perjantai 17. heinäkuuta 2015

Tarvitaanko me uudet tuplavaunut?

Tällä hetkellä meiltä löytyy kahdet vaunut. Bumbleride indie Twinit, jotka meillä on käytössä edelleen päivittäin, sekä Cosatton matkarattaat, joita käytetään harvemmin.

Jonkin aikaa olen jo miettinyt meidän vaunuvalikoiman päivittämistä vastaamaan enemmän meidän tarpeita, mutten ole sitten löytänytkään parempia. Kaikkia pitäisi kokeilla ennen ostopäätöstä, mutta harvojen kanssa se oikeasti on mahdollista. Poikien ollessa pieniä meillä oli hetken Britaxin b-dualit, jotka olivat silloin todella näppärät. Kun pojat sitten kasvoi, päällekkäin istuttavat ei enää toimineetkaan ja ne eivät olleet läheskään niin näppärät käsitellä kuin meidän Bumbleridet. Lisäksi leveys oli melkein sama.

Nyt bongasin leikkipuistossa Phil & Tedsin päällekkäin istuttavat tuplat ja keksin, että nehän meidän on saatava! Ne näyttivät niin ketteriltä ja kompakteilta, että meidän Bumbleridet näytti siinä rinnalla kunnon katujyriltä! Meidän vaunutarve on tällä hetkellä aika pientä, suurimmassa osassa tilanteissa toinen tai jopa molemmat pojista voisivat jo kävellä. Kumpikin olisi kuitenkin tarvittaessa saatava kyytiin, joten päällekkäin istuttavat tuntuvat ainakin fiksulta vaihtoehdolta.. Lastenturvan sivuilla noita ainakin näyttäisi olevan, joten taidetaan tehdä reissu sinne testaamaan!

Toiset hyvät vaihtoehdot ovat myös Jollyroomin valikoimista löytyvät Beemoon ja Gracon päällekkäin istuttavat. Näillä hinta olisi paljon P&T:sejä kohtuullisempi ja nämä olisi vieläpä alessa!Nyt kuulisin mielelläni käyttökokemuksia postauksen vaunuista ja erityisesti kahden taaperon käytössä! Toimiiko ne? Ja vielä jos teistä jollain on ollut sekä bumbleridet että päällekkäin istuttavat, niin suosittelisitteko?

46 kommenttia:

 1. Hei! Mulla ei nyt ole kokemusta näistä merkeistä, mutta hämmennän vähän soppaa silti :) Jos tarvetta on vain päästä paikasta A paikkaan B niin harkitse myös Brio Ponyja tai sen tyylisiä rattaita. Meillä ei enää kaksivuotialla muita käytössä olekaan kuin ihanan sirot retro-Briot :) Niillä käydään sekä kaupassa, lenkillä, että leikkipuistossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne olisi varmasti näppärät, mutta meillä pitäisi vielä saada pojat tarvittaessa nukkumaan niihin, ja ponyt ei taida tähän taipua :/

   Poista
  2. Nellin puolesta en osaa sanoa,mutta ne brion ponyt on niin rumat etten suostuis ostamaan ;) Niin pinnallista kuin onkin, mutta kyllä se ulkonäkö vaikuttaa. Varsinkin tuplia työntävä saa sitä huomiota muutenkin...;)

   Poista
 2. Äitini työpaikalla on nuo Phil & Teds rattaat ja äitini on kyllä niitä kehunut:) mutta perheessä on teidän poikien ikäinen tyttö joka enää juuri ja juuri mahtuu tuonne alas.. Eli kyllä kannattaa ehdottomasti kokeilla ennen mahdollista ostoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Joo, kokeiltiin ja todettiin se liian ahtaaksi :/
   Meidän tarve kun olisi vielä tarvittaesaa saada pojat helposti köytettyä vaunuun ja tarpeen mukaan myös nukkumaan ;/

   Poista
 3. Meillä on philteds navigatorit ja voin suositella! Meillä vai ongelmana, että Emil on yli sen 92cm ja sillä tekee tiukkaa mahtua alaistuimeen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne olisi niin kompaktin oloiset, muttei taida oikein vastata meidänkään tarvetta :/

   Poista
 4. Eikös noissa Phil&Tedseissä ole painoraja sellainen ettei kovin iso voi istua sisaristuimessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisaristuimessa taisi olla 15kg? Meillä menisi siis vielä helposti :)

   Poista
 5. Meillä oli ensin p&t:t mutta ostin bumbleridet kk phil&teds käytön jälkeen :D tästä ei ollut apua sulle, mutta mä liputan kyllä bumbleriden puolesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tästä! :D vahvistui vaan, että mitkään vaunut ei voita bumbleja :D

   Poista
 6. Minulla oli vauvalla ja nyt syksyllä 3 vuotta täyttävällä pojalla p&t navigator v2 rattaat. Oman käyttökokemuksen perusteella suosittelen rattaita taaperoille. Vauvan kanssa rattaat oli vähän hankalat. Ketterät ja tosi hyvät työntää, tykkäsin kyllä muuten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kokemuksesta! Kahdella eri ikäisellä taaperolla toimisi varmaan tosi hyvin! :)

   Poista
 7. Ei kyllä mun mielestä mitään järkeä enää ostaa uusia tuplia, kun pojat jo 2vee :) Tai en edes yhtään ymmärrä, miksi vielä pitäisi saada uudet erilaiset kuin jo olemassa olevat ja hyväksi todetut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä oli tarkoituksena kartoittaa Löytyisikö jotkut vielä pienemmät ja kätevämmät vastaamaan meidän tarpeita. Oltaisi saatu nuo vanhat kiertoon ja ostettu itselle toiset paremmin tähän hetkeen sopivat! :)

   Poista
 8. Hei,
  meillä on sekä vierekkäin istuttavat tuplat että Phil&Tedsit. Olen tykännyt käyttää vierekkäisiä toisen ollessa vasta pieni vauva, koska päällekkäisissä vauvan saaminen kyytiin ja toisen istuttaminen siihen "päälle" on tuntunut hankalalta. Olemme aikeissa myydä kuitenkin kohta vierekkäiset pois kun kuopuskin oppii kunnolla istumaan, silloin suosisin kyllä mieluummin päällekkäisiä. Eli nimenomaan kahdelle isommalle suosittelisin noita Phil&Tedsejä. Niissä on sekin hyvä puoli että ne menevät hyvin vain yhdellekin lapselle sitten kun toinen ei enää tarvi rattaita. Vaihtaisin kyllä sinuna siis päällekkäisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo päällekkäiset olisi juuri tuon vuoksi kätevät, että tarpeen mukaan voisi käyttää vaan yhdellä! :)

   Poista
 9. Samoja ajatuksia! Kokemukset kiiinnostaisi minuakin! Olen tosin himotellut naapurin Bugaboon tuplia, joista saa sellaiset yksösraattaatkin... ;P Ne tosin on ihan liian kalliit meidän tarpeisiin nähden!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niissä on kyllä tosi hyvä ominaisuus toi kavennus! Tosin bugisten istuimet on taas niin ahtaat etten tiiä mahtuisiko meidän äijät :D
   Hinta menee ihan täysin yli myös meidän budjetin! Taitaa tulla halvemmaksi olla vaihtamatta! :D

   Poista
 10. Meillä juuri nuo Phil&Tedsin tuplat 1.v ja 3.v,enkä vaihtaisi pois.Ovat olleet superhyvät reissussa,laivalla,huvipuistoissa,kaupoilla,missä vaan :) Takapenkin paikasta oikein tapellaan kumpi sinne pääsee istumaan.Suosittelut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Ne on varmaan tosi hyvät eri-ikäisten kanssa!

   Poista
 11. Mä suosittelen aina ja kaikille Mountain Buggyn Duetteja. Ne on ihan huiput, joskin vähän arvokkaammat hinnaltaan. Tosi kapeat, vaikka on vierekkäin istuttavat, nää oli Helsingissäkin asuessa monesti kapeammat kärryt bussissa kuin monet yksöisrattaat (leveys 64 cm eli muistaakseni ei kovin paljoa enemmän kuin noissa mainitsemissasi). Meillä tosin ei ole kaksosia, mutta kaksi lasta pienellä ikäerolla (1,5 v), jotka ovat ihan paita ja peppu. Istuinosat voi näyttää taaperolle pieniltä ensi vilkaisulla, mutta hyvin mahtuu, lapsilla yleensä pienet pyllyt jos nyt suurin piirtein on keskikokoisia tapauksia. :)

  Tykkäsivät tosi paljon istua vierekkäin ja nyt kun saatiin kolmas lapsi (ikäeroa keskimmäiseen myös se 1,5 v), vanhin jo kävelee ja keskimmäinen istuu vaunukopan vieressä (ratasistuin pois otettavissa ja tilalle erillinen kova koppa).

  Mutta yhdellä kaverilla on tuollaiset päällekkäin istuttavat ja kovin ketterät ja kätevät nekin ovat (Phil & Tedsit, mallia en muista kyllä). Kritiikkiä saa ainoastaan tavarakorin puute/pienuus tuossa alaosan keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä! Me mietittiin noita vaunuja myös silloin kun bumbleihin päädyttiin mut jäätiin vaan miettimään sitä et mahtuuko niihin istuimiin isompi lapsi kunnolla. Ne kun on kuitenkin aika paljon kapeammat kuin bumblet. :/

   Tavarakori ongelma on kyllä hankala! Yleensä aina on niin paljon tavaraa mukana et se olisi kiva saada pois käsistä! :D

   Poista
 12. Kannattaa ottaa huomioon että monissa päällekkäin istuttavissa toinen istuin on jaloissa jolloin työntö asento on huono. Toisekseen alempi istuin on useasti hyvin pieni. Suosittele lämpimästi esim. Emmaljunga super viking rattaita. Hinta saattaa toki olla korkea mutta jällenmyynti arvoakin löytyy. Teillä on söpöt lapset<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! :) pitääkin tutustua! Tosin taidettiin päätyä pitämään nää bumblet ainakin siihen asti kun pojat ei enää suostu niissä istumaan! :)

   Poista
 13. Tässä olisi tämmönen http://www.ozbaby.fi/tuote/sisarusrattaat-baby-jogger-city-select-black-2014/bj23410/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo vaikuttaa tosi käteviltä! Olen näitäkin pari kertaa ihastellut kaupungilla!

   Poista
 14. Siskon 2,5 vuotias pitkä poika mahtuu hyvin emmaljungan super viking ratasistuimeen ja tykkää nukkua päiväunet niissä parammin kun perus vaunuissa. Lisäksi kyydissä on 7kk pikkuveli. Rullaa maastossa kun maastossa isojen renkaiden vuoksi. Varvasti toimisi kahdella taaperollakin. Itse olen työntänyt esim. kaupoissa tuplina ja helposti kulkee. Lisäksi istuin on helposti kallistettavissa ilman että lapsi herää(kun asento ei vaihdu).

  VastaaPoista
 15. Hei, tietenkin hankitte rattaat käyttötarkoituksen mukaan :) Kun pojat kasvavat, rattaiden tarvekin muuttuu. Ja kun painoa tulee pojille lisää, rattaiden painollakin on jo enemmän merkitystä.
  Entisiä rattaita voi aina myydä pois ja ne teille tulevat uudet voivat olla käytetyt myös?
  Pojat taitavat olla rauhallisia? Meillä ei ikinä olisi onnistunut, että 2v olisi tepastellut nätisti samaan suuntaan äitinsä kanssa. Saati, että samanikäisiä olisi ollut kaksi... Eli rattaat ovat olleet meillä ennen kaikkea turvallisuuskysymyskin: on saatu lapset kiinni.
  Onnea ratasostoksille! Joko löysit facesta lastenvaunuhullut-ryhmän? Siellä on paljon käyttökokemuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä oli tarkoitus myydä vanhat uusien käytettyjen tieltä pois. Nytkin tuntuu että kahdet vaunut on liikaa, saati jos kärryjä olisi kolmet. :)

   Meillä on vähän sama, etten näe ihan lähitulevaisuudessa sitä hetkeä kun pojat kävelisi kiltisti sinne minne käskee. Jos meitä on kaksi aikuista, se sujuu jotenkin mutta yksin ei puhettakaan. Toinen pojista kyllä kävelee nätisti mutta toinen on sellainen tohelo ettei kyllä uskalla antaa kävellä. Ja jos toinen saa kävellä ei toinen suostu istumaan vau uissa. Eli vielä tarvittaisiin tosiaan vaunuja.

   Ja päädyttiinkin oitämään meidän bumblet. Ei niitä tunnu mitkään vaunut voittavan! :D

   Poista
 16. Minä vaihdoin meidän vierekkäin istuttavat easywalkerit mountainbuggyn peräkkäin istuttaviin. Mietin silloin P&T:tä ja vastaavia. mutta mb:t veti voiton kun meidän tuplista kumpikaan ei suostunut alle istumaan :( mb:n hinta on kyllä kallis, mutta ovat kyllä hintansa väärti. Takimmaisen saa pitkälleen nukkumaan (vähän sykkyrässä, mutta hyvin unet maittaa) ja etummaisen "lähes normiratas asentoon". En kyllä vaihtaisi enää pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän vaunut on kyllä kätevän oloiset! Harmi että niitä on niin huonosti vielä käytettynä! :/

   Poista
 17. Olen samaa mieltä, kuin jo moni muukin kommentoija.. Mutta siis, miksi enään tässä vaiheessa hankkia tuplia, kun pojat jo yli 2v, eivätkä varmasti enään kauaa kuitenkaan tule rattaissa istumaan? oletko siis varma, ettette pärjäisi nykyisillä rattaills tätä loppuaikaa? Ja sitten se toinen pointti, eli ainakin phil&tedsin rattaissa tuo alempi sisaristuin on melko ahdas! Naapurin noin 2&3v veljeksillä oli ne käytössä ja se isompi ei enään siellä alaistuimessa mahtunut istumaan... Ja naapurin äippä valitti myös sitä, että koska se alempi istuin on niin alhaalla ja ihan sen toisen istuimen alla, melkein kuin vaunujen alakorissa istuisi, niin heillä ei ainakaan kumpikaan pojista oikein edes viihtynyt siellä alaistuimessa, kun näkyvyys tosiaan oli niin huono. Tuli itse naapurilta paljon tentattua kokemuksia ja mielipiteitä näistä rattaista, kun meidän pian 1v:stä on talvella tulossa isoveli ja olen jo alkanut kartoittamaan ja vertailemaan eri sisarusrattaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, että moni epäilee vaunujen tarvetta. Me on kuitenkin päädytty siihen, että vaunuja käytetään vielä ainakin vuosi, ja sittenkin vielä satunnaisesti.

   Mutta kiitos kommentista! :) me päädyttiin pitämään nuo bumblet, niitä ei mitkään vaunut tunnu voittavan ♡ kannattaa harkita niitä jos ette ole päätöstä vielä tehneet! :) toimii ainakin tuplilla tosi hyvin! :)

   Poista
 18. Baby jogger city select
  -parempi työntö asento, koska toinen istuin on edessä
  Rullaa hyvin missävain
  -sisaristuin ei ole pieni
  -kummatkin näkevät eteenpäin
  -muunneltavat
  -hintaa n.700(jos oikein muistan)

  VastaaPoista
 19. Meillä tuo 3.5v menee oikein hyvin alaistuimeen vielä.n.100cm pitkä.Nukkuu tarvittaessa myös siellä ja kyse siis Phil&tedseistä :)

  VastaaPoista
 20. Kokemusta ei ole näistä rattaista ja hyvin vähän mistään muistakaan. Samoilla kulkupeleillä on menty vauvasta siihen saakka, kun rattaita ei oo enää tarvittu (Teutonia Timmy). Sen vain halusin kertoa, et meillä esikoinen lopetti rattaiden käytön vajaa kolme vuotiaana. Sen jälkeen liikkumiset hoidettiin kävellen, potkulaudalla tai pyörällä. Bussi ja auto käytössä sit pidemmillä matkoilla (ja talvella). En siis itse ostaisi enää reilu 2 v. lapsille uusia kärryjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä mennään vielä jonkun aikaa rattailla! :) saa olla vielä reilusti enemmän järkeä näillä ennen kuin uskallan yksin kahden kanssa liikkua ilman vaunuja! :D

   Poista
 21. Noi baby joggerin city celectit ois ollu teille varmaa hyvät jo sillon ku oli kaukalot, koska siihen saa KAKSI gracon kaukaloa. Mutta mitä sitä vanhoja muistella ne ois varmaan edelleenki kätevät teille. Ihainen aina teidän bumleridejä silleen pakko saada! Joo en mäkää lähtis kaupungille ton ikästen kaa ilman rattaita. Siskon 2.5v poika ainaki haluis vaa kaikkialle minne ei olla menossa, mutta skip hopin apina retun kanssa voi kävellä, jos ei satu tulee väsy. Saati että kaksi karkaa eri suuntiin! En siis ihmettele miksi pidätte poikia rattaisssa vielä! Sulla on ihanan selvä kirjotus tyyli. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olisi! Tai vastaavat muut vaunut! Edelleen harmittelen ettei silloin tullut hankittua! :/ Erityisesti kun liikuttiin paljon ja pojat istui kaukaloissa yli vuoden ikäisiksi. Seuraavan kohdalla ollaankin viisaampia! :D
   Suosittelen kulle bumblerideja, aivan huiput vaunut! <3

   Meillä olisi noi valjasreput myös, mutta kumpikaan pojista ei suostu kävelemään sen kanssa. :/
   joo, toi eri suuntiin karkaaminen on kyllä hankalaa :D

   Poista
 22. Baby jogger city celectit. Meillä 3v tuplilla ja vieläkin mahtuu todella helposti nukkumaan, ja miten helpot ne on kasata autoon ja kevyet niin on kyllä täydelliset ollu meille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä! Ne on kyllä kauniit vaunut! Ihailen aina kaupungilla! :)

   Poista
 23. Phil&tedseissä isompi tulee aina päälle ja pienempi alaistuimeen, muuten voi keikata. Meillä toimii hyvin, mutta tosiaan eri-ikäisillä (3v ja vauva). 3 v kyllä mahtuu vielä alaskin ja nippa nappa sen painonkin puolesta. En tiedä toimisko kaksosilla niin hyvin. Mutta tosi pienet ja ketteräthän ne on, ja jos jossain kohtaa haluaa lykätä niissä vain toista niin niistä saa helposti yhden muksun rattaat.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!