perjantai 17. marraskuuta 2017

K E S K I V I I K K O

Takana on vähän nukuttu yö. En yhtään ymmärrä mitä meidän hyvin nukkuvalle vauvalle on tapahtunut, sillä nyt 6 tankkauskertaa/yö on enemmän sääntö kuin poikkeus. En edes muista, milloin viimeksi Justus olisi syönyt yöllä vaan kerran. Tyypillisesti hän syö neljä kertaa, niin tänäkin yönä. Tai niin kuvittelen, olen nimittäin jossain vaiheess anostanut hänet viereeni ja työntänyt vaan tissin suuhun hänen herätessään. Jos oikein muistan, Justus heräsi yhdeltä, kolmelta, neljältä ja puoli kuudelta.

06.00 Henkan herätyskello soi. Justus ei siihen onneksi herää, joten jatketaan hänen kanssaan unia. Henkka nousee aamupalalle ja aamupesuille.

06.15 Justus herää kujertamaan, eikä nukahda tyypilliseen tapaansa uudelleen. Henkka hakee hänet kanssaan aamiaiselle. Mä jään vielä sänkyyn. Isot pojatkin heräilevät ja isi antaa heille aamiaiseksi talk-muruja ja mehukeittoa.


07.15 Henkka tulee herättämään mua ja kertoo olevansa lähdössä töihin. Kahvi odottelee pannussa ja lapset ovat syöneet. Nyt pennut katselevat piirrettyjä ja Justus hytkyttelee sitterissä. Heilutetaan isille heipat ja mä istahdan kahvin kanssa lasten seuraan.

08.00 Sammutetaan telkkari. Laitan radion päälle ja kuuntelen aamulypsyä. Isot saavat vaatteet ja pukevat ne päälleen. Justuksellekin päivävaatteet. Teen itselleni samalla aamupesut ja puen päälle. Otan toisen kupin kahvia ja yhden ruisleivän. Isot aloittelevat leikkejään, vien Justuksen heidän kanssaan leikkimään. Laitan pesukoneen pyörimään, petaan sängyt ja siivoilen aamiaissotkut. Hörpin kahvia ja haukottelen. Väsymys ei yhtään sovi mulle.

09.00 Justus alkaa kitistä, imetän hänet, puen ulkovaatteet ja laitan vaunuihin terassille. Pojat leikkivät. Selvittelen välillä heidän riitojaan, mutta enimmäkseen leikki sujuu kivasti. Luetaan kirjaa, pesen pyykkiä ja siivoilen. Kierrän sohvan kaukaa, sillä sinne rojahtaminen tarkoittaisi sitä, etten enää millään pääsisi ylös.

11.00 Justus herää, nostan hänet olkkarin lattialle leikkimään. Lämmitän isoille pojille pakastimesta kukkakaalisosekeittoa ja Justukselle bataattikukkakaalisosetta. Lapset syö.


11.30 Annan isoille ulkovaatteet ja he suuntaavat ulos leikkimään yöllä sataneeseen lumeen. Imetän Justuksen ja puen hänellekin päälle. Ollaan hetki ulkona. Kirjoittelen samalla kauppalistaa puhelimeen.

12.30 Lähdetään autolla hakemaan fb-kirpulta ostettu lelu. Mietin, että sen voisi laittaa Justukselle pukin konttiin. Suunnittelin hakua ensin kävellen, mutten millään jaksanut lähteä lasten kanss atarpomaan lumessa. Kun nyt kerran autolla lähdettiin liikkeelle, päätin että käydään kaupass atekemässä ruokaostot samalla. Ei nyt ihan viikoksi, mutta muutamaksi päiväksi ainakin.

13.00 Kaupassa. Tekee mieli suklaata, mutta pääsen ohi karkkihyllyn. Käydään vielä apteekissa hakemassa Rasmuksen atopiarasvoja.

13.15 Takaisin kotona. Isot jäävät hetkeksi vielä pihalle, mä ehdin purkaa ruokakassit ja imettää Justuksen ennen kuin he tulevat sisään. Laitan Justuksen päiväunille vaunuihin ja keräilen isojen ulkovaatteet lattialta kylppäriin kuivumaan. Isot leikkivät ja mä istahdan keittiön pöydän ääreen syömään kaupasta ostamaani saladbar-salaattia. Selailen uutta Pirkkalehteä ja käyn kauppakuittia läpi.

13.45 Annan lapsille kaupasta ostetut riisipiirakat välipalaksi ja keitän itselleni kahvia. Pojat leikkii edelleen, joten istahdan sohvalle kahvikuppini ja läppärin kanssa. Lueskelen parit blogit läpi ja totean, että olen varmaan tullut immuuniksi kofeiinille. Väsymys on nimittäin edelleen ihan mahdoton ja uni tulisi varmasti jos silmät vaan laittaisi kiinni.

14.30 Viikkailen pestyjä ja rummutettuja pyykkejä. Pojat auttavat välillä. Soitetaan isille ja kysellään iltapäivän aikataulua. Viestittelen muutaman kaverinkin kanssa whatsupilla ja katson hetken Ensitreffit alttarilla -jaksoa. Leikin samalla lasten kanssa duploilla lattialla. Mun osaaminen ei vaan poikia oikein vakuuta. Äiti ei kuulema osaa ajaa autoilla.


15.00 Justus herää ja imetän hänet. Neuvon isoja lelujen siivouksessa ja alan valmistella iltaruokaa. Meillä on tänään broileripastaa ja pakastevihanneksia, joten en vielä aloita kokkailuja. Autan isoja siivoamisessa ja leikitän välillä Justusta. Hyvin vauva tuntuu vaihteeksi viihtyvän itsekseen lattiallakin.

15.45 Alan tehdä ruokaa. Justus istuu syöttötuolissa mun seurana ja syö maissinaksuja. Isoille lupaan telkkariaikaa, kunhan lelut on siivottu olkkarista. Ne siirtyvätkin vauhdilla leikkihuoneeseen ja isot alkaa katselle Viaplayta.

16.00 Isi tulee kotiin. Isot katselee vielä telkkaria ja me jutellaan päivää läpi, samalla kun mä teen ruuan loppuun ja Henkka kattaa pöydän. Syödään.


16.45 Isi leikkii lasten kanssa olkkarissa ja mä siivoilen keittiötä. Mietin lenkille lähtöä, mutta millään ei huvittaisi mennä sinne loskan sekaan. Kaipaisin kuitenkin hetken omaa aikaa. Lopulta päädyn sohvalle selailemaan puhelinta. Pojat leikkivät jotain paloautoleikkiä ja Justus on isin sylissä selailemassa tietokoneelta jotain elektroniikkaa.

17.30 Justus alkaa kitistä väsymystä ja mä totean ääneen, että voisin ehkä käydä Justuksen kanssa lenkillä niin saisin itsekin vähän happea. Ajatuksesta tekoihin vaan menee jonkin aikaa, sillä imetän vielä Justuksen. Kuuden jälkeen ollaan ulkona. On alkanut pakastaa ja tiet ovat tosi liukkaat. Mutta ai hitsi mikä ihana kirpeä ja kuulas keli!

19.00 Tullaan takaisin, Justus on nukahtanut melkein heti vaunuihin. Isi ja pojat siivoavat leikkihuonetta ja pojat ovat jo yöpuvuissa. Mä teen iltapalarahkan meille kaikille ja pojille vielä leivät lisäksi. Käyn herättämässä Justuksen ja isi antaa hänelle iltapuuron.

19.30 Pestään isojen poikien hampaat ja mennään lukemaan satua. Justus ja isi tekevät iltapesut ja laittavat Justukselle yöpuvun. Istun hetken poikien huoneessa valojen sammuttamisen jälkeen ja odotan että he rauhoittuvat.



20.00 Siirryn olkkariin. Justus on vielä heräillä sitterissä ja isi pakkailee salikamoja. Imetän Justuksen ja nostan hänet sänkyynsä. Isi lähtee salille.

20.15 Suunnittelen katsovani uusimman Greyn anatomian jakson ja syöväni iltapalaa olkkarissa. Ehdin kuitenkin vain valmistaa iltapalani kun Justus itkeskelee. Käyn rauhoittamassa hänet, mutta saankin ravata makuuhuoneen ja olkkarin väliä useaan otteeseen. Justus on rauhaton, pyörii ja itkeskelee. Imetän hänet vielä uusiksi ja hän viimein rauhoittuu unille. Yksi tutin nosto vielä ja pikkumies on unessa.

21.00 Minä, Grey ja iltapala. Ilo ei ole kauhean pitkä, sillä seuraavaksi itkee Kasper kipeää kurkkua. POika tuntuu lämpimältä, mittaan kuumeen ja annan lääkkeen. Mittari näyttää 38.5. Se olisi sitten näköjään syksyn eka flunssa tuloillaan. Kasper käy nukkumaan ja mä siirryn olkkariin.

21.45 Olen juuri saanut teekuppini juotua kun Henkka tulee salilta. En oo uskaltanut lähteä suihkuunkaan, kun lapset ovat heräilleet niin paljon. Nyt isin tultua kotiin otankin suihkun pitkän kaavan mukaan.

22.15 Katsotaan vielä jakso Sykettä Yle Areenasta ennen kuin mekin mennään nukkumaan.

23.00 Kaikki unessa.

00.30 Justus herää. Otan hänet viereen nukkumaan, josko se helpottaisi heräilyihin.

02.00 Justukselle maitoa

03.30 Justukselle maitoa

05.00 Justukselle maitoa

32 kommenttia:

  1. Voi Nelli! Tsemppiä ihan sikana! Meidän pikkumies nukkui pari kuukautta (muistaakseni 1,5kk-3,5kk) heräämättä yöt. Mutta mitä sitten tapahtui, en osaa sanoa! Nyt herätään 2h välein, ja tätä on jatkunut jo ihan riittävän pitkään (poju on kohta 6kk). En osaa enää edes perustella mistä yölevottomuus johtuu. Alkuun mietin aina että no, nyt on nuhaa, nyt oli tavaraa suolessa, nyt tehtiin hampaita, nyt on opittu liikkumaan, nyt aloitettiin kiinteät... Mutta enää ei mitkään perustelut riitä! Väsymys on välillä niin kamalaa että märisen onta kertaa päivässä. Ja lasken öitä että voisin lopettaa yöimetyksen, ellei jotain muutosta parempaan tapahdu.
    Toivottavasti pystyt nukkua päiväunia. Ne on mun pelastus. Laitan isommille pikkukakkosen ja nukun kun saan vauvan unille.
    Voimia! <3

    ps. Nää on kyllä niin ihania postauksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos C! <3 Vaiheitahan nää tuntuu olevan ja luulen että vähän joka vauva nukkuu jossain vaiheessa huonosti.. Mutta onhan tuo väsyttävää! Ja just tuo, kun ei enää itsekään pysy perässä että mistä vaiheesta kyse milloinkin :D

      Yöimetystä varmaan täälläkin aletaan ajaa alas, viimeistään kun Justus täyttää 9kk. Nyt meinasin kokeilla jos unipussista olisi apua. Katsotaan!

      Päiväunet olisi huiput, mutten ole koskaan oikein osannut nukkua päivällä. Pitäisi varmaan opetella menemään yöunille ajoissa, eikä kukkua aina yhteentoista!

      Tsemppiä sinnekin!

      Poista
    2. Meillä auttoi todella paljon unipussi ja sillä tavalla jäi monta yöheräilyä pois joten ehdottomasti kannattaa kokeilla jos teilläkin auttaisi :). Tsemppiä :)

      Poista
  2. Ostatko sä käytettyjä tavaroita sun lapsille lahjaksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä vika käytetyissä tavaroissa on? Kun miettii, mikä määrä lapsiperheissä on leluja, joista käytetään vain murto-osaa, niin onko sinusta väärin ostaa osa toiselle turhista leluista tai muista tavaroista uusiokäyttöön? Onko sillä mitään väliä, onko joku tavara käytetty, jos se on ehjä, siisti ja turvallinen? Ja onko sillä väliä, ostaako käytetyn tavaran lahjaksi vai ostaako sen muuten vaan? Nyt kaipailen kyllä kovasti ja mielenkiinnolla perusteluja äskeisen kysymyksen ymmärtääkseni. En nyt jaksa ottaa tähän mitään sen syvempiä ympäristöllisiäkin näkökulmia mukaan, mutta totean, että luojan kiitos osa ihmisistä kierrättää ja ostaa käytettyjä tavaroita...

      Poista
    2. Miksi se pitää lahjaksi ostaa? Jos ei ole rahaa ostaa uutena niin miksi ostaisi lahjaa vauvalle ollenkaan. En ainakaan itse halua käytettyjä lahjoja.

      Poista
    3. Myöhemmissä kommenteissa tulee jo sanotuksikin, että ei useinkaan ole kyse siitä, ettei ole rahaa ostaa uutta. Mikäli raha olisi ainoa motiivi, en itse sitä suuremmalla syyllä tuhlaisi uuteen leluun moninkertaista määrää rahaa, mitä kyseinen lelu maksaa kirppiksellä. Mutta, kukin tavallaan ja jokainen laittaa rahansa, mihin haluaa.

      Poista
    4. Voi tsiisus! Onko sulla lapsia?
      Ostatko sä heille ihan kaiken uutena, en voi kun ihmetellä.
      Monella meillä jonkun asian ostaminen ei ole rahasta kiinni, vaan siitä että jos kaikki ajattelisi niinkun sinä niin maailma hukkuisi päivä päivältä enemmän kaikkeen mitä menisi kaatikselle. Sen sijaan on järkevää kierrättää ja laittaa ehjää, kestävää hyvään pieneen hintaan eteenpäin.
      Mökin aattelin kymmenen vuotta ajaessani aina uudella autolla että täähän on järkevää. Rahallisesti paljon siinä touhussa hävinneenä käytetylläkin pääsee ;)
      Että propsit sulle neropatti. Maailma tarvitsee juuri sinunlaisia ihmisiä!

      Poista
    5. Hehe, juu ostan. Jotenkin arvasin, että joku tarttuu tuohon. Meillä hankitaan paljon käytettyjä ja myös pakettiin olen niitä lapsille laittanut jos sopivia tulee vastaan. Tuo Justuksellekin ostettu lelu puhelin oli ihan uudenveroinen ja toimiva, niin miksipä ei? :)

      Poista
  3. Hyvänen aika! Miksei voisi ostaa? Minunkin kuopus saa toivomansa ryhmä Hau vahtitornin joka löytyi facen kirpparilta. Se on tosi siisti ja ei uudelle häpeä. Ja eihän tuollainen pieni ihminen tajua että onkos se lelu nyt uusi vai ei. Rehellisesti ei olisi ollut rahasta kiinni ostaa uuttakaan, mutta kestävä kehitys ja kierrätys. Ne on mielestäni tässä maailmassa tärkeitä asioita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä! Hyvää tavaraa ja vähän leikittyjä leluja on maailma pullollaan, miksei niitä hankkisi lapselleen? :) meilläkin motivaattorina rahaa enemmän on ekologisuus ja aate. Mä en näe syytä ostaa kaupast auutta jos kirpparillakin olisi sama tarjolla.

      Poista
  4. Voi apua! Minusta käytetyt lahjat on loistava idea. Miksi pitäisi kaikki ostaa uutena? Ihan loistavaa että kaikkea ei aina vaan haeta uutena kaupasta. Hienoa opettaa lapsille ettei kaiken tarvitse olla sitä ihan uutta, eikä pieni lapsi ymmärrä että se on kirpparilta/tai käytettynä ostettu.
    Ihanaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä! Meillä ainakin lapset ei osaa edes ajatella että kirppikseltä ostettu lelu olisi lelukaupan lelua huonompi. Ja hyvä niin, koska miksi se uusi olisikaan parempi?

      Poista
  5. Mun mielestä voi ihan hyvin ostaa käytettynä varsinkin kun noin pieni ei ymmärrä onko uusi vai käytetty. Eri asia on sitten antaa aikuiselle joku sellanen mitä ei ite tarttee mutta ei tarttee lahjan saajakaan. Eli "romujen" antamininen ei oo ok mutta tarpeelliset siistit ja ehjät tavarat on ok. Kaikki kuitenkin tehköön niin kuin haluaa. Itse an ainakaan pahastuisi jos saisin lähes uudenveroisen haluamani lahjan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tarve pitäisi tosiaan olla siellä taustalla, turhaa rojua ei kyllä kannata myöskään kantaa. :) Mä ottasin myös mielelläni käytetyn, jos se muuten on toivottu ja tarpeellinen.

      Poista
  6. Että ihmiset on raivostuttavia, kun tarvitsee mollata käytettyä lelulahjaa. Mä ostan käytettyjä lahjoja hyvin usein ja myös aikuisille.

    Onko atopia Justuksella kuinka pahana? Mitäs rasvoja teillä menee? Mulla 9kk poika, jolla myös atopia. Ollut aika lievänä, mutta nyt on vähän koko vauva punanen. Aiemmin ollut jaloissa "pahempana, muualla vaan pieniä läuskiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytetty on yhtä hyvä kuin uusikin, kiva että löytyy muitakin, jotka mielellään ostaa käytettyä!

      Justuksen atopia on sellaista vaihtelevaa. Jos rasvaukset jää, menee tosi herkästi kuivalle laikulle. Pitäisi nyt varata Justukselle ihotautilääkäri että saisi tolle atopialle ihan diagnoosin. Se kun on nyt vaan itse diagnosoitu :)

      Meillä on käytössä Justuksella samat rasvat kuin Rasmuksella. Rasvaisimpana Dermalogin 60%, decubal basic ja medisoft perusrasvoina. Sitten kuureissa tai pahimpiin ihottumiin sibicortia ja 1% kortisonia. :)

      Poista
  7. Ei kannata ajaa itseään piippuun yöimetyksen kanssa. Ei se korvike mitään myrkkyä ole ja mies voi hoitaa välillä yösyötöt. Monet imettävät väkisin ties minkä muun kustannuksella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei toki :) mutta sama heräily se korvikkeen kanssa olisi, joten en viitsi sitä antaa kun omakin riittää. Isi meillä hoitaakin viikonloput, mutta arkena hänen pitäisi jaksaa töissä, joten ei siitä apuja kauheasti mun yöheräilyihin ole :)

      Poista
    2. Niin ja se piti vielä sanoa, että imettäminen kuitenkin on korviketta helpompi vaihtoehto, niin en sitä senkään takia näe ratkaisuna.

      Poista
    3. Mun kommentti oli siis tarkoitettu yleiseksi toteamukseksi, ei ainakaan kritiikiksi. En vaan ole missään vielä valaistunut rintamaidon erinomaisuudella käytännössä, kaikki lapset tuntuu yhtä lailla sairastelevan vaikka tarhassa, oli imetetty tai ei. Ehkä sun tilanteessa vaan kuulostaa että joudut tosi usein heräämään... tätä samaa oon kuullut muiltakin imettäviltä, joista osa on tosi uupuneita. Todella paljon vähemmän heräämisiä on yleensä korviketta saavilla, koska se on tuhdimpaa tavaraa.

      Poista
    4. Rintamaidon hyödyt korvikkeeseen verrattuna ovat varmaan sen verran kiistattomat, ettei tarvitse valintaa edes perustella. Älytöntä olisi edes aloittaa korvike tässä vaiheessa. Minun mielestäni. Uskon että tämä riippuu enenmmä lapsesta kuin siitä saako korviketta vai rintamaitoa.

      Eli jatka ihmeessä imetystä, kenties kevyt unikoulu voisi tuoda helpotusta heräilyyn? Tai sitten heräily on vaan seurausta jostain. Hampaat, liikkuminen, läheisyys, rokotukset.. tämän ikäisillä harvoin enää nälkä herättää

      Poista
    5. Saanko kysyä mitkä ne ylivoimaiset hyödyt ovat? Tämä edelleen tarkoitettu ihan vaan neutraaliksi kysymykseksi. Yleensä aina kuulen että rintamaito aivan ylivoimainen suhteessa korvikkeeseen, mutta käytännössä en ole sitä nähnyt. Paljon väsyneitä imettäviä äitejä kyllä, en siis ole ihan vakuuttunut että ne hyödyt aina ja joka tilanteessa ylittävät haitat. Ja kyllä, olen nähnyt myös väsyneitä korvikkeen antajia.

      Poista
  8. Kiva olisi kuulla teidän perus lauantaista,kun koko perhe on kotona :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, edellisestä sellaisesta onkin jo aikaa! Yritän ehtiä tän vuoden puolelle tuon vielä!

      Poista
  9. Meillä sama homma. Poika nyt reilu 7kk ja ekat 3-4kk nukkui hyvin, eikä juuri heräillyt öisin. Tällä hetkellä meillä heräillään about 4krt yössä. Muistelisin, että esikoisen kanssa lopetin yöimetysket 8kk ikäisenä. Sama vois olla edessä tälläkin kertaa.. Tsemppiä sinne ja Justus on kyllä tosi suloinen ja mikä tukka! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla aika tyypillistä tän ikäisillä! Muistelen että meillä oli kaksosilla tota samaa ja silloin pidettiin unikoulu ja lopetettiin yömaidot. Varmaan sama touhu justuksellakin edessä vielä ennen joulua!

      Tsemppit sinnekin! Justus on kyllä ihana pieni mies <3

      Poista
  10. Meillä on ihan sama juttu pojan kanssa ettei oikein nuku, sitten huomasin, että nälkähän isolla pojalla on ja lisättiin kunnolla annoksia, poika alkoi taas nukkua paremmin. Meillä on yksivuotiaalla niin paljon leluja ettei osteta jouluksi mitään, vaatteita ajattelin antaa ja shampoota yms. Olen mummu joka hoitaa lapsia joka päivä. Kyllä käytetty lelu on hyvä lahja, siisti ja puhdas kunhan vain on. Ei se rahasta ole kiinni jos sellaisia antaa. Hyvää joulun odotusta kaikille.

    VastaaPoista
  11. Moikka Nelli. Meillä on suunnilleen samanikäiset lapset. Olisiko sulla ollut aikaa ja energiaa kirjoittaa sitten tulevasta unikoulustanne? Painimme samojen asioiden äärellä, täällä herätään monta kertaa yössä milloin syömään milloin kääntyilemään ja kujertelemaan niitä näitä.
    Silmäpussit näkyy ja kahvia kuluu ;)
    Unipussi on meillä käytössä ollut vauvasta saakka, hetken luulimme öiden rauhoittuvan mutta nyt sitä käännytään pusseineen päivineen. Joko teillä Justus yrittää kovasti mennä eteenpäin?

    VastaaPoista
  12. Moikka Nelli. Meillä on suunnilleen samanikäiset lapset. Olisiko sulla ollut aikaa ja energiaa kirjoittaa sitten tulevasta unikoulustanne? Painimme samojen asioiden äärellä, täällä herätään monta kertaa yössä milloin syömään milloin kääntyilemään ja kujertelemaan niitä näitä.
    Silmäpussit näkyy ja kahvia kuluu ;)
    Unipussi on meillä käytössä ollut vauvasta saakka, hetken luulimme öiden rauhoittuvan mutta nyt sitä käännytään pusseineen päivineen. Joko teillä Justus yrittää kovasti mennä eteenpäin?

    VastaaPoista
  13. Hei,
    Luin sun kokemuksesta swiss clinikin neulaukseen ja rasvaan ja haluaisin kuulla vielä tarkemmin sun mielipiteitä?
    Postauksen perusteella olit todella tyytyväinen, oletko edelleen? Oletko saanut vielä parempia tuloksia pidemmällä ajalla kuin tuon 3 viikon aikana?
    Itsellä viimeinen kolmannes menossa ja rinnat revenneet ihan täysin jo, vaikkei maito vielä ole noussutkaan, ja siksi lähinnä kyselen kokemuksia :)

    VastaaPoista
  14. Kyllä voi ostaa leluja käytettynä lapsille lahjaksi, ehdottomasti. Oppii lapsetkin ettei kaiken tarvitse olla uutta ja käytetty voi toimia yhtä hyvin.

    Pidin juuri viime viikolla unikoulua 6kk ikäiselle tyttärelleni. Kahtena yönä heräsi maidon perässä, tuttia suuhun vaan ja käsi keskivartalon päälle turvallisuuden tunnetta tuomaan, siihen loppui yömaidot. Samalla tavalla onnistui esikoiselle myös aikanaan. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, ettei lapseni tarvitse maitoa yöllä enää 6kk jälkeen, se on vaan totuttu tapa. Nyt kun soseet alkoi mennä niin sekin varmasti helpotti unikoulua, masu on täydempi.
    Tsemppiä jos heräilyt jatkuu

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!