lauantai 26. marraskuuta 2016

3+1 vinkkiä onnistuneisiin joulukorttikuviin


Tunteeko joku muukin mun tuskan lasten kuvaamisesta? Pitäisi saada nätit kuvat, kahdesta lapsesta jotka ei ole ikinä paikallaan. Kaiken lisäksi vuoden pimeimpään aikaan, jolloin valo ei tunnu riittävän päivälläkään. Ja millähän ihmeen tavalla?

1. Lahjo. Niinkin simppeli keino. Lahjo karkilla. No, voi tietysti lahjoa muullakin, mutta toi karkki on kyllä pommin varma keino. Hanki karkit, jotka sopivat niihin kuviin. Meillä ei ainakaan toimi että sen karkin saisi sitten kuvan jälkeen. Vaan se pitää saada just silloin kun siitä puhutaan.

2. Ajoita kuvaaminen hetkeen, kun kellään ei ole nälkä, jano, pissahätä tai kiukku. Ota apulainen kuvauksiin, joka sitten hauskuuttaa lapsia taustalla, suoristaa peittojen kulmia tai muuten vaan tsemppaa taustalla.

3. OTA PALJON KUVIA. Ihan takuuvarmasti niistä sadasta otetusta kuvasta 97% on sellaisia, jossa jollain lapsella on silmät kiinni, typerä virne naamalla tai sormi nenässä. Tai jossei muuta, niin kuva ainakin tarkentuu pieleen tai ei valotu oikein.


+1 Tsemppaa itseäsi. Älä suutu. Älä hermostu. Älä korota ääntä. Äläkä vaadi itseltäsi tai lapsilta liikoja. Kukaan ei odota täydellisiä kuvia vaan parhaita on ne hölmöt ja hassut höpöhöpökuvat. Ja jos nyt ei onnistu, ota huomenna uudelleen. Ei se vaan ole niin justiinsa!

8 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! :D mun lempparit on kolmas ja kuudes, ihan mahtavia <3 meillä joulukorttikuvaukset vasta edessä päin ja nyt jo tulee tuskanhiki pelkästä ajatuksesta, ja kuvattavia sentään vaan yks!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, ne on kyllä loistavia! LAsten kuvaaminen on kyllä ihan ehdottomasti oma taiteenlajinsa, sama se monta niitä on! :D

   Poista
 2. Ihania kuvia! Meillä oli eilen samaa puuhaa 😊 vaikka lapsia on vain yksi ei hommasta meinannut tulla mitään. Lopulta vaan yksi valittiin parhaaksi ja tilaus korteista saatiin tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mullakin kyllä hiki valui selkää pitkin! :D Lasten kuvaaminen on kyllä hankalaa, varsinkin jos niiden pitäisi pysytellä paikallaan! :D
   Yksihän riittää! Meidänkin pitäisi vielä valita mistä kortti tehdään ja tilatakin ne vielä..

   Poista
 3. ...tai päätäkin tehdä kortti, jossa kuva on mustavalkoisena haaleana taustalla, jolloin ei niin väliä tarkennuksesta tai valosta 😉 Nimin. ainut järkevä kuva 5 ja 1 v. jätkistä ja äiti tietenkin tarkensi miten sattuu. Mutta mielestäni kortista tuli kiva 😊 Mukavaa joulunodotusta teidän perheelle 🎅🏻⛄️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. totta tuokin, muakin harmitti kun ekoissa kuvissa testattiin jouluvalojakin mukaan, mutat olin tarkentanut miten sattuu. Pitääkin katsoa mitä niitä vielä saisi.. Kiitos vinkistä!

   Ihanaa joulunodotusta myös teille!

   Poista
 4. Ihania pojannassikoita teillä!:D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!