tiistai 21. heinäkuuta 2015

Lastenhuoneen säilytyksessä apuna STUVA

Meillä on Ikean Stuva huolehtinut lastenhuoneen lelusäilytyksestä pian puoli vuotta. Stuvan edeltäjä oli kahdeksanlokeroinen expedit, joka sekin toimi kyllä loistavasti! 

Stuva imee sisäänsä ihan valtavat määrät leluja! Meillä olisi tarkoitus jossain vaiheessa hankkia vielä pari arkkumallista kaapistoa, kunhan tilantarve yllättää. Nyt ollaan pärjätty hyvin olemassa olevalla. 

Lelusäilytyksessä Stuva on ihan huippu. Ainoa huonopuoli on, että koska laatikot ovat kiinteät, on niiden kantaminen ja siirtäminen hankalampaa. Toisaalta taas lattialle kaataminen ei onnistu, mikä ainakin meidän tuholaisten kohdalla on aika hyvä juttu :D

Pojilla on valtava määrä duploja, ja silti ne mahtuvat yhteen isoon lokeroon. Kaikki lelut, muutamia suurempia lukuunottamatta sujahtavat kaappeihin kätevästi. Kiitos liitutaulutarrojen, myös isi osaa nyt lajitella ne oikein ;)


Kirjoille kaipailisin vähän toisenlaista ratkaisua. Eräs Ikean seinähylly on ollut yrityksissä ostaa jo ikuisuuden, mutta aina se vaan on loppu! 
Sänkynä pojilla on Unipuun jatkopuut, jotka ovat meillä vielä lyhyimmillään nyt käytössä. Tarkoituksena olisi tehdä niistä vielä joskus kerrossänky vaihtamalla toinen sänkyistä koko pitkään ja hankkimalla parit hyllyt päätyihin! Tosin asuntomessuilla rakastuin tähän Avaroomin sänkyyn, eli katsotaan nyt tuleeko meillä kumpi näistä vai tuleeko kumpikaan! Mulla on nimittäin vähän viha-rakkaus suhde näihin kerrossänkyihin!


Lastenhuoneen säilytyksessä myös sängyn aluslaatikot toimivat! Meillä on toisen sängyn alla varatäkit ja -tyynyt pojille, ja toisen alla koko valikoima mega blockseja, jotka kylläkin duplojen jälkeen ovat jääneet vähälle käytölle.. 

Sängyiltä löytyy nuo supersöpöt Ikean linnut ja itse tehty pilvityyny sekä yhdet Marimekon boboo-tyynyt. Päiväpeiton virkaa toimittaa Ikean peruspäiväpeitosta leikattu palanen. Kunhan pojat saavat isomman huoneen, ja sängyt voidaan pidentää, haaveilen heille Beditin Zipit päiväpeitoista! Niillä sängyt pysyisivät ihanan siisteinä! Samanlainen ratkaisu toimisi kyllä myös meidän aikuisten sängyssä!


Tuo Jollyroomin mini speeder taitaa olla jokaisen pikkupojan unelma. Meillä olisi kevyesti käyttöä kahdelle, jos tilat (ja lattia) vaan sallisi! :D Mutta oppivatpahan nyt ainakin jakamaan ja vuorottelemaan! Tuo auto onkin ollut jommankumman alla aina siitä meille saapumisestaan saakka.


Mattona meillä on Askon Block-matto , mutta nyt vaippojen poisjättämisen myötä rullattiin se säilytykseen toistaiseksi. Tuo karvamatto on tarpeenmukaan helpompi pestä. Ja vaaleutensa vuoksi se onkin vaihteeksi ihan kiva kesämatto!

Lack pikkupöytä odottelee erästä DIY-projektiani, kunhan löydän sen tekoon vähän aikaa. Nyt se on pojilla ruokapöytä käytössä. Huoneestahan löytyy ihana Duktig-leikkikeittiö myös. Siitä tulossa enemmän juttua loppuviikosta!

Millaiset lelusäilytysratkaisut te olette todenneet toimiviksi?

8 kommenttia:

 1. Meillä on kahden lapsen huoneissa todettu toimivaksi säilytysjärjestelmäksi Ikean Trofast. Laatikot vetävät sisäänsä uskomattoman paljon tavaraa :) Stuvaa harkittiin alunperin myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Se vaikuttaa myös tosi näppärältä! Meillä on vaan niitä laatikoita! :)

   Poista
 2. Kuules, huomasin tuossa että teillähän on tuo mini speeder- potkuauto. Ollaan tilaamassa sitä Hugolle ja nyt pisti mietintään, kun kovasti miellyttäisi tuo poliisiauto mutta haittaavatko nuo renkaiden päällä olevat kaaret potkuttelua? Olisikohan mahdollisesti potkuttelu helpompaa sillä classic versiolla.. Tiedätkö ovatko police ja classic saman korkuisia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä loistolahja pikkupojalla! Suosittelen tuota poliisiautoa, meidän kaksivuotiailla noi kaaret ei ainakaan hidasta tahtia, vaan tuolla tuntuisi voivan potkutella oikein sujuvasti! :D Korkeudesta en kyllä osaa sanoa yhtään mitään :/

   Poista
  2. Kiitos paljon! Laitanpa poliisiauton tilaukseen. Saa Hugo tuparilahjaksi, kun parin viikon päästä ois muutto uuteen kotiin, uudelle paikkakunnalle :) Mummu asuu naapurissa, joten siellä sitten ylläri odottaa.. :)

   Poista
 3. Tarvitseeko noita kuvassa olevia Stuvia kiinnittää seinään kaatumisen estämiseksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä kuvissa eivät ole kiinni, mutta uudessa kodissa laitettiin mukana tulevilla kiinnityslenkeillä kiinni! :) Mutta pysyvät kyllä hyvin pystyssä ilmankin! :)

   Poista
 4. Tarvitseeko noita kuvissa näkyviä stuvan kaappeja kiinnittää seinään kaatumisen estämiseksi? T: kahden vauhdikkaan pojan äiti

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!