perjantai 3. marraskuuta 2017

Tuplien talven toppahaalarit


Viime talvelta huomasin, että kaksi toppasettia lapsille oli aika toimiva paketti. Toppahaalarit pääasialliseen käyttöön ja ulkoiluun, sekä takki- housuyhdistelmä kauppareissulle ja vaihtoehdoksi haalarille, mikäli se sattuisi olemaan märkä/pesussa/tms. Isojen poikien takit esittelinkin siinä Jollyroomin Nordbjorn -kamppispostauksessa, nyt olisi sitten toppahaalareiden vuoro!

Isojen toppiksissa meillä on ollut merkeistä Remu, Ticket to Heaven, Molo ja Kaxs. Juurikin tässä järjestyksessä. Kokonaisuutena nuo Ticketit oli ehkä parhaat, hinta-laatu suhteeltaan taas Kaxsit veivät voiton. Ne olivat tosi kivat ja lämpimät, eikä pahaa sanottavaa ole kuin ehkä siitä, ettei hupuss aollut karvaa. Toi karva-asia on nimittäin juttu, josta päätin etten tänä vuonna lasten haalareissa luovu. Muuten Kaxsit olisi ehkä saattaneet tulla tällekin vuodelle. 

Luin viime talvena paljon kehuja Reiman haalareista ja Stavanger-haalari olikin voittanut Ruotsissa useammankin parhaan haalarin testin. Selailin jo alkusyksystä valikoimia ja haalarin vesipilarit ja hankauksen kestot vakuutti mut. Huomasin nimittäin Molon haalareiden kohdalla, ettei niiden pinta tuntunut olevan riittävän kestävä meidän naperoille. 

Päädyttiin tänä vuonna Reiman Stavangeriin koossa 116. Tai minä päädyin, tää taisi olla niitä juttuja, jotka vaan päätin itse ja hyväksytin miehelläni ja pojilla. Kokoa käytiin sovittamassa paristi ja sopivan alekoodin vastaan tullessa sitten tilasin haalarit. Nyt ollaan näitä paristi jo käytetty ja tuntuu, että haalarivalinta osui aika nappiin.


Tykkään erityisesti tuosta hupusta, vyötärön kiristysmahdollisuudesta ja haalarin mallista. Meidän lapset ovat pitkiä ja hoikkia, joten on kiva kun vyötärön saa kiristettyä kunnolla. Haalari istuu näin paremmin, eikä peppu laahaa polvissa. Kasvun varaa on aika sopivasti, muttei missään nimessä liikaa, vaikka sitä vähän pelkäsinkin kun tuo koko otettiin. 

Miinusta haalari saa puuttuvista hihojen ja lahkeiden lumilukoista. Eikö niitä laitetakaan kaikkiin haalareihin?

Heijastimia muuten mustasta haalarista löytyy myös kivasti, vaikkakin jokunen enemmänkin voisi olla. Kamalasti tämä ei kuitenkaan haittaa, sillä pimeällä lapsilla on jokatapauksessa heijastinliivit käytössä. Silti vähän ikävöin niitä Molon haalareiden isoja heijastimia. Ne oli kyllä huiput!

Haalarin kaverina käytetään Metsolan merinovillaisia pipoja, jotka ovat olleet aika huiput. Tuntuvat olevan sen verran lämpimät, ettei alle ihan heti tarvitse toista kerrosta. Korkeintaan kaulaa suojaamaan vaan. Rukkasina on kuvien Nordbjörn rukkaset* sekä Reiman Nouto-rukkaset ja kenkinä vanhat tutut Vikingin Gore-Tex nilkkurit. Päädyttiin sitten Kasperinkin kohdalla kuitenkin näihin, vaikka muistatte ehkä että mietittiin Reimankin kenkiä. Sovitettiin niitäkin, mutta jäin miettimään kärkikankaan kestävyyttä joten pitäydyttiin vanhassa tutussa.

Mun odotukset tälle haalarille on korkealla, toivotaan että se myös lunastaa lupaukset. * saatu Jollyroomilta

11 kommenttia:

 1. Kivan näköset haalarit! Tykkään tämmösistä simppeleistä, yksivärisistä. Pipot näyttää hyvältä myös. Pojalle pitäis löytää joku lämmin mutta napakka pipo, ettei tarviais aina huppuhattua alle. Se kun tuntuu olevan aina silmillä ja pyörivän päässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu! En oo oikein muutenkaan kuosien ystävä, useimmiten ainakaan, niin tällainen selkeä yksivärinen on tosi kiva!

   Pipot on joo olleet hyvät! Meillä tulee lapsilla myös aina pipo silmille, jos siellä on yhtään liikaa tilaa! Nää ei juurikaan valu, vaan on aika päänmyötäisiä.

   Poista
 2. Miksi karvareunat on must? 🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään niiden ulkonäöstä ja siitä kuinka ne suojaa kasvoja :)

   Poista
 3. Hyvän valinnan teit kengissä. Reiman Freddot menee hetkessä kärjistä vaaleiksi, oli meillä viimetalvena. Ja samaa materiaalia oli tämän vuoden huopikkaiden kärkivahvikkeet, joten palautukseen lähtivät ja hain Kuomat pakkaskengiksi. Laitoinkin palautuksen mukana palautetta menemään. Muuten molemmat kengät on tosi kivan näköiset ja Freddot pysyivät muilta osin erittäin siisteinä. Mutta ei viitsi sen hintaluokan kenkiä ostaa, kun tietää että ne on hetkessä epäsiistin näköiset eikä niillä oman käytön jälkeen ole mitään jälleenmyyntiarvoa.

  VastaaPoista
 4. Hei Nelli, minkä mittaisia pojat ovat? Olen miettinyt tuota samaa haalaria n. 93-senttiselle, hoikalle pojalle. Tällä hetkellä käytössä Reiman 92cm haalari, sopii päälle, muttei varmaankaan mene koko talvea.

  VastaaPoista
 5. Hei Nelli! Kysymys haalareista, onko kangas sellaista taipuisaa? Jotkut talvihaalarit on niin tönkköä ja kankeaa kangasta että tuntuu ikävältä pienelle lapselle sellaista pukea. Nyt ei ole mahdollisuutta haalaria mennä mihinkään koittelemaan niin tiedustelen sinulta. Kiitos jo etukäteen. Mukavaa talven odotusta koko perheelle. - Sanna

  VastaaPoista
 6. Hei!

  Kiinnitin huomiota, että Kasperin(?) silmän patti on edelleen olemassa. Ymmärsin jostain aiemmasta postauksesta, että hän olisi jo ollu leikkauksessa. Eikö silmää leikattukaan vielä vai eikö sille voitu tehdä mitään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkausaika on vasta tulossa, hän kävi magneettikuvissa joissa tuo patti kuvattiin, jotta lääkäri pystyy tekemään leikkaussuunnitelman :)

   Poista
 7. Hei! Minkä mittaisia teidän pojat on? Tilasin juuri alesta meille tuon saman haalarin ja taisin tilata liian pienen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasper on 110cm ja Rasmus 108cm! Haalarit meillä on 116 ja ovat aika reiluja vielä! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!