keskiviikko 8. marraskuuta 2017

X-MAS photoshoot

Meillä on ollut tapana ottaa vuosittain lapsista joulukorttikuvat. Ihan joka joulu ei kyllä olla ehditty lähetellä niitä kuvia, mutta kuvat on ainakin räpsitty. Tuntuu, että kuvaus on joka vuosi ihan mahdoton ruljanssi, itse hiestämärkänä ja hammasta purren yritän saada lapset pysymään paikallaan, hymyilemään nätisti ja katsomaan kameraan. Tänä vuonna kuvattavia oli kolme, vähän ehkä kauhulla odotin, sillä viime vuosi oli jo ihan mahdoton!

Meidän kuvat onnistuivat yllättävän hyvin. Saatiin jokunen ihan supersöpö otos kolmikosta, joka sitten toivonmukaan tänä vuonna lähtee ihan ajallaan ja joulumerkeillä varustettuna sukulaisille ja tutuille. Niitä kuvia ei tässä nyt olekaan, mutta ajattelin julkaista teillekin muutaman ei niin onnistuneen ja enimmäkseen hyvän. Lapset ovat siitä hyviä kuvauskohteita, ett heidän kuvistaan onnistuvat melkein kaikki. Vai mitäs olette näistä seuraavista mieltä?  Näiden muutamien vuosien aikana olen oppinut muutaman pikkutipsin, joiden avulla kuvatkin onnistuvat paremmin, joten jaampa niitä vähän teillekin. 


1. Kuvaa luonnonvalossa. Tän kanssa mokattiin ja isosti viime vuonna ja muistan kuinka murisin miehelleni ettei ensi vuonna kuvia jätetä näin myöhäiseen aikaan, ettei valoa ole enää lainkaan. Toki lisävalo on aina mahdollista, mutta luonnonvalo näyttää silti aina keinovaloa paremmalta.

2. Lahjo lapset. Isot tajuaa jo herkkujen päälle ja jos kameran vieressä heiluttelee dumletikkareita, irtoaa hymytkin herkemmin. 

3. Kaikki ei ole niin justiinsa. Vaikka aina tekee itse ne isot suunnitelmat ja visiot, joutuu niistä useimmiten karsimaan. Lasten kanssa less is more ja supersöpöjä kuvia tulee ihan vaan valkoista taustaa vastenkin. Toki paketit, kuuset ja valot on plussaa, mutta ilmankin pärjää.

4. Varautu hölmöilemään. Jotta se söpö hymy ja nauru irtoaa lapsista kameran edessä, on vähän pakko hölmöillä. Meillä parhaiten tehoaa pieruhuumori, mutta myös oma ilmeily ja höpötys. Välillä ehkä treenaillaan kuinka hymyillään, kun nelivuotias ottaa aina naamalleen vaan irvistyksen, mutta kyllä se lopulta löytyy. Viimeistään, kun sen jättää omaan arvoonsa.

5. Pönötöskuvat ei vaan toimi. Parhaita on ne touhujen keskeltä räpsityt kuvat, joissa lapset ei välttämättä edes katso kameraa. Ohjeista antamaan pusu veljelle, kutittamaan vauvaa kainalosta tai lähettämään lentosuukko. Lapsikin rentoutuu, kun vaatimukset ei ole korkealla. 

6. Hölmöilkää välillä. Yleensä sen kaikkein hölmöimmän kuvan jälkeen tulee myös se kaikkein nätein. Joten uskaltakaa heittää homma välillä läskiksikin. Ilveilkää ja hölmöilkää, seuraavaksi lapset huomaamattaan hymyilevät nätisti kun heitää käskee hymyillä.

 7. Hermot. hermot. hermot. Hahah, niitä kannattaa tosiaan kerätä rutkasti.8 kommenttia:

 1. Hei, ihania kuvia. Millä kameralla kuvaat näitä kuvia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nää on otettu Nikonin D3100 kameralla! :)

   Poista
 2. Aivan super ihania kuvia!

  VastaaPoista
 3. voi miten suloiset pojat teillä :) nuo suukottelukuvat on kyllä niin hellyyttäviä. Ihanaa joulun odotusta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!