tiistai 13. maaliskuuta 2018

Aikuisten makuuhuone


sisältää mainoslinkkejä *

Vauva muutti pari kuukautta sitten omaan huoneeseensa, joten meidän makuuhuoneesta vapautui yksi seinä ja pari neliötä lisätilaa. Makuuhuone on ollut oikeastaan meidän tänne muutosta saakka vähän haasteellinen sisustaa, en ole oikein tiennyt miten se toimisi parhaiten.

Meidän makuuhuonehan on olohuoneen vieressä, sen huonekorkeus on korkeimmillaan lähes neljä metriä ja sen yhden seinän peittää lähes kattoon saakka ulottuvat kaapit. Yhdellä seinällä on iso ikkuna ja koska sen eteen en sänkyä halua, jää oikeastaan kaksi vaihtoehtoa. Makuuhuone on myös hivenen liian kapea, eikä sinne siksi voi oikein suunnitella kahta yöpöytää. Sinänsä ei ehkä tarvitsekaan, sillä ne ovat mielestäni hieman turhia. Tähänkin saakka on selvitty yhdellä oikein hienosti, niin luultavasti jatkossakin. 

kuva Jotex*
kuva Jotex*
kuva Jotex*

Värimaailmakin hakee vähän itseään, tavallaan haluaisin jatkaa tuota samaa viileiden sävyjen linjaa *jota meillä muuallakin on, mutta toisaalta tuollainen greige(?)* viehättää mua juuri nyt ihan kamalasti. Se on jotenkin kivan pehmeä ja maanläheinen. Tykkään toisaalta myös tuosta aina varmasta ja helposta vaihtoehdosta, vaaleanpunaisesta*, jota meillä nytkin makuuhuoneessa on. Se käy kivasti myös makuuhuoneen tehosteseinään, joka taittaa hieman harmaasta violettiin. Sävy on muuten sellainen, että vuoropäivinä tykkään ja inhoan sitä. 

Maalaustalkoisiin tuskin ruvetaan, isoin syy ehkä tuo huonekorkeus. Muutenhan se ei olisi kuin sipaista uusi sävy pintaan. Vielä en kuitenkaan ole tuota aviopuolisoani saanu ttähän touhuun suostuteltua, joten taidetaan mennä vanhalla tutulla sävyllä.

kuva Jotex*
kuva Jotex*
kuvat ellos* ja Jotex*

Tuollainen OXFORD-seinävalaisin* viehättää mua jotenkin tosi paljon, sehän on samaa sarjaa meidän olohuoneessa olevan lattiavalaisimen* kanssa (joka muuten on nyt Elloksella -20% alessa). Lattiavalaisin* on mun mielestä ihan täydellinen, joten uskon tuon seinävalaisimenkin* olevan nappivalinta. Ennen sen kiinnitystä pitäisi kuitenkin päättää huoneen järjestys. Väläytinpä muuten yksi päivä, jos tästä meidän makuuhuoneesta tehtäisiinkin kirjasto/työhuone ja me vanhemmat muutettaisiin talon pohjoispuolelle, joss ahuonekin olisi viileämpi. Siellä olisi vaatehuone, joka olisi aika huippu, mutta toisaalta myös hieman vielä tätäkin huonetta vähemmän neliöitä. Saa nähdä, heitetäänkö pääsiäisenä järjestys ihan uusiksi!

Sängynpäädystä* olen haaveillut myös jo jonkin aikaa ja tuollainen kankainen tai jopa tekonahkainen* olisi aika hieno! Nahka ei vaan ehkä sovi meille, sillä kaikki muu materiaali on meillä mattapintaista. Luulen, että päädytään tuollaiseen kuvien kankaiseen, tai sitten ihan kalustepäätyyn. 

Mattona meillä on nyt Sukhin pyöreä huopapallomatto, johon on täydellisen ihana laskea jalkansa aamulla, joten tuollainen villainen* Fonni-matto olisi ihana vaihtoehto nytkin. Toisaalta tykkään meidän ajattomasta vaaleasta sukhista, enkä ole varma olisiko tuollainen kuviollinen matto kuitenkaan meidän juttu.

Jokin muu lisäjuttu makuuhuoneeseen olisi kiva vielä sijoittaa, ehkä jokin ihana pallorahi tai lipasto. Lipastolle vaan ei juurikaan ole tarvetta, sillä kaappitilaa meillä on vaikka kuinka. Myöskään pöytää tai tvtä meidän makuuhuoneessa ei tulla näkemään, sillä olen ehdottomasti sitä mieltä, että makuuhuoneessa en halua katsella telkkaria tai työpistettä. Varsinkin, kun ne on mahdollista sijoittaa muualle. Mä myös luulen, että tv makuuhuoneessa syö helposti kaiken romantiikan, kun sängyssä on liian helppo katsella vielä se yksi jakso, ja nukahtaa siihen. Että ehkä se rahi ja katosta riippuva vaatetanko voisi olla kiva vaihtoehto? Toisaalta jos molemmat jättäisi pois, olisi makuuhuone kivan tilava ja ilmava.

kuva Jotex*

Yksi mikä ainakin pitää ennen ensitalvea uusia on täkit*, haluaisin niin kovin seuraaville pakkasille ihanan lämpöisen untavapeiton johon kääriytyä. Sellainen muhkea ja paksu, tiedättehän. Ja haluaisin kovasti kokeilla monien niin kehumia pellavalakanoita, joita meillä ei vielä löydy yhtiäkään. Valinnanvaikeus vaan iskee näiden valkoisten*, harmaiden*, greigejen* ja vaaleanpunaisten* välillä. 

Mutta tässä mun haaveita, mikä noista sävyistä on eniten teidän mieleen?

6 kommenttia:

 1. Meillä on makkarissa tv, mutta jostain syystä sitä tulee katsottua todella todella harvoin. Tv:stä ei oikein tule mitään katsottavaa koskaan, joten se on ehkä se syy.

  Mutta siis ymmärrän kyllä pointtisi olla sijoittamatta tv:tä makkariin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo totta, mekin katsellaan telkkarista vaan suoratoistopalveluiden kautta ohjelmia, niin ne samat saisi näkyviin sitten makkarissakin :)

   Poista
 2. Varsinkin viikonloppuna on ihana köllötellä koko perhe (aikuiset ja kolme pientä lasta) ja katsella hetki sängystä lastenohjelmia! Itse koen, että tämä on yksi parhaista hetkistä viikonlopuissa :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on varmasti niitä makkaritelkkarin etuja! :) Mutta toisaalta se ei sitten liitykään tuohon romantiikka puoleen.

   Poista
  2. Ei tietänkään! Halusin nyt vaan tuoda esille yhden hyvä puolen asiassa.

   Poista
  3. Ja se onkin varmasti niitä makkaritelkkarin etuja! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!