tiistai 13. maaliskuuta 2018

Vauvavuoden TURHAT & TARPEELLISET

Vauvavuosi alkaa lähentyä loppuaan, aika hurjaa että virallisesti meillä asuu vauva enää muutaman hassun viikon ajan. Vuosi on mennyt vauhdilla, enkä yhtään haluaisi vauvan kasvavan isoksi, vaikka toisaalta jokaista uutta kehitysaskelta on yhtä ihana seurata. Tämä on mulle jopa vähän uutta, sillä muistan tuplien aikana odotelleeni kasvua hiukan malttamattomana. 

Osa vauvavuoden tarvikkeista on laitettu jo eteenpäin, kierrätetty tai lahjoitettu uusille käyttäjille. Osa on käytössä edelleen, osa tavaroista on tarpeellisia vielä jonkin aikaa. Mitään en tällä kertaa ole säästänyt seuraavalle, meilläkun on ainakin nyt se ajatus, että lapsiluku olisi tässä. Tämä varsinkin tekee vauvavuoden päättymisestä ihan valtavan haikeaa. Meillä ei koskaan enää tule olemaan näin pientä. Meillä ei koskaan enää ole vauvaa. Luulen, että tän ajatuksen sisäistämiseen menee vielä hetki ja se vaatinee muutaman vuodatetun kyyneleen. Mutta elämä jatkuu, jos vauvavuosi oli ihana, tulee sitä olemaan myös nämä tulevat seuraavat vuodet. Haikeutta se toki ei poista millään. 

Mutta asiaan. Aika paljon kaikkea hankittiin tälläkin kertaa, vaikka kolmannelle olikin helpompi haalia mieleisiä ja tarpeellisia juttuja. Faktahan kuitenkin on se, että jokaisen lapsen kohdalla eri jutut ovat tärkeitä, eikä entuudestaan voi tietää mikä osoittautuu toimivaksi. Siinä missä perheet ovat erilaisia, ovat lapsetkin. Yksi sopii yhdelle, toinen toiselle. 

TARPEELLISET

Bugaboo Buffalo -vaunut. Näistä kirjoitinkin juuri käyttökokemuksen ja todettakoon vielä tässäkin, että vaunut ovat olleet mieleiset. Nyt jos valintoja tehtäisiin uusiksi, hankkisin nämä vaunut uudestaan, tällä kertaa heti vauva-ajan alkuun ja niihin adapterit turvakaukalolle. Hyvin pärjättiin kylläkin meillä takakontissa olleilla kakkosvaunuilla, joiden kyytiin nostin aina kaukalon, vaikkei siinä mitään adaptereja ollutkaan. Kätevämpää, turvallisempaa ja tyylikkäämpää olisi kuitenkin ihan omilla adaptereilla. 

Baby Björn -sitteri. Tämä on kyllä ihan loistava vekotin. Meillä vauva viihtyi tässä ihan mahdottoman hyvin, siinä laannutettiin muutamat mahavaivat ja väsykiukut, ja siihen vauva välillä nukahti päiväunillekin. Pieni jalanliike sai sitterin keikkumaan ja kasvettuaan vauva hytkytti sen itsekin liikkeelle. Ihan mahtava hankinta siis! 

Vaipanvaihtoalusta vesipisteen äärellä. Tämä helpottaa arjen sujuvuutta ehkä kaikista eniten, sillä vaipanvaihto on vaan niin helppoa näin. Luultavasti jos vaipanvaihtopistettä ei olisi mahdollista sijoittaa vesipisteen äärelle, tulisi kosteuspyyhkeitä käytettyä paljon enemmän. Ja tämä taas ei ainakaan meidän vaunojen ihoille ole koskaan oikein sopinut. Hoitopöytä kylppärissä toimii varmasti myös, mutta kaikkein kätevin mielestäni on tämä tasolle sijoitettu alusta, jonka vieressä vesipiste sitten on. Käytetään edelleen päivittäin ja vauvan vaippoja on vaihdettu muualla ihan vaan pari kertaa. 

Rintapumppu. Jälkiviisaana olisin satsannut sähkökäyttöiseen, mutta toisaalta manuaalinenkin ajoi asiansa hyvin. Maidonluovutuksen aikana oli onneksi sairaalan sähkökäyttöinen, muuten kärsisin luultavasti jännetuppitulehduksesta. Nyt käytin Medelan manuaalista pumppua, joka oli ihan hyvä, mutta ehkä seuraavalla kerralla (jos sellainen tulisi) hankkisin sähkökäyttöisen. 

Antilop-syöttötuoli. Jo isojen vauva-aikana huomasin kuinka kätevä tuo maailman rumin tuoli on. Ainoa huonopuoli siinä on leveät jalat, joihin isojen aikana löin varpaani aina. Nyt näin ei ole käynyt kertaakaan, eli selvästi tuoli toimii kun tila on tarpeeksi iso. Se on niin helppo pitää puhtaana, että on syrjäyttänyt meillä tripptrapin sormiruokailussa. Huono puoli siinä on, ettei jaloille ole mitään tukea, joten antaakseen lapsen syödä siinä itse, pitää tehdä virityksiä, jotta jaloilla on tuki. Jälkiviisaana ostaisin ehkä Stokke Stepsin, joka on muovia ja jossa olisi mukana sitteri vauvalle niin tuoliin kuin maahankin laitettavaksi.

Pinnasänky. Vauva siirtyi pinnasänkyyn parikuisena ja on sen jälkeen nukkunut melkein jokaisen yön siinä. Meillä ei kauheasti faniteta perhepetiä, vaikka vauva varsinkin alkuun aika paljon mun vieressä nukkuikin. Joka ilta hän kuitenkin aloitti yön sängyssä, vaikka jossain vaiheessa sitten meidän sänkyyn siirtyikin. Isojen vanha, serkullakin lainassa ollut sänky on ollut tosi toimiva. Se on niitä Ikean halvimpia, mutta mitään pahaa sanottavaa en siitä keksi. Paitsi ehkä sen, ettei yhtä laitaa saa laskettua niin alas, että sänky menisi sivuvaununa. Tosin, meillä sänky olisi ollut tosi hankala sijoittaa niin, joten tätäkään ongelmaa ei ole koettu ongelmaksi.

Petite Cherie yhdistelmävaunut. Saatiin vaunut silloin ennen vauvan syntymää ja olin tosi innoissani niistä! Olin yllättynyt kuinka kauniit ja tyylikkäät ne oli ja mahtuivat isosta koostaan huolimatta hyvin meidän autoonkin. Vauvan synnyttyä vaunut olivat ihanat. Ne olivat tilavat ja suojaisat ja isot pyörät rullaili hyvin. Jos vaunukoppaa rakastin niin istuinosasta en tykännyt ollenkaan. Kaipasin pitkälle alas tulevaa kuomua, makaavaa asentoa ja korkeampia reunoja. Vaunuissahan reunat tulevat tosi matalalle. Istuinosaa ei myöskään saanut täysmakaavaan asentoon joka oli harmi, sillä se ei olisi ollut erityisen ergonominen päiväunikäytössä, johon meillä vaunuja osittain tarvitaan. (pepun pitäisi tulla hieman jalkoja matalammalle, jotta selkä ei kuormitu) Nämä voisi kommentoida siis fiftyfifty molempiin osiin, sillä koppakäytössä ehdottomasti hyödyke, rataskäytössä turhake.

Vaunupussi. Petit Cherien toppapussin sain jonkun Jollyroom-yhteistyön myötä ja on nyt talvella käytetty sitä koko ajan. Se on oikeastaan ehdoton ratasosassa, sillä nukkuva vauva tarvitsee lämpimän pussukan pysyäkseen lämpimänä. Fleecevuorinenpussi on ollut meillä riittävän lämmin, vaikkei sisällä untuvaa olekaan. Siinä on kätevät aukot valjaille, joten vauva pysyy kyydissä varmasti.

Tutit. Tutin tyrkkäsin vauvalle ekan kerran ekana yönä, kun imuntarve oli niin kova ja mun oli saatava nukkua pari tuntia. Sen jälkeen tuttia onkin käytetty joka päivä ja yö, eikä se onneksi ole vaikuttanut imuotteeseen. Vieroitus on tutista vielä edessä tässä puolenvuoden sisään, mutta on se niin moness atilanteess aollut ihan pelastus, että edelleen käyttäisin tuttia seuraavillakin. 

Lelukaari. Ostin paikalliselta fb-kirpulta ikean puisen lelukaaren vauvalle ja se on ollut oikeastaan ainoita leluja joista hän on pitänyt, ja joiden parissa oikeasti viihtynyt. Se oli käytössä kaikkiaan puolen vuoden ajan, ennen kuin jemmasin sen varastoon. Nyt se odottelee siellä eteenpäin laittamista, vaikkakin olen kyllä harkinnut sen säilyttämistäkin. Olisi sitten tulevilla vauvakyläilijöillä jokin lelu jolla leikkiä.

Imetysvaatteet. Jos olisin tiennyt, että tulen imettämään näin paljon ja näin pitkään, olisin hankkinut muutamat tosi kivat imetysvaatteet jo raskausaikana. Vaikka aluksi ajattelinkin, että homma hoituu imetystoppi + paita yhdistelmällä, olen lopulta kuitenkin ostanut imetysvaatteita melkein parilla sadalla. Ja juuri bongasin Blaalta ihanan imetyshupparin, johon en kyllä enää raaski satsata. Mutta kaikki roposet jotka imetysvaatteisiin meni, on kyllä menneet tarpeeseen. Ne muutamat imetysmekot ja -tunikat on helpottaneet hommaa muualla kuin kotona niin paljon, että ovat kyllä maksaneet itsensä takaisin. On ollut helppo imettää missä vaan, kun vaatteet on olleet imetyksen kannalta helpot.

Rintakumit. Hankin nämä aikoinaan poikien raskausaikana, onneksi, sillä nyt ne olivat jo valmiiksi olemassa siinä vaiheessa kun en vain voinut enää imettää vereslihalla olevilla nänneillä. Kumit oli pelastus, sillä niillä nännit sai vähän levätä, muttei tarvinnut silti siirtyä pulloon. Niillä myös saatiin hivenen pielessä ollut imuote kuntoon. Viikon osittaiskäytön jälkeen niihin ei olekaan tarvinnut palata.

Homemade äitiyspakkaus: Oli ihan oikea ratkaisu olla ottamatta äitiyspakkausta, ja näillä vaatteilla jotka postauksessakin kuvasin, olisi pärjätty oikein hyvin. Lopulta meillä oli taas ihan liikaa vaatteita, sillä vauva ei isojenveljiensä tapaan puklaillut juurikaan. Ja päälle puin hänelle vain niitä suosikkeja, jotka useimmiten olikin puhtaana tiheän puukinpesutahdin vuoksi. Seitsemän vaatekertaa joka koossa riittäisi ihan ehdottomasti. 

Britax Dualfix (saatu JOLLYROOM). Tää on toinen vauvatavara vaunujen lisäksi, jota ei ehkä voi hehkuttaa liiaksi. Ihan mahdottoman hyvä turvaistuin, vaikkei sitä mukanaan voikaan kantaa. Paristi olen kaivannut kaukalomahdollisuutta tän puolen vuoden aikana, jonka istuin on ollut käytössä. Mutta pääasiass atämä on vain helpottanut meidän liikkumista kun vauva viihtyy tässä niin hyvin. Ja tuo 360-ominaisuus on jotain niin täydellistä, etten ota meille yhtäkään istuinta enää ilman sitä! 

Emmaljunga Scooter. Nämä on ne meidän kakkosvaunut ja ovat kyllä ajaneet loistavasti asiansa siinä käytössä. Alkuun näissä tosiaan kärrättiin turvakaukaloa, joka oli muotoilultaan juuri oikeanlainen, scoottereiden istuimeen. Puolesta vuodesta eteenpäin vauva on reissannut näissä istuen. Oon tykännyt vaunuista tosi paljon, sillä ne saa nopeasti auton takakonttiin pieneen tilaan. Tuommoiset ketterät pikkuvaunut, joissa on kuitenkin ihan kunnolliset renkaat ja hyvät tilat vauvalle. Ainoa huonopuoli näissä on lyhyt kuomu ja ihan olematon tavarakori. Vähän olen harkinnut näiden vaihtamista johonkin toisiin, mutta koska en ole parempaakaan vaihdokkia keksinyt, on nää tainneet jäädä meille pysyvästi.

Otsakuumemittari. Hitsi miten kätevä laite! Ihan tosi tarkkaa lukemaa se ei anna, mutta niin tarkkaa en tarvitsekaan. Kolmella eri mittauksella saa riittävän tarkan keskiarvon, eikä tarvitse väkisin pitää lasta paikallaan kainolomittausaikaa. Ja nukkuvaltakin lapselta saa helposti piipattua lämmön näin. Meillä ainakin kuume tuntuu nousevan aina nukkumaan käymisen jälkeen, jolloi non inhottava herättää lasta mittauksen ajaksi.

Turvakaukalo. Oli se toki käytännöllinen ja tarpeellinen, mutta vielä toimivampi olisi ollut jos Justus olisi viihtynyt siinä ja sen olisi saanut adaptereilla vaunuihin. Mutta ilman turvakaukaloa ei tietysti millään olisi pärjätty. Niin hyvä kuin dualfix -istuin onkin, ei se millään korvaa ensikuukausina kaukaloa. Vauva kun nukahtelee koko ajan ja joka paikkaan. Enkä ihan pientä halunnut ainakaan itse laittaa ostoskärryjen istuimeen, niin silläkin oma kaukalo oli ihan ehdoton.

TURHAT:

Mooseksen kori. (saatu JOLLYROOM) Olihan se hirveän söpö ja kiva, mutta hienosti olisi pärjätty ilman. Tilalle hankkisin nyt luultavasti babynestin, jonka kanssa pinnasänky ei olisi yhtään liian iso pienellekään. Meilläkin nukuttiin lopulta olkkarissa aina sitterissä, eikä koria tullut sitten lopulta sinne edes kuskattua.

Tripp Trapp newborn set, pehmusteet ja table tray. Meillä oli newborn set, mutta lopulta vauva oli siinä tosi harvoin. Sitteri oli aina paljon helpompi, enkä kokenut tarpeelliseksi saada vauvaa pois lattianrajasta. Isot on aina olleet tosi kilttejä vauvaa kohtaan, enkä ole pelännyt jättää heitä keskenään vaikka vessareissun ajaksi. Ei siis tullut mieleenkään, etteikö vauva voisi olla lattialla. Pienemmän sisaruksen kanssa olisi varmasti hyödyllisempi. Baby setin muoto oli myös jotenkin hankala ihan pienelle, ja koppa tuntui vähän kovalta. Kiinteätkin meillä aloitettiin niin lähellä puoltavuotta, ettei tuota tarvittu syömiseenkään. Maistelut hoitui sylissä ja sitterissä se mitä maisteltiin. Pehmusteet hankin nekin, vaikkei isoillakaan niitä ollut ja on käytetty niitä ehkä kolmasti. Lopulta tuoli on mun mielestä helpompi puhdistaa ilman niitä, eikä tuon mallinen mun mielestä edes kauheasti kaipaa pehmusteita. Table traynkin ostin kun ajattelin sen olevan tosi kätevä, mutta koska meillä on ikeankin tuoli käytössä pöydän kanssa, jäi tuo ihan käyttämättä. Pitäisi vaan viedä se vielä myyntiin. Baby set trippikseen meillä sen sijaan on ja siitä oon kovasti tykännyt muovisena. Se menee ainakin sen aikaa, että Justus oppii tulemaan penkistä itse pois. Myös table topin ostin jokin kuukausi sitten suojaamaan pöydän pintaa ja se onkin ollut meillä kovalla käytöllä! Tulevaisuudessa päätyisinkin luultavasti stokke stepsiin, johon saataisiin yhdistettyä sitteri, jossa vauvan on mukava olla ja jonka saa tarvittaessa ylemmäs. Vaikkakin, uskon että ilmankin selviää oikein hienosti!

Manduca. Onhan tätä käytetty jonkin verran ja oli se kätevä juuri sairastellessa. Mutta silti jokseenkin turha, enkä ole koskaan kokenut kantamista täysin omaksi jutuksi. Tula olisi kiva kokeilla joskus, olisiko se sitten toimivampi ja kivempi kuin manduca!

Bumbleride Indie Twin: Tuplavaunujen tarpeettomuus olikin osittain tiedossa, mutta koska ne meillä oli vielä varastossa kun plussasin, ei viitsitty myydäkään niitä pois. Mietittiin, josko esikoinen kovasti kipuilisi vauvaa, eikä suostuisi kävellä. Mutta pelko oli turha ja lopulta tuplia käytettiin kahdesti koko aikana, ennen kuin myin ne tilaa viemästä pois. Mutta oli ne silti oikein toimivat kahden eri-ikäisen kanssa, se vähä mitä niitä käytettiin.

Leikkimatto. Osoittautui lopulta ihan turhaksi, sillä se vei paljon tilaa, eikä vauva edes viihtynyt siinä. Paljon parempi vaihtoehto oli se Ikean lelukaari.

Kaukalopussi (saatu RASKAUSKEIJU) Tarvike jonka ajattelin olevan ihan ehdoton ja supertärkeä, mutta jota lopulta käytettiin tosi vähän. Meidän huhtikuun alussa syntynyt vauva käytti sitä vain ekan elinkuukautensa, ennen kuin se oli liian kuuma käyttöön. Syksyllä se oli jo liian ahdas, että siitä olisi ollut oikeasti iloa käyttöön. Lisäksi meidän kaukaloon se istui jotenkin tosi huonosti! Vaunuissa käytin sitä alkusyksyn, mutta lopulta se jäi vaan kaappiin pyörimään. Luulen, että talvi- ja syksyvauvalle kaukalopussi on ihan loistojuttu, mutta kevät ja kesävauvoille jo vähän turha.


Vaatteet. Kuten mainitsinkin, meillä oli vaatteita AIVAN liikaa. Ostin niitä jotenkin vanhasta tottumuksesta sellaisia määriä kun ostan kahdelle ja sillä kuvitelmalla, että kaikki vauvat puklaa yhtäpaljon kuin tuplat aikanaan. Justus käytti monesti samaa bodia parikin päivää. Jälkiviisaana olisin voinut jättää valtaosan kirppisvaatteista kirppikselle, sillä ne jäivät aika pitkälle käyttämättä kun päälle päätyi aina vaan niitä muutamia suosikkeja.

Lelut. Ei kylläkään nätä juurikaan olla ostettu, mutta isojen jäljiltä vauvaleluja oli aika liuta. Turhaan, sillä vauva on ollut aina kiinnostuneempi kaukosäätimistä ja isojen leluista kuin omistaan. Vaan kirpparilta ostetut lego primot on olleet vauvalla kovalla käytöllä, muut vauvalelut ovat oikeastaan ihan turhia.

Imetystyyny. Niinkuin veikkailin ja muistaakseni blogiinkin useampi kommentoi, oli tyyny ihan turha. Onneksi en ostanut sitä kallista doomoota, sillä se halppiskin jäi ihan käyttämättä. Lapset sen päällä välillä katseli telkkaa, mutta imetyksessä käytin sitä ehkä vain viidesti.

Tuttipullot. Ostin niitä samoja Mam anticolic pulloja joita isoillakin oli, mutta oltaisiin hyvin pärjätty yhdellä niiden kuuden sijaan jotka meille tuli. Lisäksi hankin ihan turhaan isoja pulloja, kun maitomäärät tissivauvalla oli paljon maltillisemmat kuin aikanaan meidän korvikkeensyöjillä. Kaksi pulloa olisi riittänyt aivan loistavasti.

Boobin imetysliivit. Ostin kalliita Boobin imetysliiveja kahdet, mutten lopulta käyttänyt niitä kuin paristi. Niissä oli sellaiset reijät luukun alla ja reiän reunat painui aina ikävästi tissiin maidon noustessa. Parhaita liivejä on lopulta olleet Lindexin kaarettomat ja siskoltani lainaan saadut Changen liivit. Noiden boobien sijaan olisi pitänyt ostaa kunnolliset imetysurheilurintsikat.

Lansinoh. Laitoin Henkan hakemaan kotiutumispäivänä tätä apteekista, ja lopulta iso tuubi jäi oikeastaan kokonaan käyttämättä. Viikon käytölle olisi riittänyt pienikin.16 kommenttia:

 1. Tää oli kiva postaus! Monesti on niin, että joku kokee jonkun tavaran tosi tärkeänä ja toinen ihan turhana. Siksi näitä on kiva lukea kun itse miettii, mitä hankkisi.

  Meillä syysvauvalla oli tosi hyvä olla kaukalopussi, varsinkin kun kuljetan isoveljiä kerhoon autolla 3 krt viikossa.

  leikkimatto on meillä ollut myös paljon käytössä. Oon myös kokenut tuon Stokke newborn setin tosi hyväksi. Tosin meillä ei ole tuota lelukaarta.

  Vaatteita on meilläkin ihan liikaa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä tykkään myös lukea tällaisia! On jotenkin tosi mielenkiintosta kuulla, mitä kaikkea toiset voi kokea tarpeelliseksi. Ja noihin tietysti joo vaikuttaa hirveästi että millainen vauva, millaiset sisarukset, millainen arki. Luulen myös, että kaukalopussi olisi tosi hyvä syys- ja talvivauvalle! Erityisesti noin kun ajatte monena päivänä lyhyttä matkaa. Se pukeminen on ihan syvältä!

   Moni mun tuttu on kokenut ton tosi toimivaksi myös! Ja veikkaan, että meilläkin olisi ollut jos isotveljet olisi olleet pienempiä, tai vauva ei olisi viihtynyt sitterissä!

   Heheh, ne vaatteet taitaa olla aika monella ongelma!

   Poista
 2. Mitääääääh, joko teilläkin vietetään ekoja synttäreitä! Aika menee niin nopeasti, vastahan oltiin yhtäaikaa raskaana! <3

  Tästä postauksesta on varmasti tosi paljon hyötyä ensikertalaisille ja miksei muillekin! :) Itse huomasin lasten 4,5 vuoden ikäeron tehneen tehtävänsä ja moni asia paljastuikin hyväksi tämän viimeisen vauvavuoden aikana. Esimerkiksi en A:n aikana olisi laittanut vauvaa unipesään nukkumaan, mutta nyt se oli aivan ehdoton L:llä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä! En voi uskoa miten äkkiä aika menee!

   Meilläkin moni tuplilla toiminut juttu oli turha Justuksella ja joitain Justuksen juttuj ei tullut mieleenkään käyttää tuplilla! Mäen tiedä oliko noita unipesiä oikein edes tuplien aikana..? Mutta se olisi kyllä huippu ollut Justuksellakin!

   Poista
 3. Mahtava postaus, ehkä pakko (taas) varastaa idea omaankin blogiin!
  Mä käytin satoja euroja tutteihin sekä pulloihin, kaikki jäivät käyttämättä, sillä vain tissi kelpasi. Samasta syystä sähkökäyttöinen rintapumppu oli ihan ehdoton, sillä maitoa tuli hurjana kun poika oli koko ajan rinnalla. Meillä oli ekat 8 kk niin itkuisia masuvaivojen takia, että leikkimatto oli aivan turha, ei viihtynyt siinä oikeastaan koskaan. Koliikkikeinu ostettiin kirppikseltä ja se jeesasi pahimpien itkujen aikaan (pystyi jättämään huutavan vauvan siihen pariksi minuutiksi ja mennä itse puhaltelemaan toiseen huoneeseen). Boobin imetysliivit ovat olleet ihan aarteet! Lindexin myös käytössä tosi usein. Imetysvaatteita ostin jonkin verran ja olen samaa mieltä kanssasi siinä, että niihin uponneet rahat ovat tosi hyvin käytetty. Oli ihana lähteä kylään ja kylille kun vaatekaapista löytyi kivoja mekkoja, joiden kanssa imetys onnistui ilman mitään säätöjä. Rintakumeja en pystynyt käyttämään, teki pahaa (älä kysy miksi), niinpä lotrasin Lansinohilla ja paljon. Niihin puteleihin meni varmaan pari sataa. :D

  Niin ja Ergobabyn kantoreppu on ollut myös ehdoton masuvaivasen kanssa. Pystyasento oli ainoa jossa vauvalla oli hyvä jossain välissä olla. <3 Mutta nyt väsäämään omaa listaa blogiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua! Kiitos, tuun sitten heti kans lukemaan! Nää on mun mielestä myös huippuja!

   On kyllä niin hauska, kuinka eri jutut koetaan tarpeelliseksi. Koliikkikeinu olisi joo varmasti ihan ehdoton ja meilläkin se listalla oli, jos vauvalle mahavaivaa tulisi.

   Hihih, tiedän ehkä sen tunteen noiden rintakumien takaa, mutta mun oli pakko, toinen vaihtoehto olisi ollut lopettaa imetys, ja siihen en halunnut. Mutta mua välillä pelotti jos vauva saisikin sen kumin kokonaan suuhun. Onkohan se mahdollista?

   Toi ergobabykin olisi kiva kokeilla! Moni on kehunut myös sitä!

   Poista
 4. Lansinoh on ihan huippu halkeileville kynsinauhoille, rohtuneille huulille, kuiville jalkapohjille 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oo! Kiitos vinkistä! Testaankin sitä heti kuiviin jalkapohjiin! :)

   Poista
  2. Olin tulossa myös sanomaan, että Lansinohia huuliin, lasten naarmuihin ja haavoihin yms.

   Poista
 5. Mun kaksi vauvaa ovat jo leikki-ikäisiä, mutta edelleen välillä harmittaa, ettei tullut jo esikoisen vauva-aikana hommattua keinutuolia! Siis aikuiselle. Miten kätevä nukutusväline raskaan kanniskelun sijaan, kun voi itsekin keinutellessä pitää silmiä kiinni ja levätä. Kun taaperot sairastelivat ja valvoivat nuhaisina yöllä, olisi keinuttelijan syli ollut varmaan hyvä unipaikka. Eli keinutuolia suosittelen vauvallisille!

  VastaaPoista
 6. Tosi hyödyllinen postaus. Odotin myös tarinaa niistä yhdistelmävaunuista, mitkä teillä käväisi. Millaiset ne olivat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hupsis, arvasin unohtaneeni jotain! Petite cherie vaunujen arvio lisätty nyt psotaukseen! :)

   Poista
 7. Pitääkin tehdä samanlainen postaus kun vauva-aika päätty jo tovi sitten :D meillä tää kakkonen on ollut niin eri maata kun veljensä niin huteja on tullut...

  VastaaPoista
 8. Oliko sulla talviversio kaukalopussista? Meillä oli kesäkuussa syntyneellä vauvalla koko kesän käytössä kevyempi versio kaukalopussista, aivan huippu! Jäi käytöstä pois vasta, kun kaukalo alkoi olla ahdas.

  VastaaPoista
 9. Ohi aiheen, mutta kun tuli vauvoista puhetta niin kirjoitahan mielipiteesi uudesta äitiyspakkauksesta! :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!