tiistai 14. marraskuuta 2017

Ruotsinlaivalla

Heippa kaikki ja ihanaa alkanutta viikkoa! Toivottavasti teillä kaikilla oli mukava viikonloppu ja nyt on akut ladattuna uuteen viikkoon. Me vietettiin viikonloppua syksyisessä Tukholmassa ja lapset pääsivät ekaa kertaa risteilylle. Voittekin ehkä kuvitella, että isot pojat olivat tästä aika innoissaan!

Ollaan pitkään puhuttu, että lapset olisi kiva viedä risteilylle, onhan meidän omastakin Ruotsin reissusta hurjasti jo aikaa! Vähän extempore me sitten lähdettiinkin isänpäiväksi Viking Linelle. Tää taisi mulla itselläni olla toinen kerta viikkarilla, muuten ollaan taidettu reissata Siljalla. Ja pakko sanoa, ettei tää kokemus nyt tehnyt kovin suurta vaikutusta. Harmiteltiin miehen kanssa molemmat, että Silja tuntuu paljon enemmän meidän jutulta, ja taidetaankin jatkossa suunnata sinne, kun risteilyä varaillaan.

Lapset tietysti oli innoissaan, ja se tässä nyt olikin ehkä tärkeintä. Iso osa risteilystä vietettiin leikkipaikalla ja olikin vähän harmi ettei se ollut kovin suuri. Lapsia kuitenkin oli ihan kamalasti, joten törmäyksiä ja kolareita sattui, kun pienet jäivät vähän isojen jalkoihin.


Me saatiin ihan superpieni hytti, kiitos myöhäisen varausajankohdan ja vähän kyllä jännättiin kuinka mahduttaisiin viisihenkisenä perheenä siihen pieneen kahdeksan neliön hyttiin. Ahdasta oli, mutta lapsista oli hauskaa kun nukuttiin kaikki niin pienessä tilassa. Isi yläsängyssä, isot pojat yhden sängyn molemmissa päissä ja mä Justuksen kanssa lattiaalle levitetyillä patjoilla. Vaunut oli kasassa suihkussa ja koko lattiapinta-ala oli täynnä meidän tavaroita. Mutta siis mahduttiin ja hermotkin ovat enimmäkseen tallella!

Mua vähän alkuun jännitti kuinka vaunuilla mahduttaisiin rullailemaan. Oma mielikuva lapsuusajoilta nimittäin oli, että oviaukot on tosi ahtaita. Kyselinkin kokemuksia Bugaboo-ryhmässä ja siellä oltiin vähän sitä mieltä, että tiukkaa tekee. Tilaa oli kuitenkin tosi hyvin, eikä meidän Buffaloilla tehnyt tiukkaakaan. Hytin oviaukko oli se kapein, mutta siitäkin vaunut rullasi helposti. Taxfreessäkin mahtui tosi kivasti pyörimään, että mun ohje kyllä on, että ei mitään matkarattaita erikseen tarvitse mukaan. Kiinteillä renkailla ehkä hankalampaa, mutta ainakin kääntyvillä etupyörillä mahduttiin sujuvasti kaikkialle. 

Ruokien takia ruotsinlaivat on olleet aina mun suosikkeja. Nytkin kielipitkällä odotettiin niitä herkullisia buffetpöytiä. Ja oi että kun buffet oli tällä kertaa hyvä! Sen oli suunnitellut Ruotsin kokkimaajoukkue ja varsinkin alkuruokapöytä oli ihan täydellinen. Ja jälkkäri myös. Ja ei ne pääruuatkaan huonoja olleet. Lapsista oli tietysti hauskaaa kun ruokaa ja limppareita sai hakea itse ja  tää takasikin meille aikuisille pitkäksi aikaa ruokarauhan. Aamiaisetkin oli ihan perus hyvät, ei tosin tehneet samaa vaikutusta kuin illallinen. Kenties kalliimpi erikoisaamiainen olisi sitten ollut maukkaampi kokemus? Ruokailuissa pieteet siitä, että lapset söivät ilmaiseksi maksavan aikuisen kanssa. Myös tuo aikuisten hinta 35e oli mun mielestä tosi edukas ja hinta-laatusuhteeltaan buffet oli tosi hyvä. Aikuisten kesken olisi ollut kiva käydä testaamassa laivan Ala cartekin, mutta lasten kanssa ei sinne viitsitty. Loppuruokailun pelastus oli tabletti, josta laitettiin lastenohjelmat pyörimään, näin oli myös oma jälkkärihetki rauhoitettu ja turvattu.

Sormiruokailijalle oli tarjolla kylläkin harmittavan vähän, oikeastaan vaan kurkkua ja tomaattia. Justus tyytyikin oikeastaan leikkimään leluillaan ja katselemaan meidän syömistä. Ja turvautui maitobaariin kun nälkä yllätti.

Ohjelman suhteen risteily oli ihan jees. Vähän enempi olisi ehkä kaivattu iltaohjelmaa, nytkun tarjolla oli oikeastaan vaan taikuri. Se kuitenkin tuntui kelpaavan lapsille hienosti ja he tykkäsivät myös discosta, se tosin ei ollut lasten disco, joka olisi kyllä tuonut kivan lisän tansseihin.

Kaiken kaikkiaan meidän reissu oli oikein mukana, tosin laivasta itsestään jäi vähän tylsä maku. Seuraavalla kerralla sitten toisaalle, niin ompahan vertailukohtaa!

Mitä olette tykänneet risteilyistä lasten kanssa? Mikä laiva on paras?


11 kommenttia:

 1. Hei, oletko mitannut kuinka pitkä lapsi mahtuu Justuksen turvaistuimeen? Vaikuttaa jotenkin paljon ahtaammalta kuin besafen istuimet. Kiinnittyykö istuin tiukasti autoon kun ei ole samanlaista etutukirautaa kun besafen izi combissa? Kääntöominaisuus kiinnostaa, saako istuiman käännettyä kunnolla ovelle päin vaikka vieressä on toinen istuin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! En oo kyllä mitannut, lapsen pituus kun ei kuitenkaan kaikkea kerro, selän pituus oikeastaan vaan. Mutta juuri tänään oli siskoni kanssa puhetta, että hänen 2.5v mahtuu siihen hienosti ja on kuitenkin pitkä ikäisekseen. Mutta pituussuunnasta on kyllä matalampi tää britax kuin besafen izi combi.

   En oo ihan varma ymmärränkö nyt oikein mitä tarkoitat etutukiraudalla, mutta britaxhan on myös tuettuna tukijalalla auton alttiaan niiden isofix-kiinnikkeiden ja selkänoja tuen lisäksi.

   Meillä ainakin mahtuu kääntymään, vaikka vieressä onkin sivutörmäyssuojiltaan iso kidfix II :) jos vieressä olisi toinen selkä menosuuntaan istuin, niin sitten en osaa yhtään sanoa!

   Poista
  2. Mä oon samaa mieltä et Britaxin istuin vaikuttaa ahtaammalta/pienemmältä kuin Besafe izi combi. Me mietittiin pitkään kumpi istuin ostetaan meidän kuopukselle. Käytiin lastentarvike-liikkeessä testaamassa Britax dualfixiä sekä Besafen istuinta lapsen kanssa ja Besafe vaikutti tilavemmalta.
   Netistä oon lukenut ja tutuilta kuullut käyttökokemuksia kääyntyvästä Britaxin istuimesta. Moni kertoi,että kääntö ominaisuus on hyvä,mutta herkästi alkaa temppuilemaan kun hiekkaa menee väliin.
   Me päädyttiin Besafen istuimeen. Esikoisella oli sama istuin ja tykättiin siitä paljon,tuskin kadutaan että valittiin sama istuin uudestaan :)

   Kaisa

   Poista
  3. Niin on! Mutta mun mielestä britax on tarkoitettukin pienemmälle. Besafe taitaa ainakin suositusten mukaan olla vasta vuoden ikäisestä?
   Mutta besafe ihan huippu istuin sekin, meilläkin odottelee samainen istuin toiseen autoon laitettavaksi, kunhan Justus vähän vielä kasvaa! :)

   Mutta hyvän valinnan teitte, olin ite ainakin tosi tyytyväinen kaksosten besafeihin. :)

   Poista
  4. Besafe izi combi x3 ikäsuositus on 6kk-4v.

   Poista
 2. Hei, millä viikkarin laivalla olitte?

  VastaaPoista
 3. Mitä teitte Tukholmassa?

  VastaaPoista
 4. Täällä taustalla 10/2013 syntyneiden kaksosten äiti :) Tehtiin sama reissu kesällä; päivä Tukholmassa -risteily + Junibacken. Menkää ihmeessä seuraavaksi Siljan laivoilla (Helsingistä). Leikkipaikat ovat ihan mahtavat! Muutoinkin tykkään näistä laivoista enemmän, jotenkin fiilis tuntuu freesimmältä, kuin Viikkarin laivoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mennään kyllä! Me käytiin Siljalla aina mun lapsuudesta ja ainakin muistikuva niistä on paljon kivempi kuin tää viikkari. Ja muistelen että leikkitilat tosiaan on vielä uudistettukin jokunen vuosi sitten?

   Poista

Kiitos kommentistasi!