maanantai 14. marraskuuta 2016

Mistä meille vaunut?

Nää on taas näitä mietintöjä, joita aloin pyöritellä melkein heti plussatestin tehtyäni. Vaunut, millaiset, minkä merkkiset ja minkä väriset. Valikoimaa on nyt ihan tosi paljon enemmän, kuin silloin kun pojille etsittiin sopivia vaunuja. Silloinhan päädyttiin Bumblerideihin, joten luonnollinen valinta olisi yksösvaunut samalta merkiltä. Ja vähän niihin jo tykästyinkin, varsinkin noihin Speedeihin, jotka menisi sitten juoksuvaunuinakin. Vähän vaan mietityttää se, ettei vauvaa näissä saa istuinosassa työntäjään päin. Kopassa toki, mutta ratasosio on vain kasvot eteenpäin. Poikien kanssa tää ei oikeastaan ollut koskaan ongelma, he kun viihtyivät vieretysten paremmin kuin hyvin. Yhden kanssa vaan voi olla eri juttu..Olen viime kuukaudet selaillut vaunuvalikoimaa enemmän ja vähemmän ja aika hyvin sieltä suosikit alkaa valikoitua. Kaikille yhteistä on harmaaväritys, sekä muunneltavuus. Aluksi käytetään kopan kanssa, sitten siirrytään ratasosaan. Henkalta on vaikea saada mielipidettä, sekun laskee sen työntötuntuman varaan. Mikä tietysti itsellekin on se tärkein. Ennen hankintaa on vaan päästävä kokeilemaan liikuteltavuutta ja sitä, kuinka vaunut rullaa. 


Mulle sitten taas isossa osassa on myös vaunujen ulkonäkö yhdessä toimivien speksien kanssa. Pitäisi olla joustavat muttei liian keikkuvat. Kevyet muttei kiikkerät. Tilavat muttei liian isot. Tuplavaunutyöntelyiden jälkeen olisi kiva kun vaunut olisi pienenpienet mutta silti tilavat.

Kääntyvät etupyörät on ihan must, niihen olen niin tottunut että ne on löydyttävä. Toki ne on saatava myös helposti lukittua, sillä välillä vaan on tilanteita kun ne ei toimi sitten millään.

Mulla on jo aika varma suosikki, mutta kovasti haluaisin kuulla millaisia kokemuksia teillä on ko. vaunuista! Tai onko jotkut vaunut vielävielä paremmat kuin mainitut!

Vielä pitäisi punnita sekin, että mä niin haluaisin että kaukalo olisi mahdollista klikata kiinni vaunuihin. Meidän nykyisen kaukalon saa kuitenkin vaan noihin speedeihin kiinni, enkä ole ihan varma saako niihinkään.. Tää haave vaatisi siis myöskin panostusta uuteen kaukaloon, johon sain mieheltä jo aika täystyrmäyksen.. Mutta, onhan tässä aikaa ja miehen mielihän tunnetusti on muuttuvainen.. ;)

43 kommenttia:

 1. Ei ole noista mistään kokemusta, mutta tosiaan yhden lapsen kanssa on minusta tarpeellista olla se mahdollisuus, että lapsi on työntäjään päin. Meillä ei tuplissa tuota saanut eikä se kahden lapsen kanssa tosiaan niin tunnukaan, mutta esikoinen meni aika paljonkin työntäjään päin aikoinaan... Muistan lukeneeni myös jonkun tutkimuksen, missä oli juttua siitä, että lapsen kehitykselle on hyvä, että hän on työntäjäänsä päin tietyssä iässä.

  Meillä ei nyt olekaan tarve uusia rattaita, kun ensimmäinen hyppää laudalle ja kolmonen tulee tupliin kakkosen pariksi. Jännä tilanne tämä, kun ei ole tuota vaunumietintää lainkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin mä kans luulen, ja vaikkei sitten lopulta lapsi sitä vaatisikaan niin onhan se hyvä että mahdollisuus kääntöön olisi.. Hei, luulen et kans joskus oon lukaisuut samaisen! Eli senkin puolesta olisi hyvä toi kääntöominaisuus!

   Teillä on kyllä hyvä, kun vanhat vaunut menee seuraavalle! :)

   Poista
 2. Täältä ääni ehdottomasti Bumbleride indieille! Kulkee maastossa kuin maastossa ja on mielestäni tosi tilavat, mutta silti sirot. Mä en ole kokenut ongelmaksi tuota ettei lasta saa kasvot työntäjään päin, meidän neiti on näissä viihtynyt paremmin kuin hyvin. Indieihin saa loppuvuodesta myös mustan rungon!😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä kyllä kovasti kehutaan! Ja ainakin tuplat oli niin loistavat, että vaikea uskoa yksöstenkään olevan sen huonommat! :)

   Poista
 3. Tästä aiheesta voisi puhua tuntikausia :D Itse olen Buffaloiden tai Emmaljungien kannalla, Bumbleridet ovat kuin nukenrattaat niihin verrattuna, enemmän matkaratasmaiset. Bumbleriden koppakin on pieni ja vähän kompromissin oloinen, renkaista ja rungosta on myös pitänyt tehdä puoltamisen vuoksi reklamaatio. Kaikkien muiden virhevalintojen jälkeen ostin Buffalot ja olivat ihan täydelliset! Kaupassa olen hypistellyt noita Emmaljungia, tuntuivat melko saman tyylisiltä kuin Buffalot, niitä ei vielä ollut myynnissä kun ostin Bugikset. Brioa en ole testannut mutta olen kuullut, että senkin käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä. Paras olisi, jos on mahdollisuus kokeilla kaikkia ennen ostamista, edes toimintoja ja tuntumaa. Yksi tärkeä asia on se, ettei keskity liikaa pelkkään vaunukoppaan, koska sen käyttöaika on niin lyhyt verrattuna rattaisiin.

  Bugaboota en vaihtaisi mihinkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta! :D Bumblerideissa oli kyllä kapea koppa, muuten se oli mun mielestä ihan sopiva, tosin ymmärsin et uusi on vähän leveämpi!

   Mutta ehdottomasti pakko käydä koeajamassa kaikkia ennen päätöstä. Siinähän sen sitten näkee! :) Bugaboissa vaan eniten mietityttää se reklamaatiiden määrä, tuntuu hurjalta et sen hintaisissa vaunuissa niitä on niin paljon!

   Poista
 4. Ei ainakaan bugaboita! En oikein ymmärrä edes miksi kaikki niitä harkitsee? Kalliit ja laatu on ihan hirveä. Emmaljungaa suosittelen itse, vaikkei kyseisestä mallista olekaan kokemusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se vaan aika kaunis ulkonäöltään! Ja muunneltava. siksi ainakin itse harkitsen :)

   Poista
 5. Meillä on Brion go nextit olleet käytössä nyt 1v 3kk ja Suosittelen! Kevyet ja sirot, mutta silti tukevat ja tilavat. Jousitus on ihan omaa luokkaansa ja niin ketterät pienessäkin tilassa. Eteenhän on mahdollista hommata myös isot talvipyörät, mutta meille ei tullut viime talven aikana tarvetta, sillä kulkevat myös lumessa hyvin. Ratasosa on helppo kääntää ja myös kopan vaihtaa ratasosaan nopeasti. Meillä mahtui 1-vuotias vielä nukkumaan kopassa helposti. Ainoa miinus on mun mielestä se, että ratasosassa istuma-asento jää aika takakenoiseksi. Meidän typy viihtyisi paremmin pystymmässä asennossa. Suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä mun suosikit tällä hetkellä! Vielä kun tuo mieskin innostuisi! :)

   Poista
  2. meillä oli nämä vuoden, ekana 4v nukkui näissä päikkyjä vielä ennen vauvan syntymään :)

   Poista
 6. Emmaljunga super nitrot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niissä vähän mietityttää vaan ne pienet eturenkaat, niitä kun ilmeisesti ei saa vaihdettua isompiin? :/

   Poista
  2. Super nitron runko on samanlainen kuin super vikingissä. Erona noissa on vain istuin joka super vikingissä on kuppimalli ja nitrossa se perus sama kuin edge/mondial/citycross. Super vikingin saa myös tupliksi kuppipenkin ansiosta

   Poista
  3. Joo super nitroissa on isommat eturenkaat kuin nitro cityissä. Itellä on ollu myös nitro cityt. Nekin kulkee lukittuna melkeen missä vaan. :)

   Poista
 7. Noi bumbleridet on kyl paremman näköiset tuplina. Ja tuntuu jotenki kiikkeriltä ku on vaan kolme rengasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en olekaan näitä kolmirenkaisia koskaan kokeillut, yhtiä kolmirengastuplia vaan ja ne oli kyllä jämäkät, kun kuitenkin juoksuvaunuista oli kyse! :)

   Poista
 8. Ostin vuosi sitten bugaboo buffalot ja lähti meiltä aika nopeasti kiertoon. Olematon jousitus, ohuet kankaat(myös haalistuvat nopeasti!), heiluva koppa/istuin, raskaat keulia ja se aisan muoto on tosi raskas ranteille. Moni käyttää kopan kahvaa kantamiseen, mutta netissä ja facebookissa olen törmännyt jo kahteen tapaukseen jossa se turvakaari on hajonnut nostettaessa :O Lähtivät tosiaan nopeasti kiertoon meiltä nuo, mielestäni aika surkea hintalaatu suhde :( Brio go nextit tuli tilalle enkä pahaa sanottavaa ole keksinyt, kaikinpuolin loistavat! Nuo emmaljungat vaikuttaa myös mielenkiintoisilta, niistä tosin ei kokemusta ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi! :/ Go next it on nyt ainakin mun suosikkini myös!

   Poista
 9. Kaikki sun mainitsemat kriteerit väriä myöden löytyy meidän vaunuissa, jotka on Jedon Fynit! Ostettu vauvapop-liikkeestä ja harmi, mutta sitä liikettä ei taida enää olla :/ en tiedä, saisiko vaunuja ehkä netistä vielä? Oon niin rakastunut niihin vaunuihin, että vaikka meillä ei oo niille enää tarvetta, niin en raaski myydä niitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ai näistä en olekaan koskaan kuullut! Laitetaan korvan taakse!

   Poista
 10. EMMALJUNGASTA itse tykkään! Emmaljungalta myös esim super viking kannattaa testaa se on oluu tosi toimiva! Kevään loskassa kiität itseäsi jos valimmaks tulee ruotsalainen emmaljunga! Babyjogger city select ois teijän turvakaukalon kanssa toimiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Super vikingeistä oonkin kuullut kovasti kehuja! Pitää ne ilman muuta käydä koeajamassa! Meidän kaukalo on graco, eli se ei taida noihin joggereihin käydä :/ Muutenkin nuo vaikuttaa enempi matkaratastyyppisiltä..

   Poista
  2. Baby jogger city selectit eivät ole kyllä
   matkarattaat eivätkä edes sen tyyppiset. Ovat sekä yksilö että kaksoisvaunut/rattaat. Muunneltavuus on näissä vaunuissa nimenomaan se juttu. Ovat todella jämäkän ja näppärät. Meillä olleet aikoinaan käytössä kahdella eri iläisellä js sen jälkeen vain yhdellä.

   Poista
 11. Meillä oli esikoisella emmaljungat ja ne oli tosi hyvät. Pääsin maastossa kuin maastossa ja koiraperheeseen olivat täydelliset. Kaksosten odotusaikana itkin verta kun piti myydä nuo emmaljungat. Ja nyt saankin hankkia ne takaisin, ei kyllä samoina mutta merkkinä.
  Bugaboosta olen kuullut tosi paljon huonoa. Jousituksen ja rungon puoleen. Monet joutuu reklaamaan kun puoltaa ja natisee hulluna. Ja toiset taas ovat tyytyväisiä.
  Mä olin varma että meille tulee bumblen indie 4 mutta niitä ei enää saa. Uudistus menossa eikä ole varmuutta koska uusi versio tulee myyntiin. :(

  Yksi juttu on muuten kasauskoko. Toiset on tosi isoja kasattuna ja Kasaus haastavaa. Eli huomioikaa se.

  Ja nuo nxt90. No kuten sanoin aikaisemmin. Istuin on tosi pieni ja tuolla rahalla saat paremmatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, joo, harmi että noi nxt:t on niin pikkuiset, tykästyin jotenkin niiden ulkoasuun niin kovasti! Mä kans olen kuullut bugaboista muita merkkejä enempi huonoa, niin en tiedä uskaltaisiko niitä kuitenkaan itse hankkia..

   Poista
 12. Kun kerrankin voit valita mitä vain, niin itse ottaisin bugaboot! Buffalot on huiput ja pitkällekin työntäjälle passelit. Liity vaikka bugaboon fb-ryhmään ja kysele siellä lisää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Tosin taidan siellä ollakin, ja sieltä nuo pelot laaduttomuudesta juontaakin :/

   Poista
  2. nämä on hiukan tönköt käännellä, jos cameleon - malliin vertaa. meillä on camit ja talvirenkaat. nyt 2pv vasta käytetty ja tänään jo selvis ilman :)

   Poista
 13. Britax Go Big! Ihanat!
  Ja kaukaloista siihen sopii sekä Britaxin omat että Maxi-Cosit ja Cybexit! Renkaatkin riittää lumessa ilman erillisiä talvirenkaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo, eikös se ole se ihan uusi malli? Pitääkin katsoa sekin!

   Poista
 14. Nyt jos vaunujen hankkiminen olisi ajankohtaista, ostaisin ehdottomasti Emmaljungan Super Vikingit. Meillä oli kolme vuotta sitten Emmaljungan Duo Edget ja ne oli kyllä liian isot, kun eivät kasattuina farmariautoon meinanneet mahtua. Hankittiinkin sitten matkarattaiksi Britaxin B Motionit. Niissä oli ihanaa juurikin ne ilmatäytteiset kumirenkaat ja kääntyvät etupyörät. Ja tietenkin ketteryys ja keveys ja yhden käden kasausmekanismi. Mutta onnea matkaan, vaunuja on tosiaan nykyään niin paljon tarjolla ja useat vaikuttavat hyviltä. Käytössähän se vasta sitten paljastuu, että mistä tykkää ja mistä ei. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita kyllä kehutaan myös hurjasti! ÅPitää ehdottomasti tsekata myös ne! B motionit olisi kyllä unelmat matkarataskäyttöön!

   Kiitos, toivotaan että löydetään meille ne täydelliset! :)

   Poista
 15. Siskolla emmaljungat ollu 12 vuotta päivittäisessä käydössä ja vieläkin pelaa tietenkin kankaissa hieman kulumaa ja mutta ikäänsä nähden erittäin hyväkuntoiset vielä, että jos laatua vaatii niin emmaljungaa suosittelen!:)

  VastaaPoista
 16. Mun mielipide on et
  1.Emmaljunga
  2.Bumleride
  3.Brio
  4.Bugaboo

  VastaaPoista
 17. Emmaljunga nxt90 ratasistuin on yhtä leveä kun mikä vaan emmaljungan ratasistuin eli tilava! En tiedä mistä ootte päättäny et se on kapee tai ahdas? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo mutta se on lyhyt se istuinosa. siihen myydään jo sellasta lisäosaa joka nostaa kuomua 10cm. laitan linkin tähän yhteen kuvaan:
   http://bilder.ombarnvagnar.com/2016/06/Emmaljunga-NXT90-barn-storlek.jpg

   Poista
  2. Nii se jatkopala on sitä varten että siinä ois entistä enemmän tilaa! Esim siskon poika on tosi pitkä 4v (istuu harvoin rattaissa) hänelle on hyvä että voi jatkaa istuin pituutta jos esim nukahtaa bussiin!

   Poista
 18. Katso vielä Cybexin Priamit. Ne on myös todella hyvät. Meillä on ja en voi moittia, vaikka kaikkia merkkejä olen kyllä kokeillut. Koppa meni hyvin n. 8kk vaikka lapsi on suht iso.

  VastaaPoista
 19. Kannattaa tutustua myös Teutonian vaunuihin. Teutonialta löytyy useampikin malli kääntyvillä etupyörillä ja Gracon kaukalo (sama kaukalo kuin Teutonia Tario) on yhteensopiva melkein jokaisen mallin kanssa.

  VastaaPoista
 20. noista ainakin huomaat jo liikkeessä, että emmaljunga ei ole keveä työntää. ota toinen pojista mukaan ja koeaja ratasosan kanssa :)
  mä voisin itse suositella brion go, ja sitten esim baby joggerin juoksurattaita liikkuu käytettynä torissa n 150e. briot on helpot kasata, isot lapsi mahtuu hyvin (yli 100cm), nykyisen uuden mallin saa jo täydin makuulle, näihin saa talvirenkaat, tavarakoriin saa 2 ostoskassia tai vaippoja hyvin. kopap on näissä kaikista rattaista korkeammalla :)

  VastaaPoista
 21. Emmaljungalla saa erikseen ostettua talvirenkaita jos tarve vaatii! Suosittelen menee liikkeeseen sovittaa!

  VastaaPoista
 22. Jos emmaljungan super nitrot kiinnostaa käypä lukasemassa tämä. :)
  http://lastentarvikkeettestissa.blogspot.fi/2017/02/emmaljunga-super-nitro.html?m=1

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!