torstai 2. marraskuuta 2017

Kun ajat AJA

Pipo ja Takki saatu Ellos
Lasten turvaistuimet saatu yhteistyössä JOLLYROOMin kanssa

Hitsi vie, mua pistää just nyt niin kovasti vihaksi tämä juttu, etten uskalla luvata mitään kovin laadukasta ja jäsenneltyä tekstiä. Eikä muuten ole eka kerta, kun tämän aiheen vuoksi puhisen ja kiroan ihmisten tyhmyyttä ja välinpitämättömyyttä.

Auto on kulkuneuvo. Iso, painava, kovaa kulkeva ja tarvittaessa isoja tuhoja tekevä. Sitä ajaessa ajoon kuuluu keskittyä 110%. Ajaessa sä tietysti voit kuluttaa aikaasi radiota kuunnellen, jos tuntuu että pystyt silti keskittyä myös ympäristöön ja muuhun liikenteeseen samalla tavalla kuin ilman radiota. Sä voit laulaa lasten kanssa, jos kuitenkin pidät katseesi tiessä  ja muissa liikkujissa koko ajan. Sä voit jopa tsekata lapset taustapeilistä, jos liikenteen kulku ja ajo antaa sille myöten. Sä voit vaihtaa radiokanavaa, jos se ajaessa vaan turvallisesti onnistuu.

MUTTA SÄ ET IKINÄ KOSKAAN MILLOINKAAN SOMETA RATISSA!

Et vaan yksinkertaisesti koskaan. Sä et näpytä watsappiin, et ota selfietä, etkä todellakaan höpöttele instagramin mystoryyn. Siis nyt valoja päälle ihmiset oikeasti. Auton ratti ei ole se paikka, jossa omia kuulumisia jaetaan seuraajille. On ehkä hirveintä ikinä katsoa omasta uutisvirrasta mystorypätkä, josta selvästi näkee että tekijä ajaa autoa. Ja siis nimenomaan ajaa autoa. Ei ole pysähdyksissä parkkipaikalla, vaan ajelee autolla, käyttää vilkkua, kurkkii sivuilleen.

Me nähtiin tällainen älyvapaa idiootti taas tänään lasten kanssa kaupan pihassa. Jos itse en olisi ollut hereillä ja vahtinut lapsia, olisi aika varmasti käynyt pahemmin. Mutta mä olin, niinkuin mun tietysti pitääkin olla, jos lasten kanssa liikutaan vilkkaalla parkkipaikalla. Mutta ai prkl niin pitää olla myös sen kuskin, joka sillä autollaan sinne parkkikselle köröttelee. Sen hommaa on seurata muita autoja ja muita ihmisiä, ei höpöttää puhelimensä etukameraan ja sukkuloida autojen seassa yhdellä kädellä ajaen ja puolikkaalla silmällä liikennettä seuraten.

Nyt kuulostaa ehkä ronskilta ja julmalta, mutta muistakaa, että mun lapsi melkein juuri jäi tällaisen kuskin alle ja että mulla kohoaa jonkinmoinen *itutuksen sarvi juuri otsaan. Mulle on se ja sama, jos tämä kyseinen kuski täräyttää motarin keskikaiteeseen ja tappaa itsensä, vaan koska mystory ei voinut odottaa, mutta yrittäisi nyt hittovie takoa sinne päähänsä, että liikenteessä on meitä muitakin, jotka toivovat elävänsä pitkän elämän. Meitä joiden lapsetkin liikkuu täällä tai matkustaa meidän kanssa autossa. Mä en halua että meidän tai mun lasten elämä päättyy, koska jonkun piti saada päivittää kuulumisensa ratin takana. Koska se ei nyt vaan millään tavalla ole aika eikä paikka sille.

Järkyttävimpiä on ehkä vielä ne storyt, jossa kuskin takana istuu pikkulapsi. Että miettikää nyt hyvät ihmiset edes niitä lapsianne, jos oma henki ei ole kallis.

Ä L Ä  S O M E T A  R A T I S S A . 
OIKEESTI.
Älä edes ihan vähän. 

Mä toivon, että edes joku tunsi piston sydämessään ja muistaa tän seuraavan kerran kun meinaa kaivaa puhelintaan esiin ajaessaan. Jospa et enää.

4 kommenttia:

 1. Niin totta! Hyvä kun kirjoitit aiheesta. Itsellä nousi v-käyrä heti pelkästä ajatuksesta. Onneksi teille ei sattunut mitään!

  VastaaPoista
 2. Oon ihmetellyt samaa!!!!!!!! Allekirjoitan koko tekstin täysin!

  VastaaPoista
 3. Itse kortin syksyllä saanut ja tein lupauksen itselleni (ja kaikille muillekkin) etten puhelinta ratissa käytä ja lupasin itselleni joululahjaksi erään himoitsevani kirjan jos en ole puhelinta ensimmäiseen 3kk ajaessa käyttänyt. Kaksi kertaa vain tähän mennessä mutten laske niitä sillä ensimmäinen oli liikennevaloissa (ja muutenkin hiljaiseen aikaan) ja toinen oli kun laitoin peukalon sormentunnistimelle jotta apukuskini pystyi suunnistamaan meidät mapsin kanssa perille. En ikinä, siis ikinä ole hyväksynyt ratissa kännykän käyttöä ja vielä vähemmän sen jälkeen kun peräämme ajoi nainen joka käytti kännykkää. Kolari olisi vältetty ilman puhelinta ja vielä enemmän kismittää se että kyseinen henkilö oli äiti joka laittoi viestiä lapselleen joka odotti äitiään hakemaan. Jos nopeudet olisivat olleet kovemmat ja meillä ei olisi ollut peräkoukkua (otti suurimman osan iskusta vastaan) tämä äiti olisi ollut pahimmillaan syyllisenä jopa kuoleman tuottoon. Palomiehien mukaan ilman peräkoukkua olisi vahinko ollut niin paha että tuo kuolema ei olisi ollut kaukana. Ei siis ikinä puhelinta ratissa

  VastaaPoista
 4. Jep, hyvä aihe! Meille sattui lasten kanssa SUOJATIELLÄ tilanne, jossa kännykkää näpräävä nainen oli ajaa meidän päälle. Vedin nuorimmaista pulkalla perässä ja vanhempi lapsi jäi kauhuissaan odottamaan suojatien toiselle puolen. Vanhempi pelästyi tästä niin, ettei enää osannut/uskaltanut liikkua eteen eikä taakse. No, mitäs teki kännykkänainen? Auton lasin läpi suunnilleen pui nyrkkiään mun tytölle, joka tilanteesta järkyttyneenä ei tajunnut tai uskaltanut lähtä ylittämään enää tietä. Vasta kun seisoin kännykkänaisen auton edessä, hän uskalsi ylittää tien. Ja mitä tämä arvon idioottinainen teki? Mulkoili vihaisesti tytärtäni ja kaasutteli siinä paikallaan kuin joku mielipuoli hullu. Tyttäreni pidätteli itkua ja oli totaalisen hämmentynyt tilanteesta. Ja niin olin kyllä minäkin, enkä oikein tiedä vieläkään, mitä tällaisessa tilanteessa kuuluisi tehdä. Rekisterinron painoin mieleeni, ajattelin että olis voinu kilauttaa kaverille ja kysäistä mitkä on fiilikset... Mutta eipä tuota sitten enää jaksanut.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!