keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Rakkaudesta laadukkaisiin lastenvaatteisiin

Mun lastenvaate-, ja ylipäätään vaateideologia on muuttunut tässä vuosien saatossa aika valtavasti. Silloin tuplien raskausaikana lähdin siitä, että kunhan halvalla saa niin ei väliä minkä merkkistä, kunhan näyttää kivalta. Siitä se vuosien saatossa on muuttunut pikkuhiljaa ekologisempaan ja kotimaisempaan suuntaan. Edelleenkään en ulkonäöstä karsi, olen sen verran esteettinen ihminen, etten kuitenkaan ihan kaikkea osaa lastenkaan kaappiin ottaa, mutta ulkonäön rinnalla vahvasti tasoissa on myös eettinen vaatteen tuotanto, sekä laadukkuus ja kestävyys.

Olen sellainen tiettyyn merkkiin höpsähtäjä myös, kun löydän jonkun kivan ja laadukkaan merkin, voisin hankkia samaa sitten useamman tuotteen. Tän äitiyteni aikana näitä höpsähdyksiä on tullut ensin Polarn o Pyretiin, Pomp de luxiin, Noshiin, Papuun, Gugguuhun ja viimeisimpänä Blaahan. Blaan arvontaan ehtii muuten vielä osallistua TÄÄLLÄ.

Nosh ja Blaa ovat nyt näistä merkeistä ne tän hetken isoimmat suosikit, juuri tilasin vauvalle Blaan legginsit ja itselleni ihanan hoodien. Ne ovat myös merkit, jotka ei ole tuottaneet mulle vielä yhtään pettymystä, joten helppokin on liputtaa niitä. 

Mikään yhden merkin ostaja en kuitenkaan ole, vaikka kuinka pari suosikkia löytyykin. Yhtälailla meillä on suloisena sekamelskana merkkien seassa markettia ja ketjuliikettä. Lindex oli mun ketjusuosikkini kauan, mutta nyt se on jäänyt väkisinkin useiden reklamaatioiden vuoksi taka-alalle. Olenkin ennenkin kertonyt, että olen ostoksissa vähän sellaista mielensäpahoittajalaatua, että jos laatu on huono, pahoitan mieleni ja äänestän jaloillani. 

Polarn o Pyretiltä ostan vaatetta oikeastaan vaan vauvalle, nekin vanhempia mallistoja käytettynä. Uutta meillä taitaa sieltä olla enää vaan ulkovaatteet, sillä sen verran monta paitaa olen sinne palauttanut nukkaantuneena ja virttyneenä vain parin pesun jälkeen. Myös Pomp de lux nauttii tällä hetkellä pientä taantumaa, parin vuoden tauon jälkeen pidetyiltä kutsuilta hankituista vaatteista jouduin nimittäin reklamoimaan puolet. Viime malliston aletuotteet ovat olleet hyviä, mutten niissäkään laatua lähtisi kehumaan.

Papulta taas legginsit ansaitsevat kunniamaininnan, ne ovat nimittäin malliltaan aikalailla täydelliset hoikille ja pitkille pojille. Polvipaikkoja meillä näissä onkin vaan ollut, tosin niissäkin on nyt isojen kohdalla tauko, koska puhki menevät polvet.. Gugguuta meille taas saapuu vaan käytettynä, sillä sen kohdalla on vähän sama kuin Popin. Uudesta tuotteesta ei voi olla varma, millainen laatu juuri siinä kankaassa on. Vaikkakin tässä ollaan tultu huimasti eteenpäin parin kauden takaisesta flopista. 

Sitten päästäänkin siihen mun lempilapseen Noshiin, jonka vaatteita meillä on varmaan tällä hetkellä määrällisesti eniten. Olen tehnyt tietoista karsintaa niin lasten kuin omassakin vaatekaapissani ja kaikilla meillä kaapissa on oikeastaan vaan niitä käytössä olevia ja mieleisiä vaatteita. Vauvalla Noshia on selvästi eniten, ja ne taitavat olla niitä vaatekaapin suosikkeja nyt. Kahdet legginsit, kahdet kollarit, kolme bodya, jumppis ja viisi yökkäriä riittäisivät vauvalle melkein sellaisenaan, mutta toki kaapissa muutakin on. Isoilla taas Noshilta löytyy molemmille kahdet housut, kolme paitaa ja yksi jumppis. Toista jumppista olen etsiskellyt, mutta vielä ei ole sellaista mieleistä tullut vastaan. Voi olla, että lapsimessuilta nappaan Blaan jumppiksen toiselle käyttöön. 

Nosh käy meillä läpi lukemattomat pesut kuukaudessa, sillä valitsen sen itse lapsille päälle tosi usein ja he valikoivat sen pinostaan hyvin usein myös itse. Lisäksi meillä rummutetaan melkein kaikki vaatteet ja pestään lastenvaatteet vieläpä kuudessakympissä. Mä tiedostan kyllä itsekin, että tämä voi olla vaarallista vaatteella ja saatan hyvin pilata ne. Silloin on vähän turha itkeä ja reklamoida, mutta olen toisaalta todennut sen, että jos vaate ei kestä meidän kulutustottumuksia, sitä on ihan turha meille hankkiakaan. Selviää sitten ainakin aika nopeasti, millaista laatua kangas on.

Tuo toisen poikamme päällä oleva Noshin Tiipii-paita on yksi mun suosikkivaatteista. Ostin paidan koossa 98/104 ja sitä käytettiin melkein kaksi vuotta, ennen kuin tilasin fb-kirpulta tuon isomman koon lapullisena. Pienempi koko jemmattiin Justukselle, eikä paidassa muuta käytönjölkeä ollut, kuin kevyesti harmaantunut pohja. Tämäkin saattaisi korjaantua värinpoistoliinalla. Vaikka paidalla olikin hintaa yli kolmekymppiä, on se varmasti maksanut itsensä takaisin tuolla käyttömäärällä.

Kuvissa olevat mustat polvipaikkahousut ovat nekin jo vuoden käytetyt ja ilokseni olen saanut huomata ettei polvet ole näissä menneet puhki kuten melkein kaikissa muissa housuissa. Rasmus varsinkin valitsee nämä housut aina kaaapista jalkaan, sen verran mukavat ne ilmeisesti ovat. Vyötäröllä on paksu käännettävä resori ja lahkeissa pitkät resorit. Ehkä polvipaikat vähän suojaa, tai sitten materiaali sopii yhteen meidän lattioiden kanssa. 

Joutsenlegginsit hankin joulun alla ja ne ovat ihan tosi ihanat, mutta ohuen trikoon vuoksi käytetään siitä vähän siistimpinä housuina. Näitä en ole uskaltanut altistaa kunnon kulutustestiin, sillä pelkään pahoin ettei polvet kestäisi. Kotihousuina tuplat käyttääkin tällä hetkellä pääasiassa vaan markettikollareita. Housut tuntuvat nimittäin olevan puhki ihan hetkessä ja markettikollarit tuntuvat olevan ainoat housut joissa polvet pysyy siistinä edes hetken. 

Noita kuvien harmaita ribbipaitoja olen hankkinut molemmille pojille omansa ja näiden harmaiden lisäksi keltaisena. Molemmat ovat kokoa 110/116 mutta mielestä nika naftia mitoitusta. Ne ovat nimittäin nyt juuri sopivia, Kasperille, joka on pojista hivenen pidempi, jopa vähän pieniä. Viimeistään syksyllä pitää varmaan siirtyä isompaan kokoon näissä ribeissä, jotka ovat ihan parhaita peruspaitoja. 

Merirosvopaita on molempien lasten suosikki ja sen kanssa vuorotellaan. Eniten se taitaa päätyä Rasmuksen päälle, joka sen aina ekana kaapista käy nappaamassa. En olisi osannut ajatella hankkivani tämän väristä paitaa pojille, mutta kun se meille alesta saapui, tykästyinkin sävyyn kovasti. Se on oikea vaatekaapin väripilkku, sillä muuten meillä ollaan aika hillityissä sävyissä ja kuoseissa. 

Pääkallojumppis taas on Kasperin suosikki. Malli istuu hänelle tosi kivasti ja näyttäähän tuo omaankin silmään ihan tosi mukavalta! Justuksella on tämä sama jumppis ja Kasperista on välillä hauskaa kun pojat voivat samistella. Kangas on tuollaista kivaa ohutta joustokollegea, just sellaista kesäiltoihin sopivaa. Taisin ostaa tämänkin jo viime kesänä, eli melkein vuoden on tämäkin meitä ilostuttanut.

Nyt mun viimeisin hurahdukseni on tosiaan Blaa, josta kirjoitinkin yhteistyön merkeissä viime sunnuntaina. Kannattaa käydä osallistumassa tuohon Prisman sponsoroimaan arvontaan, jos omille lapsilla tuota merkkiä haikailee! Mä tosiaan täällä innoissani odottelen niitä Justuksen legginsejä ja omaa huppariani, on jännä päästä testaamaan, nouseeko Blaa mun omissakin vaatteissa uudeksi suosikiksi Noshin rinnalle!

Löytyykö teiltä jokin tietty vaatemerkki, jota tulee ostettua muita enemmän? 

12 kommenttia:

  1. Popin vaatteet on itsellänikin toistaiseksi pannassa,koska muutama paita+housut nukkaantuivat melkein ensimmäisessä pesussa. Villervallan paitoihin olen ollut todella tyytyväinen. Värit ovat kestäneet hyvin ä, eivätkä pesukerrat näy kankaassa. Nosh myös yhtenä suosikkina, laadukasta ja kestävää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Toi on kyllä tosi ikävä piirre. Jotain laadunlaskusta kertoo, että meillä on Justuksen käytössä yksi AW2011 body :D Eikä kankaass aole juurikaan käytönjälkeä..

      Villervallaa meillä ei olekaan ollut koskaan, pitääkin joskus kokeilla!

      Poista
  2. Ostin just POPin farkut pojalle, niiden uskoisin kestävän paremmin kuin perustrikoovaatteet. NOSH on munkin suosikkimerkki, tosi laadukkaita vaatteita jotka kyllä kestää jatkuvaa 60 asteen pesua. Meillä ainakin niin lapsen (1v) kuin mun omatkin vaatteet menee joka päivä pesuun kun ovat ihan kuolaisia ja tahraisia..😁 mutta kymmeniä kertoja on jo pesty noita NOSHeja eikä ne mee miksikään. PaaPiin kankaat ja vaatteet on kans hyvänlaatuisia. Tuo Blaa kuulostaa myös kokeilemisen arvoiselta, sitä ajattelin seuraavaksi ostaa kun tulee tarve jollekin vaatteelle. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mulla on samat kokemukset Noshista! Paapiin kankaat ovat kyllä ihania, pitäisi löytää ompelija joka niistä jotain taikoisi!

      Oon itse vähän ihastunut tuohon Blaahan, eli siihen saat ainakin vahvan suosituksen täältä!

      Poista
    2. Noista paapiin kankaista.en tiedä onko mulle vain sattunut aina huonoja eriä,mutta tosi huonolaatuista tavaraa on ollut😕ihania kuoseja ja kirkkaita värejä,mutta parin pesukerran jälkeen värit haalistuneet ja nukkaantuneet.tosi harmi,koska niin ihania kankaat muuten ovat.

      Poista
  3. Mulla oli po.p välillä kans etten ostanut ja enemmän ostin käytettynä. Farkkuja oon ostanut sieltä aina. gugguulta baggyja. Blaa ja nosh on molemmat hyviä, mut jälkimmäisellä ei oo hetkeen kuosit olleet mun mieleen.
    Mini Rodinin laatuun oon ollut oikeastaan aina tyytyväinen. Siihen on helppo luottaa.
    Meillä löytyy ketjuista Zaraa ja ne on ollut kyllä laadukkaita, enimmäkseen collegea meillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taitaakin olla popin farkkuja vaan yhdet, ja nekin kirpparilta tulleet. Pitääkin tutustua tarkemmin! Kiitos vinkistä! :) Myös tuo Mini Rodini on ihan vieras, Justusta odottelee isommass akooss ayksi college ja yksi pipo. Muutenpa sitä ei meillä ole.

      Zaraakaan ei ole tainnut olla ikinä, pitäisikin kokeilla!

      Poista
  4. Aika samoja merkkejä pyörii meilläkin. Tällä hetkellä eniten miellyttää ehkä Gugguu, Pomp de Lux ja Nosh.
    Tykkään myös panostaa laatuun, ihana että vaatteet kestää pesusta toiseen ilman nukkaantumista ja virttymistä. Ja meilläkin lasten vaatteet pestään aina 60 asteessa, mikä ei sitä kestä niin joutaa pois. Ja toisaalta niistä laadukkaista vaatteista saa myydessä myös hyvin rahaa, väittäisin et monesti tulee loppujen lopuksi edullisemmaksi ostaa merkkiä kuin "markettivaatetta". Ei ne markettivaatteetkaan ilmaisia ole, mutta myydessä niistä taas ei saa oikein mitään. Toki poikkeuksiakin on ja ihan ketjuliikkeiden vaatetta meillä myös paljon on ja varsinkin housuina.
    Mutta ne housut ylipäätään, ne on ikuinen ongelma! Ostin taannoin Noshin rockstarit ja ensin vaikutti että nämähän kestää kunnes pesuun laittaessa käänsin housuja ja huomasin et polvet on viittä vaille puhki �� En tiedä mitä terästä pitäis polviin laittaa, että kestää! Ilmeisesti laminaattilattia ei ainakaan ole hyvä yhtälö housujen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile Zaran perus collegeja! Samoin po.pin farkkuja. Ja ihan halpa-hallin playzone collegehousuja. Melkeen ainoat mitkä oikeesti kestää kunnon rymyämisen, tappaja-laminaatit ja karhean laattalattian + asfalttiin ilmalennot :D

      Poista
    2. Joo, oon kyllä ihan samaa mieltä tuosta, että jos vaat eei kestä kyydenkympin pesua, ei se ehkä ole edes ostamisen arvoinen :) Moness atilanteess avarmasti onkin, että merkki maksaa lopulta itsensä takaisin verrattuna markettiin. Vaikkakin, merkkikään ei ole laadun tae ja se on kyllä tosi tylsää se :/

      Haha, kuulostaa niin tutulta! Luulen, että juurikin terästä! Meillä isi aina heittää, että pojat saisi kotona olla shortseissa niin ei tarvisi koko ajan olla housukaupoilla.. Meillä kestää oikeastaan vaan farkku pidempään ehjänä ja sitten nuo mywear kollarit. Siis ne cittarin oman merkin. Nyt just oli mammuttimarkkinoilla 6e/kpl.

      Ja kiitos Titti vinkistä, nuo Halpa-hallin pitää testata meidänkin!

      Poista
  5. Pakko antaa suositus Silverjunglen tähtivaatteille ja lasten farkuille, muista kuoseista mulla ei ole kokemusta. Tykkään kun trikoo on vähän vahvempaa ja housuissa pitkä käyttöikä säätövyötärön ansiosta, niissäkin paikat just oikeassa paikassa eli polvessa. Farkut superjoustavat. Kestää myös kuumaa pesua ja rummutusta haalistumatta.

    VastaaPoista
  6. Kiitos hyvästä postauksesta. Itsekin käynyt läpi useampia merkkejä ja tällä hetkellä ei oikein mitään suosikkia. Pop oli minullakin ensimmäisiä hurahduksia mutta varsinkin nyt kun tämän vuoden alussa tuli tutkimus, jonka mukaan pop kuorivaatteet eivät yhtiön ilmoituksen vastaisesti olleetkaan fluoriyhdisteistä vapaita, luotto meni. Harmi, että ekologisuus ja kotimaisuus eivät usein ulotu ulkovaatteisiin.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!