tiistai 15. marraskuuta 2016

Oletko turvassa? Sis. arvonta!

Meidän perheen netinkäyttö on päivittäistä. Sitä tehdään monella laitteella eri aikaan ja samaan aikaan. On tietokonetta, muutama tabletti,  pari älypuhelinta. Yhteistä näille kaikille on, että niiden käyttö on suojattu virushyökkäyksiltä, haittaohjelmilta ja muulta ikävältä. Ja miten tässä onnistuttiin? Päästiin mukaan kampanjaan, jossa kaikille meidän älylaitteille asennettiin yhteistyössä F-Securen kanssa heidän F-Secure Total -turvapaketti. Tuo paketti paitsi suojaa meidät kaikelta haitalliselta, tekee meistä netissä anonyymeja, jolloin myös maarajoitteinen sisältö on aina saatavillamme.Isoimmassa osassa virusturvissa on varmasti juurikin se nimensä mukainen, viruksilta ja haittaohjelmilta suojautuminen. Ei riitä, että se tietokone tai läppäri on suojattuna, vaan riittävä suojaus pitäisi taata ihan joka laitteelle, joka nettiin vaan menee. Käyttötarkoitukselle ei edes ole juurikaan väliä, virukset kun etenevät langattomien verkkojen välityksellä, jolloin pelkkä kirjautuminen verkkoon voi aiheuttaa saastumisen.

Mä ostan valtaosan kuluttamistani tuotteista netin kautta. Netistä ostaminen on paitsi helppoa ja nopeaa se on myös kätevää, kun ostoksia voi tehdä missä ja milloin vaan.  Ostaessa netistä pitää kuitenkin tiedostaa myös vaarat.  F-Securen SAFE- paketin kanssa voin olla turvallisin mielin, kun haittaohjelmat ja virukset eivät pääse käsiksi koneeseeni tai käyttämiini tunnuksiin. Oma kotiverkko on usein turvallinen ja valtaosa niistä suojattu tehokkaalla salasanalla. Mutta tiesitkö mitä vaaroja julkisessa verkossa piilee?  Kauppakeskusten, bussien ja kaupunkien julkisen verkon käyttäminen on kätevää, mutta silloin avaat laitteesi kaikille. Kuka vaan voi muodostaa yhteyden verkon kautta laitteeseesi ja onkia vaikka sähköpostisi kautta eri verkkokauppojen salasanat. Sen jälkeen nimiisi tilailu onkin helppoa,  ei tarvitse kuin muuttaa toimitusosoite, etkä ehkä saa tietää koko ostoksesta ennen kuin lasku saapuu. Lataamalla SAFE koneelle, virusturva tarkistaa laitteen säännöllisesti haitalliselta sisällöltä ja estää jo heti alkuunsa haitalliselle sivulle menon. Se myös estää ponnahdusikkunoita avautumasta taustalle ja kopioimasta tietojasi.


Kaikkein isoin riski piilee pankkipalveluiden käytössä. Viruksen saastuttamalla laitteella verkkopankin avaaminen saattaa aiheuttaa sen, että virus tunnistaa käytetyn palvelun pankiksi, avaa taustalle kopio-ohjelman, joka kopioi tunnuksesi ja kun seuraavan kerran avaat pankin, lisää virus maksuja  tietämättäsi ja hyväksytkin ne huomaamattasi. Paitsi rahallisetmenetykset, aika ikäviä ovat myös ne kuviot, joissa viruksen saastuttama facebookprofiili julkaisee puolestasi aikuisviihdesisältöä ja kehottaa kavereitasikin tykkäämään jaosta. Näyttää kuin jako olisi tehty profiilillasi vaikkei sinulla olisikaan osaa tai arpaa siihen.Koneen suojaaminen viruksilta ja haittaohjelmilta on helppoa. Tarvitaan vain turvapaketti ja sen asennus. Asennus ajetaan koneelle suomenkielisten ohjeiden avulla ja se on helppoa. Sen jälkeen turvapaketti hoitaa kaiken puolestasi. F-Securen Total virusturvan etu on myös se, että kyseessä on suomalainen tuote, joten sen myötä laitteet ovat aina takuuvarmasti suojattuina uusimmilta Suomessa liikkuvilta viruksilta ja haittaohjelmilta.


Niinkuin alkuun jo mainitsinkin, nyt meidän netinkäyttö on myös anonyymia. Voidaan käyttää F-Secure Freedomen avulla suomalaisia palveluita Suomen rajojen ulkopuolella ja ulkomaisia palveluita Suomen rajojen sisäpuolella. Avainjuttu on ip-osoitteen piilottaminen ja virtuaalisen sijainnin muuttaminen. Näin maantieteellisesti rajattu sisältö on meidän saatavilla, eikä suoratoistapalvelua käyttäessä tarvitse miettiä, mitkä sarjoista ja kausista on jaettu suomalaisessa versiossa ja mikä ulkomaisessa. Yksi mikä itselle on tärkeää, mainostajat eivät pääse seuraamaan liikkeitäni verkossa ja vältyn siltä, ettei selaamani tuotteet jatkuvasti hypi eteeni milloin milläkin tarjouksella sosiaalisessa mediassa. 

Äitinä minulle on myös tärkeää, että lasten laitteiden ja netin käyttö on suojattua ja turvallista. Meillä vasta aloitellaan tabletin käyttöä ja siihen tutustumista, mutta silti mua helpottaa valtavasti, kun tiedän että SAFEn avulla pystyn valitsemaan minkä kaiken sisällön blokkaan lasteni silmiltä. Ohjelma sitten tunnistaa sivuston sisällön ja estää näille sivuille pääsyn. Jatkossakin lasten käytössä olevat laitteet tullaan suojaamaan, sillä jo pelkästään Finder-toiminto on loistava kadonnutta puhelinta metsästettäessä!
Jos F-Securen Total -paketti kiinnostaa, kannattaa sitä nyt kokeilla ainakin tuon ilmaisen 30 päivän ajan, jonka se on saataville kaikille. Tuotteen pääset lataamaan koneellesi täältä

Ja loppuun vielä ihan huippu juttu, nimittäin F-Secure antoi minulle arvottavaksi yhden KOKO VUODEN lisenssin F-Secure Total turvapakettiin! Sillä saat täydellisen tietoturvan ja suojan yksityisyydellesi vuoden ajaksi, jopa viidelle laitteelle (edun arvo 99.99e) Mukana kilpailussa olet kun kommentoit postauksen loppuun, haluaisitko sinä surffailla netissä yksityisesti ja turvallisesti? Jätä myös toimiva sähköpostiosoite, jotta tavoitan voittajan! Kilpailun säännöt voit lukaista täältä. Arvontaan voit osallistua tasan viikon ajan, eli kaikki ennen 22.11 klo. 16.00 saapuneet kommentit huomioidaan arvonnassa!


Yhteistyössä F-Secure


31 kommenttia:

 1. Meillä on käytössä laitteilla ilmaiset virusturvat, jotka eivät tietysti kaikelta suojaa ja ei niissä noita mainitsemiasi ominaisuuksia varmastikaan ole. Satanen vaan on sen verran iso raha äkkiseltään laittaa virusturvaan, kun se raha menee ainaa ennemmin lasten hankintoihin. Tietysti, jos osaisi ajatella, että mitä jos vaikka käykin se pahin skenario ja menetykset ovatkin sitten paljon enemmän kuin sen satasen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä samaa mieltä. Ilmainen virustorjunta on meidän käytössä toiminut aina moitteettomasti.

   Vanhaa läppäriäni käytin tosin neljä vuotta ilman virustorjuntaa ihan tietoisesti, koska se olisi hidastanut konettani liikaa. Koska olen kuitenkin tietoinen surffaaja, ei viruksista ollut koskaan ongelmaa (ajettiin virusetsintä aina säännöllisesti läpi).

   Virustorjuntakaan ei suojaa kaikelta, ennemmin pitää olla se tietoinen käyttäjä.

   Poista
  2. Tietysti virusturva kuin virusturva on parempi kuin ei turvaa lainkaan, mutta kannattaa muistaa, ettei noissa ilmaisissa ole kauhean kattavat suojat mukana. Sieltä monesti puuttuu vaikka pankkitoimintojen suojaus, mikä ainakin itselle näyttelee isointa osaa laitteiden suojaamisessa! :)

   Loppupelissä 99e/vuosi on 8e/kk ja sillä saa kuitenkin viisi laitetta suojaan. Pieni hinta siihen nähden, että voi turvallisesti surffailla miettimättä millaisia viruksia mukaan tarttuu. Ja tosiaan pieni summa siihen nähden, jos tililtä yllättäen lähteekin rahaa ulkomaisille tileille. Sitä ei sitten mikään korvaakaan, jos laite ei ole asianmukaisesti suojattu.

   Poista
 2. Ehdottomasti mukana :) tarpeellinen olisi tuo ohjelma!

  VastaaPoista
 3. Ehdottomasti mukana kisassa, palkinto olisi todella tarpeellinen :)
  harkonenleena@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Kelpais kyllä!
  hEiDi-13@hotmail.fi

  VastaaPoista
 5. Tulisi tarpeeseen!
  Mervi.gromoff@gmail.com

  VastaaPoista
 6. Ehdottomasti!
  babystepblogi@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Iliman muuta!
  Poksinmatkamaailmaan (at) gmail.com

  VastaaPoista
 8. Ehdottomasti mukana! Olisi hyvä päivittää omien laitteiden turvat :)

  VastaaPoista
 9. Kyllä tulisi tarpeeseen, tähän saakka menty ilmaisilla suojausohjelmilla kun ei ole ollut ylimääräistä rahaa.. :D
  sannulip@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Olen ollut F-securen tyytyväinen asiakas pari vuotta jo, kohta taas lisenssin uusiminen edessä, eli mukana! ;) talviuninalle(at)gmail.com

  VastaaPoista
 11. Kyllä on retuperällä meillä nämä hommat.
  Pitänyt jo pidemmän aikaa laittaa virusturvahommat kuntoon, mutta enpä ole saanut aikaiseksi.
  Mukaan arvontaan! :)
  jotaintekemista@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Ehdottomasti mukana. Varsin huolettomasti ja turvattomasti surffaillaan.
  minnakn@hotmail.com

  VastaaPoista
 13. Suojatusti tottakai :) hanna.kuivalainen (at)suomi24.fi

  VastaaPoista
 14. Ehdottomasti mukana!:)
  sanzu2 (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 15. Ehdottomasti mukana! tupusstiina@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Mukana, tämä on todella tärkeää että on hyvä turva koneella.
  olivertekimeistaperheen(a)gmail.com

  VastaaPoista
 17. Suojatusti :) jassu.nasu@hotmail.com

  VastaaPoista
 18. Kyllä haluaisin :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 19. Kyllä vain! Todellakin huolettaa oma (vähäinen) turva koneelle ja puhelimelle...
  minkamaaria@suomi24.fi

  VastaaPoista
 20. Mukana! Tällä hetkellä on suojautuminen vähän niin ja näin. :/ Käyttöön tulisi ehdottomasti!

  Riina

  jamrii.m(a)gmail.com

  VastaaPoista
 21. Mukana n.lahtinen@hotmail.com

  VastaaPoista
 22. Mukana! Tätä asiaa on tullut itsekin mietittyä, mutta mitään virusturvaa en ole vielä saanut aikaiseksi hankkia. Tarpeeseen siis tulisi.

  - Niina -
  niina490@gmail.com

  VastaaPoista
 23. Mukana, todellakin ois hyvä juttu ja useinkin mietin että pitäis saaha netinkäytön turvallisuus jollain lailla paremmalle tasolle. ☺

  -Elisa, s-posti: pe-tsi(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 24. Ehdottomasti! :)
  jennihakulinen@hotmail.com

  VastaaPoista
 25. Mukaan! Ja kyllä haluaisin!
  Tiina
  miumiu83 at gmail.com

  VastaaPoista
 26. Mukana arvonnassa! Pitäisi kyllä enemmän kiinnittää huomiota virusturvaan.
  mariah-79@suomi24.fi

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!