torstai 10. marraskuuta 2016

New baby Checklist

Tänään meillä oli kauan odotettu rakenneultra, heti aamulla onneksi niin ei tarvinnut koko päivää jännäillä! Vaikka jännittihin se siltikin, mua kovasti pelotti, jos ultrassa selviäisikin jotain vakavaa ja jouduttaisiin pitkään odottelemaan tuloksia. Kaikki oli bebellä kuitenkin paremmin kuin hyvin, hän kasvaa ihan keskellä keskikäyrää ja vastasi viikkoja just eikä melkein. Oli jopa hivenen pienempi, kuin veljensä näillä viikoilla. Hyvien uutisten jälkeen, on tämä päivä mennytkin ihan kuplassa! Vielä en kerro minkä värisessä kuplassa, sen aika on sitten hieman myöhemmin. Mutta rentouduin nyt jotenkin ihan valtavasti ja alan jo uskoa kaiken menevän ihan hyvin ja vauva saadaan tänne mahan toiselle puolelle turvallisesti. Sen myötä, tää vapaapäivä onkin kulunut miettiessä, mitä kaikkea ennen vauvan tuloa tarvitaankaan?

Poikien jäljiltä ollaan oikeastaan kaikki laitettu eteenpäin, osa niistä saadaan kyllä takaisin, mutta paljon pitää silti hankkia. Vaikka luulin, että myin kaikki pikkuvaatteet, löytyi niitä kuitenkin kokonainen äitiyspakkauslaatikollinen! Mm. äitiyspakkauksen haalari ja makuupussi on tallessa ja löytyy sieltä vaatteiden joukosta muutenkin vaikka mitä tulokkaalle. 

Alla nyt sitten listaa, tosi tosi kattavaa sellaista!

 • Vaunut tuntuu, että ihan uusi maailma on avautunut, ja vaunuja on IHAN LIIKAA! TUplavaunuvalinta oli aika helppo, niitä oli kuitenkin vain murto-osa näihin verrattuna!
 • Turvakaukalo tämä meiltä jo löytyy, poikien vanha palvelee onneksi ikänsäkin puolesta vielä tätäkin vauvaa
 • Vaunuverho, kaukalopussi, sadesuoja ja hyttysverkko Vaunuverhot meille tuli poikien aikaan vasta tosi myöhään ja ne oli niin loistotuote, että tälle hankitaan kyllä jo heti. Myös kaukalopussi oli sellainen, että poikien ekana talvena kirosin ettei sellaisia tullut hankittua.
 • Babysitteri tämä saadaan lainaan siskoltani, mikä on kyllä hyvä, sillä käyttöikä ainakin pojilla oli ihan tosi lyhyt!
 • Sänky vauvalle oon miettinyt erilaisia vaihtoehtoja kovasti, suoraan pinnikseen vai ensin kehtoon/koriin. Perhepeti ei meillä ole edes vaihtoehto, eli joku sänky vauvalle tullaan hankkimaan.
 • Tripp Trapp Newborn set tämäkin saadaan lainaan siskoltani, vaikka vähän haikailinkin/haikailen edelleen stokken bouncerin ja stepsin perään. Turha lienee kuitenkaan uutta tuolia ostaa, onhan meillä kuitenkin jo olemassa nuo trippikset!
 • Kylpyamme löytyy jo poikien jäljiltä
 • Leikkimatto bongattiin Monikkokirpparilta, joten sekin odottelee jo tulokasta
 • Imetystyyny on vaan hankittava, yöt on jo nyt katkonaisia, joten kunnollinen unikaveri tekisi jo nyt tosi hyvää!
 • Tutit, tuttipullot, rintakumit, maidonkerääjät, rintapumppu., nännivoide Nää kaikki on poikien ajoilta tietysti jo laitettu eteenpäin, joten uutta pitäisi tilalle hankkia. Pullojakin, vaikka kovasti toivon, että imetystaival olisi tällä kertaa pidempi!
 • Vaippoja ja vaipanvaihtoalusta. Vaipanvaihtopisteenä tulee tälläkin kertaa toimimaan kodinhoitohuoneen työtaso, johon sijoitetaan vaan hoitoalusta. Siinä vesipisteen äärellä se on kaikista kätevin!
 • Harsoja. Löysin poikien vanhoja hurjat kaksi, joten jokunen uusi olisi enemmän kuin paikallaan!
 • Lämpömittari ja pyyhe. Lämpömittari jossain varmasti on, vaikka sitä ei pojillekaan taidettu tarvita kuin ehkä ekaan kylpyyn. Huppupyyhe kuitenkin on ostoslistalla!
 • Vanupuikot, kynsisakset, hiusharja, voiteet, öljyt rasvat. Kaikki puuttuu, mutta tällä kertaa taidetaan hankkia vain muutama rasvapurkki. Pojista niitä oli ihan jokalähtöön ja lopulta käytettiin vain öljyä kylpyveteen ja peppurasvaa.
 • Vaatteet, jonkin verran näitä jo onkin eli ihan hirveän suurta repertuaaria ei tarvita. Tänään pari vaatekertaa jo kaupoilta hamstrasinkin, ja luulen että sen jälkeen perusvaatteiden osalta ollaan hankinnat tehty. Ulkovaatteita kevät 
 • auvalle pitää ehkä kuitenkin vielä katsella.
 • Makuupussi tällä kertaa, kun äitiyspakkaus jää hankkimatta ajattelin tehdä makuupussin itse. Tai siis päällystää sen itse. Kirpparilta bongasin vanhan äp-pussin, jonka päälle vetäisen vaan mieleisen kankaan. Tai pyydän ompelutaitoista tuttavaa tekemään sen, voi olla ettei omat taidot kuitenkaan riitä! :D
 • Manduca/Tula tää meinasikin unohtua! Pojista käytin ehkä kolmasti, mutta nyt luulen että tarvitsen huomattavasti useammin kädet vapaaksi! Eli ihan ehdoton ostos, vielä mietin vähän merkkien välillä sekä sen, ostetaanko uusi vai käytetty.
 • Vauvavakuutus en varmasti uskaltaisi olla ottamatta, pojillakin ne on tulleet niin tarpeeseen. Pitäisi vaan taas tutustua tarjontaan ja kilpailuttaa. Enkä millään jaksaisi. POhjolalta saisi ekaksi vuodeksi ilmaiseksi, että ehkä aloittelen sieltä kierroksen?
 • Kuumemittari, kipulääkkeet, keittosuolatipat, nenäfrida. Löytyy, löytyy ja löytyy. Tai keittosuolatipoista en mee kyllä vannomaan..

Mitä luulette, unohtuiko jotain oleellista? 
Kiinnostaako teitä jokin erityinen vauva-ajan hankinta, josta haluaisitte kuulla lisää? Vaunuihin palaan ainakin varmasti kerran tai pari, tuntuu että olen niin jumissa niiden kanssa! Mutta muitakin toiveita saa toki laittaa!

4 kommenttia:

 1. Hoitolaukku? Ite haikailin unipesän perään, mutta jäi hankkimatta...:P toukkapussin neuloin nuorimmalle, mutta hän ei viihtynyt siinä. Kestovaipat tuli mieleen, jos niistä tykkää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Se tosin jo löytyykin! Sellanen unipesä olisi kyllä tosi suloinen! Pitää myös vähän miettiä sitä. Kestovaipat taitaa jäädä meiltä välistä tälläkin kertaa! :)

   Poista
 2. Tässähän iskee ihan paniikki! Kokosin aikaisemmin jo hyvin kattavan listan, muistaakseni siinä on 74 kohtaa. Enkä ole mitään oikeasti tärkeää hankkinut! Sitä koko ajan ajattelee, että onhan tässä vielä aikaa, mutta maaliskuu saattaa tällä menolla päästä yllättämään :D

  Mielelläni kuulen ihan kaikkea hankinnoista. Ensikertaa matkassa, niin kaikki on uutta ja ihmeellistä. Mielellään kuulee aikaisempia kokemuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Mutta sitten kun niitä alkaa hankkia, niin saa monesti ruksittua monta ruksia pois! Lopulta, ei se vauva paljoa tarvitse ja aika paljon voi hankkia jo vauvan synnyttyäkin! :) Mutta maaliskuu tulee kyllä varmasti ihan hirmu äkkiä!

   Poista

Kiitos kommentistasi!