tiistai 29. marraskuuta 2016

Tiistain helppo lounas

Välillä on todella vaikea keksiä, mitä tänään oikein syötäisiin. Jotain helppoa, nopeaa, hyvää ja vieläpä mielellään halpaa, olisi kiva keksiä. JOtain mikä maistuu kaikille ja josta vieläpä mielellään jäisi vähän extraa pakastimeen laitettavaksi.

Meidän lasten ykkössuosikkiruokia on jauheliharuuat. Jauhelihakastike, lasagne, lihapullat ja makaroonilaatikko, uppoavat kumpaisellekin ihan loistavasti. Nää on niitä ruokia, joita pyydetään aina lisää. Näitä perusruokia meillä nähdään myös kuukausittain, välillä jopa viikottain lautasilla. 

Tänään Rasmus pääsi valitsemaan ja toivoi kastiketta ja muusia. Jaanpa nyt tämän hyvän ja helpon reseptin teillekin! Parasta tässä on, että ainekset hyvin usein löytyvät jo kaapista valmiina. Viime aikoina olen ottanut tavaksi lisäillä erityisesti jauheliharuokiin jatkeeksi soijarouhetta tai nyhtökauraa. Toki ne voi jättää poiskin. Myös ruokakerma reseptissä on sellainen, että sen voi halutessaan korvata samalla määrällä vettä tai maitoa. Toimii ihan yhtä kivasti!




1 iso sipuli
400g naudanjauhelihaa
1 dl soijarouhetta
3rkl vehnäjauhoa
4dl vettä
Suolaa ja pippuria
Paprikajauhetta
Jauhelihamaustetta
Loraus ketsuppia
2dl ruokakermaa


1. Valmista soijarouhe pussin ohjeen mukaan. Ruskista sipuli ja paista jauheliha. 
2. Sekoita seokset keskenään ja lisää niiden joukkoon jauhot. Suurusta vedessä. 
3. Lisää mausteet ja anna kiehua 5-10 min välillä sekittaen.
4. Lisää lopuksi kastikkeen joukkoon kerma.


2 kommenttia:

  1. Meidänkin 2.5 vuotiaan herkkua on jauheliharuoat. Äiti himoitsee perunamuusia,kiitos raskauden :D Teetkö itse perunamuussin vai käytättekö jauhemuussia?
    Kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. teen itse, joskus ennen lapsia tuli käytettyä jauhemuussia, mutta nyt on niin pitkä tauko ettei se oikein maistukaan hyvälle!
      Jauheliharuuat onkin hyviä! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!