torstai 16. marraskuuta 2017

Olohuoneen hyggenurkka


sisältää mainoslinkkejä (merkitty *)

Olohuone on ehdottomasti meidän talon sydän. Onhan se aika loogisestikin keskellä taloa ja siitä näkee oikeastaan kaikkiin huoneisiin. Kun etsittiin tätä kotia, katseltiin jos jonkinlaista taloa, mutta yhdessäkään olohuone ei ollut niin täydellinen kui ntässä. Meidän olkkari on tosi iso, yli 30 neliömetriä suuri, ja korkeimmillaan melkein neljä metriä korkea. Tilaa siis on, mutta sen lisäksi tila on ihanan valoisa kiitos isojen ikkunoiden, jotka ovat etelän suuntaan. 

Olohuoneen sävyt ovat vaaleat, mutta se sopii mun mielestä paremmin kuin hyvin tällaiseen isoon tilaan. Yksityiskohdissa on sitten enemmän väriä, mustaa, beigeä ja harmaata. Joku ei niitä varmaan miellä väreiksi, mutta mulle ne ovat juuri ne oikeat. Meidän kodin värit ovat tosi kylmät, joten on ollut kiva lisätä vähän lämpöä beigellä ja tammen eri sävyillä.


Olohuoneen yksi nurkka oli lähes vuoden tyhjillään kun ei oikein tiedetty mitä siihen laitettaisiin. Lopulta tehtiin siitä tuollainen lukunurkkaus, joka onkin ihan täydellinen käyttökohde tuolle nurkalle. Divaani on ihana lekottelukohde ja Ellokselta läydettiin sen kaveriksi tuo ihana Oxford-lamppu*. Mietin valkoista ensin, mutta kuuntelin onneksi miestäni, joka käski ottaa mustan. Nyt kun tuo musta lamppu tuossa on hetken ollut, tiedän että päätös oli oikea. Se sopii tilaan ihan täydellisesti. Lamppu on kivan iso, jotta se täydentää tuon nurkan, mutta myös sopivan kevyt olematta liian hallitseva. Lamppu on meillä oikeastaan koko ajan pimeällä päällä, sillä sen valo riittää illalla valaisemaan olohuonetta juuri sopivan tunnelmallisesti. 


Vähän mietin tämän saman sarjan näitä* lamppuja meille makuuhuoneeseenkin. Olisi kiva jos sama sarja jatkuisi myös tuonne viereiseen makkariin, sillä sen oviaukko on kuitenkin tuossa olkkarissa. Seinään kiinnitettävät lamput* vaan vähän mietityttää, mutta toisaalta tama lattialamppukin on niin tykätty, että miksipä ei.

Mainitsinkin tuossa, että sisustusta meillä pehmentää tammiset sävyt ja tuollaista koria olen etsinyt meille jo pitkään. Kooltaan tuo Elloksen Ruelle-kori on juuri sopiva viherkasville, mutta toimisi varmasti kivasti myös lelusäilytyksessä. Kori on näköjään poistunut valikoimista sen jälkeen kun se meille saapui, sillä en äkkiseltään sitä valikoimista löytänyt.


Mattoa on myös metsästetty tähän meidän olohuoneeseen kissojen ja koirien kanssa. Lopulta ihan täydellinen Tanger-matto* löytyikin ja parasta siinä on ehkä koko. Tämä on nimittäin kooltaan niinkin huikea kuin 200x290 ja ihan just tehty tähän tilaan. Nukka pehmentää korkean tilan kaiun tehokkaasti ja tuo kuvio on juuri sopiva isoon tilaan. Pienessä tilassa se saattaisi olla rauhaton, mutta nain isolla lattiapinta-alalla antaa juuri sopivaa särmää. Lapset rakastavat tuota mattoa ja pötköttelevät siinä aina telkkaria katsellessaan tai leikkiessään olkkarissa. 

Testasin tähän olohuoneeseen myös tätä* ja tätä* mattoa, mutta selvästikin tämä tila kaipaa isoa ja pörröistä mattoa ollakseen kaikkein eniten eduksi. 

Myös leikkihuoneessa meillä on nyt tämä elloksen Raleigh-matto*, mutta olen jo hetken etsinyt toimivampaa mattoa sinne, jotta tuo matto pääsisi muuttamaan työhuoneeseen. Harkitsin tätä pyöreää ja kaksi metriä halkaisijaltaan olevaa Marrakesh-mattoa*, mutta ehkä pienempikin kuitenkin riittäisi. Tuota pyöreää mattoa on onneksi saatavana myös 160cm halkaisijaltaan.

Yksi meidän olkkarin suosikeista on myös tuo ihana halkoteline jota etsin pitkään ja hartaasti. Lopulta se sattui silmiini asuntomessuilla ja sopii mielestäni niin kauniisti tuohon meidän Tulikiven takkaan. Otin tämän m-koon vaikka pelkäsinkin sen olevan liian pieni. Mutta olin onnekseni väärässä, sillä jos tämän laittaa täyteen puuta, riittää siitä helposti jopa nejään pesälliseen!Oxford-valaisin ja Ruelle kori saatu Ellokselta.

2 kommenttia:

  1. Teidän koti on kyllä niin ihana! Nostattaa aina mulle talokuumeen, ollaan samaa talomallia haaveiltu tyyliin "sitten joskus kun menen töihin"

    VastaaPoista
  2. Tuo divaani on niin täykky, just kun käytiin Ikeassa niin ihastuin siihen, ihan sike pehmeä ja ihana istua <3.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!