaan paikkaan. Vaunuihin saatiin lentokentältä suojapussi ja ehjänä tuli vaunut perille. Sellainen huomio vaunujen kanssa että ne tulevat turkin päässä eri paikkaan kuin matkalaukut. Vaunut tulivat niille tarkoitetulle paikalle aika lähelle lentokentän ulko-ovea. Meillä on vaunuissa hyvä kuomu joka suojaa auringolta ja lisäsuojaa haettiin tarvittaessa harsoilla. Meillä saa myös työntöaisan puolelta kankaan ylös jolloin vaunuihin saa kunnon läpiveto tuuletuksen. Tuuliselle alueelle vaan vaunut niin unikin maittoi pienille. Oikein hyvää matkaa teille ja kerrohan miten matka meni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos vinkistä! Toi onkin tosi hyvä tietää! Ei sitten etsitä vaunuja väärästä paikasta! :D
      Meillä kans vaunujen kuomu tulee aika pitkälle, et voi olla että erillinen varjo olisi ihan turha. Ja joo hei, meilläkin taitaa vetoketjuilla aueta se kuomu takaa! Hyvä kun muistutit!

      Kiitos, varmasti kirjoittelen! :)

      Poista
  3. Minnepäin Turkkia lähdette ja milloin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähdetään Sideen mutta tarkkaa ajankohtaa en blogissa kerro :)

      Poista
  4. http://www.babystyle.fi/index.php/kylpy-ja-uintivarusteet/uima-asut-ja-tarvikkeet/uimarengas-turvavaljailla-6-18kg.html Paras ostos ikinä!! Suosittelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Lara! Ostettiin samantyylinen mutta ilman valjaita! :)

      Poista
    2. Nyt on ihan pakko kysyä että ostitko siis tuon keltaisen uimarengashärpäkkeen joka tuolla postauksessa on? Me ollaan vauvauinnissa sitä testattu, ja siinä on pienen ihan kiva lötköttää ja lillua vedessä, mutta esim. meidän poika ei siinä oo enää aikoihin viihtynyt. Siinä istutaan, toisin kuin tuossa ylempänä linkatussa swimtrainerissa. Eli ne oo oikeastaan lainkaan samantyylisiä ☺Swimtrainerissa asento on parempi uimaan opettelua varten ja se oli meillä käytössä jo viime kesänä. Tänä kesänä ollaan uitu sen kanssa ja myös ihan käsikellukkeilla. Poika on nyt 1 v 8 kk.

      Poista
    3. Ostettiin sellaset neliönmuotoiset renkaat jalka-aukoilla, eli muistaakseni se oli juuri tuo sama mikä postauksessa. Merkki saattaa olla ere, en nyt ihan tarkkaan muista! :)

      Katsotaan sitten käytännössä kummassa pojat viihtyy paremmin. Tuossa renkaassa vai ihan vaan käsikellukkeilla!

      Poista
    4. Alle 1v meillä oli jo swimtrainer eli rengas jossa valjaat ja lapsi oikeassa uima asennossa.

      Sitten 2v jo ihan kellukkeet ja normi uimarengas.

      Nuo missä jalka aukot on mun mielestä aika pienille, ehdottomasti alle 2v. Ei meidänkään isoin olis siinä enää 2v viihtynyt vaan ennemmin normi kellukkeilla ja oppi niillä nopeasti uimaan.

      Poista
    5. No, me nyt jokatapauksessa on nuo hankittu, ja kokeillaan nyt ainakin miten toimii. :) Perus renkaita saa sitten varmasti myös kohteesta jos ne toimii paremmin.

      Poista
  5. Itse olen aina tottunut lähtemään reissuun ilman, että olen edes paikasta mitään googlettanut aikaisemmin. Pakkaaminenkin tapahtuu yleensä edellisenä iltana. :D Mitäköhän mun reissaamisesta tulee, jos jossain kohtaa saan omia lapsia. Ehkä sitä siinä samalla muuttuu vastuuntuntoisemmaksi. Olisi kyllä niin siistiä matkustella sitten tulevaisuudessakin, kun toivottavasti on omia lapsukaisia. Hienoa näyttää lapsille erilaisia kulttuureja ja totutella heitä elämään erilaisuuden parissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheh, mä olin tälläinen jo ennen lapsia, ja mietin monesti, että pääsisi helpommalla vähemmällä suunnittelulla. Plus että ekstreme-matkailu olisi kivaakin! Ehkä vielä repäisen! :D

      Samaa mieltä! On kiva näyttää lapsille elämää muuallakin kuin vain kotisuomessa. Vaikka tää reissu menee varmaan vaan tutustuessa altaisiin ja mereen.. Mut onhan sekin jo alku! :D

      Poista
  6. Kampylobakterin Turkin reissulta saaneena kiinnittäisin extrahuomiota käsihygieniaan (desifioivat käsipyyhkeet vois olla lasten kaa aika näppärät) ja ruoan kypsyyteen. Ihanaa lomaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Kiitos muistutuksesta! Ainahan noita ei voi välttää, mutta ainakin hyvällä käsihygienialla pääsee jo aika pitkälle! :)
      Kiitti! :)

      Poista
  7. Heippa!

    Turkki on tosi kiva paikka ja paikalliset ovat aivan hulluina lapsiin. Ollaan reissattu useamman kerran lasten kanssa siellä. Sinähän olet hyvin miettinyt ja varustautunut tulevaa reissua varten. Meillä lapsilla on ollut uv-uimapuku ja kunnon uv-uimahattu varusteina ja hyvin ovat olleet suojassa auringolta. Nuo uimakengät ovat ihan ehdottoman parhaat allasalueilla ja rannalla. Nehän suojaa vähän kiviltäkin ja lasinsiruilta.

    Teillä pojat on hyvässä iässä reissata kun jaksavat varmasti altaalla ja rannalla edes hetken keskittyä leikkeihin. Maistuuko teidän pojille pillimehut? Niitä kannattaa meinaan varata matkaan jos vaan maistuu.

    Itse en niinkään jännitä sitä kohteessa oloa mutta lentomatkaa aina odottelen kauhulla. Teillähän pojilla on omat paikat jo onneksi mutta silti saattaa paikallaan istuminen hermostuttaa. Kannattaa varata pikku naposteltavaa ja leluja mukaan. Lentohan on onneksi kohtuullinen pituudeltaan. Suomen päässä saa rattaille sellaisen pussin ja kannattaa varoiksi se säilyttää kotimatkalle. Turkin päässä muistaakseni saa rattaatkin pitää mukana ihan koneeseen nousuun saakka.

    Maitohappotabletteja suosittelen aloittamaan syömään paria päivää ennen reissua ja ehdottomasti kunnon käsihygienia kannattaa muistaa!

    Ihanaa reissua teidän perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa kuulla! Toi uimahattu meilläkin vielä listalla.. Sellasta niskalipallista löytyy tosi huonosti poikien koossa :/
      Ja hienoa kuulla että kengille tulee käyttöä! Toivottavassti tilattiin oikeankokoiset! :)

      Joo kyllä mä luulen, että hiekka ja vesi kiinnostaa kovastikin!
      Pillimehut joo maistuu, ja pitää ehdottomasti muistaa ottaa niitä koneeseen! Muistan kans omasta lapsuudesta miten nousut sattu korviin :/

      Lelut, tabletit ja snackit! Check check! Kiitti vinkeistä!

      Joo, maitohappobakteereihin saatiinkin resepti juuri tänään!

      Kiitos pitkästä kommentista!<3

      Poista
  8. Käsihygieniaa (liinat mukaan) täälläkin painottaisin. Ja tosiaan liinoina, millä saa liankin pois, pelkkä käsidesi ei riitä. Ja nämä käyttöön myös aikuisille,meillä aina mukana ja käytetään aina ennen ruokailua ja välillä muutenkin.

    Olisiko jo kellukkeet tuon ikäisillä toimivat? Tai on, mutta niihin pitäisi kai totuttaa ensin. Eli kellukkeet lapselle ja heitto veteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo toi pitääkin muistaa et myös ne liinat!
      Meillä on tarkoitus testata kellukkeita paristi uimahallissa ennen reissua, katsotaan miten sujuu! :D

      Poista
  9. Moikka!

    Meidän pojalla (2v 2kk pian) on sellainen Arenan Learn to swim- kelluntauimapuku. Siinä on edessä ja takana puhallettavat kellukkeet, on kätevä kyllä altaassa! Ja poika tykkää kovasti, kun saa itse polskutella menemään pitkin uima-allasta. Hetken kestää, että lapsi oppii pitämään naaman siten, että ei hörppää vettä, mutta nopeasti meillä ainakin hiffattiin! Ja ilmaa tosiaan puhalletaan / vähennetään puvusta sen mukaan miten lapsi osaa kannatella itseään/uida :) XXL:ssä oli tarjouksessa ainakin jossain vaiheessa, myös Prismassa olen nähnyt kohtuullisella hinnalla.

    Ja ehdottomasti maitohappobakteereja, itse aloittaisin jo ainakin viikkoa ennen reissua, ja joka päivä reissussa! Meillä ainakin meni hyvin alas, kun kapselin avasi esim. puuron / jogurtin sekaan :)

    Ihanaa reissua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tollainen puku voisi olla myös tosi kätevä! Me ei löydetty kun sellasia tosi kalliita, niin ei raaskittu!
      Maitohappobakteerit joo check!

      Kiitos! <3

      Poista
  10. Itse olimme Turkissa toukokuussa AI-hotellissa. Hotellissa oli lapsille oma noutopöytä, mutta se sisälsi mm. spagettia, nakkeja, kananugetteja jne. Haettiin lapsille aikuisten puolelta ruuat, maistuivat paremmin muksuille. Lasten puolen ruuat olivat mauttomia ja kuivuneen näköisiä. Mehua annettiin lapsille janojuomaksi, vesi ei oikein maistunut. Ravintoloiden baaritiskiltä kävin pyytämässä lounaalla ja illallisella maitoa, aamiaisella oli tarjolla. Itse ajattelin, että parempi juoda viikko mehua kuin nestehukka helteiden takia. Mitään ruokia/juomia kannata alkaa Suomesta kuljettamaan, jos lapsi on tottunut monipuolisesti maistamaan/syömään ruokia. Retkiä varten voi ottaa jotain välipalaa mukaan.

    Me käärittiin rattaat pakkausmuoviin (muistuttaa elmukelmua). Käärittiin uudestaan sitten hotellilla ennen lähtöä Suomeen päin. Hyvin säilyivät rattaat ehjinä.

    Mahdollisimman suojaavat uv-vaatteet kannattaa varata mukaan. Pääsee paljon helpommalla kun ei tarvitse niin paljon lapsia rasvata. Odotus ja rasvaaminen on kamalaa lasten mielestä, kun pitäisi päästä uimaan. Meillä 3-vuotias tykkäsi uimarenkaan kanssa uida, vuosikkaan kanssa uitiin kuten vauvauinnissa uidaan. Kannattaa ottaa mukaan GoPro kamera, saa lapsista mukavia sukelluskuvia. Ainakaan meidän hotellilla uima-altaalla kuvaaminen ei ollut kiellettyä, tai kukaan ei ainakaan tullut huomauttamaan kuvaamisesta. Uimavaipat vaadittiin vaippoja käyttäviltä.

    Uimakengät olivat hyvät allasalueella. Rannalla olo pienten lasten kanssa ei ole meidän juttu, hiekkaa kaikkialla ja koko ajan sai vahtia ettei vuosikas pistä hiekkaa suuhun tai lähe karkuun. Meillä tytöt viihtyivät hyvin keskenäänkin allasalueella, saatiin itse istuskella altaan reunalla tai aurinkotuolissa samalla vahtien lapsia. Ei sitä jaksa koko ajan juosta toisten perässä helteessä. Kannattaa valita sellainen hotelli, jos lastenallas on melko pelkistetty. Lapsi ei pääse piiloon valvovien katseiden alta. Välillä oltiin sitren porukalla vesipuiston puolella, aktiivialtaissa jne. Leluja mukaan uintileikkejä varten. Muita leluja meillä ei sitten ollut mukana, ei siellä ehdi hotellihuoneessa leikkimään. Satukirjoja iltasatuja varten mukaan.

    Maitohappobakteereita ei välttämättä kannata syödä, mutta ei niistä mitään haittaa ole. Aika kun ollaan syöty maitohappobakteereita reissuja varten, ollaan sairastuttu turistiripuliin. Ilman maitohappobakteereita ollaan taasen vältetty tuo ikävä tauti. Sattumaa varmaakin tuo.

    Mukavaa reissua teille. Lentokoneessa nykyään lapsilla näkyy olevan tabletit käytössä. Ei tarvitse niin paljon tavaraa raahata mukana, kun sitä tavaraa on muutenkin aina paljon mukana, kun reissaa pienten lasten kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ihan totta, sama se mitä syö ja juo, kunhan jotain menee mahaan! :)
      Kiitos hyvistä vinkeistä! Näitä pitää tulla kertailemaan vielä ennen reissua!

      Tabletit joo lähtee meilläkin matkaan, luulisi että ne jaksaa viihdyttää edes hetken! :D

      Poista
  11. Reimalla on vielä alessa uv-hatut http://www.reimashop.fi/Kategoriat/Reima/Summer-Sale/Lasten-UV-hattu-Alytos/p/518297-6500

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Katsoin samaa, tuossa ei vaan ollut meidän kokoja :/

      Poista
  12. Pelkät kellukkeet on hyvät tuon ikäiselle! Meidän 2 v oppi niillä melkein heti uimaan.
    Kellukkeiden kanssa pidettiin alkuun myös usein uimarengasta.
    Mä en henk koht tykkää niistä kelluttavista uimaliiveistä tmv. mun mielestä lapsi ei niillä pysty kunnolla uimaan tai oppimaan uimaan edes.

    Me ollaan rattaat pakattu ite kotona kunnon vaahtomuovipehmusteisiin ja kentältä saatu sitten se suojapussi. Suosittelen siis itse pakkaamista hyvin!

    Uv vaatteet meillä on ollut sekä tossut. Lisäksi hattuja. Tossuista huolimatta altaan ympäristö on saattanut olla liukas.

    Uimavaippaa ei kyl tuon ikäisellä tarvi enää pitää. Eikä kai tuolla ulkomailla niillä kauheasti sääntöä ole, vauvalla toki pitäisin yms. Suomen kylpylöissäkään ei saa osassa edes pitää vaippaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei! Pitää harjoitella poikien kanssa tuota kellukejuttua vielä! :)
      Mä mietin tuota uimavaippaa just siksi, että kaikki kylpylät missä on käyty on velvoittaneet sen alle kolmevuotiailta. Mutta hyvä jos se ei ole reissuss apakollinen! Tuntuisi vähän hölmöltä kantaa niitä suomesta mukaan! :)

      Poista
  13. Skip hopin reput mukaan! Kannattaa laittaa se hihna siihen ylös kanto kahvaan ni on parempi! Jos älysit mitä tarkotin?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!