keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Ruokatilan vaihtunut järjestys

Mä en juurikaan vaihtele meillä järjestystä, vaan kalusteet ovat hyvin pitkälle niillä paikoillaan aina, johon ne alunperinkin hankitaan. Siksi on aika hassua, että kuluneen parin kuukauden aikana meillä on järjestystä muutettu enemmän kuin koskaan ennen. Muutos taisi lähteä isojen poikien huoneesta, jonka seurauksena Justus sai oman huoneen. Sitten käänsin ruokatilan järjestyksen uusiksi ja lopulta vielä olkkari koki uudistuksen. 

Ruokatila tuntuu nyt paljon toimivammalta, vaikka alkuun olinkin aika skeptinen tän muutoksen suhteen. Seinän vierustalle tarvittaisiin luultavasti ainakin yksi, ellei jopa kaksi lisäpalaa Beståta ja mun haave olisi saada ne nostettua seinälle n. 20 cm korkeuteen. Mieheni ei tähän kuitenkaan suostu niin kauan kuin lapset ovat sen ikäisiä, että roikkuisivat niissä. Koolaukset seinissä kulkevat nimittäin jotenkin niin, ettei kiinnitys olisi ihan yksinkertaista. 


Ruokatilasta löytyy mun pitkäaikainen suosikkihuonekaluni, tupla stringpocket, joka on ollut paras sisustushankintani aikoihin. Olen enimmäkseen Ikea-sisustaja, mutta sitten muutamat suosikit hankin designina, maksoi mitä maksoi. Ja tuo String on yksi niistä. Se näyttää vaan täydellisen ihanalta ja ilmavalta tuossa seinällä. Miehelläni ei tähän ollut oikeastaan edes sanavaltaa ja puhuin tuon meille oikeastaan sillä varjolla, että tarvitsen jonkin palkinnon kestääkseni silloin vaivanneen raskauspahoinvoinnin. Ja String saapui. Toki kuulen edelleen viikottain niitä, "piti ripustaa vaimon stringit seinälle.."-kommentteja, mutta kuuntelen ja kärsin ihan mielelläni :D Meillä tosin sisustussilmä on on aika samanlainen ja moni mun ehdotus meneekin läpi vain siksi, että miehenikin niistä pitää. Ei meille tulisi mitään sellaista, joka toisen mielestä on ehdoton inhokki. Luulen, että tämänkin hyllyn kohdalla suostuttelu piti tehdä vaan hinnan vuoksi. 

Pöytä on ollut yksi yllätysmenestyjä meillä, sekin oli muuten pitkällisen väsytystaistelun tulos. Mieheni olisi hankkinyt meille ruskean pöydän, sellaisen kuin edellinenkin, mutta mä halusin ehdottomasti valkoisen. Ja korkeakiiltona. Sekä isossa koossa kaksi metriä pitkänä ja metrin levyisenä. Tiedättekin kuinka siinä neuvottelussa kävi, sillä nythän tuo Twist-pöytä meillä on. Olen ollut siihen tosi tyytyväinen enkä ihan heti ole sitä vaihtamassa pois. Paksut jalat ja iso koko ovat siinä parasta ja ainoita huonojapuolia on ehkä nuo jalkojen kolot. Niihin nimittäin menee kaikki leivänmurut ihan tosi helposti! Ollaan harkitty tähän päälle lasilevyä, sen avulla raot pysyisi puhtaana. Pöydän pinta on pysynyt tosi hyvänä, siihen nähden että meillä on kolme alle viisivuotiasta lasta. Pöydällä on ikää nyt reilu kolme vuotta ja pinnassa on vain kaksi kolhua. Nekin mun itseni aiheuttamia. Toki pientä naarmuakin löytyy, mutta missäpä pöydässä ei olisi. 


Tuolien vaihdosta haaveilen, ne on nyt Askon Marvel-tuolit ja tosi kivat kyllä, mutta haluaisin ehkä harmaalla kangasverhoilulla olevat. Niiden kanssa odottelen kuitenkin ihan suosiolla vielä pari vuotta, että pienimmänkin pahin sotkemisikä menee ohi.

Ja matto. Sehän meillä tosiaan on pöydän alla. Tämä oli ehkä vähän pakkorako, sillä huonekorkeuden ollessa korkeimmillaan lähes neljä metriä, kaikuu huone tosi herkästi. Matto helpottaa tätä vähän ja se onkin toiminut ihmeen hyvin pöydän alla. Pesulassa se on käynyt kerran tän vajaan kahden vuoden aikana joka tässä on asuttu. Silloinkin ihan vaan koska on ollut lattialla niin pitkään, ei niinkään tahrojen vuoksi. Matto on Askon Mira-matto ja koska sitä voi käyttää myös ulkona on pinta likaa hylkivä. Kaikki tahrat mustikkasmoothiesta lähtien on lähteneet märällä rätillä pois. 

Kuten kerroinkin, tykkään tästä järjestyksestä kovasti! Ainoa huonopuoli on varmaan tuo lampun paikka joka ei ole kyllä yhtään optimaalinen tälle järjestykselle. Ollaan mietitty josko lampun vaihtaisi ja hankkisi tilalle jotkut ihan tavalliset spotit. Ja luultavasti näin tullaankin tekemään, kunhan vaan oikeanlaiset lapsut osuvat kohdalle.

Tän uuden järjestyksen iloja on myös se, että nyt kaikki juhlakattaukset saadaan kivasti paitsi tuohon saarekkeelle, myös tuolla sivussa olevalle tasolle. Ja juhlathan meillä ihan pian onkin kun juhlitaan vauvan ekoja synttäreitä! Enpä voi uskoa tätä todeksi ja myönnetään, että ihan pian koko juhlat alkaa hirvittää. En nimittäin ole tehnyt niiden eteen vielä mitään, edes koristeita ei olla hankittu! Mutta ihmiset sen juhlan tekee, joten eiköhän me selvitä! Kivaa keskiviikkoa, mä alan kirjoitella nyt ostoslistaa synttäreille!

4 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää ja matosta meinasinkin kysyä. Minä kun kauhulla ajattelen tota meidän keittiötä ja sotkupettereitä siellä... No, ehkä tosiaan on mattoja, joista sotkut saa helposti siivottua pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkään ajattelin, ettei mattoa ruokapöydän alle koska pienet lapset. Nyt se on meillä varmaan vuoden päivät siinä ollut ja harmittaa ainoastaan se, miksei se ole ollut siinä aina! Maton ansiosta kaikki ne miljoonat murut ei leviä ympäri kotia, vaan ne on helppo imuroida yhdestä kohtaa pois. Tahrojakaan ei ole tullut, vaan kaikki on lähtenyt pyyhkimällä pois. Valitsee vaan oikeanlaisen mattomateriaalin, niin väittäisin että ehdottomasti parempi kuin ilman.

   Poista
 2. Mä ennen kuvittelin, että matto ruokapöydän alla on silkkaa hulluutta, mutta sitten meille jäi muutossa yksi vanha matto ylimääräiseksi ja päätin kokeilla sitä ruokapöydän alle, ja huomasin, että se on ihan parasta! :-D Kyseessä on vieläpä sellainen "karvamatto", mut oikeasti on ihanaa kun kaikki pöydän alla olevat murut ei näy kun ne häviää mattoon, eikä ne myöskään kulkeudu niin herkästi muualle. Toki vaatii sitten sen, että käy säännöllisesti hakkaamassa maton uumenista kaiken moskan pois pihalla. Mut kohtalaisen pieni vaiva se mun mielestä on :-D (meillä tosin ei vielä lapsia, saa nähdä muuttuuko mielipide sitten kun on joku joka sotkee mattoa ihan urakalla esim. juuri puurolla tai mustikkakeitolla...mut ehkä sitten vaihdetaan tuollaiseen helpommin siivottavaan mattoon vaan, kiitti siis vinkistä!)

  VastaaPoista
 3. Olisi ollut tosi kiva, että olisit ehtinyt toivottaa meille lukijoille edes pikaisesti hyvää pääsiäistä. Näin aika monessa muussa blogissa tehdään, vaikka jutut olisivatkin ajastettuja. Mutta toivotan sitten itse: kivaa pääsiäistä sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!