sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Vain parasta pienelle

Postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Vermanin kanssa. 

Raskausaikana mua jännitti tulevassa vauva-ajassa kaikista eniten imetys. Tulisiko imetys ylipäätään onnistumaan, riittäisikö maito vauvan tarpeisiin ja jaksaisinko itse yksin yöheräämisiä ja vauvan ruokkimista. Nyt imetystä on jo seitsemän kuukautta takana ja meillä on mennyt tosi hyvin. Nyt osaan jo uskoa ja luottaa itseeni, mutta alussa tuli oltua hyvinkin epävarma, varmaankin juurikin tuon edellisen imetyspettymyksen vuoksi. 

D-vitamiinia olen syönyt jo vuosia, mutta heti plussatestin tehtyäni hain apteekista purkin raskausajan vitamiineja. Halusin aloittaa käytön samantien, sillä uskon itse vahvasti vitamiinien vaikutukseen vauvan ja äidin hyvinvointiin. Mä jopa podin pientä huonoa omaatuntoa, etten ollut osannut aloittaa vitamiinejä jo aiemmin, olihan foolihapon vaikutuksesta vauvaan tullut luettua paljonkin ennen tuplien raskautta. Tuplien aikana söin jotain vitamiinilisää, joka aiheutti mulle pahoinvointia. Nyt tiedustelin apteekista jotain toista merkkiä, mahdollisesti sellaista, jota tarvitsisi ottaa vain yksi päivässä. Farmaseutti suositteli Minisun Mamaa ja mä otin sen testiin. Sitä söinkin lopulta koko raskauden. Myös tämä tuote aiheutti mulle pahoinvointiaikana lisää pahoinvointia, mutta alettuani ottaa vitamiinit iltaisin, helpotti se oloani ihan valtavasti!Mä olen tosi maanläheinen, mitä tulee raskausajan ruokailuun. Ajattelen, ettei ihan kaikessa voi olla tarkka. Mä itse esimerkiksi elin ekat kolme kuukautta mannapuurolla, sitruunavissyllä ja ampparimehujäillä. Muuhun en vaan pystynyt ja se on ihan okei. Ihannetilannehan olisi, että raskausaikana panostaisi entistä enemmän ruokavalioon, söisi terveellisesti ja monipuolisesti, liikkuisi riittävästi ja joisi tarpeeksi vettä. Pahoinvointi ainakin itselläni toi tähän valtavasti haasteita, joten mua helpotti tietää, että ottamalla purkista vitamiinit, vauva ainakin saisi kaiken tarpeellisen, vaikka sitten itse jäisinkin vähemmälle. Minisun Mamassa vitamiinipitoisuudet ovat juuri oikeat ja esimerkiksi juuri tuo tärkeä foolihappo on annosteltu juuri oikeaan määrään. Myös jodia ja seleeniä on juuri suosituksen mukaiset määrät.

Sitten kun pahoinvointi päättyi, pystyin taas aloittaa normaalin ruokarytmin. Toki söin terveellisemmin kuin normaalisti, mutta en ole koskaan osannut olla mitenkään ylitarkka. Ruokailuni olivat enimmäkseen suositusten mukaiset, mutta jos joka kerta en tiennyt vaikka lohen alkuperää, en ottanut siitä isoja paineita.

Imetysajan alettua, en edes aluksi tajunnut että voisin syödä näitä samoja vitamiineja.  Pyörähdin apteekissa aikalailla heti kotiuduttua ja tiedustelin sopivaa vitamiinilisää imettävälle. Farmaseutti suositteli mulle jälleen Minisunia, jonka sitten jätin ostamatta kotona jo olemassa olevan purkin vuoksi. Olin tutustunut paljon tutkimuksiin siitä, kuinka riittävä ravinnon ja vitamiinien saanti edesauttaisi myös imetystä. Maidonriittäminen jännitti ihan valtavasti, joten erityisesti aluksi olin todella tarkka siitä, että ruokailurytmini ja kalorimääräni olisivat riittäviä imetykselle. Myös vesipullo kulki matkassa aina ja kokoajan, sillä vedenjuominen unohtuu itselläni tosi herkästi, ellei juomapullo ole käden ulottuvilla. 


Tällä hetkellä Minisun Mama on osa mun aamurutiineja. Nappaan sen ihan ensimmäisenä aamulla vesilasin kera. On jotenkin tosi kätevää, että kaikki vitamiinit ja hivenaineet tulevat mulle kerralla. Lisäksi otan vielä omega-3 vitamiinit ja annan vauvalle hänen omat d-vitamiinit. Itsesyöty vitamiinilisä luo turvaa sillekin, että paitsi mä itse saan riittävät vitamiinit, mutta että myös vauvan elimistöön päätyy oikeat määrät tarvittavia vitamiineja ja hivenaineita. 

Imetys on sujunut meillä ihan valtavan hyvin tähän saakka ja toivon sen sujuvan yhtä hyvin jatkossakin. En ole oikeastaan luonut itselleni vielä lainkaan odotuksia sen suhteen, kuinka kauan imetystä jatketaan. Paljon tietysti vaikuttaa se, kuinka kauan Justus haluaa jatkaa. Vaikka alkuun pelkäsinkin, että imetys tuntuisi liian kuormittavalta on se ainakin tällä hetkellä niin helppoa, ettei tarvetta lopettamiselle ole ollut. Toisaalta Justuskin tarvitsee imetystä vielä niin paljon, ettei lopetukselle ole senkään puolesta perusteita. Välillä pyörittelen mahdollisuutta imettää WHO:n suosittamaan kahdenvuoden rajaan saakka, mutta katsotaan nyt kuukausi kerrallaan. Varmastikin jatketaan ainakin siihen vuoteen, jonka jälkeen Justus voi juoda muitakin maitoja. Minisun Mama tulee kulkemaan tätä matkaa meidän kanssa yhtälailla sillä uskon myös sillä olevan vaikutusta maidon laatuun ja mun omaan jakamiseen ja terveyteen. Toki monipuolinen ruokavalio on kaikkikaikessa ja vitamiinit vain turvaavat tasapainon.

Lukijakilpailu: Onko Minisun Mama teille tuttu? Kommentoi postausta tai instagram-kuvaa ja olet mukana arvonnassa, jossa palkintona ihana äidin ja vauvan Minisun -tuotepaketti (arvo 45e). Jätä kommenttiin toimiva sähköpostiosoite. Osallistumisaika 19.11 klo 10.00 saakka. Onnea kilpailuun, säännöt täällä


23 kommenttia:

 1. Olen käyttänyt eri merkin monivitamiinia raskausaikana. Olisi kiva kokeilla, eroaako tämä jollain tapaa siitä. :)

  Poksinmatkamaailmaan (at) Gmail.com

  VastaaPoista
 2. Samaa tuotetta olen käyttänyt itsekin :) anna.raappana@outlook.com

  VastaaPoista
 3. Minisun Mama on ihan huippu! Toinen purkki jo menossa. 😘 Tätä vitamiinia syön jatkossakin.
  t:marianne
  kilkki.marianne@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Minisun ei ole tuttu. Olen syönyt kaksi raskautta ja imetysaikaa vastaavia vitamiinejä toiselta merkiltä. Nyt vitamiinipurkki alkaa loppua ja voisi olla aika testata toista merkkiä. :) Täällä imetettävä kohta 3kuinen pieni poika. :)
  anna-kaisa93@hotmail.com

  VastaaPoista
 5. Tällä hetkellä imetän 6kk ikäistä poikaani ja syön muuta monivitamiinia. En tiennyt että noita voisi syödä imetyksenkin aikana. Ens kerralla kun vitamiinit lopussa, taidan ostaa noita minisun mamaa, jota söin myös raskausaikana. Tabletit tulee helpommin otettua entä kuin nestemäinen vitamiini. 😊
  elinakokkonen94@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Minisun mama tuli itsekkin syötyä raskausaikana! :)

  vilma93@windowslive.com

  VastaaPoista
 7. Ei ole tuttu tuote, voisi kyllä olla hyvä kun itse myös pientä poikaani imetän ja nyt käytössä itsellä vain kalsium lisä. Aina ei ehdi ihan niin terveellisesti syömään kuin olisi hyväksi. minna.e.westman@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Minisun tuttu,mutta ei tuo mama. Kiinnostais kokeilla.
  anni.mari.lahteenmaki@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Kannattaa ottaa vitamiinilisä vasta kun on syönyt, noin 10min syömisen jälkeen. Tyhjään vatsaan otettuna aiheuttaa pahoinvointia. Ainakin mulla.

  VastaaPoista
 10. Olen käyttänyt molempien raskauksien ja imetyksien aikana ja edelleen käytössä, kun imetän.
  mervi.gromoff@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Olen käyttänyt montaa eri merkkiä vuorotellen. Myös Minisunia. Tällä hetkellä on juuri Minisun käytössä. Imetin keskimmäistä lasta kun tulin raskaaksi, joten olen käyttänyt raskaus/imetysvitamiinia jo lähemmäs 3 vuotta. :) Tänään tuli neidille kuukausi täyteen eloa masun ulkopuolella. Eilen vein reilu 2 kg maitoa keskosille.

  VastaaPoista
 12. Samaa tuotetta käytän vieläkin, tyttö 7kk ja imetän :) muita minisun tuotteita en ole vielä testannut
  janniiii@hotmail.com

  VastaaPoista
 13. Söin koko raskausajan juuri tuota minisunin monivitaa ja olen jatkanut myös nyt imetysaikana. Mulle se on sopinut hyvin ja onhan siitä tullut tärkeä osa aamurutiinia.

  outi.hhamalainen@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Tulisi tarpeeseen tänne imettäjälle ❤

  VastaaPoista
 15. Ei ole tullut testattua tätä merkkiä sillä olen luottanut maitohappobakteereihin yhdistettynä sinkkiin, terveelliseen ruokavalioon ja d-lisään neuvolan ohjeiden mukaan. Kun imetys kohta alkaa, olisi mukava päästä kokeilemaan tätä merkkiä :)

  VastaaPoista
 16. Tätä merkkiä ei ole vielä tullut testattua :) mukana arvonnassa siis! riinapakkalen@luukku.com

  VastaaPoista
 17. Tuttu tuote, toinen purkki jo menossa :) kuuluu aamurutiineihin.
  kisse.twilight(at)hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjataan sen verran; kisse_twilight(at)hotmail.com

   Poista
 18. 1kk ikäinen vauva imetettävänä, joten tarpeeseen tulisi minisunit :)
  sanzu2@hotmail.com

  VastaaPoista
 19. Käytössä on kokoaika 😊 ensin raskaus ja nyt imetys aikana. Pia_hamalainen@netti.fi

  VastaaPoista
 20. tuttu on! esikoisen aikana söin kyseistä lisää :) ipe.kovanen@gmail.com

  VastaaPoista
 21. Raskausaikana söin noita samoja. Nyt pitäisi taas käydä täydentämässä vitamiinivarastoja kun yhä imetän 1vuotiasta (ja toki muutenkin)<3

  Sarate
  numme14@gmail.com

  VastaaPoista
 22. Ihanat kuvat! <3 Muakin jännitti raskausaikana imetys hurjasti, mutta hyvinhän se lähti liikkeelle alkusähellyksen jälkeen!

  p.s. Mua ei tartte ottaa arvonnassa huomioon. :)

  terkuin Huli, Meanwhile in Longfield..

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!