sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Liikkuvan perheen valinnat


Lapset ja liikkuminen kuulostavat aina vähän haastavalta yhdistelmältä. Mutta sen ei tarvitse olla, sillä esimerkiksi ruokahuollon järjestäminen liikkuvalle perheelle on lopulta aika helppoa, kunhan vaan ottaa muutamat kätevät lastenruuat avuksi. Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä HiPPn kanssa.

Ollaan kovasti kotona viihtyvä perhe, mutta samalla myös kovin liikkuvaisia. Matkustetaan, reissataan ja liikutaan paljon ja aina meille on itseisarvo ollutkin ettei tämä tule muuttumaan lasten myötä. Eikä se sitten ole muuttunutkaan. Lapset reissaavat ja liikkuvat mukavasti meidän matkassa. Toki se tuo omaa lisähaastetta touhuihin, muttei olla taidettu koskaan sanoa ei menoille, vaan siksi että meillä nyt vaan sattuu olemaan lapsia. Mä itse olen niin rauhaton, etten jaksa kovin montaa päivää kotona kyyhöttämistä, siksi meidän arkiviikko on usein hyvinkin touhun- ja reissailuntäyteinen. Kasasin teille tuohon alle yhden meidän viikon, josta näette millaisissa tilanteissa valmislastenruuat meitä auttoivat.

Lasten kanssa liikkumista voi toki helpottaa omilla valinnoilla. Isoin tällainen valinta lienee ruokahuolto ja sen sujuvuus muualla kuin kotona. Eväät ovat ehdottomasti pelastus niin vauvan, lasten kuin ihan aikuistenkin kanssa liikkuessa. Nälkä voi yllättää jo tunti kotoa lähtemisen jälkeen, ja silloin on vaan ihan positiivinen homma, jos kassissa on jotain pientä tai vaikka isoakin välipalaa mukana. 

Tiedättekin, että olen helppojen juttujen fani. Jos jollain pystyy oikomaan tai helpottomaan omaa arkea, otan sen iloiten vastaan. Toki monissa jutuissa olen hyvinkin tarkka, mutta mun ideologiani sanoo, ettei liikkeellä ollessa kaiken tarvi olla niin justiinsa. Tämä on ehkä taito, joka tarttui muhun jo kaksosten vauva-aikana. Silloin jo huomasin, ettei liian ison tavara-arsenaalin kanssa pystynyt lähteä matkaan. Kotona voi aina pitää periaatteista kiinni ja valmistaa vaikka ruuat alusta saakka itse. Mutta liikenteessä on kiva helpottaa omia paineita ja stressia menemällä sieltä, missä aita on vähän matalampi. Vaikkakin, myös kotona oloa on ihan kiva helpottaa sillä, että kaapissa on aina varuiksi lapsille myös niitä valmisruokia. Aina ei ehdi, jaksa tai viitsi tehdä itse ruokaa, joten oikopolun mahdollisuus on ihan jees!

Suurin arjen ja erityisesti liikkumisen pelastus mulle on HiPPn lasten pussipuurot ja -smoothiet. Ne kulkevat tosi kätevästi hoitorepussa, välillä jopa ihan vaan taskussa tai auton hanskalokerossa. Niistä saa lisäenergiaa niin väli- kuin iltapalallekin. Välillä niillä taltutetaan ihan vaan tylsyyskiukut, jos joudutaan pitkiä aikoja odottelemaan jotain. Mun ystäväni kertoi muuten juuri, että pitää näitä mukana myös omilla juoksulenkeillään! Pussien parhautta on ehkä se, ettei niiden syömiseen tarvitse lusikoita ja lautasia, vaan pussukan voi hörpätä vaikka kävellessä. Puurot ja soseet maistuvat ihan sellaisenaan ilman lämmitystä, ne ei sotke eikä ne hajoa pudotessaan. 


Meidän ruokaviikko HiPPn kanssa

Maanantai: Syödään kotona lounas, jonka jälkeen lähdetään siivoamaan kirppispöytää. Mulla on mukana kaikki kolme lasta, jotka pitäisi jotenkin hallita, sekä yksi pöytä joka pitäisi siivota. Justus nukkuu onneksi vaunuissa, mutta isot sinkoilevat sinnetänne. Istutan heidät vaunujen eteen ja annan HiPPn pussimansikkasoseet käteen. Syövät niitä hetken paikallaan istuen, jonka perään tarjolla on pussi HiPP-naksuja. Justukselle syötän samaisen smoothien kirppiksen kahviossa hänen herättyään. Lähdetään kotiin, jossa säästyn välipalan valmistukselta, sillä lasten masut ovat täynnä kirpparilla syötyä hätävälipalaa.

Tiistai: Pojat syövät kerhossa HiPPn hedelmäsmoothiepussit ja leivät evääksi. Hedelmä helposti kärsii eväsrasiassa, mutta pussit ei mene miksikään!

Keskiviikko: Tehdään koko perheen voimin kauppareissu. Lapsia alkaa jo väsyttää, meillä on venähtänyt shoppailut normaalia pidempään. Tsempataan lapsia jaksamaan autoiltapalan voimin. Erityisesti isot ovat tästä innoissaan, sillä ei ole mitään siistimpää kuin autossa syöminen! Pojat valitsevat itse kaupasta HiPPin pussipuurot ja hakevat paistopisteeltä karjalanpiirakat, jotka syövät autossa meidän pakastessa ostokset sisään. 

Torstai: Lähdetään lounaan jälkeen läheisen kauppakeskuksen leikkipaikalle leikkimään. Kauppakeskuksen kaupasta haetaan välipalaksi maissinaksuja ja smoothiet. Myös Justus saa samoja herkkuja. Mä itse haen kahvilasta vielä kahvin itselleni.

Perjantai: Pidetään kotona halloweenjuhlia, eikä lähdetä minnekään. Illalla mä pakkaan Justukselle vähän valmisruokia kassiin, sillä lähdetään hänen kanssaan Tampereelle mun ystävän luokse kyläilemään.

Lauantai: Ystävä keittää epähuomiossa aamupuuron maitoon, joten tarjoilen Justukselle HiPPn hedelmäpussipuuron. Se uppoaakin vauhdilla! Lounaaksi lämmitän puolet lasipurkissa olevasta naudanlihasta ja kasviksista. Se on jäänyt yöksi kassiin, muttei onneksi haittaa, sillä ruuat säilyvät huoneenlämmössäkin. Ostosreissulla syötän Justukselle HiPPn smoothiepussin samalla itse kahvia hörppien ja jäätelöä syöden. Illalla hän saa vielä yhden smoothiepussin sisällön mikrossa tehdyn kaurapuuron sekaan.

Sunnuntai: Ajellaan kotiin päin, Justukselle tulee ylläen nälkä, joten pysähdytään pikaiselle tauolle jossa imetän ja annan Justuksen syödä itse pussisoseensa minun hörppiessä kahvia. 

Kuten ehkä huomaatte, hetket joissa valmisruokia syödään ovat  usein sellaisia, että niitä vietetään poissa kotoa, pieni kiire ehkä takaraivossa ja monesti paikoissa joissa ei välttämättä mahdollisuuksia ruuan säilytykselle tai lämmitykselle ole. Parasta näissä pussiruuissa on ehkä se, että pienikin lapsi voi syödä ne ihan itse, jolloin äidin kädet jäävät vapaiksi. Maultaan ne ovat myös selvästi sellaisia, että maistuvat vähän isommallekin lapselle.

Mulla itselläni kulkee liuta HiPPn tuotteita paitsi auton hanskalokerossa myös Justuksen hoitolaukussa. On paljon helpompi lähteä vähän yllättäinkin kolmen lapsen kanssa käymään jossain, kun ainakaan ruokajuttuja ei tarvitse lähtiessä miettiä. Tiedätte ehkä kaikki sen shown, joka kotoa lähtiessä aina on. Kummasti helpottaa kun siinä on yksi liikkuva osa vähemmän.

LUKIJAKILPAILU: Mitkä HiPP-tuotteet ovat teidän lasten suosikkeja? Käy tsekkaamassa tuotteet HiPPn sivuilla TÄÄLTÄ ja kerro kommenttikentässä mikä tuote on teidän perheen suosikkimatkaeväs! Jätä myös toimiva sähköpostiosoite, josta sinut tavoittaa ja olet mukana 30 euron arvoisen tuotepaketin arvonnassa! Arvonta-aikaa on tasan viikko, sunnuntaihin 11.11 saakka. Kilpailun säännöt löytyvät täältä


74 kommenttia:

 1. Meidän molemmille lapsille maistuu ihan kaikki smoothiet ja pussipuurot. Mekin kuljetetaan niitä aina mukana, on niin käteviä :) babystepblogi@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Minkä hintaisia nuo HiPP-tuotteet ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Smoothiepussit taitaa olla vähän yli euron /kpl :)

   Poista
 3. Smoothiepussit ovat yleensä reissussa mukana :) anna.raappana@outlook.com

  VastaaPoista
 4. Kaikki smoothiet. :)

  tt32232@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Omien lasten lemppari hipp-tuotteet on hedelmä smoothiet. Jokusen kerran olen itse yrittänyt lapsille tarjota oma tekemää smoothieta mutta eivät ole kelpuuttaneet smoothiepussien jälkee. jenni.smeds@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Smoothiepussit uppoa molemmille 2- ja 3-vuotiaille pojille, aikoinaan upposi myös pussipuurot mutta enää en ole niitä antanut. vartiainen_anu@hotmail.com

  VastaaPoista
 7. Smoothiepussit. Hipp on yksi harvoja jotka valmistaa smoothiepusseja ilman banaania. Meillä toinen lapsista ei 1,5v asti allergian takia banaania sietänyt.
  satu_potry@hotmail.com

  VastaaPoista
 8. Meidän pikkuneidin suosikkeja ovat hippn smoothiet! :)
  anna-kaisa93@hotmail.com

  VastaaPoista
 9. Meidän pian 5v tykkää syödä myös noita smoothieita :)
  henna_k86@hotmail.com

  VastaaPoista
 10. Smoothiepussit on menossa mukana :)
  mervi.gromoff@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Mulla on aina mukana pari smoothiepussia hoitolaukussa. Ne on meidän lemppareita :)
  janniiii@hotmail.com

  VastaaPoista
 12. Hedelmäsmoothiet on suosikkeja tällä hetkellä pojalla.:) emilia_ho@hotmail.com

  VastaaPoista
 13. Mulla ei oo lapsia, mutta itse oisin noita smoothieta halunnut kokeilla, kaupassa oonkin katellu, mutten vielä ostanut. :)

  minnasie@gmail.com

  M

  VastaaPoista
 14. Smoothiepussit on meidän Kaksospojilla myös hittituote.

  VastaaPoista
 15. Meijän 6-vuotias söisi smoothie pusseja vaikka kuinka 😊 kohta niitä saa myös pikkuveli.
  eevahleinonen@outlook.com

  VastaaPoista
 16. Meillä HIPP on suosikki kun ostetaan valmista lastenruokaa. Ehdottomasti parhaimman makuista. Kuopuksen suosikki on pastabolognese ja hedelmäsosepussit. Nams!

  VastaaPoista
 17. Meidän pojille maistuu kaikki smoothiemaut. Näitä löytyy aina hoitolaukusta ja helpottaa monessa tilanteessa. Plussaa pusseissa on se ettei ne sotke eli käteviä kun ei olla kotona :)

  jonnaharju@elisanet.fi

  VastaaPoista
 18. Kaikista smoothiepusseista tykkää, valitsee kaupasta itse punaisen, koska lempiväri :) Tyttö on ollut myös aina hyvinkin huono syömään mitään valmisruokasoseita, varsinkaan yli 1v. kun pääsi "kunnon ruuan" makuun, mutta Hipp kalkkuna- kevätvihannesrisotto on kelvannut ja ollut meidän pelastus reissuissa!
  emmih_@hotmail.com

  VastaaPoista
 19. Suosikkeja ovat hedelmäsosepussit. Tosin ei haittaisi, vaikka olisivat vähän isompia, kun sisältö katoaa aina niin vauhdilla lasten suihin. :)

  Poksinmatkamaailmaan (at) Gmail.com

  VastaaPoista
 20. Smootiepussit on huippuja! Niitä voi hätätilassa äitikin syödä jos meinaa voimat hyytyä kesken reissun ja touhun.
  minna.e.westman@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Ei olla vielä maistettu kun vasta aloitellaan kiinteitä itse tehdyillä soseilla, mutta luulen että erityisesti hedelmäiset tulevat maistumaan...

  lil_citcat(at)hotmail piste com

  VastaaPoista
 22. Smoothiepussit 👍
  pauliinamyyrylainen (@) gmail.com

  VastaaPoista
 23. Smoothie – 4 Hedelmää ja Täysjyvää. Ja yleensä ottaen kaikki pussiruuat koska matkustelemme ja liikumme myös paljon, 3 lapsen kanssa! Esikoisen ollessa pieni (8v sitten) näin Saksassa ekan kerran HIPPtuotteita ja ihastuin ekologisuuden lisäksi siihen että ruuat oli muovirasioissa, ei lasipurkeissa. Niitä oli hetken Suomessakin lopulta, mutta hävisivät äkkiä hyllystä. Nyt odotttelen vain uusia lihasoseita pusseihin jotta matkalle saa kaiken mukaan.

  VastaaPoista
 24. Kyllä meille uppoo kaikki HIPPit, mut matkaeväänä smoothiet on lemppareita.

  cartsu.s(a)luukku.com

  VastaaPoista
 25. Kaikki smoothiepussit ovat suurta herkkua 😊
  satutaskinen@hotmail.fi

  VastaaPoista
 26. Hedelmäsoseet suosikki, muttei tuo pieni ihan kaikkea vielä saakkaan syödä :) lauraluostarinen@outlook.com

  VastaaPoista
 27. Smoothiet ja hedelmäsoseet on meidän eväitä. Puurojakin voisi kokeilla eväinä. mari.landen@hotmail.fi

  VastaaPoista
 28. kaikki smoothiet mervik75@luukku.com

  VastaaPoista
 29. Smoothiepussit on parhaita! jenna.sandberg@hotmail.com

  VastaaPoista
 30. Smoothiepussit,kelpaa 10kk ikäiselle ja 5 vuotiaalle myös 😊 suvi_kuosmanen@hotmail.com

  VastaaPoista
 31. Smoothiet kaikkien neljän tytön lempparit tosi käteviä esim retkillä❤😊😊 sati-83@hotmail.com

  VastaaPoista
 32. Pussipuuroja ei oo kokeiltukaan mut kaikki smoothiet on kyllä lasten herkkua!
  juliaana.moberg@gmail.com

  VastaaPoista
 33. Päärynä, banaani, mango smoothie ja sosepussit eli hedelmäpussit (lapset sanoo) onkin aina mukana.

  sannamaria77 at gmail.com

  VastaaPoista
 34. Meidän suosikkeja (maistuu niin tytölle, kuin äidille..) ovat ehdottomasti smoothiepussit! Ihanan helppoja välipaloja, jotka saa helposti syötyä missä vaan. Ja lisäksi Mini Stars -naksut on ihania, näitä en oo vaan Suomesta vielä mistään löytänyt, Ruotsin reissulta tuotiin useampi pussi kotiin jemmaan herkkuhetkiä varten. :)
  saarakm(at)gmail.com

  VastaaPoista
 35. Smootiepussit on kyllä pelastanut monessa tilanteessa :)
  N.rimpilainen@gmail.com

  VastaaPoista
 36. Hipp-tuotteista vasta hedelmäsoseet olleet käytössä mutta varmasti kokeillaan myös muita.
  Saarasofiah@gmail.com

  VastaaPoista
 37. Smoothiepussit toimii!:)
  kyselyvastaus1@gmail.com

  VastaaPoista
 38. Meillä menee smoothiet ja hedelmäsoseet. Myönnän joskus itsekkin syöväni kun tekee mieli jotakin hyvää :)https://www.hipp.fi/meidaen-tuotteet/hedelmaesoseet-smoothiet/12-kuukautta/smoothie-4-hedelmaeae-ja-taeysjyvaeae/
  bikkenpilttuu@hotmail.com

  VastaaPoista
 39. Smoothie-pussit on ihan loistojuttu!

  msberg (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 40. monet on suosikkeja mutta mac 'n' cheese on ihan suosikki numero 1

  jessicalonnberg@hotmail.com

  VastaaPoista
 41. Meillä poika 3kk ei ole vielä testannut soseita, mutta veikkaan että näitä aletaan testaamaan ens kuussa :) angel_85@jippii.fi

  VastaaPoista
 42. Smoothiet! Noita naksuja täytyykin kans kokeilla..
  Tinde.impola@gmail.com

  VastaaPoista
 43. Hipp Kasvisvuoka!

  VastaaPoista
 44. Hipp lasange on ehdoton suosikki <3 Ja smoothiet kaikki. riksu.metsoila@luukku.com

  VastaaPoista
 45. Mini Stars -naksut ja smoothiet.
  (lonkero83@hotmail.com)

  VastaaPoista
 46. 3 v neidin lemppari on mansikkasmoothie.

  KirsiH, kirsihy@hotmail.com

  VastaaPoista
 47. Monet on suosikkeja! Sipsit, keksit ja Sosepussit. sari.lamminpaa (a) gmail.com

  VastaaPoista
 48. Smoothiet maistuu meidän porukalle. Vois seuraavaksi kokeilla puuroja tai naksuja. :)

  tiina.kyrola@hotmail.com

  VastaaPoista
 49. Hedelmämoothiet ovat meidän lasten suosikkeja.

  Emiliajj1987@luukku.com

  VastaaPoista
 50. Hyviä kaikki niin pikkuisille kuin isoillekkin :)
  tuotae(at)gmail.com

  VastaaPoista
 51. Moi! Smoothiet on niin huippuja mm. Omena-Banaani-Mansikka

  jussikookoo@gmail.com

  :)

  VastaaPoista
 52. Smoothiet on lemppareita.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 53. Suosikkeja ovat monet,hyvää
  garanbola(at)gmail.com

  VastaaPoista
 54. Puuroja vedellään meillä aina liikenteessä.
  Hippocampeli@gmail.com

  VastaaPoista
 55. Mieto kaurapuuro sekä Hedelmäsoseet & Smoothiet tulleet vasta tutuiksi, kun ikää ei tytsyllä ole vielä "järeämpiin! pöperöihin karttunut riittävästi. :)

  VastaaPoista
 56. Smoothiet ovat meidän herkkuja :) tiina.muntola@hotmail.com

  VastaaPoista
 57. Meillä poikien suosikkeja ovat smoothiet ja niitä onkin syöty paljon!:)
  Karoliina.myllykangas@gmail.com

  VastaaPoista
 58. Smoothiepussit ja snacksit! :)

  meeri.leskela@gmail.com

  VastaaPoista
 59. Smoothie pussit on ollut meillä monessa matkassa mukana ja pelastanut helppoudellaan! Hedelmäsmoothiet meidän pojan lemppareita erityisesti omena-banaani-mansikka on maistanut :) sarasorri@hotmail.com

  VastaaPoista
 60. Smoothiet ehdottomia lemppareita! Ja purkkiruoat pelastus.. kun ei jaksa ruokaa laittaa.
  Torkkelijaana2@gmail.com

  VastaaPoista
 61. Smoothiet menee kaikille, HIPP:n purkkiruuat ollu kahella viimesellä ainoat ruuat vuoteen asti. Ihanaa luomua! saila.syri@hotmail.com

  VastaaPoista
 62. Meillä ei olla vielä maisteltu smoothiepusseja kun yhden kerran ja sekin oli vasta opettelua, mutta innolla odotetaan, että vauvan taidot kehittyy ja hän oppii syömään smoothiepusseja itse. HIPP on meidän suosikki lastenruokien valmistajista juuri sen takia, koska se on luomua. Nuudelit, vihannekset ja kinkku oli vauvan herkkua toissa päivänä, peruna-parsakaali on myös suosikkilistalla. Tänään syötiin juureksia ja naudanlihaa ja huomiseksi on varattu peruna, maissi ja kalkkuna. Eli kovasti herkutellaan HIPPn tuotteilla. katjafoxnen@gmail.com

  VastaaPoista
 63. Hedelmäsmoothiet kulkevat meilläkin vakiovarusteena reissukassissa, millekään maulle ei ole taaperoraati nyrpistänyt nenäänsä. hantsukissa@gmail.com

  VastaaPoista
 64. Me ei vielä olla maisteltu smoothiepusseja kun kerran kokeilumielessä. Innolla odotetaan milliin vauva hoksaa homman. HIPPn tuotteet ovat suosikkejamme, koska ne ovat luomua. Nuudelit-vihannekset-kinkku oli vauvamme suosikki, tänään syötiin juureksia ja naudanlihaa ja sekin maistui hyvin.

  VastaaPoista
 65. Mini Stars snaksit
  tiia.poutala@svea.fi

  VastaaPoista
 66. Kyllä ne smoothiepussit on suosikkeja m_supertrippi@hotmail.com

  VastaaPoista
 67. Meillä 1,5 v jaksaa kauppareissut paremmin kun haetaan välipalaksi pussismoothie jota saa kantaa kaupassaoloajan ja kassalla sitten syö sen mun pakatessa 😊
  roosa.leikas@gmai.com

  VastaaPoista
 68. Smoothiepussit aina hoitolaukussa mukana :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!